زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

آیا با قفل های هوشمند و انواع آن ها آشنایی دارید؟

آیا با قفل های هوشمند و انواع آن ها آشنایی دارید؟

آیا با قفل های هوشمند و انواع آن ها آشنایی دارید؟

قفل‌های هوشمند امروزی فرسنگ‌ها با چیزی که در گذشته روی سیستم‌های امنیتی شرکت‌ها و منازل نصب می‌شد، فاصله دارند و به اصطلاح خودمان بر اساس نیاز کارفرما شخصی‌سازی شده‌اند؛ از امکان استفاده از فرمان‌های صوتی، بلوتوث و NFC گرفته تا مدیریت قفل‌های هوشمند که با استفاده از تلفن و لپ‌تاپ صورت می‌گیرد.

بنابراین چنانچه اخیراً به دفتر کار جدید نقل مکان کرده‌اید یا به بازسازی محل کار و زندگی خود فکر می‌کنید و باید تصمیم بگیرید که چه سیستمی می‌تواند امنیت محل را بهتر تضمین نماید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

منظور از قفل هوشمند چیست؟ چه کاربردی دارد؟

قفل هوشمند، استاندارد مشخصی برای ورود و خروج افراد تعریف کرده و به بیان ساده‌تر نسبت به کنترل هویت افراد حساس‌تر است. حالا روند کار ممکن است با چک کردن اثر انگشت افراد انجام گیرد، یا استفاده از کارت‌های هوشمند که این روزها جای کلید‌های سنتی را گرفته‌اند. انعطاف پذیری، کنترل و راحتی، سه فاکتور اصلی برای نصب قفل‌های هوشمند روی درب ورودی منزل و محل کار محسوب می‌شود که در ادامه به سایر مزایای این محصولات اشاره کامل‌تری خواهیم داشت.

در میان دسته‌بندی‌ قفل‌های دیجیتال یا هوشمند، مدل‌هایی که به صورت بی‌سیم کار می‌کنند و از تکنولوژی Z-Wave، بلوتوث و Wifi برای تامین امنیت آپارتمان، سالن‌های ورزشی، استودیو، دفتر و ... بهره می‌برند، با استقبال بیشتری از سوی مشتریان مواجه شده‌اند. چرا که کار کردن با آن‌ها کم زحمت‌تر و سریع‌تر است. از مهمترین کاربردها و علت‌های استفاده قفل‌های هوشمند می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان ورود و خروج با فرمان صوتی، سنسور اثر انگشت، کارت مغناطیسی و ...
  • امکان تعریف کردن مجوز ورود موقت برای افراد و میهمانان
  • امکان مدیریت ورود و خروج افراد با استفاده از تلفن همراه و لپ تاپ شخصی
  • عدم نگرانی از بابت فراموشی کلید به علت روش‌های دسترسی متنوع به قفل هوشمند
  • امنیت بالا و مقاوم در برابر هک و ضربه

تفاوت قفل مکانیکی با قفل هوشمند چیست؟

قفل‌های مکانیکی در واقع همان قفل و کلیدهای سنتی هستند که از شیارهای کلید برای باز شدن زبانه قفل در آن‌ها استفاده می‌شود. اکنون در کنار این محصولات، قفل‌های دیجیتالی قرار گرفته‌‎اند که از رابط کاربری ساده و امنیتی بالایی برخوردار هستند و برخلاف روش‌های قبلی محدودیتی از بابت داشتن کلید، کارت عبور و فراموشی پسورد در آن‌ها وجود ندارد.

تصور کنید که در حال ورود به منزل با دستان پر از وسایل هستید و کلید خودتان را در ماشین جا گذاشته‌اید، یا در جای دیگری از شهر هستید و باید برای چند دقیقه امکان ورود دوست، فامیل یا همسایه خود را به منزلتان فراهم کنید. در این مواقع قفل‌های هوشمند بهترین گزینه‌هایی هستند که می‌توان به سراغ آن‌ها رفت. در ادامه برای آشنایی بیشتر به انواع این قفل‌ها اشاره خواهیم کرد.

قفل هوشمند

از چه روش‌های می‌توان قفل هوشمند را باز و بسته کرد؟

  • کارت‌های مغناطیسی یا RFID
  • اپلیکیشن و برنامه‌های تلفن همراه
  • اسکنر اثر انگشت
  • سنسور تشخیص چهره
  • صفحه کد
  • کلید مکانیکی پشتیبان

آشنایی با انواع قفل دیجیتالی هوشمند

قفل‎های هوشمند از لحاظ دسترسی و مکانیزم ورود به چند دسته تقسیم می‌شوند که شاخص‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1. قفل هوشمند رمزدار

به جای کلید مکانیکی برای باز شدن این قفل‌ها به یک کد پنج تا دوازده رقمی نیاز است که می‌تواند ترکیبی از اعداد و حروف مختلف باشد. در واقع این سیستم امنیتی بدون نیاز به کلید، با تعریف کردن پین‌کد و رمز عبور کار می‌کند، تا با واردن کردن این رمز به صورت دستی، یا از طریق تلفن همراه بتوان طی چند ثانیه وارد فضای داخلی منزل و محیط کار شد.

برای راحتی حال افراد حتی می‌توان این کار را از طریق اتصال شبکه WiFi یا بلوتوث انجام هم داد. در این مدل حتی می‎توان برای کاربران جدید یا افرادی که به طور موقت برای شما کار می‌‎کنند هم دسترسی موقت تعریف کرد.

2. قفل هوشمند کارتی

استفاده از کارت‌ هوشمند یا RFID فناوری دیگری است که به افراد این امکان را می‌دهد قفل الکترونیکی خود را با استفاده از این برچسب‌های الکترونیکی باز و بسته کنند. در این روش برای تایید هویت افراد از سریال تعریف شده روی هر کارت کمک گرفته می‌شود.

امکان تعریف دسترسی موقت برای در این روش هم برای افراد مختلف وجود دارد و در صورت مفقودی کارت می‌توان از کلید پشتیبان استفاده نمود. باید اضافه کنیم که استفاده از کارت مغناطیسی برای باز کردن درب منزل و محل کار باعث کاهش خطر هک و نفوذهای امنیتی می‌شود و این مورد یکی از مزایای مهم خرید قفل هوشمند به شمار می‌رود.

3. قفل هوشمند با سنسور اثر انگشت

این قفل هوشمند از اثر انگشت افراد به عنوان اعتبار بیومتریک برای باز کردن درب‌ ورودی استفاده می‌کند و این داده‌ها را به یک الگوی عددی تبدیل کرده و مطابقت می‌دهد. انواع دیگر قفل‌های بیومتریک هوشمند عبارتند از سیستم تشخیص چهره، صدا و اسکنر عنبیه چشم که استفاده از آن‌ها معمولا ایمن‌تر از پسورد و کدهای الگوریتم‌دار است و هک کردن آن‌ها پروسه سخت‌تری دارد. در این سیستم از یک اسکنر حرارتی یا نوری برای ذخیره اثر انگشت افراد مجاز به باز کردن قفل درب استفاده می‌شود.

باز کردن قفل هوشمند با تلفن همراه

آیا با تلفن همراه هم می‌توان قفل‌های هوشمند را باز کرد؟

بسیاری از قفل‌های هوشمند علاوه بر اتصال Wi-Fi می‌توانند با پروتکل های ارتباطی دیگر مانند بلوتوث، Z-Wave یا Zigbee هم کار کنند. بنابراین اگر وای‌فای شما قطع شده، همچنان می‌توانید با تلفن همراه خود، باز و بسته شدن قفل ورودی منزل را مدیریت کنید. استفاده از قفل‌های هوشمند بی‌سیم به شما این امکان را می‌دهد تا از راه دور و با استفاده از اپلیکیشن تلفن‌ همراه بتوانید قفل درب ورودی را باز و بسته کنید.

همچنین در صورت لزوم می‌توانید به تعداد دفعات ورود سایر ساکنان هم نظارت داشته باشید. بنابراین، زمانی که برای مدت طولانی در سفر هستید و وقت نمی‌کنید به منزل یا محل کار خودتان سر بزنید، احساس امنیت بیشتری خواهید داشت.

در پایان باید اشاره کنیم که اغلب برای تامین برق قفل‌های هوشمند و بستن حفره‌های امنیتی این محصولات، به جای برق ساختمان از باتری‌های قلمی استفاده می‌شود. اکثر این محصولات با یک مجموعه باتری تازه یا یک بار شارژ جدید حدود 6 تا 12 ماه دوام می آورند؛ البته به جز قفل‌های متصل به شبکه وای‌فای که به خاطر حجم مصرفی بالای انتقال داده ممکن است هرماه یکبار نیاز به شارژ شدن داشته باشند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به انواع قفل‌های هوشمند و روش‌هایی که برای دسترسی به این سیستم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره شد. قفل‌های هوشمند در واقع نوعی فناوری دیجیتالی هستند که می‌توانند کلید سنتی شما را با کارت هوشمند RFID، رمز عبور یا اپلیکیشن تلفن هوشمند جایگزین کنند. پس اگر دائم در حال سفر هستید یا به هر دلیلی احساس می‌کنید سیستم امنیتی منزل و محل کار شما نیاز به ارتقا دارد، پیشنهاد ما به شما انتخاب قفل دیجیتالی یا هوشمند با امکان مدیریت از راه دور است.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود