زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

مراحل دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟

مراحل دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟

مراحل دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟

دستگاه تصفیه آب خانگی از چندین فیلتر تشکیل می شود و هر یک از این فیلتر ها وظیفه ی خاصی دارند تا در نهایت آبی که در اختیار ما قرار می دهند با کیفیت و بهداشتی باشد. برای درک بهتر عملکرد این دستگاه باید با فیلتر ها و مراحل تصفیه سازی آشنا شویم. این دستگاه ها انواع مختلفی نیز دارند که ما در این مقاله با آن ها آشنا خواهیم شد.

مراحل دستگاه تصفیه آب خانگی

نحوه عملکرد دستگاه تصفیه آب

دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس و اولترا فیلتراسیون از رایج ترین دستگاه ها می باشد. بهترین نوع دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس است که یک روش بین المللی می باشد. هر یک از این دستگاه ها شامل قطعات زیادی می باشند که بدین شرح می باشد:
فیلتر های مختلف، مخزن آب، پمپ،گیج فشار روغنی،هوزینگ ممبران، هوزینگ دستگاه، اتصالات پلاستیکی، شاسی، شیر ورودی دستگاه، شیر برقی، ترانس، شلنگ و شیر برداشت.
تمامی این قطعات به فرایند تصفیه سازی آب کمک می کنند و آلودگی های آب را از بین می برند. اما عملکرد این دستگاه به چه شکل است؟

هنگامی که شیر ورودی دستگاه تصفیه باز می شود، آب لوله کشی از طریق شلنگ دستگاه وارد اولین فیلتر می شود و موادی مثل شن و ماسه را از بین می برد بعد از این مرحله آب دوباره از طریق شلنگ وارد فیلتر دوم و سوم میشود. در این مرحله مواد شیمیایی و بو و مزه نا خوشایند آب از بین می رود. بعد از این مرحله آب وارد فیلتر چهارم نمی شود. ابتدا به پمپ دستگاه وارد می شود چون فیلتر چهارم یعنی ممبران بافت ریزی دارد و پمپ باید آن را با فشار زیاد به داخل این فیلتر هدایت کند. ممبران داخل یک هوزینگ قرار می گیرد و نقش مهمی در تصفیه آب دارد و تمام املاح و مواد مضر آب را از بین می برد.

عملکرد و نحوه کار دستگاه تصفیه آب

این فیلتر دارای دو خروجی است. خروجی اول مواد مضر آب را داخل فاضلاب تخلیه و خروجی دوم آب مقطر را وارد مخزن دستگاه می کند. مخزن دستگاه آب را در خودش نگه می دارد چون این آب قابل خوردن نیست. هنگامی که شما شیر روی سینک دستگاه را باز می کنید این آب وارد فیلتر پنچم می شود تا اگر هنوز بو و طعم نا خوشایندی دارد از بین برود و آب را شیرین کند. بعد از آن فیلتر ششم مواد معدنی مورد نیاز بدن را به آب اضافه می کند. اگر دستگاه شما 7 مرحله ای با 8 مرحله ای باشد بعد از فیلت ششم فیلتر قلیایی کننده آب قرار می گیرد که خاصیت آنتی اکسیدانی به آب می دهد و فیلتر فرا بنفش نیز با اشعه یو وی داخل دستگاه، تمام موجودات زنده آب را از بین می برد.

انواع دستگاه تصفیه آب

تصفیه آب خانگی انواع مختلفی دارند . بنا به اینکه منبع آب شما از کجا تامین می شود می توانید نوع دستگاه خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال دستگاه صنعتی و نیمه صنعتی مناسب مناطقی هستند ک منبع آب آن ها آب رودخانه و یا چاه باشد. چون قدرت این دستگاه ها و فیلترهایشان نسبت به انواع دیگر بیشتر است. برای آب لوله کشی شهری می توان از دستگاه های اولترا فیلتراسیون و یا اسمز معکوس استفاده کرد. دستگاه های اولترا فیلتراسیون فقط مواد درشت آب مثل شن و ماسه را می تواند حذف کند و قادر به حذف یون های موجود در آب نیست پس نمی تواند آب را شیرین کند.

انواع دستگاه تصفیه آب خانگی

هم چنین سختی آب را هم کاهش نمی دهد بنابراین برای مناطقی مناسب است که آب آن ها رسوبات بیشتری داشته باشد. اما تصفیه آب اسمز معکوس برای همه ی مناطق  مناسب است. این دستگاه ها دارای 6 الی 8 مرحله می باشند اما رایج ترین آن ها دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای است. این دستگاه با فیلتر ممبران خود قادر است تمامی آلودگی ها و املاح مضر آب را تا 0001/ 0 میکرون از بین ببرد هم چنین برای مناطقی که آب شور دارند نیز مناسب است چون یون های آب را می تواند حذف کند و آن را شیرین کند. این دستگاه سختی آب را نیز کاهش می دهد. دستگاه های تصفیه آب قلیایی و فرا بنفش نیز از روش اسمز معکوس استفاده می کنند و دارای 7 الی 8 مرحله هستند. دستگاه تصفیه قلیایی آب را یونیزه و قلیایی می کند و دستگاه فرا بنفش نیز می تواند موجودات زنده آب را از بین ببرد. تمامی این دستگاه ها در انواع زیر سینکی، رومیزی و دیواری موجود می باشند.

فیلترها و مراحل دستگاه

همان طور که قبلا اشار کردیم دستگاه های تصفیه آب دارای چندین فیلتر می باشند. در دستگاه های شش مرحله ای فیلتر های پایین دستگاه مراحل اولیه و فیلتر های بالای دستگاه مراحل آخر تصفیه آب را انجام می دهند. در این جا به معرفی این فیلتر ها به ترتیب مراحل می پردازیم.

  • مرحله اول: فیلتر پرو پیلن
    در این مرحله آب با عبور از این فیلتر به دلیل منافذ بسیار زیادی که دارد، از ورود موادی مثل شن و ماسه و گل و لای جلوگیری می کند. چون قطر این منافذ 5 میکرون است بنابرای موادی با قطر بیشتر از 5 میکرون از آ عبور می کنند و حذف نمی شوند.
  • مرحله دوم: فیلتر کربن
    این فیلتر مواد شیمیایی مانند کلر و آفت کش ها و بو و مزه نا مطبوع آب را از بین می برد. فیلتر کربنی با آزاد سازی یون های مثبت و منفی باعث جذب کار به خود می شود و آن را از بین می برد.
  • مرحله سوم: فیلتر الیافی یا کربن بلاک
    این فیلتر تکمیل کننده ی دو فیلتر قبل است یعنی اگر موادی از دو فیلتر قبلی عبور کرده اند در این مرحله پاکسازی می شوند.
  • مرحله چهارم: فیلتر ممبران
    این مرحله مهم ترین قسمت تصفیه آب در روش اسمز معکوس می باشد. این فیلتر تا 0001/0 میکرون آلودگی ها و مواد معلق آب را از بین می برد و فقط مولکول های آب از آن می توانند عبور کنند. قیمت این فیلتر نسبت به فیلتر های دیگر بیشتر می باشد.
  • مرحله پنجم: فیلتر پست کربن
    این فیلتر مواد شیمیایی باقی مانده در آب را از بین می برد و هم چنین اگر آب هنوز بو و طعم نا خوشایندی داشته باشد آن را بهبود می دهد.
  • مرحله ششم: فیلتر مینرال
    فیلتر مینرال املاح معدنی مورد نیار بدن را به آب بر می گرداند مثل پتاسیم، کلسیم، آهن و ...

در دستگاه های 7 یا 8 مرحله ای دو فیلتر دیگر نیز وجود دارند:

  • مرحله هفتم: فیلتر قلیایی
    این فیلتر آب را از حالت اسیدی بودن خارج می کند و باعث افزایش ph آب می شود.خاصیت آنتی اکسیدانی به آن می دهد و ضد سرطان می باشد. آب اسیدی برای بدن مضر است و باعث مشکلات زیادی برای بدن از جمله مشکلات گوارشی می شود.
  • مرحله هشتم: فیلتر فرا بنفش
    این فیلتر توسط اشعه ماورا بنفشی که توسط یک لامپ در دستگاه تصفیه تولید می شود قادر است تا 99.99 درصد موجودات زنده آب از جمله ویروس ها و میکروب ها را از بین ببرد.
    کانال تلگرام زوم لایف

    شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود