زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

درمان کبد چرب چیست؟ 12 درمان ساده و خانگی برای کبد چرب » صفحه 3

درمان کبد چرب چیست؟ 12 درمان ساده و خانگی برای کبد چرب

درمان کبد چرب چیست؟ 12 درمان ساده و خانگی برای کبد چرب

کبد چرب چطور درمان می‌شود؟ آیا روش‌های خانگی برای درمان کبد چرب مناسب است؟ درمان این بیماری کبدی چقدر طول می‌کشد؟ آیا درمان فوری کبد چرب وجود دارد؟ آیا درمان کبد چرب برای مردان و زنان متفاوت است؟ چرا استفاده از درمان خانگی برای کبد چرب توصیه می‌شود؟

کبد چرب یکی از شایع‌ترین مشکلات کبدی است که در آن چربی بیش از حد در کبد تجمع می‌یابد. این بیماری می‌تواند به دو دسته تقسیم شود: کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) و کبد چرب الکلی.

اگر فکر می‌کنید کبد چرب دارید اما با علائم این بیماری آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم همین ابتدا مقاله‌ای که درباره علائم کبد چرب منتشر کردیم را بخوانید. در ادامه درباره بهترین روش‌های خانگی درمان کبد چرب توضیح دادیم.

فهرست مطالب

افراد معمولاً بعد از بررسی آزمایش خون متوجه بالابودن آنریم‌های کبدی خود می‌شوند که نشان دهنده کبد چرب است. این بیماری در ابتدا با روش‌های خانگی و رعایت چند نکته قابل کنترل و درمان است.

اگر می‌خواهید به روش اصولی و خانگی درمانش کنید در ادامه این مقاله از مجله زوم لایف، بهترین روش‌های درمان بیماری کبد چرب را بخوانید. تمام روش‌های پیشنهادی که در این مطلب توضیح دادیم بدون عوارض هستند و می‌توانید بدون نگرانی از نکات گفته شده استفاده کنید.

روش های درمان کبد چرب

بهترین درمان کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب؛ همراه با التهاب است که این التهاب با از بین رفتن سلول‌های کبدی همراه است و اگر درمان نشود، سبب سیروز کبدی می‌شود.

روش‌های درمان کبد چرب ارتباطی با جنسیت ندارد و دلیل ایجاد کبد چرب در زنان و مردان تفاوتی ندارد، اما درمان آن بستگی به گرید کبد چرب دارد. مثلاً برای گرید 1 و 2 می‌توانید از روش‌های خانگی که در ادامه توضیح دادیم استفاده کنید اما برای گریدهای 3 و 4 حتماً باید تحت نظر پزشک باشید.

از بهترین روش‌های درمان بیماری کبد چرب استفاده از روش‌های خانگی است که کمک می‌کند تا سبک زندگی خودتان را اصلاح کنید تا در کنار درمان کبد چرب از بروز مجدد این بیماری جلوگیری شود.

بهترین روش‌های درمان کبد چرب عبارتند از:

  • تغذیه مناسب: مصرف مواد غذایی سالم، کاهش مصرف چربی‌های اشباع و قندهای اضافه، و افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات و آب می‌تواند بهبود آورده و به کاهش چربی کبد کمک کند. 
  • ورزش منظم: فعالیت‌های ورزشی منظم مانند پیاده‌روی یا شنا می‌توانند به افزایش حرکت در سیستم گوارش کمک کرده و به کاهش چربی کمک نمایند.
  • کاهش وزن: افزایش وزن یکی از عوامل اصلی کبد چرب است. کاهش وزن به ویژه در صورت اضافه وزن، می‌تواند بهبود آورده و کبد را تخلیه کند.
  • کنترل قند خون: افزایش قند خون می‌تواند به تشدید کبد چرب منجر شود. مراقب باشید که قند خونتان در محدوده نرمال باقی بماند.

در ادامه درباره روش‌های درمان کبد چرب در خانه به‌طور مفصل صحبت کردیم که آشنایی با آنها می‌توانید به درمان این بیماری و همچنین جلوگیری از بروز مجدد آن به شما کمک کند.

روش‌های خانگی درمان کبد چرب

روش‌های خانگی درمان کبد چرب

کبد چرب یک مشکل جدی است که نیاز به مراقبت دقیق دارد. در کنار مشورت با پزشک و اجرای دستورات او، می‌توانید با روش‌های خانگی نیز به بهبود وضعیت کبدی خود کمک کنید. در ادامه، به توضیح بیشتر در مورد روش‌های خانگی برای درمان کبد چرب می‌پردازیم.

افراد مبتلا به کبد چرب برای درمان اصولی و کنترل این بیماری ابتدا باید به متخصص داخلی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه و بررسی آزمایش خون و نتیجه سونوگرافی شرایط کبد شما را بررسی می‌کند و نکاتی را برای بهتر شدن اوضاع کبد به شما پیشنهاد می‌کند.

کبد چرب در هر مرحله‌ای که باشد، باید از آن مراقبت کنید و در ادامه به نکاتی اشاره کردیم که رعایت آنها باعث افزایش سلامت کبد می‌شود. همچنین اگر مبتلا به کبد چرب هستید از روش‌های خانگی می‌توانید برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

چطور کبد چرب را در خانه درمان کنیم؟ همانطور که گفتیم بهترین روش برای درمان کبد چرب، داشتن سبک زندگی سالم است. در ادامه نکاتی را بیان کرده‌ایم که با رعایت آنها می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید و در مدت کوتاه بتوانید کبد چرب را درمان کنید.

اگر کبدچرب غیرالکلی دارید،‌ به خاطر داشته باشید که همه رژیم‌‌ها و مکمل‌‌ها برای کبد خوب نیستند. قبل از امتحان کردن هر روش درمانی، با پزشک صحبت کنید.

درمان کبد چرب با رژیم غذایی

1. درمان کبد چرب با تغییر در رژیم غذایی

یکی از مهمترین روش‌های خانگی درمان کبد چرب، تغییر در رژیم غذایی است:

  • کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده: مصرف چربی‌های اشباع شده مانند روغن‌های نخود فرنگی و نخود موزاییک را کاهش دهید. به جای آن، از روغن‌های نباتی مانند روغن زیتون و کانولا استفاده کنید.
  • افزایش مصرف فیبر: مصرف میوه‌ها، سبزیجات، و غلات کامل که حاوی فیبر هستند، به کاهش چربی در کبد کمک می‌کند.
  • کاهش مصرف قند و شکر: مصرف قند و شکر را محدود کنید، زیرا این مواد می‌توانند به تجمع چربی در کبد کمک کنند.
  • مصرف میوه‌ها با انسان: میوه‌ها حاوی مقدار قابل توجهی قند هستند. بهتر است میوه‌ها را به صورت کامل بخورید تا فایبر موجود در پوست و مواد مغذی درون میوه به بهترین شکل به بدن شما وارد شود.

همیشه قبل از شروع هرگونه تغییرات در رژیم غذایی یا مصرف مکمل‌ها، با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را بهتر راهنمایی کند و مطمئن شود که این روش‌ها برای شما مناسب هستند.

2. چای سبز برای درمان کبد چرب

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مصرف چای سبز می‌تواند کبد را از اثرات رادیکال‌های آزاد و مواد مضر پاک کند. همچنین نوشیدن چای سبز در جلوگیری از تجمع چربی در اطراف کبد موثر است و می‌تواند تا حدی کبد چرب را درمان کند. درمانگران چینی معتقدند مصرف منظم این چای گیاهی می‌تواند از سرطان کبد پیشگیری کند.

3. از بین بردن کبد چرب با کاهش وزن

انجمن بیماری‌‌های كبدی در امریکا (AASLD)،‌ كاهش وزن را به عنوان یک اصل مهم در بهبود پیشرفت و علائم بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌شناسد. این انجمن توصیه می‌کند که افراد دارای کبد چرب غیرالکلی هستند، برای درمان آن بین 3 تا 5 درصد از وزن خود رابرای کاهش چربی در کبد، کاهش دهند. همچنین بیان شده است که از دست دادن بین 7 تا 10 درصد از وزن بدن می‌تواند علائم دیگر کبد چرب غیرالکلی مانند التهاب،‌ فیبروز و جای زخم را کاهش دهد.

از بین بردن کبد چرب با کاهش وزن

بیشتر افرادی که دچار کبد چرب هستند! شاخص توده بدنی آنها از حد نرمال خارج شده. البته به ندرت افرادی را ممکن است ببینید که وزن پایین دارند اما دچار کبد چرب هستند! اولین مرحله برای درمان چربی کبد، پایین آوردن وزن است. استفاده از رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

بهترین راه برای درمان کبد چرب با کاهش وزن،‌ داشتن یک برنامه اصولی و رژیم غذایی مناسب کبد چرب است. رژیم‌‌های ناشتا و شدید اغلب بی‌فایده است و کار را برای کبد سخت می‌کنند.

اگر متوجه شدید آنزیم‌های کبد بالایی دارید و یا جدیداً به کبدچرب دچار شدید، با تغییر و اصلاح رژیم غذایی می‌توانید در 2 هفته شرایط کبد بهتر کنید. قبل از شروع برنامه کاهش وزن و برای انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب حتماً با یک رژیم درمانگر یا متخصص تغذیه و متخصص داخلی مشورت کنید. یک متخصص تغذیه می‌تواند یک برنامه غذایی مناسب را برای رسیدن به کاهش وزن با هدف درمان کبد چرب و انتخاب مواد مغذی پیشنهاد دهد.

4. از غذاهایی که قند اضافه شده دارند مصرف نکنید

قندهای غذایی مانند فروکتوز و ساکارز با ایجاد کبدچرب ارتباط دارند. تحقیقات سال 2017 ارتباط این قندها وایجاد چربی در کبد را شرح می‌دهد. مقصراصلی غذاهای خریداری شده و فرآوری شده تجاری،‌ مانند:

  • کلوچه،‌ دونات،‌ شیرینی و کیک؛
  • آب نبات؛
  • بستنی؛
  • غلات شیرین؛
  • نوشیدنی‌‌های ورزشی؛
  • نوشیدنی‌‌های انرژی‌زا؛
  • محصولات لبنی شیرین شده،‌ مانند ماست‌‌های طعم‌دار؛

برای تشخیص اینکه آیا یک بسته‌بندی غذایی حاوی شکر اضافه شده است،‌ از جمله ساکاروز،‌ فروکتوزومالتوز،‌ قندها هستند. قندهای دیگری که معمولاً به محصولات غذایی اضافه می‌شوند عبارتند از:

  • نیشکر؛
  • شربت ذرت با فروکتوز بالا؛
  • شیرین کننده ذرت؛
  • کنسانتره آبمیوه؛
  • عسل؛
  • ملاس؛

روش دیگر برای تشخیص مقدار قند موجود در یک ماده غذایی،‌ خواندن برچسب مواد موجود تغذیه‌ای و بررسی حداقل شکر موجود در آن است.

5. برای درمان کبد چرب، رژیم مدیترانه‌ای را امتحان کنید

تحقیقات سال 2017 نشان می‌دهد که رژیم مدیترانه ای ممکن است به کاهش چربی کبد حتی بدون کاهش وزن کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای همچنین به درمان عوارضی که با NAFLD همراه است مانند کلسترول بالا،‌ فشار خون بالا و دیابت نوع 2 کمک می‌کند. این برنامه غذایی بر انواع غذاهای گیاهی از جمله میوه و سبزیجات تازه و حبوبات به همراه چربی‌‌های سالم تمرکز دارد. در اینجا بعضی از این مواد آورده شده است:

  • میوه‌‌ها و سبزیجات: انواع توت‌‌ها،‌ سیب،‌ پرتقال،‌ موز،‌ خرما،‌ انجیر،‌ خربزه،‌ سبزیجات برگ،‌ بروکلی،‌ فلفل،‌ سیب زمینی شیرین،‌ هویج،‌ کدو حلوایی،‌ خیار،‌ بادمجان و گوجه فرنگی را امتحان کنید.
  • حبوبات: سعی کنید لوبیا،‌ نخود فرنگی،‌ عدس و نخود را در رژیم خود بگنجانید.
  • چربی‌‌های سالم: از روغن‌‌های سالم مانند روغن زیتون خوب با کره استفاده کنید. آجیل،‌ دانه‌‌های مغذی،‌ آووکادو و زیتون که حاوی غلظت بالایی از چربی‌‌های سالم هستند.
  • ماهی و گوشت بدون چربی: هفته‌ای دو بار از ماهی استفاده کنید. تخم مرغ و مرغ‌‌های بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون بدون پوست چربی متعادل دارند.
  • غلات غنی: غلات و غلات فرآوری نشده مانند نان سبوس دار،‌ برنج قهوه‌ای،‌ جو دوسر،‌ کوسکوس،‌ ماکارونی گندم سبوس دار یا کوینوا را مصرف کنید.

6. نوشیدن قهوه به درمان کبد چرب کمک می‌کند

براساس تحقیقات سال 2016،‌ قهوه به نوعی محافظ کبد است. به طور خاص،‌ تولید آنزیم‌‌های کبدی که با التهاب مبارزه می‌کند را تحریک می‌کند. همان تحقیقات گزارش داده است که در بین مبتلایان به NAFLD،‌ مصرف منظم قهوه باعث کاهش کلیت کبد می‌شود. به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد،‌ روزانه دو تا سه فنجان قهوه بنوشید. قهوه سیاه بهترین گزینه است،‌ زیرا حاوی هیچ چربی و قندی اضافه نشده است.

ورزش برای درمان کبد چرب

7. برای درمان کبد چرب، به طور منظم ورزش کنید

طبق تحقیقات انجام شده در سال 2017،‌ بیماری کبد چرب با بی‌تحرکی همراه است. علاوه بر این،‌ عدم تحرک به تشدید عوارض مرتبط با کبدچرب از جمله بیماری‌‌های قلبی،‌ دیابت نوع 2 و چاقی کمک می‌کند.

بهترین روش درمان کبد چرب از بین بردن عوامل ایجادکننده آن است. یکی از بهترین کارهایی که برای درمان کبد چرب می‌توان انجام داد، به طور منظم تحرکت داشتن است. ورزش خاصی برای برای درمان این بیماری وجود ندارد اما فعالیت مستمر (دست کم 5 بار در هفته و هر بار 20 دقیقه پیاده روی یا دویدن آهسته) بسیار مفید است. پزشکان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به کبد چرب باید هر روز 20 دقیقه ورزش کنند یا یک روز درمیان یک ساعت به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازند.

برای تاثیرگذاری بیشتر آن، ورزش باید جزو برنامه روتین زندگی باشد. در ضمن لازم نیست این 20 دقیقه یا یک ساعت، به طور مداوم انجام شود، بیمار می‌تواند 2 تا 10 دقیقه یا 4 تا 15 دقیقه ورزش کند. این توصیه به‏ ویژه برای افرادی مفید است که به دلیل مشکلات اسکلتی‌-عضلانی قادر به ورزش طولانی نیستند. برای کاهش وزن و درمان این بیماری به طور همزمان، فرد باید سریع راه برود یا از سربالایی بالا برود و… تا به بدن فشار بیاید و عرق کند.

برای شروع ورزش،‌ سعی کنید فعالیت بدنی متوسط را در کارهای روزمره خود ادغام کنید. با بچه‌‌ها بازی کنید یا به جای آسانسور از پله‌‌ها بروید. همچنین توصیه می‌شود مقدار زمانی که در طول روز برای نشستن صرف می‌کنید را کاهش دهید.

8. غذای پرچرب نخورید! 

مطابق تحقیقات سال 2012،‌ کبد چرب مدیریت کلسترول را سخت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را افزایش دهد. برای کمک به کنترل کلسترول و درمان چربی کبد،‌ سعی کنید مصرف برخی از چربی‌‌ها را محدود کنید. چربی‌‌های زیر مورد نظر است:

  • چربی‌‌های اشباع شده: که در گوشت و محصولات لبنی پر چرب یافت می‌شوند.
  • چربی‌‌های‌ترانس: چربی‌‌های‌ترانس اغلب درکالاهای پخته شده فرآوری شده،‌ کراکر و مواد غذایی سرخ شده یافت می‌شوند.

بسیاری از تغییرات سبک زندگی ذکر شده در بالا از جمله کاهش وزن،‌ فعال ماندن و اتخاذ یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای، همچنین می‌توانند در مدیریت کلسترول کمک کنند. برای کنترل کلسترول خون حتماً به پزشک مراجعه کنید تا داروی کلسترول بالا را برای شما تجویز کند.

9. کنترل استرس و فشارهای عصبی

یکی دیگر از عوامل مهم برای درمان کبد چرب، کنترل استرس و فشارهای عصبی ای است که در طول زندگی بر شما وارد می‌آید. همه ما روزانه تحت فشارهای مختلفی کاری، خانوادگی، مالی و درسی قرار می‌گیریم و در صورتی که نتوانیم این شرایط را کنترل کرده و در اختیار خود بگیریم، درمان این بیماری به تعویق خواهد افتاد.
این شرایط شامل اضطراب و همین طور افسردگی هم می‌شود. پس شما باید تمام سعی خود را بکنید تا بر استرس خود فائق آمده و فشارهای عصبی روزمره را تحت کنترل خود درآورید. این هم یکی از اصول تغییر سبک زندگی برای درمان چربی کبد شما می‌باشد.

10. محدود کردن و کنترل مصرف داروهای شیمیایی

در بسیاری از موارد هم یکی از دلایل ابتلا شخص به کبد چرب مصرف داروهایی شیمیایی می‌باشد. به همین دلیل یکی از راه‌هایی که به درمان این بیماری کمک شایانی خواهد کرد، محدود کردن مصرف داروهایی شیمیایی یا قطع آن هاست. البته این کار نباید بصورت خودسرانه و توسط خود شما انجام گردد و حتما باید با مشورت پزشک خود این کار را انجام دهید.

توجه: از مصرف دارو در زمان بیماری‌های خود به صورت خودسرانه به شدت پرهیز کنید. برای استفاده از هر نوع دارو شیمیایی یا گیاهی حتما باید با پزشک مربوطه مشورت نمایید. این یکی از مهم‌ترین اصول برای پیشگیری و همین طور درمان کبد چرب است.

11. قطع مصرف الکل، سیگار و انواع مخدرها

الکل یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا شما به کبد چرب می‌باشد. طبق تحقیقات سال 2013،‌ بهتر است درصورت داشتن کبد چرب ازمصرف الکل به طور کامل اجتناب کنید. اگرچه مصرف متوسط الکل ممکن است فواید زیادی دربین افراد سالم داشته باشد،‌ اما مشخص نیست که آیا این مزایا برای افراد دارای کبد چرب نیز اعمال می‌شود.

ترک و قطع مصرف الکل می‌توانید مکمل درمان شما در زمینه کبد چرب باشد و همین طور با مصرف نکردن الکل شما از ابتلا به این بیماری پیشگیری خواهید کرد. علاوه بر این سیگار نیز یکی از عوامل تشدید کننده این بیماری است. البته ناگفته نماند که سیگار منشا بسیاری از بیماری‌ها در بدن شماست پس از همین حالا به فکر کم کردن مصرف آن و در نهایت قطع مصرف آن باشید.

یکی دیگر از علل دچار شدن افراد به کبد چرب و همین طور بیماری‌های کبدی، مصرف مخدرها چه بصورت صنعتی و چه به صورت سنتی و همین طور استفاده مکرر از داروهای مخدر می‌باشد. تا زمانی که دچار مصرف انواع مخدرها هستید، بیماری کبد چرب شما بهبود نخواهد کرد. علاوه بر این،‌ قبل ازمصرف هرگونه داروی بدون نسخه،‌ ویتامین‌‌ها یا مکمل‌‌ها با پزشک صحبت کنید،‌ زیرا این موارد می‌تواند بر کبد تأثیر بگذارد.

12. برای درمان کبد چرب بیشتر آب بنوشید

مصرف مقدار کافی آب می‌تواند به کبد کمک کند تا به خوبی چربی‌ها را از بدن دفع کند و فعالیت بهینه‌تری داشته باشد. مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز توصیه می‌شود.

نکات مهم برای درمان کبد چرب

رعایت این نکات برای درمان کبدچرب بسیار مهم است:

  • نوشیدن دو لیتر یا 8 لیوان آب در روز؛
  • استفاده از محصولات سویا مانند: شیر و بنیر سویا برای جبران کلسیم شیر؛
  • اجتناب از غذاهای سرخ شده و آماده؛
  • افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های خام و فیبر‌ها
  • مصرف محدود مواد نشاسته‌ای، کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها از جمله قند ساده، نان، ماکارونی، کیک‌ها، بیسکویت و دسرها؛
  • استفاده از آب سبزیجات؛
  • اجتناب از لبنیات چرب شامل: شیر، پنیر، خامه، بستنی، و ماست؛
  • اجتناب از مصرف نوشابه‌ها؛
  • استفاده از منابع غنی ویتامین C و سلنیوم (مقدار کم سلنیوم، مورد نیاز افراد سالم، در غذاهای دریایی، مانند میگو و ماهی وجود دارد.)؛

فایل صوتی درمان کبد چرب

در این فایل صوتی، خانم دکتر زرین آذر درباره موضوعات زیر توضیح داده‌اند:

  • کبد چطور چرب می‌شود؟
  • برای درمان کبد چرب به روش طبیعی و اصولی چه کارهایی لازم است؟
  • آیا رژیم گیاهخواری برای درمان کبد چرب مناسب است؟
  • کدام غذاها برای درمان کبد چرب مفید هستند؟
  • آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟
  • رژیم غذایی در ایجاد و درمان کبد چرب چه نقشی دارد؟

سوالات متداول

در ادامه به شایع‌ترین سوالاتی که درباره کبدچرب و روش‌های درمان کبد چرب پاسخ دادیم:

آیا کبد چرب قابل درمان است؟

بله، کبد چرب در بسیاری از موارد با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم قابل درمان است. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به داروهای خاصی باشد.

چه نوع رژیم غذایی برای کبد چرب توصیه می‌شود؟

رژیم غذایی کبد چرب باید شامل کاهش مصرف چربی‌های اشباع، افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل باشد. همچنین، کاهش مصرف شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده مهم است.

آیا کبد چرب نیاز به دارو دارد؟

در برخی موارد، به خصوص وقتی که تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی  نباشد، ممکن است داروهایی برای کنترل چربی خون، قند خون یا داروهای ضدالتهاب تجویز شود.

درمان کبد چرب چقدر زمان نیاز دارد؟

زمان بهبودی بستگی به شدت بیماری و میزان پیروی از توصیه‌های پزشک دارد. در بسیاری از موارد، بهبود قابل توجهی در طی چند ماه با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی دیده می‌شود.

درمان کبد چرب با گیاهان دارویی امکان‌پذیر است؟

نتایج چندین مطالعه نشان می‌دهد که ویتامین‌ها، گیاهان و سایر مکمل‌ها ممکن است به کاهش چربی کبد و کاهش خطر پیشرفت بیماری کبد کمک کنند. در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره‌گیری از آنها می‌توان ترکیباتی بدست آورد که بوسیله آنها براحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان می‌شود.

درمان کبد چرب با طب سوزنی امکانپذیر است؟

درمان کبد چرب با طب سوزنی یکی از روش‌هایی است که برای مشکل چربی کبد استفاده می‌شود. در این روش شخص متخصص طی چند جلسه با سوزن‌های طبی و دانشی که دارد بیماری کبد چرب را بهبود می‌بخشد.

آیا درمان کبد چرب با زالو درمانی امکان‌پذیر است؟

از آن جایی که این روش بدون زمینه‌ی علمی توسط برخی از افراد در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته است، محققان درصدد  بر آمدند تا تاثیر این روش را در درمان کبد چرب بررسی کنند. تحقیقات زیادی در زمینه‌ی درمان کبد چرب با زالو درمانی در یک دهه‌ی اخیر انجام شده است، اما در تمام آن‌ها ثابت شده است که زالودرمانی هیچ اثری در درمان کبد چرب ندارد.

استفاده از زالو تنها باعث پاکسازی خون می‌شود که این اتفاق اندکی از عوارض و علائم کبد چرب را کاهش می‌دهد و افراد تصور می‌کنند که این روش موثر بوده است اما بعد از مدت کوتاهی دوباره علائم کبد چرب بروز می‌کند!

حرف پایانی

در حال حاضر شیوه زندگی و تغییرات رژیم غذایی مؤثرترین گزینه‌‌های درمانی برای بیماری کبد چرب هستند. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، پیشنهاد می‌کنیم برای درمان کبد چرب ابتدا به متخصص داخلی مراجعه کنید تا بعد از معاینه آزمایشات به شما درباره درمان کبد چرب توضیح دهید.

برای از بین بردن کبد چرب و پایین آوردن آنزیم‌های کبدی مهم‌ترین کاری که باید انجام شود و تمام پزشکان آن را تایید می‌کنند، تغییر و اصلاح سبک زندگی است. یعنی باید وزن کم کنید، تحرک بیشتری داشته باشید و غذاهای مناسبی بخورید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (130)
  1. مهمان متین در 19 تیر 1401
    با سلام
    خیلی مفید بود دستتون درد نکنه
    پاسخ
  2. Poorchista در 16 تیر 1401
    سلام وقتتون بخیر
    همسر من برای طب کار آزمایش داده و متوجه شدیم که آنزیم کبدش ۱۴۱ شده و کبد چرب داره
    اما هم از نظر جسمانی سالمه هم تناسب اندام داره و فعالیت بدنیش هم خوبه
    سال هاست روزی دو فنجون قهوه میخوره،میوه و سبزی استفاده میکنه و ماهی و سویا هم در وعده های غذایی مون هست...
    فقط بعضی وقتها معده درد و سر درد داره و پشت کمرش هم جوش زده
    آیا کبد چربش خطرناکه؟ممکنه جواب آزمایش اشتباه باشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 16 تیر 1401

      سلام وقت بخیر

      برای تشخیص قطعی کبد چرب باید سونوگرافی انجام شود. پیشنهاد می‌شود برای ادامه بررسی‌ها حتماً به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
    2. البا در 2 مرداد 1401
      قرص انگلیسی لیورکر استفاده کنه بسته سی تایی ۶۰تومنه روزی دو تا تا یک ماه ...سرکه انگبین ناب هم بعد صبحانه ناهار شام به اندازه یه لیوان قهوه کوچک میل کنه .کبد چرب رفع میشه انشاالله
      پاسخ
  3. مهرداد در 18 خرداد 1401
    سلام و خسته نباشید. بنده دو ماه میشه که در پهلو سمت چپ درد دارم. و این درد در کار ثابت سر پا. تشدید میشه. یا وقتی استرس میگیرم بیشتر میشه. متخصص داخلی رفتم بعد از آزمایش و سونوگرافی گفتن چیزی نیست. چندتا قرص درد دادن. و گفتن احتمالا قلنج کلیه هست. ولی من همچنان که فشار کار دارم دردم شدید میشه. میخاستم ببینم باید چیکار کنم.ممنونم. در ضمن 30سالمه و متاهل. تو سونوگرافی گفتن یه کم بزرگی پروستات دارم که قرص دادن استفاده کردم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 18 خرداد 1401
      <p>سلام، مهرداد عزیز امیدوارم همانطور که پزشک گفت مشکلی نباشه. منتهی برای اطمینان بیشتر پیشنهاد می‌کنم به پزشک دیگری هم مراجعه کنید. از طریق آنلاین و با خواندن شرح مشکلات نمی‌شود نظری داد و حتی پزشکان هم چنین کاری نمی‌کنند.</p>
      <p>برای شما آرزوی سلامتی داریم ☘️</p>
      پاسخ
  4. لیلا در 26 اردیبهشت 1401 در 26 اردیبهشت 1401
    سلام- با توجه به آزمایشاتی که دادم ، سونوگرافی و نظر پزشک متخصص کبد چرب گرید یک دارم. دکترم داروی خاصی برام تجویز نکرده. مطالب نوشته شده خیلی برام مفید بود. با سپاس از زحمات شما
    پاسخ
  5. علی اروريان در 6 اردیبهشت 1401
    سلام مجدد خدمت استادعزیزچندوقتی میشه احساس خستگی بی حالی وخواب آلودگی دارم چه هواگرم باشه چه سرد عرق میکنم زود اعصبی میشم ورنگ چشمهام زردشده ممنون میشم راهنماییم کنید
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 6 اردیبهشت 1401
      <p>سلام وقت بخیر، بنده استاد نیستم ☘️</p>
      <p>جناب اروريان با مشاهده این علائم هیچ پزشکی نتیجه گیری نمی‌کند!</p>
      <p>برای بررسی شرایط جسمانی بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید تا خیال خودتان را راحت کنید، انجام آزمایش خون و سپس مراجعه به متخصص داخلی است.</p>
      پاسخ
  6. علی اروريان در 6 اردیبهشت 1401
    سلام ممنون وخسته نباشيد مطالب خیلی عالی بودن
    پاسخ
  7. مهمان علی در 11 بهمن 1400
    سلام من چن روزه قفسه سینم سمت راست درد داره،وقتی نفس عمیق یا سرفه یا عطسه دارم دردش بیشتر میشه.و از همه مهمتر تو سه چهار ماه حدود هشت کیلو وزنم زیاد شده و بعضی وقتا احساس تنگی نفس دارم طوریه گه وقتی مشغول کار سنگین میشم نفس کم میارم.و همیشه احساس وجود خلط در سینم دارم.درضمن پشت و کمرم هم جوش های سیاه بزرگی زده.ایا احتمال داره کبدم چرب باشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 12 بهمن 1400

      سلام، در مراجعه به پزشک با چنین علائمی تشخیص دادن کبد چرب بسیار سخت است، چه برسد به اینکه از راه دور تشخیص داده شود!

      پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی این مشکل به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  8. فرشاد حیدری در 26 دی 1400
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت دکتر محترم این سایت خواستم بگم مشکلی که بنده دارم نمیدانم آیا کبدم چربه یانه بنده حدود هشت ساله قرص بونورفین یاهمان بی دومصرف میکنیم درحال حاضرروزهاازسلامتی نسبتا خوبی برخورددارم وروز ها مثل گرگ هار جنب وجوش زیادی دارم اماشب هامثل گوسفند گیج هستم احساس می کنم یه چیزی تو گلومه خیلی احساس خستگی می کنم استرس بسیار شدید دارم وتنگی نفس ولی روزها اینطوری نیست م ضمنا شب ها قبل از خواب دو لیوان شیر مصرف میکنم وسیگار هم میکشم دکتر محترم بنظرت این بنده حقیر چه باید کرد
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 27 دی 1400

      سلام، آقای حیدری برای تشخیص ابتدا باید آنزیم‌های کبد چرب در نتایج آزمایش خون بررسی بشه و اگه مشکوک باشه، متخصص داخلی برای شما انجام سونوگرافی رو تجویز می‌کنه.

      پاسخ
  9. سحر در 1 دی 1400
    سلام من حدود3 ماه هست که رنگ پوستم کاملا زرد شده و سفیده چشمم هم زرد شده الان تحت نظر دکترم بهم گفتن که مجاری درون کبدی بسته شده و گره های متعددی داره
    آیا طب سنتی میتونه بهم کنه الان باید چکار کنم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 1 دی 1400

      سلام، به دلیل حساسیت بالایی که مشکل شما داره توصیه می‌کنیم که حتماً نظر پزشک معالج خودتون رو جویا بشید.

      پاسخ
  10. مسعود نصیری در 3 آذر 1400
    متن و فایل صوتی بسیار خوب و مفید بود
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 3 آذر 1400

      خوشحالیم براتون مفید بود.

      پاسخ