زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

آیا لیزر موهای زائد ارتباطی با ایجاد سرطان دارد؟

آیا لیزر موهای زائد ارتباطی با ایجاد سرطان دارد؟

آیا لیزر موهای زائد ارتباطی با ایجاد سرطان دارد؟

در حوزه روش‌ها، لیزر موهای زائد به عنوان روشی پرطرفدار برای دستیابی به پوستی صاف و بدون مو محبوبیت پیدا کرده است. با این حال، با افزایش استفاده از آن، نگرانی هایی در مورد ایمنی این روش و ارتباط بالقوه آن با سرطان ایجاد شده است. در این مقاله به بررسی جنبه های لیزر موهای زائد می پردازیم و به این سوال می پردازیم که آیا لیزر موهای زائد خطر ایجاد سرطان را به همراه دارد؟

آشنایی با نحوه عملکرد لیزر موهای زائد

قبل از پرداختن به موضوع خطر سرطان، درک مکانیسم زیربنایی لیزر موهای زائد بسیار مهم است. این روش زیبایی از پرتوهای نور (لیزر) برای هدف قرار دادن و تخریب فولیکول های مو استفاده می کند. رنگدانه در این فولیکول‌ها انرژی را جذب می‌کند و در نتیجه آسیبی ایجاد می‌کند که رشد مو را مهار می‌کند.

لیزر درمانی از تابش غیریونیزه کننده به شکل منبع نور متمرکز استفاده می کند که یک پرتو لیزر بسیار ظریف تولید می کند. پرتو لیزر برای از بین بردن فولیکول های مو استفاده می شود و در نتیجه رشد مو از آن فولیکول ها از بین می رود.

رسیدگی به نگرانی های سرطان

نگرانی اولیه در مورد خطر سرطان ناشی از تصورات نادرست پیرامون لیزرها و فرضیاتی است که همه اشکال تشعشع ذاتاً مضر هستند. تمایز بین پرتوهای یونیزان ضروری است. پرتوهای یونیزان مانند پرتوهای ایکس و پرتوهای گاما دارای انرژی برای جدا کردن الکترون‌های متصل از اتم هستند که به طور بالقوه منجر به آسیب سلولی مرتبط با توسعه سرطان می‌شود. از سوی دیگر، تشعشعات غیریونیزه مانند نوری که در لیزر موهای زائد استفاده می‌شود، انرژی لازم برای یونیزه کردن اتم‌ها یا مولکول‌ها را ندارد.

لیزردرمانی از طول موج های فرابنفش (UV) متفاوتی نسبت به آنهایی که در نور خورشید (UVA/UVB) یا یونیزان (اشعه هسته ای/اشعه ایکس) یافت می شود، استفاده می کند که هر دو به سلول ها آسیب می رسانند و باعث سرطان پوست می شوند.

تشعشعات غیر یونیزه بی خطر هستند. این بدان معناست که برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد بی خطر است.

اثرات طولانی مدت لیزر درمانی، از جمله احتمال افزایش خطر سرطان، مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال، لیزر درمانی با خیال راحت برای موارد زیر نیز استفاده می شود:

  • سایر اهداف زیبایی مانند پاک کردن خالکوبی
  • روش های دندانپزشکی
  • درمان واریس
  • جراحی پروستات، پوست و چشم
  • دفع سنگ کلیه
  • درمان سرطان، از جمله سرطان پوست

برخی از محققان تغییراتی را در خال های غیر معمول (خال های دیسپلاستیک) پس از لیزر موهای زائد مشاهده کرده اند. بنابراین، آنها توصیه می کنند در استفاده از لیزر درمانی زیبایی برای افرادی که سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان پوست یا خال های غیر معمول دارند، احتیاط شود. با این حال، برای بیشتر، لیزر موهای زائد بی خطر است.

به یاد داشته باشید، مهم است که قبل از اقدام در مورد تمام درمان های زیبایی تحقیق کنید.

لیزر موهای زائد و نگرانی های سرطان

سایر ملاحظات ایمنی

توجه به این نکته ضروری است که هنوز برخی از عوارض جانبی وجود دارد. اینها ممکن است شامل تحریک پوست، قرمزی، تورم و تغییر در رنگدانه های پوست باشد. با این حال، این عوارض جانبی را می توان با انتخاب یک پزشک مجرب به حداقل رساند.

نقش تایید FDA و مجوز های دستگاه های لیزر مو های زائد

دستگاه های لیزر موهای زائد توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به عنوان دستگاه طبقه بندی می شوند. چندین دستگاه لیزر برای استفاده در صورت درست کارکردن توسط FDA تایید شده اند. این تایید منوط به پیروی از دستورالعمل های ارائه شده توسط سازندگان دستگاه است.

برای نتیجه گیری، به نظر می رسد نگرانی در مورد لیزر موهای زائد که باعث سرطان می شود، بیشتر بر اساس شایعه باشد تا واقعیت. نوع پرتوهای مورد استفاده در این درمان‌ها دارای خواص آسیب‌رسان به DNA نیست که منجر به ایجاد سرطان شود. با این حال، مانند هر روش دیگری، جستجوی راهنمایی از متخصصان پزشکی و انتخاب پزشکان واجد شرایط برای اطمینان از یک تجربه ایمن بسیار مهم است. به یاد داشته باشید، آگاه بودن و محتاط بودن همیشه راه حل است. اگر هر گونه نگرانی یا سابقه سرطان پوست دارید، بهتر است قبل از اقدام به لیزر موهای زائد، این موارد را با متخصص پوست خود در میان بگذارید.

نگرانی های لیزر موهای زائد

برای لیزر مو های زائد حتما به مراکز معتبر که با دستگاه های مجوز دار دستگاه دارای گواهینامه‌های معتبر و استانداردهای بین‌المللی باشد. و به روز خدمات لیزر ارائه می دهند مراجعه کنید، دستگاه لیزر مو های زائد الکس نابلکس کره ای و کندلا در حال حاضر پرطرفدارترین دستگاه لیزر مو های زائد در ایران می باشد.

 در ایران با توجه به مسئله تحریم های وزارت خزانه داری آمریکا و عدم ارتباط تجاری مستقیم بین ایران و ایالات متحده آمریکا معمولا با وقفه بیشتری نسبت به لیزرهای الکسانداریت اروپایی و کره ای همراه است همچنین تهیه قطعات جایگزین این دستگاه در بازار آزاد و خارج از نمایندگی اصلی عموما به دلیل کمیاب بودن قطعات در ایران بسیار سخت و با قیمت تمام شده گزاف، همراه خواهد بود .

متاسفانه دیده شده برخی از شرکت های چینی نسبت به ساخت لیزر تقلبی کندلا نیز اقدام کرده اند که اصطلاحا به آنها لیزرهای طرح کندلا می گویند و لذا خریداران اینگونه تجهیزات باید در هنگام تهیه این قبیل دستگاه ها دقت لازم را داشته باشند تا دستگاه را از نمایندگان رسمی در ایران و با مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تهیه نمایند.

دستگاه لیزر الکساندرایت نابلکس Noblex Alexandrite Laser دارای استانداردهای کیفی معتبر جهانی همچون FDA آمریکا و CE اروپا  و استاندارد بین المللی کیفیت تجهیزات پزشکی  ISO 13485و استاندارد تولید در شرایط عالی GMP می باشد .

با مقایسه بین این دو لیزر قدرتمند همانطور که مشاهده می فرمایید لیزرهای الکساندرایت نابلکس Alexandrite Laser Noblex همانند نمونه آمریکایی کندلا Alexandrite Laser candela ، دارای مشخصات فنی به روز می باشد و تمامی استانداردهای کیفی بین المللی و داخلی را که لیزرهای آمریکایی موفق به دریافت آن شده اند را نیز کسب نموده است.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود