مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ اغلب بیماران زمانی که به مرکز ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت مراجعه می کنند این سوال ذهن آن ها را مشغول می کند زیرا همیشه از ایمپلنت دندان به عنوان یک درمان با مدت زمان طولانی تر از دیگر درمان ها یاد می شود.
البته درست است که مدت زمان درمان و بهبودی روش ایمپلنت دندان طولانی است اما باید دقت داشته باشید که تمامی انواع ایمپلنت دندان دارای ماندگاری و طول عمر بسیار بالایی است که می توان در بلند مدت از زیبایی و عملکرد آن بهره برد.
معمولا بیماران به دلایل مختلفی می توانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند برای مثال افرادی هستند که از دندان مصنوعی خسته شده اند و دیگر نمی توانند معایب آن را تحمل کنند، افرادی هستند که با بریج دندان های مجاور آن ها آسیب دیده است و بیماران دیگری نیز هستند که به تازگی به دلیل پوسیده شدن دندان، بیماری های لثه و عفونی مجبور به کشیدن دندان شده اند و یا می خواهند دندان خود را بکشند.
به همین علت پزشک ابتدا فاکتورهای لازم برای کاشت ایمپلنت دندان را باید توسط عکس آزمایشات لازم تهیه کند سپس تعیین کند بهترین روش و بهترین نوع ایمپلنت برای بیمار مورد نظر کدام است. زیرا نوع ایمپلنت می تواند کمی دقیق تر پاسخ سوال مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد را بیان کند.
مراحل ایمپلنت دندان، تعداد جلسات مورد نیاز برای مراجعه و مدت زمان آن به عامل های مختلفی بستگی دارد که برخی از آن ها محل قرار گیری ایمپلنت دندان، تراکم و کیفیت استخوانی آن محدوده، نوع ایمپلنت و روش کاشت ایمپلنت دندان است.
به صورت کلی هر یک از روش های ایمپلنت دندان نیاز به زمان طولانی تری دارد زیرا برای تکمیل فرآیند باید ابتدا کاشت دندان، سپس اتصال اباتمنت و در نهایت سوار کردن تاج دندان انجام شود که این فرآیند حدود چندین ماه زمان نیاز دارد.
این زمان در صورتی افزایش پیدا می کند که دندان طبیعی شما دارای عفونت در بخش ریشه دندان باشد و یا استخوان فک در ناحیه ایمپلنت دندان دارای تراکم و کیفیت کافی نباشد یا ممکن است ارتفاع استخوان در بخش ایمپلنت دندان کافی نباشد که در این صورت باید از روش های پیوند استخوان و سینوس لیفت استفاده نمود تا استخوان بتواند به خوبی از ایمپلنت دندان حمایت کند.
مراحل ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان دارای مراحل و فازهای سه گانه است که این در صورتی برای فرد قابل انجام است که پزشک تایید کند بهترین درمان کاشت ایمپلنت دندان است. فاز های سه گانه کاشت ایمپلنت دندان عبارتند از:
- فاز اول: ارزیابی ناحیه کاشت ایمپلنت دندان
فاز اول می تواند از مرحله کشیدن دندان تا در صورت لزوم پیوند استخوان یا سینوس لیفت ادامه دار باشد. ابتدا باید یک سی تی اسکن از دهان و دندان تهیه شود تا بتوان ساختار استخوان فک را به خوبی بررسی و ارزیابی نمود. در صورتی که میزان تراکم و ارتفاع استخوان فک کافی نبود ابتدا تعیین شود برای کدام فک ایمپلنت می خواهد انجام شود و سپس تعیین شود کدام روش پیوند استخوان یا سینوس لیفت مناسب است. در صورت یکه بیمار از تراکم و ارتفاع کافی استخوانی برخوردار باشد نیازی به طی کردن این مرحله نیست اما اگر به این مرحله نیاز باشد حدود 3 الی 6 ماه زمان نیاز است تا بهبودی کامل این مرحله حاصل شود.
توصیه می شود بلافاصله بعد از کشیدن دندان باید کاشت ایمپلنت صورت بگیرد زیرا طی یک سال اولیه تقریبا استخوان با سرعت دو برابری نسبت به تحلیل طبیعی از بین می رود. به همین علت برخی افراد برای کاهش دادن هزینه کاشت دندان، کاهش مدت زمان کاشت درمان و کاهش مراحل فرآیند کاشت از ایمپلنت فوری استفاده می کنند.
- فاز دوم : قرار دادن پایه ایمپلنت درون استخوان فک
در فاز دوم باید پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار داده شود و به آن زمان کافی بین 3 الی 6 ماه را داد تا به صورت کامل با استخوان جوش خورده و بهبود یابد. کاشت ایمپلنت درون استخوان فک خود به 1 الی 2 ساعت زمان نیاز دارد و در صورتی که همه فرآیند بهبودی به درستی و با مراقبت کافی پیش برود حدود 3 الی 6 ماه زمان نیاز است تا این استحکام بین ایمپلنت و استخوان فک برقرار شود. در این 3 الی 6 ماه باید ایمپلنت دندان درون بدن التیام یافته و به صورت کامل با بافت استخوان اطراف خود ادغام شود تا به استحکام کافی دست یابد.
- فاز سوم : قرار دادن تاج دندان بر روی ایمپلنت
این مرحله که فاز نهایی کاشت ایمپلنت دندان است نصب تاج دندان منحصر به فرد است که برای هر نفر باید به صورت اختصاصی انجام شود. پس از اتماما این مرحله دندان ایمپلنت شده بسیار ظاهری شبیه به دندان های طبیعی پیدا می کند و دیگر میتوان به صورت دندان طبیعی با آن برخورد و از آن استفاده نمود.
اما تا زمانی که استخوان فک به خوبی با ایمپلنت دندان جوش نخورده است تاج دندان را نمی توان نصب نمود زیرا فشار اضافه ای به ایمپلنت وارد می شود و در نهایت ممکن است منجر به جا به جایی یا لق شدن دندان شود.
تاج دندان معمولا باید از نظر شکل، اندازه و رنگ با دندان های دیگر بیمار کاملا مشابه باشد تا زیبایی لبخند فرد آسیبی نبیند. تاج دندان باید با استفاده از اباتمنت بر روی ایمپلنت نصب شود.
متخصص ایمپلنت زمان کاشت باید به نکاتی دقت داشته باشد که در بلند مدت ممکن است موجب موفقیت یا عدم موفقیت کاشت شود. این نکات عبارتند از:
- ناحیه ایمپلنت دندان نباید درگیر عفونت باشد و پیش از کاشت باید هرگونه عفونت از ناحیه پاک گردد سپس ایمپلنت کاشته شود.
- زمان کاشت ایمپلنت نباید فشار زیادی به ناحیه کاشت و ایمپلنت کاشته شده وارد شود.
- باید قطر ایمپلنت و ارتفاع آن با دندان های مجاور هم خوانی کافی داشته باشد تا زیبایی دندان ایمپلنت شده آسیب نبیند.
- بیمارانی که دارای ضعف ایمنی هستند یا درگیر پوکی استخوان و دیابت هستند باید پیش از انجام ایمپلنت بیماری خود را به صورت کامل تحت کنترل پزشک در بیاورند.
تاثیر پیوند استخوان بر روی مدت زمان کاشت ایمپلنت دندان
در صورتی که پزشک تعیین کند برای استحکام و گیر کافی ایمپلنت دندان باید پیوند استخوان برای شما انجام شود طبیعی است که مدت زمان درمان شما افزایش پیدا می کند. زیرا پیوند استخوان یا سینوس لیفت خود به حداقل 3 ماه زمان نیاز دارد تا بهبودی کامل حاصل شود و استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان آمادگی لازم را به دست آورد.
ممکن است این سوال برای شما پیش آید که چرا استخوان فک دچار تحلیل می شود؟ ممکن است استخوان فک بر اثر عفونت های دندانی، دیر جایگزین کردن دندان از دست رفته، بالا رفتن سن، استفاده طولانی مدت از بریج یا دندان مصنوعی دچار تحلیل شود.
در این صورت میزان فشار لازمی که برای سلامت لثه ها باید توسط دندان وارد شود تا جریان خون تامین شود کاهش می یابد و در نهایت استخوان فک دچار تحلیل بسیار زیاد می شود.
