زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

17 نکته کلیدی برای بازاریابی تلفنی موفق

17 نکته کلیدی برای بازاریابی تلفنی موفق

17 نکته کلیدی برای بازاریابی تلفنی موفق

بازاریابی نقش مهمی در موفقیت یا شکست یک مجموعه دارد. توجه و نگرش درست به اهمیت بازاریابی و فروش در کسب و کارها کلید موفقیت کسب و کارها در دنیای بازاریابی و فروش امروزی است. بازاریابی تلفنی یکی از مهم ترین و کم هزینه ترین روش های جذب مشتری است.

بازاریابی تلفنی

بازاریابی تلفنی چیست؟

فکر کنم بدانم به چه فکر می کنید، من هم مثل شما از اینکه کسی در یک روز شلوغ کاری با تلفن همراهم تماس بگیرد و درباره موضوعی که علاقه ای به آن ندارم صحبت کند، چندان خوشم نمی آید. فقط شما نیستید که این حس را دارید.

بازاریابی تلفنی (Telemarketing) طی سال های اخیر در ایران بخاطر نحوه اجرای اشتباه، منتقدان بسیاری پیدا کرده و به عنوان یک روش بازاریابی مزاحم شناخته می شود.

با این حال فراموش نکنید اگر اصول بازاریابی تلفنی را به درستی انجام دهید، می تواند در مقایسه با سایر روش های بازاریابی، بسیار سودآور، کم هزینه و دم دست باشد.

برای شروع تبلیغات تلفنی چه کنیم؟

خب ساده ترین حالت این است که تلفن خود را بردارید و به مخاطبان خود یکی پس از دیگری تماس بگیرید. لزوماً به مکان خاصی هم نیازی ندارید چون می توانید با هزینه کمی حتی از منزل خود با مخاطبان خود تماس بگیرید. اما مسئله به همینجا ختم نمی شود.

بازاریابی تلفنی فراتر از تماس های پشت سر هم، بی هدف و بی نتیجه است. گاهی لازم است شما چندبار با یک شماره تماس بگیرید و در اولین تماس تنها به نیازهای او گوش دهید و کمی در مورد سلایق او اطلاعات کسب نمایید.

چگونه در بازاریابی تلفنی، موفق شویم؟

در مطلبی که مشاغل خانگی پردرآمد را معرفی کردیم، گفتیم بازاریابی تلفنی یکی از مشاغل پردرآمد خانگی است. اگر یک بازاریاب تلفنی هستید یا می خواهید وارد این حوزه شوید، در ادامه چند نکته برای موفقیت در بازاریابی تلفنی را بخوانید:

1. کاهش تماس های شخصی

در ساعات کاری، تماس های تلفنی شخصی را به حداقل برسانید. با انجام اینکار، فروشتان بیشتر می شود. اگر در روز تنها 3 تماس تلفنی شخصی داشته باشید و هر تماس بطور متوسط 4 دقیقه طول بکشد، در طی سال، 48 ساعت از وقت شما گرفته شده است. اختصاص 48 ساعت برای فروش، می تواند چندین مشتری جدید ایجاد کند.

2. زمان تماس با مشتری

بیش از حد نگران بهترین زمان تماس با مشتریان نباشید. بعضی از فروشندگان، اول ساعت کاری و حدود ظهر با مشتریان تماس نمی گیرند و با خود می اندیشند که مشتری در دسترس نخواهد بود. از تمام روز کاری برای تماس های تلفنی استفاده کنید. اگر تلفن نکنید، هیچگاه آنها را نخواهید یافت.

3. هدف گذاری کنید

برای تماس های تلفنی، هدف های روزانه قرار دهید و سعی کنید در هر شرایطی به آن اهداف برسید. وقتی بدانید در روز باید به تعداد مشخصی برسید، متمرکزتر و سریعتر کار خواهید کرد.

4. برای روز بعد، امروز برنامه ریزی کنید

برای روز بعد، همین امروز برنامه ریزی کنید. اولین ساعت روز کاری بسیار با ارزش است، چون با انرژی هستید، پس آنرا به تماس گرفتن اختصاص دهید و نه به برنامه ریزی.

5. تعداد تماس ها را یادداشت کنید

تعداد تماس های روزانه خود را در دفتری یادداشت کنید. هر روز سعی کنید حداقل یک تماس بیشتر از روز قبل بگیرید. وقتی پس از چند هفته نتایج را ببینید، متعجب خواهید شد.

6. شماره ها را گلچین نکنید

اگر از روی فهرست مشخصی از مشتریان پیش می روید، به تک تک شماره ها زنگ بزنید. در مقابل این تمایل که بطور اتفاقی زنگ بزنید و یا از افرادی صرفنظر کنید، بایستید. هیچگاه پیشداوری نکنید، زیرا ممکن است فروش بزرگی را از دست بدهید.

7. درآمد هفتگی را یادداشت کنید

در بازاریابی تلفنی همیشه میزان درآمد خود را از هر تماس محاسبه کنید. درآمد هفتگی را بطور متوسط حساب کرده و بر تعداد مکالمات هفتگی تقسیم کنید. مقدار حاصل را در دفتر خود یادداشت کنید و سعی کنید این مقدار را افزایش دهید.

یعنی بر روی این کار کنید که در تعداد تماس های مشخص، به افراد بیشتری بفروشید.

8. مثل یک حرفه‌ای سلام و احوال پرسی کنید

یکی از راه های یک بازاریابی تلفنی موفق اینست که گرم سلام کنید. با یک سلام خشک و خالی، یک نفس بدون اینکه به طرف مقابل اجازه‌ی صحبت بدهید، وارد بحث ارائه ی تلفنی خود نشوید. نحوه‌ی سلام کردن شما بر رسمیت بخشیدن به کارتان تاثیر می گذارد.

به جای اینکه مثل بقیه تنها به گفتن سلام اکتفا کنید، در ابتدای مکالمه، با اشاره به نام فرد مقابل، خود را متفاوت و حرفه ای نشان بدهید. برای مثال بگویید «صبح بخیر، آقای حسنی» یا «عصر بخیر، خانوم هاشمی».

9. خود و شرکت تان را معرفی کنید

«من  مجید حسین زاده از وب سایت زوم لایف هستم. ما یک سایت مجله ای هستیم که تخصص مان این است به کسب وکارهایی مثل شما کمک کنیم رشد کنند.» خیلی به جزئیات نپردازید و به محصول خود اشاره نکنید.

چون با این کار به طرف مقابل اجازه می دهید که بگوید «ما از چیزی که داریم راضی هستیم، به هر حال ممنون.» و تلفن را قطع کند. شما با ارائه ی یک معرفی کلی و اشاره به یکی از منافع استفاده از محصول تان، حس کنجکاوی مشتری را تحریک می کنید و او را بیشتر روی خط نگه می دارید.

10. با مدیر مجموعه صحبت کنید

وقتی با یک شرکت تماس می گیرید، در صورت امکان با بالاترین مقام یا مدیر مجموعه صحبت کنید، زیرا او قدرت تصمیم گیری دارد و اگر شما را به افراد دیگری ارجاع داد، می توانید بگویید که شخص با بالاترین مقام از شما خواسته تا با او هماهنگ کنید.

11. فرصت صحبت را از دست ندهید

اگر به شما گفته شد که شخص مورد نظر دیگر در اینجا فعالیت نمی کند، بدون وقفه بپرسید چه کسی جای او را گرفته است و با او صحبت کنید. فرصت صحبت با یک مشتری جدید را از دست ندهید.

12. از انتهای فهرست شروع کنید

اگر از روی فهرستی تماس می گیرید که در اختیار چندین نفر قرار می گیرد، کار خود را از انتهای فهرست شروع کنید، زیرا معمولا دیگران از ابتدای فهرست کار خود را شروع کرده اند و افراد انتهایی فهرست، مورد توجه کمتری قرار می گیرند.

13. با لحن بیان مناسب بتوانید مخاطبان خود را متقاعد کنید

لحن مکالمه با مخاطبان در بازاریابی تلفنی برای متقاعد کردن مشتریان اهمیت بسیاری زیادی دارد. برای موفقیت در بازاریابی تلفنی، باید مذاکره کننده خوبی باشید تا مذاکره تلفنی را به نفع خود به اتمام برسانید.

14. از کلمات مثبت و انرژی بخش استفاده کنید

یکی از فنونی که هر بازاریاب تلفنی موفق در حین مکالمه باید از آن استفاده کند، بکارگیری کلمات مثبت و عبارات زیبا و انرژی بخش، به شکلی سلیس و با سرعتی ثابت است.

لحن صدای یک بازاریاب نباید تغییر کند و با شنیدن پاسخ منفی حق قطع کردن تلفن بر روی مشتری را ندارد. در مجموع می توان گفت که حس مثبتی که مخاطبان از این مکالمه با شما دریافت می کنند در ذهن آنها باقی خواهد ماند که حتی می تواند منجر به معرفی شرکت و محصولات شما به دیگران شود.

15. نکاتی که مشتری به شما می گوید را یادداشت کنید

در یک بازاریابی تلفنی موفق تنها شما گوینده نیستید. پس در حین مکالمه با مشتریان یک کاغذ و قلم در کنار خود داشته باشید و نکاتی که در طول صحبت با شما بیان می کنند را یادداشت نمایید تا آن ها را فراموش نکنید.

این کار موجب می شود تا مخاطب تصور کند که شما به حرف های او دقت می کنید و برای صحبت هایش ارزش قائل هستید.

16. قدردانی خود را نشان دهید

یکی از راه های یک بازاریابی تلفنی موفق اینست که از مشتری قدردانی کنید. همیشه از مشتری بالقوه ی خود به خاطر زمانی که از یک روز کاری پرمشغله به شما اختصاص داده است تشکر کنید، به شکلی به او بفهمانید که با این گفتگوی تلفنی وقتش تلف نخواهد شد.

بگویید «می خواهم از اینکه پاسخگوی تماس من بودید تشکر کنم. این تماس بسیار کوتاه خواهد بود و بعد می توانید به برنامه های خود برسید.» نگویید که فقط یک لحظه از وقت شان را خواهید گرفت چون این احساس به شنونده تلقین می شود که شما کاملا وقت شان را خواهید گرفت و دلشان می خواد شما را از سر باز کنند.

17. از پرحرفی و طرح سوالات طولانی بپرهیزید

بهترین رویکرد در تماس های بازاریابی این است که به جای پرحرفی، سؤالاتی کوتاه و واضح از مخاطب بپرسید و به جواب ها دقت کنید. چرا که بخش زیادی از نیازهای مخاطبان در پاسخ به همین سؤالات نهفته است.

برای مثال اگر شما فروشنده جوهر پرینتر باشید می پرسید «آیا شما به جوهر پرینتر نیاز دارید؟». در این حالت احتمال دارد که با پاسخ «خیر» مواجه شوید؛ بنابراین بهتر است بپرسید که آیا اصلاً در خانه یا محل کار خود پرینتر دارند و اگر پاسخ مثبت بود در ادامه بپرسید که چه کسی جوهر آن را عوض می کند و هزینه تعویض آن چقدر است؟

مذاکره تلفنی

فایل صوتی مذاکره تلفنی

در بازاریابی تلفنی، شما از طریق تلفن مذاکره خواهید کرد، پس باید نکاتی درباره مذاکره تلفنی بدانید. پیشنهاد می کنیم فایل صوتی آموزش مذاکره تلفنی و نکته هایی در مورد آن را در سایت متمم با صدای محمدرضا شعبانعلی گوش کنید و لذت ببرید.

برخی از مهم ترین نکاتی که در فایل صوتی آموزش مذاکره تلفنی مطرح شده است به شرح زیر است:

  • چالش ها و دشواری های مذاکره تلفنی؛
  • نحوه برخورد با مشتریان ناراضی در مذاکره تلفنی؛
  • در مواردی که مشکلات در اختیار ما نیست، چگونه برخورد کنیم؛
  • اشتباهات رایج در مذاکره تلفنی چیست؛
  • به چه نکاتی توجه کنیم تا مذاکره تلفنی موفق تری داشته باشیم.
کانال تلگرام زوم لایف

فعالیتم در اینترنت از سال 86 با وبلاگ شروع شد و دو سال بعد اولین سایت مجله‌ایم رو راه‌اندازی کردم. به‌دلیل علاقه زیاد به تولید محتوای کاربردی و سئو، روی سایت‌های زیادی فعالیت داشتم. در حوزه کاری به دیجیتال مارکتینگ، کدنویسی، مشاور و توسعه کسب وکار علاقمندم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (11)
  1. ستاره بینظیر در 9 شهریور 1402
    سلام ممنون از توضیحات جامع وکامل آقای شعبانعلی خیلی عالی بود
    پاسخ
  2. هاله کتابچی در 3 تیر 1402
    وااااای که چقد من لذت بردم و حالم خوب شد و حس میکنم تازه الان متوجه شدم که چجوری باید با طرفم صحبت کنم؛ میدونین؟ مث اینکه تازه فهمیدم چه خبره. 🙂👍
    مرررسی از شما🥰💕 مرررسی از محمدرضا شعبانعلی🌿🌷
    پاسخ
  3. مهمان مریم در 8 خرداد 1402
    میخوام شغل خوب و درامد خوب داشته باشم
    پاسخ
  4. مبین فاضلی فرد در 24 فروردین 1402
    سلام سایتی ارزشمند برای من
    پاسخ
  5. مهلا در 22 مرداد 1401
    ممنون بابت مطالب ارزشمند و کاربردی تون 👌👌
    واقعا مفید بود و استفاده کردم 🤩🙌
    پاسخ
  6. مهمان الهام در 31 تیر 1401
    خیلی عالی بود من تازه متوجه خیلی از اشتباهاتم شدم
    پاسخ
  7. رسول عیب پوش در 27 آذر 1400
    خیلی و آموزنده بود حتما که استفاده میکنم
    پاسخ
  8. ساناز محمدی در 13 بهمن 1399
    بسیار عالی بود و مطالب نکات واضح و مفید بود بسیار لذت بردم و سعی میکنم در کار و روابط اجتماعیم از این نکات استفاده کنم
    پاسخ
    1. مجید حسین زاده
      مجید حسین زاده در 13 بهمن 1399

      سلام، نظر لطف شماست. خوشحالم که مورد استفاده شما قرار گرفته.

      پاسخ
  9. مهمان زهرا در 2 دی 1399
    جالب بود برام من بازاریابم اما الان فهمیدم کمی درکارم مشکل دارم ممنون از اطلاعات جامع وکامل شما
    پاسخ
    1. مجید حسین زاده
      مجید حسین زاده در 3 دی 1399

      سلام، خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته.

      اگر تجربه‌ای درباره‌ی بازاریابی تلفنی دارید و احساس می‌کنید برای دیگران هم می‌تواند مفید باشد، لطفاً به اشتراک بگذارید.

      پاسخ
  10. علی در 12 اسفند 1397

    ممنونم بابت راهنماییتون عالی بود 

    پاسخ