زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

ممنوعیت واردات لوازم خانگی به ایران

ممنوعیت واردات لوازم خانگی به ایران

ممنوعیت واردات لوازم خانگی به ایران

از سال 1397 واردات کالا و لوازم خانگی از شرکت های معتبر جهانی به ایران ممنوع شد. این امر تاثیرات بسیار زیادی هم از جنبه مثبت هم منفی بر بازار لوازم خانگی گذاشته است. جنه مثبت این مسئله بالا رفتن تولیدات داخلی بوده و جنبه منفی آن نبود بسیاری از قطعات، تکنولوژی به روز جهانی و نبودن نمایندگی های قدرتمند لوازم خانگی در ایران می‌باشد. همین امر باعث شده هنگام خرید لوازم خانگی چه برای تعویض، چه برای تکمیل جهیزیه این سوال در ذهن مخاطب نقش ببند. لوازم خانگی ایرانی بخریم یا خارجی؟ در ادامه به تاثیر ممنوعیت واردات کالای برقی خانگی پرداخته‌ایم.

تاثیر تحریمات بر قیمت لوازم خانگی

تاثیر تحریمات موجود از سوی کشورهای خارجی را می‌توانیم بر تمام بازار های ایران مشاهده کنیم، بازار لوازم خانگی از این مسئله نیز بی بهره نماده است. هیمن مسئله پیامد های بسیاری برای ما ایرانی ها داشته، که یکی از پیامد های مهم آن موجود نبودن بسیاری از برندهای قدرتمند این صنعت و همچنین بی نصیب ماندن ایرانی ها از تکنولوژی به روز آنهاست. از تاثیرات دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد آشفتگی و نبود ثبات قیمتی در این بازار می‌باشد که در ادامه به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم. از آنجایی که بعضی از قطعات در ایران تولید نمی‌شود و وابسته به شرکت های خارجی هستند، ممنوعیت واردات کالا بر کیفیت عملکرد تولید کنندگان داخلی نیز تاثیر گذاشته است.

دلار؛ بالا رفتن قیمت کالای برقی خانگی

دلار؛ تاثیر این برگه سبز رنگ جهانی از تاثیر حمله مغول ها به ایران در زندگی ما بیشتر است. شاید این شوخی فرسنگ ها با واقعیت فاصله داشته باشد ولی تاثیرات آن را می توانیم در زندگی روزمره خود شاهد باشیم.

دلار؛ ارز جهانی که با وجود نوسانات قیمتی آن تاثیر مستقیمی بر بازار های ایرانی گذاشته است. با بالا رفتن قیمت دلار لوازم خانگی که به صورت غیر قانونی وارد بازار و عرضه می‌شود گرانتر شده همچنین شرکت های داخلی وابسته به کالاهای خارجی مجبور به بالا بردن قیمت ها شده یا از کیفیت خود کم می‌کنند. همین امر تاثیر بسیار زیادی بر خرید، فروش و خدمات پس از فروش لوازم خانگی گذاشته است. البته ناگفته نماند که با وجود این نوسانات و تحریمات بعضی از شرکت ها به کیفیتی مثال زدنی و قیمتی منصفانه به فعالیت خود ادامه داده اند.

نبود قطعات اصلی لوازم خانگی

نبودن قطعات اصلی یا کم بودن آنها در بازار باعث بروز اختلات و نارضایتی هم از سمت فروشندگان هم از سمت خرداران شده است. همین امر کافیست تا نگرش بسیاری از عموم نسبت به خرید لوازم خانگی از فروشگاه های معتبر منفی شود. این ذهنیت تاثیر بسیار مخربی بر تولیدکنندگان، فروشندگان و شرکت های پشتیبان محصولات لوازم خانگی تولید ملی دارد. همین امر باعث سود بردن عده‌ای از دلالان و واردکنندگان کالایی قاچاق می‌شود تا این قطعات را با بالاترین قیمت به بازار عرضه کنند.

آشفتگی بازار لوازم خانگی ایران

بالا رفتن قیمت دلار، وجود کالای قاچاق، کم بودن قطعات مهم، ممنوعیت واردات لوازم خانگی و ... همه این ها باعث برزو آشفتگی و اختلال در بازار لوازم خانگی شده‌اند. فقط تعداد محدودی از این موارد لازم است تا دیدگاه عموم مردم نسبت به تولیدات داخلی بد و منفی شود. خوشبختانه وجود این مشکلات بر تولید کنندگان داخلی تاثیر معکوس گذاشته است. کیفیت بالا، خودکفایی و کارآفرینی از دستاوردهای این موضوع می‌باشد.

تولیدات داخلی

ممنوعیت واردات لوازم خانگی

همانطور که قبل تر به آن اشاره کردیم وجود مشکلات در ایران بر تولیدات لوازم خانگی داخلی تاثیر معکوس گذاشته است. بالا رفتن کیفیت محصولات، طراحی متناسب با سلیقه هر ایرانی، شرکت های پشتیبان و خود کفایی از جمله تاثیراتی مثبت بر تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌باشد. از محصولاتی که در ایران تولید می‌شودند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

یخچال فریزر

یخچال فریزر قلب هر آشپزخانه‌ای می‌باشد. از شرکت های بزرگ ایرانی که در این زمینه فعالیت دارند می‌توان به اسنوا، پارس خزر و الکترواستیل اشاره کرد. از مزایا شرکت های نام برده می‌توانیم به آشنایی کامل آنها بر سلیقه و جغرافیای ایران اشاره کرد که تولیدات آنها حول همین محور در حال چرخش است.

تلویزیون

یکی دیگر از محصولات داخلی که می‌شود به آن اشاره کرد تلویزیون می‌باشد، از تولیدکنندگان خوب تلویزیون در ایران می‌توانیم به شرکت هایی همچون ایکس ویژن، اسنوا و جی پلاس اشاره کنیم. ممکن است در محل کار یا زندگی شما فضای مناسبی برای تلویزیون وجود نداشته باشد همین امر باعث شده این شرکت ها برای هر ابعاد و مکانی تلویزیون های منحصر به فردی تولید کنند.

جاروبرقی

یکی از مسائلی که ایرانی ها خیلی به آن اهمیت می‌دهند تمیزی خانه می‌باشد. جارو برقی نقش بسیار مهمی در ایفای این نقش دارد. از این رو شرکت هایی مانند پارس خزر، امرسان و پاکشوما جهت راحتی و تمیزی بیشتر اقدام به تولید جاروبرقی های پر قدرت و باکیفیت کرده‌اند.

ماشین لباسشویی

از دیگر لوازم خانگی که در خانه ما ایرانی ها جایگاه ویژه‌ای دارد ماشین لباسشویی می‌باشد. قدرت پاک کنندگی لکه ها، خراب نشدن لباس های ارزشمند، طول عمر بالا و تنوع گنجایش داخلی از مولفه هایی است که تولیدکنندگان داخلی به خوبی رعایت و اجرایی کرده‌اند.

شرکت های تولید کننده ایرانی

شرکت های بسیار زیادی در ایران هستند که به تولید لوازم خانگی می‌پردازند. تمام هدف این شرکت ها تولید محصولاتی با کیفیت و طول عمر بالا می‌باشد. از تولیدکنندگان داخلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • پارس خزر

  • اسنوا

  • الکترواستیل

  • امرسان

  • پاکشوما

  • هیمالیا

  • پارس

تمامی این شرکت ها از دیرباز تا به امروز در حال فعالیت می‌باشند. با تمام مشکلات و محدودیت های موجود در ایران کیفیت و پشتیبانی این شرکت های هیچ تغییری نکرده است.

آیا شرکت های لوازم خانگی خارجی در ایران نمایندگی دارند؟

در جواب این سوال باید بگوییم بله؛ خوشبختانه با وجود ممنوعیت ها و تحریمات بعضی از شرکت های بزرگ و مطرح در ایران حضور دارند. برند های مانند جنرال الکتریک، بوش، سامسونگ و ال جی که شرکت های بزرگ ایرانی در حال پشتیبانی و گارانتی شدن می‌باشند.

ال جی

همه ما آشنایی تقریبی از این برند دارند. از گوشی تلفن همراه تا تلویزیون و یخچال فریزر و دیگر لوازم آشپزخانه، این برند سال 1958 فعالیت خود را شروع و در سال 2000 اولین یخچال خود را تولید و به بازار عرضه کرد. سامسونگ

سامسونگ، این برند بیشتر به گوشی های خود معروف است. این برند کره‌ای در سال 1938 فعالیت خود را توسط Lee Byung-Chull تاسیس شد. اولین یخچال این برند 1974 بود که به علت رضایتمندی مشتری ها به تولید آن ادامه داد. جنرال الکتریک

برند جنرال الکتریک (GE) یکی از شرکت های قدرتمند در تولید محصولات خانگی می‌باشد که فعالیت خود را از سال 1878 شروع کرده است. ازآنجایی‌که جنرال الکتریک یکی از بهترین‌های لوازم خانگی را در سراسر دنیا تولید می‌کند، ممکن است تا سال‌ها بعد از خرید، احتیاج به تعمیر یا تعویض قطعه‌ای وجود نداشته باشد. بوش

شرکت بوش که توسط رابرت بوش در سال 1901 تاسیس شد یکی از پیشگامان در تولید لوازم خانگی، ماشین آلات و خودروسازی می‌باشد. اصالت و کیفیت، محبوبیت این برند را در سرتاسر جهان زیاد کرده‌است.

سخن پایانی

لوازم خانگی ایرانی بخریم یا خارجی؟ سوالی که ممنوعیت واردات لوازم خانگی، تحریمات، قیمت دلار و آشفتگی بازار لوازم خانگی باعث به مطرح شدن آن در ذهن مخاطب می‌شود. در این مقاله به طور جامع به این موضوعات پرداخته‌ایم و تا حد ممکن تاثیر آن ممنوعیت واردات لوازم خانگی، تحریمات و دلار را بر آشفته کردن بازار لوازم برقی خانگی و قدرت مردم بیان کردیم. در پایان نام برندهای ایرانی که علیرغم تمام محدودیت های خوش درخشیدن و شرکت های خارجی که در ایران هستد را برای شما آوردیم تا اطلاعات شما را از کامل تر و تصمیم را برای شما راحت‌تر کنیم.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود