زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

نکات مهم برای خرید زعفران

نکات مهم برای خرید زعفران

نکات مهم برای خرید زعفران

همیشه قبل از خرید هر محصولی باید اطلاعات کاملی داشته باشیم تا بتوانیم بهترین محصول را به بهترین قیمت خریداری کنیم. در این مقاله ما قصد داریم اطلاعاتی را که برای خرید زعفران خوب و مرغوب نیاز دارید در اختیار شما بگذاریم. در ادامه با ما همراه باشید.

زعفران از گذشته در بین ایرانیان محبوب بوده و به عنوان کالای تجاری جایگاه ویژه ای داشته است. زعفران در گذشته با نام زرپران بین ایرانیان رواج داشته که معرب آن به شکل زعفران در زبان امروزی ما جا افتاده است.

ایران امروزه به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران جهان شناخته می شود و خراسان به عنوان قطب کشت و برداشت زعفران است.

متاسفانه  قیمت  بالا  و  محبوبیت  زیاد و کمیابی  این محصول  باعث شده، سودجویان وارد بازار زعفران شوند و با فروش زعفران  تقلبی  و یا نامرغوب به جای زعفران اصل  ایرانی  برای خود کار کاسبی راه بی اندازند.

روش های متعدد و متفاوتی برای تقلب در زعفران وجود دارد که شمارش آن ها از 200 متد هم فراتر است.

در این مقاله ما نکاتی را که باید برای خرید زعفران در نظر داشته باشیم تا بتوانیم زعفران خوب و با کیفیت خریداری کنیم را برای شما برشمرده ایم.

خرید زعفران

1. یک مثقال زعفران چند گرم است؟

کم فروشی آفت هر کسب کاری است. ولی متاسفانه در زمینه زعفران کم فروشی بسیار وسوسه کننده است. یک مثقال زعفران معادل 4.6 گرم است. که بسیاری از برندها و فروشندگان با کم زیاد کردن معادل گرمی یک مثقال سعی به سود بیشتری در فروش خود می کنند.

2. زعفران ممتاز قائنات به احتمال زیاد تقلبی است

قائنات خراسان به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های زعفران شناخته شده است. این موضوع باعث شده است که افراد سودجو با استفاده از نام “زعفران ممتاز قائنات” محصولات خود را به فروش می رسانند.

به قدری این موضوع فراگیر شده است که به راحتی می توان بسته بندی های با نام زعفران ممتاز قائنات را از هر چاپ خانه ای تهیه کرد و بدون نظارت نهاد خاصی هر طور بخواهید داخل آن را پر بکنید و به عنوان زعفران ممتاز در اختیار مشتری بگذارید.

متاسفانه مشتریان بی اطلاع نیز آن را به عنوان زعفران ممتاز خریداری می کنند و کلاه برداران می توانند به راحتی و به ارزانی از این روش سود خوبی به جیب بزنند.

3. درجه کیفی هر نوع زعفران را بشناسید

درجه کیفی زعفران

در هنگام خرید زعفران باید بدانید چه کیفیتی از زعفران را خریداری می کنید. زعفران بر اساس استاندارد های آزمایشگاهی به چهار سطح “ممتاز” ,”درجه یک”,درجه دو ” و “درجه سه” تقسیم می شود.

این درجه بندی با اندازه گیری فاکتور های متعددی از جمله میزان کروسین، پیکروکروسین، سافرانال، ناخالصی، رطوبت و…. در آزمایشگاه های مجهز مشخص می شود و بهترین نوع” زعفران ممتاز” می باشد.

بسیاری از مردم با بی اطلاعی از این موضوع زعفران های بی کیفیت را به قیمت زعفران ممتاز خریداری می کنند.

4. انواع زعفران را بشناسید

انواع زعفران

یکی دیگر از نکات مهم در خرید زعفران تقسیم بندی زعفران بر اساس برش و نحوه پاک کردن آن است.

زعفران نگین

زعفران نگین به زعفرانی گفته می شود که هنگام پاک کردن آن دقت و وقت بسیار زیادی صرف شده تا بتوانند قسمت انتهای پرچم که منتهی به کلاله سه شاخه است دقیقا از قسمت سه شاخه شدن برش دهند.

این نوع زعفران به خاطر سختی در هنگام پاک کردن و برش قیمت تمام شده بالاتری دارد و نسبت به زعفران سرگل ناخالصی بیشتری دارد ولی به دلیل اینکه رشته های زعفران به یکدیگر متصل هستند تقلب در آن سخت تر است.

زعفران شبه نگین

اگر در برش و پاک کردن زعفران نگین دقت و زمان لازم به کار گرفته نشود و معیار های زعفران نگین به صورت اصولی رعایت نشود و برش ها یکسان نباشند به آن زعفران شبه نگین می گویند.

زعفران سرگل

بهترین نوع کاربردی زعفران، سرگل است. چرا که در این نوع بسته بندی قسمت های کلاله و خامه زعفران که قرمز رنگ بوده و بالاترین خلوص را دارند برش خورده و تمامی قسمت های زرد و سفید پرچم که ارزش کیفی ندارند از آن جدا می شود.

این نوع زعفران بیشترین میزان کروسین و پیکرو کروسین و سافرانال را داراست.

زعفران دخترپیچ

در این بسته بندی در برش پرچم های زعفران قسمت زیاد تری از پرچم در بسته بندی می ماند و حدود سه تا چهار سانت پایین تر از کلاله برش می خورد. این نوع بسته بندی تقریبا منسوخ شده و زیاد کاربردی نیست چرا که حجم بسیار زیادی اشغال می کند و خلوص بسیار کمتری از زعفران دارد.

بهترین نوع زعفران برای مصرف زعفران سرگل است چرا که هیچگونه نا خالصی ندارد و از لحاظ قیمتی نیز مناسب تر است.

5. زعفران ارزان نیست!

یکی از نکات مهم در خرید زعفران قیمت تمام شده آن برای مشتری است. زعفران به دلیل سختی کاشت، نگه داری و برداشت و همچنین آماده سازی محصولی کم یاب و گران قیمت است.

زمانی که زعفرانی با قیمتی ارزان تر خریداری می کنید نباید انتظار داشته باشید زعفرانی خوب و با کیفیت دریافت کنید. چه بسا زعفرانی تقلبی یا بی کیفیت را با حیله ارزان تر بودن به شما بفروشند که حتی ارزش قیمتی که می پردازید را ندارد.

به زبان دیگر بهتر است شما زعفرانی که برای مثال مثقالی 70 هزار تومان است را به همین قیمت خریداری کنید تا زعفرانی که 10 هزار تومان نمی ارزد و شما 40 هزار تومان می پردازید.

6. طعم و رنگ

زعفران طبیعی و بدون ماده افزودنی طعم تلخی دارد و برای رنگ دهی زمان نیاز دارد. اگر زعفرانی خریداری کردید که شیرین بود یا تلخ نبود نداشت و یا زمانی که در آب مخلوط کردید سریعا رنگ داد زعفرانی تقلبی است و به احتمال زیاد رنگ مصنوعی دارد که به سرعت رنگ خودش را پس می دهد.

زعفران اصل و با کیفیت برای رنگ دادن نیاز به زمان دارد!

7. بافت زعفران

زعفران سرگل زرپرون

زعفران خوب باید بافتی سالم داشته باشد و در عین ترد بودن خورد شده و شکسته نباشد. همچنین مهم هست که زعفران شما الک شده باشد و پودر شده نباشد. در غیر اینصورت زعفران شما به خوبی پاک نشده است.

همچنین باید بافت زعفران یکنخواخت و یکسان باشد و رشته های زرد و سفید در میان رشته های قرمز نداشته باشد.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود
    تعداد نظرات (3)
    1. وحید در 29 مهر 1398 - 07:12
      پس زعفران سوپر نگین چیه ؟
      پاسخ
      1. حمیدرضا در 1 آبان 1398 - 03:26
        در اصل طبقه بندی استاندرد زعفران بر اساس برش به همین صورتی که گفته شده است هست
        و زعفران سوپر نگین به اشتباه در بعضی موارد به کار برده می شود که معمولا تعریف دقیق و مشخصی ندارد و صرفا به زعفران نگینی که کیفیت بهتری دارد گفته می شود که باز هم در گروه نگین قرار میگیرد و طبقه بندی های کیفی زعفران در نوع برش اهمیتی ندارد و به چهار رده ممتاز,درجه یک , درجه دو و درجه سه تقسیم می شوند
        پاسخ
    2. سحر در 22 مهر 1398 - 10:50
      خیلی مفید و کامل بود و اطلاعات خوبی ارائه دادین
      پاسخ
    ×

    ما با محدودکردن حق استفاده از اینترنت مخالفیم، شما چطور؟ مخالفت می‌کنم