انواع سیستم هوشمند ساختمان را بشناسید!

سیستمهای هوشمند ساختمان، سیستمهایی هستند که یک خانه و یا ساختمان معمولی را به فضایی فوقالعاده، مدرن و پیشرفته تبدیل میکنند. این تکنولوژیهای منحصر به فرد در قسمتهای مختلف ساختمان نصب خواهند شد و با ایجاد یک سیستم یکپارچه، قابلیت کنترل آسان و حرفهای را برای شما به وجود میآورند.
به این ترتیب با آنها میتوانید حتی جزئیترین قسمتهای ساختمان و خانه را هم به آسانی کنترل و مدیریت کنید. این سیستمها تنوع بالایی دارند و اینکه چه چیزی را به چه صورت کنترل کنید، به نوع این انواع سیستم هوشمند ساختمان بستگی دارد.
با مطالعه ادامه مطلب، این انواع را بشناسید و بدانید که در این دنیای تکنولوژی چه فرصتها و امکاناتی در انتظارتان است!
انواع سیستم هوشمند ساختمان
خانهها و ساختمانهای هوشمند با سیستمهای مختلفی شکل میگیرند و برای نمونه شاید برای فردی اولویت او در هوشمند سازی ساختمان کاهش مصرف انرژی در ساختمان مسکونی باشد و فردی دیگر برای یک ساختمان تجاری یا اداری، امنیت را در اولویت قرار داده باشد.
برای هر یک از این دسته افراد با انتظارات متفاوت، سیستمهای متفاوتی هم تولید و عرضه شدهاند. در مجموع انواع سیستم هوشمند ساختمان این موارد هستند:
1. سیستم روشنایی هوشمند:
سیستم روشنایی هوشمند یکی از سادهترین اما مهمترین اجزای خانههای هوشمند است که هم از لحاظ مصرف انرژی و هم کیفیت خانه، تأثیر میگذارد. با این سیستم میتوانید روشنایی خانه خود را از هر مکانی، حتی از طریق گوشی همراه خود، کنترل کنید یا شدت و رنگ نور را تنظیم کرده و حتی طبق یک برنامه زمانی خاص، نورپردازی خانهتان را به طور خودکار تغییر دهید.
در کنار آن، سیستمهای هوشمند روشنایی میتوانند با حسگرهای حرکتی هماهنگ شوند تا در هنگام ورود شما به یک اتاق، چراغها به طور خودکار روشن شوند که این هم به شکلی خود باعث صرفهجویی در مصرف انرژی خواهد شد.
2. سیستم مدیریت انرژی هوشمند:
این سیستم هم برای ساختمانهای مختلف از تجاری و اداری تا مسکونی و ویلایی کاربرد دارد. سیستم مدیریت انرژی هوشمند میتواند تا مصرف برق، گاز و حتی آب را به شکل هوشمندانه پایش کند و به شما گزارشاتی از وضعیت مصرف انرژی بدهد. این سیستمها میتوانند در مواقعی که مصرف انرژی از حد معمول بالاتر میرود، هشدارهایی به شما ارسال کنند تا بتوانید در مصرف منابع انرژی صرفهجویی کنید و از هزینههای اضافی جلوگیری نمایید.
3. سیستم تصویری هوشمند:
سیستم تصویری هوشمند در واقع ابزاری کاربردی در این ساختمانها محسوب میشود که به شما کمک میکند تا تصاویر و ویدئوها را در سراسر خانه یا ساختمان خود به راحتی مدیریت کنید. این سیستمها میتوانند با دستگاههای تصویری بهصورت یکپارچه کار کنند و یک نمونه از این محصولات، مدلهای نظارت هوشمند بودهاند که با آنها تصاویر با درجه کیفی بالا، بدون تاخیر و امکاناتی مثل کنترل از راه دور، ارائه میشوند.
4. سیستم امنیتی هوشمند:
این سیستمها شامل دوربینهای مداربسته، حسگرهای حرکتی، قفلهای هوشمند و حتی سیستمهای اعلام سرقت هستند و برای مثال با یک دستگیره هوشمند، از شر فراموش یا گم کردن کلید راحت خواهید شد. با این سیستم امنیت خانه خود را بهصورت ۲۴ ساعته و از هر مکانی تحت نظر داشته باشید و با اثر انگشت خود وارد منزل شوید.
5. سیستم تهویه مطبوع:
سیستم تهویه مطبوع هوشمند از انواع سیستم هوشمند ساختمان است که میتواند خودکار دمای اتاقها را بر اساس شرایط محیطی تغییر دهد و با ایجاد یک محیط مطبوع و هوای تازه در تمام بخشهای خانه، راحتی ساکنان را بهبود بخشد. در ضمن سیستمهای هوشمند تهویه مطبوع میتوانند کمک خواهند کرد تا در مصرف انرژی صرفهجویی کرده و از تنظیمات خودکار دما در ساعات خاص روز بهرهمند شوید.
6. سیستم پرده هوشمند:
تنها چراغ و لامپها روشنایی منزل شما را فراهم نمیکنند، نور طبیعی چیز دیگریست. این نور جذاب را با پرده هوشمند کنترل کنید چراکه این پردهها میتوانند به شکل خودکار بر اساس نور خورشید یا حتی دمای محیط تنظیم شوند و در ساعات مختلف روز باز یا بسته شوند. همچنین میتوانید پردهها را از طریق گوشی همراه یا پنل و کلید هوشمند مخصوص، باز و بسته کنید تا محیط خانه همیشه دلپذیر و راحت باشد.
7. سیستم مدیریت ساختمان:
این تکنولوژی از اصلیترین موارد انواع سیستم خانه هوشمند به شمار میرود و در حقیقت یک سیستم جامع است که تمامی اجزای سیستمهای هوشمند دیگر را یکپارچه مدیریت میکند. این سیستم به مدیران کمک میکند تا تمامی عملکردهای تأسیسات، روشنایی، تهویه و حتی امنیت ساختمان را از یک پنل واحد کنترل کنند.
چنین تجهیزاتی تنها بخش کوچکی از سیستمهای خانه هوشمند هستند و هر یک میتوانند مزایا و رفاه بسیاری را با خود به همراه بیاورند. کنترل آسان، یکپارچگی، مصرف بهینه و رفاه بیشتر، تنها قسمت محدودی از ویژگیهای اسمارت هوم یا همان خانه هوشمند دارای این سیستمها است.
انواع پروتکل هوشمند ساختمان
حال، شایان توجه است که انواع سیستم هوشمند ساختمان علاوه بر تجهیزات، بر اساس پروتکل ارتباطی هم شامل موارد مختلفی میشوند. و این پروتکلها نقش بسیار مهمی در ارتباط بین دستگاهها و مدیریت آنها ایفا میکنند. پروتکلها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند و آشنایی با آنها برای هر کسی که با ساختمان هوشمند سروکار دارد، ضروری است:
1. سیستمهای بیسیم:
این سیستمها ارتباطات خود را از طریق امواج رادیویی، Wi-Fi یا بلوتوث برقرار میکنند و مزیت اصلی آنها، نصب ساده و انعطافپذیری بالا است چراکه نیازی به کابلکشی و تغییرات فیزیکی در ساختمان ندارند.
2. سیستمهای با سیم:
در این نوع سیستمهای هوشمند ساختمان ارتباطات بین دستگاهها از طریق کابلها صورت میگیرد که به این ترتیب این پروتکلها اغلب امنیت و پایداری بالاتری دارند و به دلیل استفاده از زیرساختهای ثابت، عملکرد بهتری در محیطهای بزرگ یا پیچیده ارائه میدهند. با این حال، نصب و راهاندازی آنها نیاز به زمان و هزینه بیشتری دارد.
نتیجه گیری
با این توضیحات، امیدواریم که حالا دیدگاه کاملی نسبت به انواع سیستمهای هوشمند ساختمان پیدا کرده باشید. فراموش نکنید که این تکنولوژیها هم زندگی شما را راحتتر میکنند و هم با ایجاد یک سیستم یکپارچه، خانه شما را به یک محیط هوشمند، ایمن و بهینه تبدیل میکنند.
