زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

با 9 عوارض عمل بینی آشنا شوید

کلینیک زیبایی

با 9 عوارض عمل بینی آشنا شوید

با 9 عوارض عمل بینی آشنا شوید

عمل بینی نیز مانند بسیاری از جراحی‌های دیگر عوارض خاص خود را دارد. اما با توجه به رواج عمل بینی در کشور ایران و سابقه و تجربه جراحان ایرانی در عمل بینی، عوارض این جراحی زیبایی به مرور زمان بسیار کمتر شده و می‌توان گفت به یکی از کم خطرترین جراحی‌های پلاستیک تبدیل شده است.

در این مقاله در خصوص عوارض عمل بینی و راه‌کارهای کاهش این عوارض صحبت شده است تا کسانی که متقاضی جراحی بینی هستند بتوانند دوره بهبود راحت‌تری داشته باشند.

عوارض عمل بینی

عوارض عمل بینی شامل چه مواردی است؟

عوارض جراحی بینی (Surgery Nose) به دو دسته عوارض عمومی و عوارض خاص تقسیم بندی می‌شود. علاوه بر آن واکنش به بیهوشی و مشکلات ظاهری نیز می‌تواند جزء عوارض عمل زیبایی بینی دسته بندی شود.

عوارض عمومی عمل بینی

این نوع عوارض جانبی به صورت عمومی در همه افراد بعد از جراحی بینی ایجاد می‌شود و نه تنها نگران کننده نیست، بلکه نشان دهنده روند بهبود در فرد است. این عوارض شامل:

درد

در حین جراحی بینی، استخوان و غضروف بینی دستخوش تغییراتی می‌شود که در نتیجه آن فرد ممکن است بعد از به هوش آمدن، کمی احساس درد کند. غالبا درد بعد از عمل بینی اندک است و با مصرف داروهای مسکن که متخصص تجویز می‌کند، آرام می‌شود.

کبودی

یکی از ساختارهای بینی، شریان‌های خونی است که در این عضو از چهره جریان دارد. در حین عمل بینی بر اثر تغییراتی که بر بافت‌های بینی اعمال می‌شود، مقداری خون به بیرون نشت کرده و به دلیل این که اکسیژن خود را از دست می‌دهد، بنفش رنگ می‌شود و ظاهر کبودی را ایجاد می‌کند.

آنزیم‌های بافتی به محل نشت خون آمده و این خون مرده را جمع می‌کنند. این فرآیند ممکن است چند روز به طول انجامد. در حین فعالیت آنزیم‌ها خون از بنفش به سبز و زرد تغییر رنگ پیدا می‌کند.

مصرف آبمیوه‌های طبیعی و میوه‌هایی نظیر آناناس و پاپایا سبب کاهش کبودی شده و روند بهبودی را تسریع می‌کند.

عمل بینی

ورم

در عمل بینی به روش باز پوست بینی در ناحیه کلوملا و سوراخ‌های بینی برش خورده و بالا می‌رود. این موضوع سبب می‌شود که دکتر عمل بینی ساختار بینی را بتواند به صورت کامل ببیند. بعد از اعمال تغییرات مورد نظر توسط جراح زیبایی، پوست بینی دوباره پایین آورده می‌شود و در ناحیه‌ای که برش خورده، بخیه زده می‌شود.

در این مرحله مایعات بافتی در زیر پوست جمع شده و سبب ایجاد تورم می‌شود. این نوع از تورم نیاز به مدت زمان زیادی دارد تا به صورت کامل از بین برود. نوع دیگری از تورم بر اثر زخم‌ها و برش‌های جراحی ایجاد می‌شود و بعد از حدود 10 روز غالبا از بین می‌رود.

در عمل بینی به روش بسته، تنها در ناحیه سوراخ بینی برش ایجاد شده و پوست بالا برده نمی‌شود. در این روش، جراح به ساختارهای بینی دسترسی کامل ندارد و تغییرات کمتری می‌تواند ایجاد کند؛ در نتیجه ورم کمتری ایجاد می‌شود.

استفاده از چسب بینی بعد از عمل در کاهش تورم می‌تواند بسیار موثر باشد و سبب چسبیدن پوست به بافت زیرین آن شود.

خون‌ریزی

در روزهای اول بعد از جراحی اندکی خون‌ریزی طبیعی است که به این منظور زیر بینی پانسمان قرار می‌گیرد که لازم است هر چند ساعت تعویض شود. در صورتی که خون‌ریزی تشدید پیدا کرد لازم است که به پزشک مراجعه کنید.

گرفتگی بینی

بعد از عمل بینی، در هفته‌های اول ممکن است احساس گرفتگی در بینی خود داشته باشید. نباید برای از بین بردن گرفتگی فین کنید. تنها با استفاده از سرم نمکی و شست و شو بینی به مرور زمان مشکل گرفتگی برطرف می‌شود.

مشکلات تنفسی

در گذشته به دلیل این که برای کوچک کردن بینی، بسیاری از بافت‌های آن حذف می‌شد، احتمال ایجاد مشکلات تنفسی بسیار زیاد بود. اما امروزه با استفاده از تکنیک‌های جدید، بافت‌های بینی حذف نشده و غالبا اصلاح و تقویت می‌شود و به صورت عمده مشکلات تنفسی بعد از عمل ایجاد نمی‌شود.

علاوه بر آن در گذشته مدل‌های عروسکی بیشتر طرفدار داشت و برای پیاده‌سازی فرم عروسکی نیاز بود که بینی به میزان بیشتری کوچک شود. اما امروزه مدل‌های طبیعی طرفداران بیشتری دارد و غالبا جراحان نیز حفظ عملکرد صحیح راه تنفسی را در اولویت کار خود قرار می‌دهند.

عمل زیبایی بینی

عوارض خاص عمل بینی

این نوع عوارض در شرایط خاص و به صورت نادر ایجاد می‌شود. غالبا در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، ممکن است این عوارض بروز پیدا کند. عوارض خاص عمل بینی شامل:

سینوزیت

سینوزیت عارضه‌ای است که بر اثر التهاب سینوس‌ها ایجاد می‌شود. عملکرد سینوس‌ها هنوز به طور کامل مشخص نشده اما می‌توان گفت که در ایجاد گردش هوای بهینه در حفره بینی نقش دارند. در صورتی که حفره بینی گرفته شود، ترشحات سینوسی نمی‌تواند وارد بینی شده و از آن‌ جا به حلق برود؛ درنتیجه سینوزیت و التهاب سینوس ایجاد می‌شود.

خون‌ریزی

تشدید خون‌ریزی بعد از عمل معمولا در افرادی ایجاد می‌شود که مشکلات انعقادی داشته باشند و یا داروهایی استفاده کنند که موجب رقیق شدن خون آن‌ها شود.

عفونت

در کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در موارد نادری ممکن است که بعد از جراحی عفونت ایجاد شود. لازم است که بعد از عمل، آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده را طبق دستورالعمل پزشکتان مصرف کنید تا دچار مشکل نشوید.

واکنش به بیهوشی

در صورتی که فرد بیماری خاصی داشته باشد و یا برای جراحی از دارو بیهوشی مرغوب استفاده نشود، ممکن است که فرد دچار عوارض بیهوشی شود که شامل موارد زیر است:

  • حالت تهوع
  • واکنش آلرژیک
  • افزایش فشار و ضربان قلب

مشکلات ظاهری

در بعضی موارد پیش می‌آید که بعد از جراحی مشکلات ظاهری بینی برطرف نشود یا در حالتی دیگر مشکلات قبلی برطرف شود، اما عیب‌های جدید ایجاد شود. در بسیاری موارد پزشک می‌تواند با یک جراحی سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی کامل مشکلات بینی را برطرف کند. در مواردی که مشکلات بینی زیاد باشد، عمل ترمیم بینی به درخواست متقاضی انجام می‌شود.

برای عمل دوباره بینی لازم است که حداقل یک سال از عمل اول بگذرد تا زخم‌های جراحی بهبود پیدا کرده و بینی شکل نهایی خود را پیدا کند.

مشکلات ظاهری بینی می‌تواند شامل:

  • عدم تقارن سوراخ‌های بینی
  • صاف نبودن پوست روی بینی
  • کج بودن بینی
  • افتادگی نوک بینی
  • برطرف نشدن قوز بینی

سخن پایانی

در این مقاله با عوارض عمل بینی آشنا شدید که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. اگر عمل بینی انجام داده‌اید و عوارض خاصی برای‌تان به وجود آمده، لطفاً در نظرتان با ما به اشتراک بگذارید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود