زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

آشنایی با مزایا و مراحل انجام کاشت مو به روش FUE

آشنایی با مزایا و مراحل انجام کاشت مو به روش FUE

آشنایی با مزایا و مراحل انجام کاشت مو به روش FUE

کاشت مو را می‌توان «راه‌حلی دائمی برای ریزش مو» نامید. جراحی کاشت مو، یک فرایند میکرو-جراحی است که در اتاق جراحی مراکز بیمارستانی و کلینیکی انجام می‌شود. مفهوم «میکرو-جراحی» بدان معناست که جراحی کاشت مو برخلاف جراحی سنتی با کمترین مداخله جراحی انجام می‌شود.

جراحی کاشت مو، راه‌حل مؤثر و دائمی برای افرادی است که دچار «طاسی با الگوی مردانه» هستند که به آن آلوپسی آندروژنیک می‌گویند. علاوه بر این‌ها، افرادی که جای زخم دارند یا موهایشان را به دلیل انواع مختلف بیماری‌های مو از دست دادند هم می‌توانند از جراحی کاشت مو بهره ببرند. یکی دیگر از کاربردهای آن انجام کاشت ابرو برای زنان و مردانی است که به هر دلیل از شکل ظاهری خود راضی نیستند.

جراحی کاشت موی FUE

کاشت مو از زمان ابداع آن مسیری بسیار طولانی پیموده است اما در اواسط دهه 90 بود که کاشت مو شروع به شکل گرفتن کرد و با تکنیک‌هایی که امروزه در جهان استفاده می‌شود، انجام شد. کاشت مو با تکنیک FUT در دهه نود با روش FUE که در اوایل سال 2000 ابداع شد و در سال 2005 معرفی شد، جایگزین شد. با وجود اینکه این تکنیک با برخی اصلاحات مدام در حال پیشرفت است اما اصول اولیه FUE تغییری نکرده است. امروزه، از این تکنیک به‌عنوان استاندارد طلایی جراحی کاشت مو یاد می‌شود.

پیشرفته‌ترین تکنیک در کاشت مو، تکنیک FUE است.

نمونه قبل و بعد کاشت مو در کلینیک پیوند موی طبیعی بیمارستان گاندی

 

امروزه، افرادی که دچار ریزش مو هستند می‌توانند با بهره بردن از آخرین تکنیک مدرن FUE ظاهری طبیعی داشته باشند.

تفاوت اصلی استفاده از تکنیک FUE برای کاشت مو این است که هیچ جای زخمی باقی نمی‌گذارد و زمان بهبودی آن کوتاه‌تر است. موفقیت این جراحی هم درنتیجه پیشرفت‌های صورت گرفته در ابزارهای پزشکی مورد استفاده در نکنیک FUE افزایش یافته است. تکنیک FUE را می‌توان با انواع مختلف ابزارها به کار برد. درنتیجه، این تکنیک چند نام مختلف شناخته می‌شود، ازجمله:

  • FUE کلاسیک (به‌وسیله میکرو-موتورها)
  • FUE روباتیک
  • تکنیک DHI (FUE با ایمپلنتر کاشت مو)
  • FUE یاقوتی (FUE با تیغ‌های یاقوت کبود)

مثلاً، تکنیک کاشت موی FUE با استفاده از تیغ‌های یاقوت کبود، تکنیک برجسته­ای است چون کاشت تعداد زیادی فولیکول مو را در یک جلسه ممکن می‌کند. تفاوت بین FUE کلاسیک و FUE یاقوتی این است که کانال‌های بازشده با یاقوت کبود که ماده بسیار صیقلی‌تری است، سریع‌تر بهبود می‌یابند و جای رخم کمتری به جا می‌گذارند. تکنیک DHI هم با استفاده از سوزن‌های ایمپلنتر کاشت مو با حجم زیاد را ممکن می‌کند و نتایج آن طبیعی و رضایت‌بخش است.

روش تسکین‌دهنده قطعی درد در کاشت مو

با استفاده از آرام‌بخشی که تحت نظارت مستقیم متخصص بیهوشی انجام می‌شود موجب می‌گردد که شما در طول جراحی کاشت مو هیچ دردی را احساس نکنید. درنتیجه، تجربه کاشت موی بدون درد و راحت‌تری خواهید داشت. با وجود اینکه کاشت مو عموماً جراحی بدون دردی است اما این روش جدید به بیمارانی که دچار تریپانوفوبیا (سوزن‌هراسی) هستند کمک خواهد کرد تا احساس راحتی کنند و در طول جراحی آرام باشند. به همین دلیل، سطح دردی که پیش از این خیلی کم بود، اکنون با این روش کاملاً از بین می‌رود.

آرام‌بخشی چیست؟

آرام‌بخشی، عمل ایجاد حالت آرامش یا خواب با استفاده از داروی آرام‌بخش کنترل‌شده است. آرام‌بخشی مؤثر و حتی برای کودکان بی‌خطر است و همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم موجب می‌شود که جراحی کاشت مو برای بیمار بدون ناراحتی و درد باشد.

روند کاشت مو

همه تکنیک‌های مورد استفاده در کاشت مو اصول اولیه یکسانی دارند. این اصول عبارت‌اند از:

  1. برداشت فولیکول‌های مو
  2. ایجاد برش
  3. کاشت فولیکول‌های مو

برداشت فولیکول‌های مو

این یکی از ویژگی‌های FUE است که امکان جمع‌آوری فولیکول‌های مو را با بیشترین درجه موفقیت زیبایی فراهم می‌کند. در روش FUE، فولیکول‌های مو با استفاده از سوزن‌های بسیار باریک یکی‌یکی برداشته می‌شوند. بنابراین، فولیکول‌ها را می‌توان با حداقل دست‌کاری برداشت کرد.

بسته به طول هر واحد فولیکولی و تعداد گرافت‌های آن سوزن‌هایی با قطر مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیز بودن سوزن‌ها و یک‌بارمصرف بودن آن‌ها عواملی است که تأثیر قابل توجهی بر موفقیت جراحی می‌گذارد. عامل مهم دیگر این است که فولیکول‌های مو با دقت بسیار زیاد برداشت شود تا به آن‌ها آسیب نرسد. مثلاً اگر فردی که کاشت مو انجام می‌دهد دارای موهای بسیار فر باشد با استفاده از پانچ خمیده هنگام برداشت واحدهای فولیکولی می‌توان خطر آسیب فولیکولی را از بین برد. همه این عوامل، مواردی است که قبل از جراحی توسط پزشک با توجه به شرایط ویژه هر بیمار برنامه‌ریزی می‌شود.

آماده‌سازی ناحیه دریافت‌کننده

در تکنیک FUE کلاسیک، از تیغه‌های استیل برای ایجاد نواحی دریافت‌کننده در ناحیه کاشت استفاده می‌شود. امروزه، تیغه‌های یاقوتی تیزتر و صیقلی‌تر استفاده می‌شود. استفاده از تیغه‌های یاقوتی برای تعیین زاویه و جهت صحیح کاشت بسیار ساده‌تر است.

هنگام ایجاد شکاف در ناحیه دریافت‌کننده باید جهت و زاویه موهای موجود در آن منظقه به‌درستی در نظر گرفته شود.

با استفاده از تیغه‌های یاقوتی، روند بهبودی بسیار کوتاه‌تر است.

برای هر بیمار بسته به ضخامت فولیکول مو، فقط چند نوک تیغه لازم است

کاشت فولیکول‌های مو

آخرین مرحله که کاشت فولیکول‌های مو است، روندی است که در آن کاشت فولیکول‌ها یکی‌یکی با زاویه 40 تا 45 درجه در برش‌هایی که به جهت صحیح هستند انجام می‌شود. هر سه مرحله، ویژگی‌های فنی خاص خود را دارد و مهم‌ترین آن در همه مراحل قطعاً تجربه است.

تکنیک کاشت موی FUE هیچ اثری از خود به جا نمی‌گذارد و نیاز به بخیه ندارد.

مبانی کاشت مو

  • بیماری که کاشت مو انجام خواهد داد برای آماده‌سازی قبل از جراحی و بهبودی پس از آن فقط به 3 روز زمان نیاز دارد.
  • علی‌رغم اینکه مدت‌زمان جراحی برحسب تعداد گرافت‌هایی که کاشته خواهد شد متفاوت است اما معمولاً 6 تا 8 ساعت طول می‌کشد.
  • برای رسیدگی به مشکلات احتمالی حین جراحی، جراحی باید در یک مرکز کاملاً مجهز انجام شود.
  • جراحی کاشت مو توسط یک پزشک و حداقل 3 تکنیسین پزشکی انجام می‌گیرد.
  • حدود 6 تا 18 ما طول می‌کشد تا نتیجه نهایی رشد مو مشخص شود. از روز پس از جراحی تا 18 ماه پس از آن، بیمار می‌تواند شاهد رشد مو باشد.

7 مرحله فرایند کاشت مو

  1. مشاوره: مرحله‌ای که پزشک برای جراحی بیمار برنامه‌ریزی و خط رویش را طراحی می‌کند.
  2. آماده‌سازی: مراحل استریلیزه کردن و آرام‌بخشی ناحیه جراحی در روز جراحی.
  3. استخراج: روند برداشت گرافت‌های مو از ناحیه اهداکننده سر بیمار.
  4. باز کردن کانال‌ها: روند تعیین خط کاشت مو و باز کردن کانال‌های مناسب برای جهت رشد طبیعی مو در این ناحیه.
  5. کاشت: روند قرار دادن گرافت‌ها در نواحی دریافت‌کننده با زاویه صحیح نسبت به جهت موها.
  6. روندهای پس از جراحی: این مرحله شامل روندهای باندپیچی ناحیه کاشت و درمان PRP برای تسریع روند بهبودی ناحیه جراحی است.
  7. شستشوی مو و مراقبت‌های پس از جراحی: روند شستشو که باید به مدت 15 روز انجام شود. هر دو ناحیه اهداکننده و دریافت‌کننده در این دوران حساس هستند پس باید روند شستشو با دقت و مراقبت زیادی انجام شود.

قبل و بعد کاشت مو

مزایای تکنیک FUE

  • کاشت مو به روش FUE موجب می‌شود ظاهری طبیعی‌تر و موهایی پرحجم‌تر داشته باشید.
  • تکنیکی راحت است که حداقل میزان ناراحتی را برای بیماران تضمین می‌کند و هیچ جای زخم خارجی هم پس از جراحی باقی نمی‌گذارد.
  • تکنیک کاشت موی FUE دوره بهبودی سریع‌تری دارد، بیماران می‌توانند به‌راحتی به کارهای روزمره خود بازگردند و می‌توانند یک روز پس از جراحی سفر کنند.
  • با برنامه‌ریزی صحیح برای جراحی، آسیبی به ناحیه اهداکننده نمی­رسد و تغییری در ظاهر آن حتی پس از چند جراحی ایجاد نمی‌شود.
  • 98% گرافت‌های کاشته شده به‌صورت موهای نرمال رشد خواهند کرد.

نکات اصلی موفقیت روش FUE چیست؟

ما معتقدیم که مهم‌ترین عوامل موفقیت عبارت‌اند از:

تجربه

تجربه به جراح کمک می‌کند تا بیماران را به‌درستی شناسایی کند و تضمین کند که روش صحیح درمان برایشان انتخاب می‌شود.

تخصص

جراحی کاشت مو فقط باید توسط پزشک متخصص انجام شود. افراد ممکن است علاوه بر مشکل ریزش مو، بیماری‌های مختلف داشته باشند؛ یک پزشک متخصص می‌تواند آن‌ها را معاینه کند و تشخیص درست بدهد. یک متخصص کاشت مو می‌تواند با در نظر گرفتن شرایط متفاوت ریزش مو شایستگی بیمار برای جراحی را تعیین کند و همه دستورالعمل‌ها را درباره آنچه قبل، هنگام و پس از جراحی باید انجام شود و از آنچه باید پرهیز شود ارائه را به وی دهد. یک متخصص، فقط نتیجه نهایی جراحی کاشت مو برایش اهمیت ندارد بلکه به سلامت بیماران هم اهمیت می‌دهد.

هنرمندی

برای دستیابی به نتیجه موفق و ظاهری طبیعی در کاشت مو، طراحی خط رویش باید طبیعی و سازگار با ظاهر و شکل صورت بیمار باشد. این امر به تجربه و درک هنری نیاز دارد.

درک صحیح از نیازهای زیباجو

نقطه شروع جراحی، معاینه پزشکی است. در این مرحله باید زیباجو به‌درستی درک شود تا بتوان نیازهای او را ارزیابی کرد و برنامه‌ریزی خوبی برای جراحی انجام داد.

مرجع: phhtc.ir

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود
    تعداد نظرات (1)
    1. حشایار در 3 اردیبهشت 1402
      میخواستم نظرات افرادی که از طریق روش یاقوتی کاشت انجام دادن رو بدونم یا درصد موفقیت این روش رو
      پاسخ