زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

روزه گرفتن برای این افراد توصیه نمی شود

مکمل منیزیم مگنی ول

روزه گرفتن برای این افراد توصیه نمی شود

روزه گرفتن برای این افراد توصیه نمی شود

در ماه رمضان روزه گرفتن برای چه افرادی توصیه نمی شود؟ اگر شما مشکلات جسمی ، بیماری خاصی و یا غیره دارید که با گرسنگی این شرایط تحت تاثیر قرار می گیرند پس نباید روزه بگیرید. و بیماران باید با مشورت پزشک خود در ماه رمضان روزه بگیرند. در ادامه توضیحاتی درباره اینکه چه کسانی نباید روزه بگیرند را با هم می خوانیم. با زوم لایف ما همراه باشید.

تصمیم‌گیری برای این كه فردی كه بیماری خاصی دارد آیا می تواند روزه بگیرد یا نه، برعهده پزشک است و پزشک باید با آگاهی كامل از وضعیت كنونی بیمار و اطلاعات علمی در مورد بیماری و ارتباط آن با نخوردن غذا و آب برای مدتی، تصمیم خاصی اتخاذ كند، از بررسی مدارک علمی موجود چنین استنباط می‌شود كه به جز در فوریت ها و موارد اورژانس، به دلیل قوه بدنی و یا شدت بیماری و یا انجام اعمال مناسب تشخیصی و درمانی كه روزه گرفتن ممكن است مضر باشد، در بسیاری موارد روزه گرفتن توصیه می‌شود، در مواردی متاسفانه از روی ناآگاهی انجام ندادن فریضه روزه توصیه می‌شود، در حالی كه روزه گرفتن امكان پذیر بوده است. ‌

روزه دارانی كه به علت بیماری مجبور به مصرف دارو هستند، باید با پزشك معالج خود مشورت كنند.

چه کسانی نباید روزه بگیرند؟

افرادی که به بیماری دیابت نوع 1 كه انسولین مصرف می‌كنند، افرادی كه در ساعات خاص دارو مصرف می‌كنند، زنان شیرده، زنان باردار پس از 4 ماهگی،كسانی كه دارای مشكلات اعصاب و روان هستند، سالمندان ناتوان و كسانی كه نباید خون و ادرار آنان غلیظ شود، از جمله افرادی هستند كه از روزه گرفتن منع شده‌اند. ‌زنان شیردهی كه شیرخوار آنان تغذیه كمكی دارد، می‌توانند با خوردن آب كافی و تامین نیاز بدن خود، روزه بگیرند.

روزه گرفتن با مشورت پزشک

بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 كه قندخون آنان كنترل شده است، مادران بارداری كه از برنامه غذایی خوبی برخوردار بوده‌اند پس از 4 ماهگی و سالمندانی كه توان لازم را دارند، می‌توانند با مشورت پزشک خود در ماه رمضان روزه بگیرند. بسیار دیده شده است در فرد بیمار میزان قند، اوره، اسید اوریک و یا چربی زیاد و یا فرد دچار بیماری هایی نظیر امراض قلبی، روانی، غدد مترشحه و اعصاب بوده و تحت كنترل بوده است و به وی گفته می‌شود كه از روزه گرفتن بپرهیزد. حال آنكه این افراد ممكن است بدون شبهه به انجام فریضه روزه بپردازند. به عنوان مثال، مبتلایان به بیماری دیابت چاق به ویژه آنان كه دارو مصرف می‌كنند، از روزه‌داری فایده می‌برند، ولی بیمارانی كه انسولین دریافت می‌كنند، بهتر است از روزه‌داری اجتناب ورزند.

پزشكان تاكید می‌كنند در زمان روزه داری هیچ‌گاه وعده‌های دارویی را خودسرانه حذف نكنند، تا اختلالی در روند درمان پیش نیاید. مصرف بسیاری از داروها را می‌توان پس از مشورت با پزشك، به زمان سحری یا افطار موكول كرد.

اثر بخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آنها در زمان معین دارد و براساس توصیه وزارت بهداشت و درمان، روزه دارانی كه مبتلا به بیماری های مزمن فشار خون بالا، چربی، بیماری دیابت، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های كلیوی هستند حتما باید با پزشك معالج درباره رژیم غذایی و دارویی خود مشورت كنند. روزه‌داران باید توجه كنند كه قطع ناگهانی برخی داروها، بسیار خطرناك است. ‌

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود