زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

گل مژه چیست و چگونه درمان می شود؟

گل مژه چیست و چگونه درمان می شود؟

گل مژه چیست و چگونه درمان می شود؟

گل مژه همانند جوشی بزرگ است که به صورت یک توده زرد یا سفید در ناحیه چشم و پلک ها نمایان می شود. این عارضه نوعی عفونت است. علل بروز گل مژه ورود باکتری هاست که در نهایت منجر به عفونتی و درگیر شدن پلک بالا و پایین خواهد شد. گل مژه در علم پزشکی، هوردلوم نامیده می شود.

علائم گل مژه شامل: التهاب، ورم موضعی پلک چشم، درد، سوزش و تاری دید است که اگر به خودی خود برطرف نشدند باید جهت درمان گل مژه به پزشک مراجعه نمود و یا از راهکار های خانگی و موثر آن استفاده کرد.

گل مژه

علل بروز گل مژه چیست؟

  • غدد چربی موجود در پلک چشمان انسان هنگامی که توسط باکتری ها آلوده می شوند عفونت کرده و سبب ایجاد گل مژه خواهند شد. این باکتری ها که از اصلی ترین علل بروز گل مژه می باشند، استافیلوکوک نام دارند.
  • مصرف لوازم آرایشی نامناسب یا تاریخ گذشته و ماندگاری آرایش به مدت طولانی بر روی پلک و چشم
  • آلودگی پلک ها و عدم رعایت بهداشت فردی
  • انواع عارضه های التهابی همانند بلفاریت و میبومینیت
  • استرس و فشار روحی شدید
  • تغییرات هورمونی بدن

درمان گل مژه

در بسیاری از موارد معمولا گل مژه بدون نیاز به درمان رفع می شود. در برخی از موارد نیز ممکن است با گذشت چند روز بیمار شاهد رفع آن نبوده و شاهد رشد و حتی خونریزی آن باشد که بینایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در اینصورت فرد باید به پزشک مراجعه کند تا عفونت بیش از این به سایر نقاط چشم و پلک سرایت نکند.

پزشک با معاینه چشم گل مژه را تشخیص می دهد و در صورتیکه این عارضه بزرگ و دردآور بوده و پس از دو هفته کوچک نشده باشد اقدام به تخلیه آن خواهد کرد. پزشک با بی حسی و ایجاد برشی جزئی، چرک های ناحیه را تخلیه می کند. استفاده از آمپول های استروئیدی جهت رفع التهاب نیز محتمل است.

درمان گل مژه

درمان گل مژه با راهکار های خانگی و طب سنتی

  • درمان گل مژه با استفاده از چای کیسه ای

یک عدد چای کیسه ای را درون مقداری آب گرم حدود یک دقیقه بخیسانید و سپس بر روی گل مژه قرار دهید تا سرد شود. بهتر  است برای گل مژه هایی که درون پلک ایجاد شده اند، چای کیسه ای را روی پلکتان قرار دهید. عمل به این روش دو تا سه بار در روز به شما در رفع این عارضه کمک می کند.

درمان خانگی گل مژه

  • درمان گل مژه با سیب زمینی

یک سیب زمینی را پوست گرفته و پس از قرار دادن یک لایه آن درون پارچه ای بهداشتی و نازک بر روی پلکتان قرارش دهید. روزانه دوبار به مدت یک ربع این کار را انجام دهید.

  • اثربخشی آلوئه ورا در درمان گل مژه

برگ آلوئه ورا را برش داده و ژل خارج شده از آن را روی گل مژه بمالید. درمان گل مژه با آلوئه ورا از سریع ترین راهکار های ممکن است که با دو الی سه بار اجرای روزانه آن فورا به جواب می رسید.

  • مالیدن روغن کرچک روی گل مژه

با استفاده از یک گوش پاک کن مقداری روغن کرچک را روی گل مژه بمالید و پس از یک ربع به آرامی با آب گرم بشویید. تکرار این روش، چند بار در طول روز به درمان گل مژه کمک می کند.

  • ماساژ گل مژه با سرکه سیب

دو قاشق سرکه سیب را درون یک فنجان آب داغ حل کنید و با استفاده از پنبه بهداشتی که درون این محلول آغشته کرده اید سطح گل مژه را کاملا بپوشانید. بهتر است دو تا سه بار در طول روز تکرار شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی روشهای درمان بیماری های دیگر می توانید به وبسایت مرکز چشم پزشکی بصیر مراجعه کنید.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
تعداد نظرات (2)
  1. فرهاد در 3 فروردین 1402
    اصلاً بدرد نمیخوره،یه راهه دیگه سراغ دارید،
    پاسخ
  2. . در 19 آذر 1401
    دوستان کدوم جواب داد؟؟؟؟
    پاسخ