زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

7 عادت بد نشستن پشت میز کار + عوارض

7 عادت بد نشستن پشت میز کار + عوارض

7 عادت بد نشستن پشت میز کار + عوارض

متاسفانه بسیاری از ما درگیر عادت های نادرست نشستن روی صندلی هستیم و تا درد احساس نکنیم به همان طرز نشستن ادامه می‌دهیم. اگر می‌خواهید با عادت‌های اشتباه نشستن پشت میز آشنا شوید، در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

اگر طولانی مدت پشت میز کار هستید و به‌طرز صحیح نشستن روی صندلی توجه‌ نمی‌کنید، باید بدانید نشستن طولانی مدت و نادرست به سلامت بدن شما آسیب جدی می‌زند. از مهم‌ترین عوارض ناشی از بد نشستن می‌توان به کمردرد، ضعیف شدن عضلات گردن، شانه‌ها و ستون فقرات اشاره کرد.

کمردرد یک اتفاق بسیار آشنا برای کارمندان اداری و اشخاصی است که در طول روز پشت میز می‌نشینند یا با کامپوتر سر و کار دارند و می‌تواند عملکرد و بهره‌وری ما را در حین کار به شدت مختل کند. این تنها کمردرد نیست که می‌تواند ناشی از بد نشستن پشت میز اداری باشد بلکه خطری برای گردن، زانوها و باسن شما به حساب می‌آید و گردش خون شما را ضعیف می‌کند.

عادت‌های نادرست نشستن پشت میز

ما هر روز برای مدت طولانی می‌نشینیم چه موقع استراحت در منزل باشیم و چه در دفترکار باشیم. به هر حال نشستن روی صندلی به معنی ولو شدن روی آن نیست. آیا تا به حال متوجه عادات بد نشستن خودت در طول روز شده‌اید؟ در ادامه چند عادت بد نشستن پشت میز را با هم بخوانیم:

1. خمیده نشستن روی صندلی

شایع‌ترین نوع بد نشستن روی صندلی، خمیده نشستن است که بدن شما در دراز مدت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مردم پشت میز کار خود، سر میز شام، بر روی نیمکت، همه جا به حالت خمیده می‌نشینند! نتیجه منفی از خمیده نشستن درد در قسمت پایین کمر است.

هنگامی که شما حالت خمیده می‌نشینید, وقتی کمر خود را خم می‌کنید ستون فقرات حالت S طبیعی خود را از دست می‌دهد و فشار بیشتری بر روی آن قرار داده می‌شود. این فشار اضافه شده روی عضلات کمر قرار می‌گیرد و سیستم عصبی سیاتیک را فشرده می‌سازد.

عادت بد نشستن نیز مانع جریان یافتن خون در سراسر بدن می‌شود. این جریان خون محدود می‌تواند منجر به درد پا و ران، تورم، و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی شود. وضعیت بدنی ضعیف به طور مستقیم با سلامت روانی ضعیف همراه است, و همچنین برای سلامت کلی بدن بسیار ضروری است.

یک مثال افراطی از نتیجه منفی عادات بد نشستن مانند خمیده نشستن کیفوز یا قوز در بزرگسالان است. کیفوز بالغ بیشتر در تغییر انحنای ستون فقرات از شکل طبیعی s به شکل c کاملا مشاهده است. این امر می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد قلب و ریه و همچنین به دلیل افزایش فشار روی ستون فقرات باعث تضعیف اندام‌های پایین‌تر می‌شود.

برای صاف نشستن روی صندلی آگاهانه تلاش کنید تا عادت خمیده نشستن را فراموش کنید. صندلی‌هایی با گرانش صفر حمایت بهتری از کمر می‌کنند و در سلامتی کمر شما تاثیر به سزایی دارند.

2. استفاده نادرست از دسته‌های صندلی محل کار

همه ما گهگاهی نیاز به استراحت داریم. استفاده از دسته صندلی یکی از موارد عادات بد نشستن است که بدن شما را در دراز مدت تحت تاثیر قرار می‌دهد چون استفاده از آن به طور مداوم به ساختار بدن شما آسیب می‌رساند. بهتر است در صورت امکان صندلی بدون دسته داشته باشید تا وابستگی ناخودآگاه به آنها متوقف شود.

گذاشتن دست‌ها روی دسته صندلی ناخودآگاه باعث می‌شود که بدن شما به یک سمت متمایل شود. این کار ستون فقرات را از هم ترازی خارج می‌کند و فشار را به عضلات و ناحیه لگن اضافه می‌کند. گذشته از همه این‌ها اگر این موارد اصلاح نشود منجر به کمر دردی می‌شود که بیش از 80 درصد از تمام بزرگسالان در طول عمر خود تجربه کرده‌اند.

دسته‌های صندلی با ارتفاع ثابت مسئله دیگری را به وجود می‌آورد: ممکن است زیر میز شما نرود. شما مجبور می‌شوید صندلی خود را عقب‌تر از حد مطلوب بگذارید و به سمت میز خود خم شوید و این باعث می‌شود فشار روی عضلات مرکزی بدن و کمر شما افزایش یابد.

بعضی افراد برای برطرف کردن این مشکل ساده‌ترین راه را انتخاب می‌کنند و صندلی خود را پایین می‌آورند. که همین کار منجر به عادت بد دیگری در نشستن ما می‌شود.

 3. ارتفاع نامناسب صندلی

یکی دیگر از عادات بد نشستن این است که روی صندلی بنشینیم که ارتفاعش بیش از اندازه پایین است این عادت ناسالم روی کل بدن تاثیر می‌گذارد. نشستن روی صندلی با ارتفاع خیلی کم باعث کمردرد‚ ناهمترازی ستون فقرات، کاهش گردش خون منجر به تورم، افزایش فشار خون، افزایش فشار بر اندام‌های داخلی، و خطر پیشرفته حمله قلبی یا سکته مغزی در درازمدت می‌شود. این‌ها پیامدهای جدی برای چیزی هستند که به آسانی هرچه تمام‌تر رفع می‌شود!

به همین دلیل است که این مسئله بسیار مهم است برای همین همیشه قبل نشستن روی صندلی از ارتفاع مناسب آن نسبت به میز اطمینان حاصل کنید. اگر شما می‌توانید در خانه کار کنید، صندلی‌های با کیفیت بالا مانند صندلی با گرانش صفر که با دیگر موارد ارگونومیک به درستی کار می‌کند برای رفع عادات بد نشستن و جلوگیری از اثرات منفی آن روی بدن خود استفاده کنید.

4. نرسیدن پا به زمین در حالت نشسته

مورد بعدی در لیست عادات بد نشستن این است که پای شما به زمین نرسد این کار در دراز مدت روی بدن شما تاثیر می‌گذارد! اگر پاهایتان به زمین یا محل استراحت پا روی صندلی نرسند، پاهایتان آویزان می‌مانند. این وضعیت موجب چرخیدن لگن شما به سمت عقب می‌شود و باعث می‌شود عضلات مرکزی بدن شما برای جبران آن اضافه‌ترکار کنند. این به شما کمک می‌کند عوامل حفظ سلامتی را بدانید، دوباره فکر کنید. به جای اینکه عضلات شما تحت کشش اضافی قرار گیرند و یا دچار کمر درد مزمن شوید دست به کار شوید!

راه‌حل ایده آل این است که وضعیت صندلی خود را در ارتفاعی قرار دهید که پاهای شما به زمین برسد و ران‌ها به موازات زمین قرار گیرند. اگر این کار با ارتفاع میز شما جور در نمی‌آید، استراحت پای کوچکی در زیر میز خود قرار دهید. بدون استراحت پا بدن ما ناخودآگاه برای جبران آن وضعیت بد ما برای جبران کند مانند قلاب کردن پاهای ما در اطراف پایه صندلی که عادت بد نشستن بعدی در لیست است: نشستن با پاهای روهم انداخته!

5. نشستن با پاهای روی هم انداخته

ممکن است شما هنگام نشستن عادت کرده باشید که پاهایتان را روی هم بیندازید، اما این یک عادت نامناسب برای نشستن است که در درازمدت بر بدن شما تاثیر می‎گذارد. هنگامی که شما به این صورت می‌نشینید, یک طرف لگن شما به سمت بالا کشیده می‌شود. این امر منجر به تغییر همترازی ستون فقرات شما می‌شود و فشار بر روی عضلات و دیسک‌های ستون فقرات شما افزایش پیدا می‌کند.گذشته از همه این‌ها, نشستن با پاهای روی هم انداخته باعث کمردرد مزمن و همچنین فشار عضلانی می‌شود.

برای رفع این عادت بد نشستن سعی کنید زانوهایتان را در حالی که نشسته‌اید همتراز نگه دارید. پس از مدتی، این تبدیل به عادت ثانویه شما خواهد شد و شما دیگر ناخودآگاه در این وضعیت نامناسب قرار نمی‌گیرید. داشتن استراحت پا یا صندلی که در ارتفاع صحیح قرار دارد باعث می‌شود این عادت بد نشستن راحت‌تر برطرف شود!

6. طولانی مدت نشستن روی صندلی

یکی دیگر از عادات بد نشستن که خیلی ساده از کنار آن رد می‌شویم همین نشستن بیش از حد روی صندلی است. حداقل، بعد از یک ساعت نشستن 10 دقیقه بایستید. این امر به ویژه برای کسانی که هر روز پشت میز کار می‌کنند از اهمیت خاصی برخوردار است.

ممکن است شما فکر کنید که راحت و یا آرام نشسته‌اید اما نشستن بیش از حد طولانی عضلات مرکزی بدن عضلات لگن و پای شما را ضعیف می‌کند. وقتی عضلات مرکزی بدن شما ضعیف شود، فشار بیشتری بر روی کمر و لگن شما قرار می‌گیرد و می‌تواند منجر به کمر درد مزمن و علائم سیاتیک شود. همچنین ممکن است  شما در قسمت ران و گردن خود درد داشته باشید.

برای جلوگیری از درد نشستن بیش از حد طولانی, تمرینات ساده ورزشی در روال روزانه خود قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که اصول نشستن صحیح را رعایت می‌کنید. با اضافه کردن چند تا روال ساده به سبک زندگی خود می‌توانید خیلی آسان‌تر این عادت بد نشستن را کنار بگذارید.

7. نشستن روی بالش و یا صندلی بیش از حد نرم

گاهی چیزی که بیش از حد از خوب باشد اصلا فایده ندارد! همانطور که نمی‌خواهید روی یک جای سفت بنشینید، نشستن روی صندلی خیلی نرم یا استفاده از بالش از عادات بد نشستن است که در درازمدت می‌تواند تاثیر منفی بر بدن شما داشته باشد. نشستن روی یک سطح بیش از حد نرم، حفظ وضعیت خوب بدن را دشوارتر می‌کند. اگر وضعیت صحیح بدنی خود را حفظ نکنید، فشار بیشتری بر روی ستون فقرات خود وارد می‌کنید، گردش خون را کاهش می‌دهد، و به همین صورت خطراتی که سلامتی شما را تهدید می‌کند افزایش می‌دهد.

نشستن بر روی یک سطح بیش از حد نرم نیز باعث می‌شود شما به طور مداوم درگیر عضلات هسته‌ای و مرکزی بدن خود باشید و این طرز نشستن غلط باعث ایجاد فشار روی عضلات شما می‌شود. قبل از شروع کار خود یک صندلی گرانش صفر سفارش بدهید تا به راحتی از کمر و مدل بدنی مطلوب و صحیح شما حمایت کند.

حرف پایانی

نشستن طولانی مدت و نادرست به سلامتی بدنتان آسیب می‌زند. اگر شغل‌تان به گونه‌ای است که تمام روز را پشت میز می‌نشینید، باید بیشتر مراقب سلامت خودتان باشید.

کانال تلگرام زوم لایف

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (1)
  1. مهمان سعید در 14 بهمن 1400
    صندلی خوب میتونه کمک کنه اما خیلی گرونه تو این شرایط
    پاسخ