ویزای شینگن چیست؟ هزینه، دلایل و رفع ریجکتی شینگن

ویزای شینگن چیست و چطور می توانیم ویزای شینگن دریافت کنیم؟ چند نوع ویزای شینگن وجود دارد؟ هزینه ویزای شینگن چقدر است؟ در مصاحبه سفارت برای ویزای شینگن چه سوالاتی پرسیده می شود؟ آیا ممکن است ویزای شینگن ریجکت شود؟ اگر ریجکت شدیم برای رفع ریجتکتی ویزای شینگن باید چه کاری انجام دهیم؟
ویزای شینگن (Schengen Area) یا همان منطقه شنگن به 26 کشور اروپایی گفته می شود که قانون کنترل گذرنامه در بدو ورود را برای شهروندان این منطقه وجود ندارد. در این مطلب درباره ویزای شینگن، فرایند اخذ ویزای شینگن و هر آنچه که مربوط به ویزای شینگن است توضیحاتی داده ایم که پیشنهاد می کنیم. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانید:
تاریخچه شینگن
ایده ی یکپارچه سازی مجوز ورود برای کشورهای اروپایی به سال ها قبل، پس از اتمام جنگ جهانی دوم، باز می گردد. اولین بار در دهه ی 60 میلادی، در سال 1957، بود که مجموعه کشورهای اسکاندیناوی، شامل 4 کشور سوئد، دانمارک، فنلاند و نروژ با امضای پیمانی تصمیم به صدور مجوزی واحد برای رفت و آمدهای بین یکدیگر گرفتند.
27 سال بعد، در سال 1984، آلمان و فرانسه این ایده را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کردند. سرانجام یک سال بعد، در ۱۴ ژوئن 1985، در منطقه ای به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ، 5 کشور فرانسه، آلمان غربی، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ «پیمان شینگن» را به امضا رساندند. بر اساس این پیمان، رفت و آمد بین مرزهای مشترک این کشورها آزاد شد. همچنین فعالیت های مشترک متعدد دیگری نیز در زمینه های گوناگون بین این کشورها آغاز شد.
کشورهای عضو ویزای شینگن
26 کشور عضو ویزای شینگن هستند:
- آلمان
- فرانسه
- ایتالیا
- اسپانیا
- پرتغال
- هلند
- بلژیک
- لوکزامبورگ
- سوئد
- نروژ
- فنلاند
- دانمارک
- لیتوانی
- لتونی
- لهستان
- مجارستان
- اتریش
- استونی
- اسلواکی
- اسلوانی
- چک
- ایسلند
- مالت
- یونان
- لیختن اشتاین
- سوئیس
با توجه به هدف شما از سفر به این کشورها، یکی از انواع ویزای شینگن A،B یا C به شما تعلق می گیرد.
ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا، (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شینگن ندارند و می توانند به مدت حداکثر 90 روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.
با راه اندازی سیستم وی آی اس در یازدهم مهر ماه 1391 قوانین گرفتن ویزا و ورود به شینگن یکپارچه تر شد. VIS سامانه اطلاعات ویزای کشورهای عضو شینگن است؛ اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می گیرد.
اهداف وی آی اس برای اتحادیه شینگن:
- تسهیل کنتری و صدور ویزای شینگن
- مبارزه با سوء استفاده متخلفین
- حمایت از مسافران شینگن
- کمک به برنامه های کاربردی متقاضیان پناهندگی
- افزایش امنیت در اتحادیه شینگن نقل از وب سایت رسمی اتحادیه اروپا
انواع ویزای شینگن
ویزای شینگن به 3 نوع تقسیم می شود که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها و زیردسته هایشان می پردازیم.
1. ویزای اتحادیه شینگن (USV)
با داشتن «ویزای اتحادیه ی شینگن» (Uniform Schengen Visas) مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو این پیمان را، برای حداکثر 90 روز در هر 6 ماه، اخذ می کنید.
این ویزا در اصل همان ویزای توریستی برای گردشگران محسوب می شود. از طرفی این نوع از ویزا به چند دسته ی دیگر تقسیم میشود. این ویزا شامل موارد زیر است:
ویزای شینگن نوع A
این ویزای شینگن نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که دریافت آن به شما اجازه می دهد تا در یکی از فرودگاه های محدوده شينگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از محدوده شینگن سفر کنید. به همراه داشتن این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه های محدوده شینگن معتبر است.
ویزای شینگن نوع B
این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که به همراه داشتن آن به شما اجازه می دهد تا برای مدت زمان حداکثر 5 روز از خاک کشوری در ناحیه شینگن عبور کنید.
ویزای شینگن نوع C
ویزای شینگن نوع C در واقع روادید کوتاه مدت است و برای مدت زمانی که موقع دریافت آن مشخص می شود شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید. دریافتکنندگان ویزای C بسته به هدف و شرایط سفر خود یکی از 3 نوع ویزا را دریافت می کنند:
- ویزای یک بار ورود (Single-entry): این ویزا فقط برای یک بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد و به محض ترک کشوری که به آن وارد شدید اعتبار ویزای شما فارغ از اینکه مدت زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی می شود.
- ویزای دو بار ورود: این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک بار ورود دارد با این تفاوت که شما دو بار اجازه دارید تا به کشوری در ناحیه شینگن وارد شوید. به خاطر داشته باشید استفاده از این فرصت (دو بار ورود) در محدوده زمانی مشخصی قابل استفاده است.
- ویزای چند بار ورود (Multiple-entry): تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال است. زمان این 90 روز به محض ورود شما به هریک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می شود.
2. ویزای شینگن اعتباری منطقه محدوده (LTV)
این نوع از ویزای شنگن، «ویزای اعتباری منطقه محدوده» (Limited Territorial Validity Visas) نام دارد. این ویزا به شما اجازه می دهد که تنها به محدوده های مشخصی که در زمان اخذ ویزا اعلام می شود، سفر کرده و در آنجا اقامت داشته باشید.
این ویزا به غیر از مناطق مشخصشده، در هیچ منطقه دیگری اعتبار ندارد و دارنده آن مجوز سفر به هیچ یک از دیگر مناطق را ندارد. این ویزا بیشتر تحت شرایط خاص، مانند ویزا برای پناهندگان، اعطا می شود.
3. ویزای شینگن ملی (NV)
از «ویزای شینگن ملی» (National Visas) به عنوان «ویزای نوع D» یاد می شود. این ویزا برای افرادی که برای تحصیل، کار یا کسانی که برای مدت زمان مشخصی و با هدف معینی، قصد اقامت در کشورهای ناحیه ی شینگن را دارند، صادر می شود.
این نوع از ویزای شنگن نیز بسته به شرایط و هدف آن می تواند یک بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارندهی آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا و پایان دوره تعیین شده، به کشور خود بازگردد.
با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می توان به تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد. با این توضیحات، داوطلبان این ویزا باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
- دانشجویان بین المللی که برای انجام پروژههای تحقیقاتی برای مدتی مشخص و نه بیشتر از یک سال، به کشورهای شینگن سفر می کنند.
- دانشجویان بین المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دورههای تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه نیز ویزای یکساله اعطا می شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
- کار کردن یا پژوهش علمی و آموزشی در مراکز تحقیقاتی یا موسسات معتبر کشورهای اتحادیه شینگن. این ویزا با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانوادهاش صادر می شود.
- متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص و مهارت خود به کشورهای عضو این پیمان سفر می کنند؛ برای مثال هنرمندان و ورزشکاران در این گروه قرار می گیرند.
- موارد اضطراری که فرد به دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه شینگن نباشد.
چطور ویزای شینگن بگیریم؟
مطمئن ترین و ارزان ترین راه برای گرفتن ویزای شینگن این است که مسافر شخصا برای تعیین وقت اقدام کند. اگر می خواهید برای گرفتن ویزای شینگن اقدام کنید، قبل از هر موردی باید هماهنگی های لازم را با سفارت کشور مقصد انجام دهید.
تعیین وقت سفارت و مصاحبه برای ویزای شینگن
اولین مرحله از مراحل دریافت ویزای شینگن، تعیین وقت سفارت برای مصاحبه است. بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده می شود.
یکی از راه های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است؛ در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت مورد نظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می کند که وقت مصاحبه در آن ذکر شده است.
سفارت معمولا وقت عادی به مسافر می دهد؛ بنابراین بهتر است از 2 ماه قبل سفر برای تعیین وقت اقدام کنید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و... با صلاحدید خود سفارت، وقت فوری هم داده می شود. بعد از تعیین وقت، مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می شود.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن
مدارک مورد نیاز برای همه کشورهای عضو شینگن شبیه به هم است؛ فقط در جزئیات کمی متفاوت است. باید توجه کنید که همه مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولا دارالترجمه ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می کنند.
فرم تکمیل شده درخواست ویزا
اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشور، تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی دریافت شود. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید. در این فرم از شما درباره نوع ویزای شما هم سوال می پرسد. ویزای شینگن توریستی، دو نوع یک بار ورود و چندبار ورود یا مالتیپل دارد که شما باید تعیین کنید درخواست کدام نوع ویزا را دارید.
اگر در زمان سفرتان قصد خروج از محدوده شینگن و ورود دوباره را داشته باشید، باید ویزای شینگن چندبار ورود بگیرید. در صورت گرفتن ویزای شینگن ویزای مالتیپل Multiple-Entry یا چند بار ورود، میتوانید خیلی راحت، به کشورهای اروپای شرقی مثل بلغارستان، کوزوو، آلبانی، مقدونیه، صربستان، مونته نکرو، کرواسی و ... بدون گرفتن ویزای جداگانه برای این کشورها سفر کنید.
البته اگر برای اولین بار قصد سفر به محدوده شینگن را دارید، بهتر است برای گرفتن ویزای شینگن توریستی دو هفتهای و یک بار ورود اقدام کنید تا با احتمال بیشتری درخواستتان پذیرفته شود.
توجه: هرچند که این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای همه شان ویزای شینگن محسوب می شود، اما فرم درخواست برای هر کشوری متفاوت است، بنابراین مثلا برای درخواست ویزای آلمان نباید به سفارت فرانسه مراجعه کرد.
شناسنامه ایرانی
ترجمه رسمی شناسنامه با کپی از تمام صفحات باید حتما موجود باشد.
گذرنامه (پاسپورت)
همراه داشتن اصل گذرنامه (پاسپورت) با امضاء و گذرنامه های قبلی. همچنین گذرنامه باید تا حداقل 6 ماه پس از درخواست روادید، اعتبار داشته باشد.
توجه: باید قبل از ارائه گذرنامه، حتما قسمت امضای دارنده گذرنامه در صفحه پاسپورتتان را با خودکار امضا کنید.
سه قطعه عکس رنگی
عکس ها باید رنگی، زمینه سفید، تمام رخ، جدید که کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس همخوانی داشته باشد و در ابعاد 6 در 4 ارائه شود. طبق مقررات شنگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا شینگن چاپ خواهد شد.
توجه: در صورتی که عکس همراهان در گذرنامه متقاضی باشد، باید برای همراهان نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر بگیرید.
اسناد رسمی شغلی و منابع مالی
- گواهی اشتغال به کار باید بر روی سربرگ رسمی محل کار، با امضای مدیر عامل و ذکر سمت شغلی، حقوق ماهانه و مدت زمان اشتغال به کار و به زبان انگلیسی ارائه شود. در صورت داشتن شغل آزاد، ترجمه پروانه کسب و سوابق آخرین پرداخت مالیات به همراه مهر اداره مالیات ضروری است.
اگر به صورت پروژهای کار می کنید یا با شرکت خاصی همکاری نمی کنید، مدرکی از پروژه های آینده تان ارائه دهید یا مدرکی که نشان دهنده بازگشت شما به خاطر وجود موقعیت یا پیشنهاد خوب شغلی آینده باشد.
- برای دانشجوها، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به زبان انگلیسی بر روی سربرگ رسمی دانشگاه به همراه امضای رئیس دانشگاه ضروری است. مدارکی مثل توصیه نامه استادان که نشان دهنده موفقیت تحصیلی شما و انگیزه بازگشت باشد هم می توانند برای گرفتن ویزای شینگن کمک کننده باشند.
- برای دریافت ویزای شنگن برای کسانی مثل زنان خانه دار یا فرزندان که تحت تکفل اند، گواهی اشتغال به کار و شرح صورتحساب بانکی (با تاریخ گشایش حساب) مربوط به همسر یا پدر الزامی است.
لازم است که این مدارک به همراه ترجمه شان به سفارت ارائه داده شوند:
- پرینت حساب بانکی؛ گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر شده باشد.
- در صورت داشتن بیمه کاری؛ سوابق سه ماه آخر قبل از درخواست ویزای شینگن.
- در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواست کننده؛ اصل و ترجمه سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.
توجه: درصورتی که در حساب بانکی تان به اندازه کافی پول ندارید، ارائه یک نامه از سمت پدر، همسر، شخص دعوت کننده یا بستگان نزدیکی که توانایی پشتیبانی مالی شما را در طول سفر دارند، می تواند کمک کننده باشد. درصورت ارائه این نامه، باید مدارک حساب بانکی آن شخص را ضمیمه کنید.
بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
برای درخواست ویزای شینگن، ارائه رزرو بلیط هواپیما کافی است و نیازی به خرید بلیط هواپیما نیست.
بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی باید برای کل مدت زمان سفر حداقل هزینه 30 هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد. متقاضیان ویزای شینگن باید بیمه مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه های احتمالی بازگشت به کشور تحت مراقبت های پزشکی، هزینه های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد.
شرکت بیمه گذار باید نماینده ای معتبر در کشور مقصد داشته باشد؛ در ضمن شخص دعوت کننده در کشور مقصد هم می تواند بیمه ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.
واچر رزرو هتل
رزرو هتل باید برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت باشد.
توجه: اگر دعوت نامه داشته باشید نیازی به برگه رزرواسیون هتل نخواهید داشت.
دعوت نامه
در صورت داشتن دعوت نامه، ارائه اصل دعوت نامه که شخص دعوت کننده از کشور مقصد برای مسافر فرستاده است ضروری است. بهتر است مدارکی جهت نشان دادن نسبت شخص دعوت کننده با مسافر ارائه شود.
در صورتی که شخص دعوت کننده دوست شماست، ارائه پرینت ایمیل ها یا حتی عکس هایی که دوستی شما را ثابت کند، می تواند کمککننده باشد. یک بار مطالعه دعوت نامه هم به شما کمک می کند تا اگر در روز مصاحبه سوالی درباره دعوت نامه پرسیده شد، به آن مسلط باشید.
مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و کشور صادرکننده ویزا متفاوت باشد که در این صورت بهتر است به بخش ویزای توریستی مربوط به همان کشور مراجعه کنید.
زمان و هزینه لازم برای صدور ویزای شینگن
بررسی اولیه مدارک برای صدور ویزای شینگن معمولا دو تا سه هفته طول می کشد. ممکن است ویزا زودتر صادر شود یا تا صدور قطعی و تکمیل مدارک چند هفته ای بیشتر زمان احتیاج باشد، ولی عموما تا شش هفته بعد از تحویل مدارک به بخش کنسولی، مشخص خواهد شد که شما واجد دریافت ویزای شنگن هستید یا خیر.
بعد از ارائه مدارک و مصاحبه، سفارت تاریخی را اعلام می کند تا مسافر شخصا برای دریافت پاسپورت و نتیجه ویزای شینگن، به محل سفارت مراجعه کند.
هزینه ویزای شینگن
- هزینه ویزای شینگن، بسته به نوع درخواست، سن متقاضی و بعضی موارد دیگر تغییر می کند.
- هزینه اخذ ویزای شینگن ترانزیت و کوتاه مدت برای بزرگسالان 60 یورو و هزینه ویزای بلند مدت 90 یورو است.
- این مبلغ برای کودکان بین 6 تا 12 سال 35 یورو است.
- دانشمندان و محققان، دیپلمات های دارای پاسپورت رسمی و اعضای خانواده کسانی که ملیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند باید مبلغ 35 یورو پرداخت کنند.
هزینه ای که برای دریافت ویزا میپردازید غیر قابل استرداد است؛ یعنی در صورت رد درخواست به شما پس داده نمیشود. این هزینه را باید به صورت نقدی و به صورت 20 یورویی، 10 یورویی و 5 یورویی پرداخت کنید.
مصاحبه سفارت برای ویزای شینگن
مصاحبه ویزای شینگن، در روز تعیین شده توسط سفارت و در همان زمان ارائه مدارک انجام می شود. این مصاحبه به زبان فارسی است و معمولا سوال هایی کلی در مورد خود شخص و دلایل سفر خواهد بود. سعی کنید به سوالات پاسخ های مختصر و کامل بدهید و به هیچ وجه حرفی به غیر از واقعیت مطرح نکنید. عکس و اثر ده انگشت مسافر هم در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستم VIS گرفته می شود.
سوالات متداول در مصاحبه سفارت
زمانیکه برای مصاحبه به سفارت می روید ممکن است سوالات زیر از شما پرسیده شود:
- قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه ی شینگن را دارید؟
- آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیلهای خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟
- هدف از سفرتان چیست؟
- هزینه سفر شما بر عهده ی کیست؟
- آیا ازدواج کرده اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده اید؟ شغل همسرتان چیست؟
- آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می کنند؟
- اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟
- محل اقامتتان کجا خواهد بود؟
- وضعیت سواد و تحصیلی ان چگونه است؟
- در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟
- کار شرکت و خودتان چیست؟
- درآمد و حقوقتان چقدر است؟
- آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟
- آیا تاکنون به کشورهای دیگر سفر کرده اید؟
- از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟
پیگیری ویزای شینگن
پس از این که درخواست خود را تنظیم کردید و مدارک را به سفارت ارائه دادید، مدتی طول می کشد تا پرونده بررسی شود. در این مدت می توانید از طریق وب سایت سفارت وضعیت پرونده خود را پیگیری کنید. برای این کار از کد رهگیری و شماره گذرنامه استفاده می شود. به طور مثال بعد از تحویل مدارک به کنسولگری ایتالیا، می توانید از سایت CKGSIR وضعیت ویزای شنگن خود را پیگیری کنید.
برای جزئیات بیشتر و همچنین اطلاع از مراحل فرآیند اخذ ویزای شینگن، میتوانید به سایت رسمی ویزای شینگن آن مراجعه کنید.
نکات ضروری برای دریافت ویزای شینگن
در خصوص مدت اعتبار ویزای شینگن باید به یک بحث مهم توجه داشت و آن اینکه کدی اختصاصی برای مسافرتهای هر فرد وجود دارد که نشان دهنده تعداد دفعات مجاز تردد وی در این مدت 90 روزه است. برای مثال فردی که کد مالتیپل شینگن در ویزای وی ثبت شده باشد، می تواند 90 روز اقامت مجاز خود در حوزه شنگن را در یک نوبت 3 ماهه به پایان برساند یا این فرصت 90 روزه را تقسیم کرده و در چند بار ورود از آن استفاده کند.
این در حالیست که اگر کد سینگل در ویزای شینگن فردی درج شده باشد، حتی در صورتی که تنها 1 روز در منطقه شینگن اقامت داشته و اروپا را به هر دلیلی ترک کند و از اعتبار 180 روزه ویزای وی نیز زمان بسیاری باقی مانده باشد، برای برای ورود مجدد به منطقه شینگن باز دیگر برای ویزا اقدام کند و تا زمان صدور ویزای جدید حق ورود به هیچ یک از کشورهای این منطقه را نخواهد داشت.
به چند نکته مهم دیگر نیز در خصوص این ویزا در ادامه اشاره می کنیم:
- برای درخواست ویزای شینگن از سفارت اتریشتمامی مدارک میبایست به زبان آلمانی ترجمه شود.
- همراه داشتن 60 یورودر روز مصاحبه الزامی است.
- پس از صدور ویزا ضمانت نامه 50 میلیون تومانیبه ازای هر نفر دریافت خواهد شد.
- در صورت ویزا نشدن درخواست، مبلغی بابت هزینههای جاری کم شده و مابقی مبلغ بازپرداخت خواهد شد.
مدت اعتبار ویزای شینگن
مدت اعتبار ویزا حداکثر 90 روز در یک مدت شش ماهه است که در قسمت انواع ویزای شینگن توضیح داده شد. یک ویزای شینگن دو تاریخ مشخص دارد؛ یکی تاریخ اعتبار ویزا و یکی تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر 90 روز است.
مسافر بیشتر از 90 روز نمی تواند در محدوده شینگن بماند. برای ورود شما به محدوده لازم است هر دو تاریخ معتبر باشند. یک کد هم برای مشخص کردن تعداد دفعه های مجاز ورود شما به محدوده شینگن است که می تواند از یک تا نامحدود باشد.
توجه: مدت تاریخ اعتبار ویزای شینگن برای کسانی که اولین بار ویزای شینگن درخواست می کنند، معمولا 15 روز است و با درخواستشان برای اقامت بیش از 15 روز موافقت نخواهد شد. مگر اینکه دلیل موجهی برای اقامت طولانی تر ارائه دهند.
دلایل ریجکت ویزای شینگن
درخواست ویزای شینگن (شنگن) ممکن است بر اساس صلاحدید افسر کنسولی رد و اصطلاحا ریجکت شود. حال سئوال اینجاست که چه عواملی باعث ریجکت ویزای شینگن در سفارت و یا کنسولگری می شود؟
15 دلیل اصلی رد شدن ویزای شینگن شامل موارد زیر می باشد:
- عدم ارائه دلیل محکم و قانونی برای برگشت به کشور
- نداشتن سفر قبلی به خارج از ایران (خالی بودن پاسپورت)
- داشتن آلرت در اروپا و یا شینگن
- فعالیت جنایتکارانه گذشته یا کنونی
- عدم ارائه بیمه درمانی معتبر
- تولد غیر قابل قبول یا گواهی ازدواج
- گذرنامه نامعتبر
- نداشتن هدف مشخصی از سفر
- نامه اشتغال به کار از مرجع نامعتبر
- عدم تامین هزینه های سفر
- توضیح ناکافی برای اقامت
- ارائه مدارک جعلی
- پاسپورت آسیب دیده
- عدم رعایت محدودیت ویزای شینگن
رفع ریجکت ویزای شینگن
درخواست اولیه شما برای ویزای شنگن ممکن است به خاطر ارائه مدارک ناقص یا دلایل ذکر شده در همین مقاله رد شده باشد. بنابراین، اگر شما مجددا پرونده را اجرا کنید و اطمینان حاصل کنید که در این زمان شما مستندات را پوشش می دهید و نواقص پرونده را رفع کرده اید، می توانید تأیید ویزا را دریافت کنید.
مواردی وجود دارد که ممکن است درخواست اول رد شود اما زمانی که درخواست بعدی با اسناد کافی پر شده باشد، ویزای شنگن موفقیت آمیز خواهد بود. در صورتی که نامه ای را برای درخواست مجدد ویزای شنگن خود می خواهید ارائه دهید، مطمئن شوید که تاریخچه ی آخرین درخواست، دلیل رد شدن و آنچه که در این برنامه انجام داده اید را ارسال کنید.
نکته: هنگامی که یک کشور عضو شنگن ویزا را رد می کند، تمام اظهارات شما و علت تصمیم آنها را ثبت می کند. به طور کلی در بین کشورهای عضو ویزای شینگن به اشتراک گذاشته نشده است، مگر اینکه این موضوع خیلی مهم باشد.
بعضی موارد مانند تروریسم، قاچاق و سایر حوادث با سایر کشورهای عضو شنگن به اشتراک گذاشته می شود و در هنگام بررسی پرونده شما هشدار در سیستم منتشر می شود. همچنین زمانی که شما برخی اسناد جعلی را ارائه کرده اید، در VIS (سیستم اطلاعات شنگن) نیز منعکس خواهد شد.
در حالت کلی جای نگرانی وجود ندارد. درصورتیکه مورد شما جزو نکته ذکر شده نباشد، پس از تکمیل مدارک می توانید دوباره ویزای شنگن درخواست دهید و به عنوان یک متقاضی جدید شناخته خواهید شد. شما به راحتی می توانید از سفارت دیگر کشورهای عضو شنگن درخواست ویزا دهید و تاریخچه شما تاثیری بر درخواست جدید نخواهد داشت.
اعتراض به رد ویزای شینگن امکان پذیر است؟
اعتراض به ریجکت ویزای شینگن برای هرکشوری متفاوت است. به طور مثال شما برای اعتراض به ریجکت ویزای فرانسه و آلمان خودتان می توانید اقدام کنید اما جهت اعتراض به ریجکت ویزای ایتالیا حتما باید وکیل مهاجرت درخواست اعتراض را ارسال کند. توجه داشته باشید که شما بین 1 تا 2 ماه پس از ریجکتی مجاز به ارائه اعتراض می باشید. در صورتی که درخواست اعتراض شما از طریق وکیل ارائه شود، پرونده شما وارد دادگاه استیناف می شود.
براساس علت ریجکتی شما، وکیل مهاجرت یک لایحه دفاعیه به پرونده شما اضافه می کند. در صورتی که این لایحه برای قاضی دادگاه استیناف معتبر باشد، رفیوزی شما رفع خواهد شد و موفق به اخذ ویزا می شوید. اما در صورتی که این لایحه مورد تائید نباشد، شما باید حتما نقص پرونده تان را براساس دلیل ریجکتی برطرف کنید.
اگر کسی به شما گفت با وکیل این کارها را برای شما انجام می دهیم، تا جایی که می توانید سعی کنید مستقیما با خود شخص وکیل در ارتباط باشید.
سوالات متداول اخذ ویزای شینگن
درخواست پناهندگی با ویزای شینگن
در تعریف صلیب سرخ، پناهنده به شخصی اطلاق می شود که در کشور مادری خود شرایط زندگی را نداشته باشد. این تعریف می تواند به دلایل جنگ، شرایط سیاسی، شرایط اقتصادی و مواردی از این قبیل باشد. پناهندگی با ویزای شینگن، بدین صورت است که شما پس از اخذ این ویزا به کشور مورد نظر وارد می شوید و به دولت آن کشور درخواست پناهندگی خود را با دلایل پناهنده شدن تان ارائه می کنید.
با توجه به شرایط اخذ ویزای شینگن که در این صفحه ذکر کرده ایم، به کسانی ویزای شینگن اعطا می شود که در کشور مادری خود دارای شرایط زندگی خوب و قابل قبولی هستند. پس این افراد شرایط پناهنده شدن در کشور های حوزه شینگن را ندارند.
نکته قابل تاملی که باید در مورد پناهندگی بدانید این است که حدود 78 درصد از افراد پناهنده به کشور های منطقه شنگن، دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا هستند.
در حال حاضر کدام کشور بهتر ویزای شینگن می دهد؟
در حال حاضر، با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشورمان، فقط دو کشور ایتالیا و یونان بهتر از دیگر کشور های منطقه شینگن به متقاضیان ایرانی ویزا ارائه می کنند.
سن متقاضی ویزای شینگن، در اخذ ویزای شنگن تاثیر دارد؟
بله، مسلما افرادی که دارای سن کمتری هستند، شانس کمتری نسبت به افراد با سن و سال بالا دارند.
پس از دریافت ویزای شینگن، به چه کشور هایی می توانیم وارد شویم؟
پس از اخذ ویزای شینگن، شما به 26 کشور عضو عهد نامه شینگن میتوانید وارد شوید. اما، در زمان تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن، باید قید کنید که به چه کشور هایی میخواهید سفر داشته باشید، در غیر این صورت، افسران مرزی کشور های شینگن، به شما اجازه ورود نخواهند داد.
اگه بخوایم بریم و دیگه بر نگردیم چکار باید کنیم؟
علت اقامت تون رو باید توضیح بدید. اگر با هدف تحصیل، کار و یا سرمایه گذاری می خواهید اقامت داشته باشید (که این روشهای قانونی اقامت است) باید مدارک کامل به سفارت کشور مورد نظرتان ارائه کنید. اگر هم با نیت پناهندگی می خواهید اقامت داشته باشید، باید بگم که به دلیل ازدیاد پناهنده های ایرانی در کشور های منطقه شینگن، این کشور ها برای اعطای ویزا به شدت سختگیری می کنند و اگر شما ویزا هم بگیرید، با درخواست پناهندگی شما موافقت نمیشود.
