زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

ویروس کرونا (کووید-19) چیست و چقدر خطرناک است؟

مکمل منیزیم مگنی ول

ویروس کرونا (کووید-19) چیست؟

ویروس کرونا (کووید-19) چیست؟

در این مطلب ویروس کرونا (کووید-19)؛ علائم اصلی بیماری کرونا، نحوه انتقال بیماری کرونا و روش‌های پیشگیری از ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داده‌ایم. همچنین در پایان این مطلب فایل PDF مربوط به دستورالعمل‌های عمومی پیشگیری از ابتلاء به ویروس کوئید 91 (ویروس کرونای جدید) را می‌توانید دانلود کنید.

عفونت تنفسی کرونا که در حال حاضر بر چین تأثیر می‌گذارد بسیار جدی است.  ویروس ایجاد کننده آن بسیار قدرتمند بوده و در برابر آنتی بیوتیک‌های موجود مقاوم است. (ویروس عفونت باکتریایی نیست بنابراین نمی‌توان آن را با آنتی بیوتیک‌ها درمان کرد).

ویروس کرونا چیست؟

کروناویروس‌ها (Coronaviruses)، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود. کرونو ویروس‌ها در سال 1965 کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها تا به‌طور مداوم تا اواسط دهه 1980 ادامه داشت. تعداد زیادی نمونه از بیماران مبتلا به این ویروس در آزمایشگاه‌های چین و سازمان جهانی بهداشت بررسی شده و متخصصان این ویروس را از خانواده "ویروس کرونا" شناخته‌اند. تاکنون 6 نمونه از ویروس کرونا کشف شده بود و با مورد اخیر تعداد آن به هفت می‌رسد.

سارس در سال 2002 در چین باعث ابتلای بیش از هشت‌هزار نفر و مرگ 774 نفر از آنها در جهان شد. تحقیقات نشان می‌دهد که کدهای ژنتیکی این ویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.

ویروس کرونا از کجا آمده است؟

ویروس‌های تازه‌ای که کشف شده‌اند، معمولا از حیوان به انسان منتقل شده‌اند. مثلا منشا ویروس کرونا که در گذشته همه‌گیر شده بود، در حیوانات بود. ویروس سارس اول در خفاش شروع شد و بعد به گربه‌های ولگرد منتقل شد و بعد هم به انسان رسید. از سال 2014 تا کنون که ویروس مرس در خاورمیانه موجب مرگ 858 نفر از 2494 بیمار مبتلا شد، از شتر به انسان رسیده بود.

محل انتقال این ویروس بازار غذای دریایی در شهر ووهان اعلام شده است، با اینکه پستانداران دریایی مانند نهنگ سفید می‌توانند ناقل این ویروس باشند اما احتمال اینکه این ویروس از حیوانات زنده دیگر این بازار مثل مرغ، خفاش، خرگوش و مار منتقل شده باشد بیشتر است.

علائم ویروس کرونا

علائم اصلی بیماری کرونا

از علایم اصلی بیماری کرونا می‌توان به تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهراً بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده‌است که این مورد می‌تواند بیمار را به همودیالیز نیازمند کند.

علائم کروناویروس عبارتند از:

  • تب بالا تکرار شونده؛
  • سرفه طولانی پس از تب؛
  • کودکان بیشتر مستعد هستند.
  • بزرگسالان معمولاً احساس ناراحتی ، سردرد و عمدتا بیماریهای مرتبط با تنفس می کنند.

علائم این ویروس 80 درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت می‌کند. اولین علائم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر می شود. در مراحل بعدی باعث ذات‌الریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود. در معمولی‌ترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود.

درمان ویروس کرونا

درمان ویروس کرونا چیست؟

هیج دارویی برای بیماری ناشی‌از ویروس کرونای ووهان تأیید نشده است. درمان اصلی مراقبت‌های حمایتی شامل اطمینان از اینکه بیمار به‌قدر کافی اکسیژن دریافت می‌کند و درصورت لزوم استفاده از دستگاه ونتیلاتور برای فرستادن هوا به ریه‌ها است. بیماران درحالی‌که سیستم ایمنی آن‌ها درحال فعالیت است، باید استراحت کرده و مایعات زیادی مصرف کنند. هیچ دارویی برای هیچ‌کدام از بیماری‌های ناشی از ویروس‌های کرونا تأیید نشده است اگرچه به‌نظر می‌رسد داروی ضدویروسی به‌نام رمدسیویر روی حیوانات مؤثر باشد. (1)

راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس چیست؟

واکسنی برای محافظت در برابر این خانواده از ویروس‌ها وجود ندارد، حداقل هنوز وجود ندارد. آزمایش برای واکسن MERS در حال انجام است. انستیتوی ملی بهداشت آمریکا در حال کار بر روی واکسن علیه ویروس جدید است، اما ماه‌ها طول می‌کشد تا کارآزمایی‌های بالینی انجام شود و بیش از یک سال زمان می‌برد تا وارد بازار شود. ممکن است با دوری از افراد بیمار، بتوان تا اندازه‌ای خطر ابتلا به این ویروس را کاهش داد. همچنین از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان باید خودداری شود. شستن دست‌ها با آب صابون، حداقل به مدت 20 ثانیه هم از جمله توصیه‌های متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

همچنین برای مبارزه با این ویروس، تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است و باید در طول روز مواد غذایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند را مصرف کنید.

ویروس کرونا در چین

ویروس کرونا چقدر خطرناک است؟

ویروس کرونا خطرناک است اما برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارند و یا دچار مشکلات قلبی و تنفسی هستند. تا کنون حدود 2 درصد از افرادی که به این ویروس مبتلا شده‌اند، فوت کرده‌اند؛ اما به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی‌ است به همین دلیل احتمال دارد که بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.

سرایت این ویروس بین انسان‌ها چقدر آسان است؟

در همان ابتدای ماه دسامبر سال گذشته میلادی که ویروس کرونا در انسان شناسایی شد، مقامات چینی گفتند این ویروس از انسان به انسان منتقل نمی‌شود. اما در حال حاضر مواردی از انتقال این ویروس از انسان به انسان، شناسایی شده است. پیتر هوربی، استاد از دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: "واضح است که این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود. اما سوال حیاتی این است که چقدر انتقال آن آسان است."

ویروس سارس را انسان‌ها به هم می‌دهند اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل می‌شود و تنها از راه تماس مستقیم. ویروس جدید موجب عفونت ریه می‌شود و با سرفه و عطسه همراه است و احتمالا از همین راه هم سرایت می‌کند. کشف این موضوع هم بسیار مهم است که کدام افراد در برابر این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند. هنوز مشخص نیست که این ویروس در چه دوره‌ای بعد از انتقال، موجب عفونت می‌شود، قبل از بروز علائم آن در بدن یا هنگامی که علائمش در بدن شدید شد.

ویروس کرونا

سرعت انتقال این ویروس چقدر است؟

به نظر می‌آید شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هفته ابتدایی از 40 به 440 نفر رسیده است و با سرعت در حال افزایش است. اما در حقیقت بسیاری از موارد تازه مبتلا به این ویروس، از چند روز قبل بیمار شده بودند و با تاخیر شناسایی شدند. اطلاعات کمی درباره نرخ رشد این اپیدمی وجود دارد. اما متخصصان معتقدند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس احتمالا بالاتر از موارد ثبت‌شده است. تا کنون مواردی از ابتلای به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و ایالات متحده هم مشاهده شده است.

این بیماری نخستین بار در شهر ووهان چین بروز کرد و تمام مبتلایان به آن در کشورهای مختلف کسانی بوده‌اند که پیشتر به این شهر سفر کرده بودند. اما این نگرانی وجود دارد که این ویروس توسط میلیون‌ها نفر که برای جشن سال نو میلادی در چین سفر می‌کنند،‌ در اواخر ماه جاری میلادی، همه‌گیر شود.

آیا احتمال دارد که ویروس جهش پیدا کند؟

ویروس‌ها همیشه در حال تغییر و جهش هستند. اما اینکه به چه صورتی تغییر می‌کنند ناشناخته است. خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه‌ حیوانی به گونه دیگری منتقل شده است. این ویروس برای انتقال آسان‌تر ممکن است تکامل پیدا کند و موجب بیماری‌ سخت‌تری شود. دانشمندان در حال تحقیق درباره این موضوع هستند. ‌

این ویروس چطور متوقف می‌شود؟

واکسنی برای ویروس کرونا وجود ندارد. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است. باید به دنبال افرادی گشت که با بیماران این ویروس در تماس بوده‌اند و آنها را زیر نظر گرفت. در قدم بعدی باید محدودیت‌های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی‌های عمومی جلوگیری کرد.

علائم ویروس کرونا

آیا باید نگران ویروس کرونا باشیم؟

متاسفانه بله! در روزهای اخیر چند نفر مبتلا به ویروس کرونا در قم، تهران و رشت به مراکز درمانی مراجعه کردند و نتایج تست ویروس کرونا در آن‌ها مثبت بوده است. همچنین چند نفر از آنها فوت کرده‌اند. برای پیشگیری از مبتلا شدن به این ویروس بهتر است نکات بهداشتی را با دقت بسیار بیشتری رعایت کنید:

  • از حضو در اماکن عمومی پرهیز کنید.
  • اگر از ماسک استفاده می‌کنید هر چند ساعت یکبار ماسک را عوض و یا شستشو دهید.
  • دست‌های خودتان را مرتب بشویید.
  • از دست دادن و روبوسی کردن با خانواده، دوست و آشنا خودداری کنید.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن را در اولیت بگذارید.
  • به محض داشتن علائم این ویروس، به پزشک مراجعه کنید.

فایل PDF همه چیز درباره کروناویروس

در ادامه فایل PDF دستورالعمل مراقبت، تشخیص و درمان کوروناویروس جدید (nCov-2019) شناسایی شده در چین که توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در دی‌ماه 98 منتشر شده است را دانلود بفرمایید:

دانلود فایل

سخن پایانی

مسافرانی که می‌خواهند به چین سفر کنند، باید کاملا از بازارهای حیوانات زنده اجتناب کنند و در مناطق روستایی نیز فاصله‌ی خود را با حیوانات حفظ کنند. علاوه‌براین، مسافران باید بهداشت دست را کاملا رعایت کنند و دست‌های خود را به‌طور مکرر شسته و از تماس دست با صورت خودداری کنند و از افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند، فاصله بگیرند. مسافران هنگام بازگشت باید وضعیت سلامتی خود را مورد نظارت قرار دهند و اگر دچار سرفه یا عطسه شده باشند، قبل از ورود با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی تماس بگیرند.

    کانال تلگرام زوم لایف
    توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

    شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود
    تعداد نظرات (5)
    1. fr در 7 اسفند 1398
      ممنون بابت مطالب مفیدتون. چینی ها به خاطر کثیفی و همه چیزخواریشون همیشه منبع تمام بیماری های مسری دنیان. فقط کافیه فیلم بازار ماهی فروشان شهر ووهان را ببینید تا متوجه بشید چقدر کثیفند و چه غذاهای چندش آوری را مصرف می کنند.
      پاسخ
    2. رضا در 6 اسفند 1398
      توی چین با اون همه کنترل 2 درصد کشته داده. تو ایران بالای 30 درصد کشته میده.
      پاسخ
    3. پرستش در 14 بهمن 1398
      ممنون از مطالب عالی تون ترس و استرس من کمتر شد و الان میدونم چیکار کنم
      پاسخ
    4. Freshteh در 11 بهمن 1398
      این ویروس کرونا تو ایران هم بیاد کسی اطلاع نمیده
      پاسخ
    5. حسن در 8 بهمن 1398
      واقعا ویروس وحشتناکیه
      پاسخ