رعایت این نکات در انجام ورزش الزامی است

در این مطلب میخواهیم به نکاتی بپردازیم که در انجام ورزش باید به آنها توجه داشته باشید. احتیاطهایی که در انجام ورزش باید آنها را رعایت کرد، میتوانند به کیفیت ورزش کمک کند. ورزشهای سنگین از هر نوع را نباید یک و نیم ساعت بعد از خوردن غذا یا بلافاصله قبل از آن انجام داد.
بیماران ضعیف و کسانی که از بیماریهای حادی همچون سرطان، مشکلات قلبی، سل و آسم رنج میبرند فقط باید تحت نظارت یک پزشک حاذق به انجام ورزشهای سنگین دست بزنند. اگر انجام ورزش باعث خستگی شما شد، بلافاصله آن را متوقف کنید. هدف از انجام ورزش باید نشاط دادن و به آرامش رساندن و نه خسته کردن خود باشد.
مهمترین قانون درباره ورزش کردن شروع با ورزشهای سبک و افزایش آن به تدریج و مرحله به مرحله است. رسیدن به حسی از آرامیش و آسایش تقریباً بلافاصله بعد از انجام ورزش در بدن حس میشود. فرد میتواند با یک پیادهروی تند و سریع به مدت 15 تا 20 دقیقه ورزش خود را شروع کند. انسان باید بر روی ورزشهایی هدفگذاری کند که به حدود دو سوم حداکثر تواناییهای او نیاز دارد. یک راه برای ارزیابی این میزان شمردن تعداد ضربان نبض خود است.
شمردن تعداد ضربان نبض خود کاملاً آسان و راحت است. با سه انگشت میانی دست راست خود مچ دست چپ خود را بگیرید. آنقدر با انگشتان خود آنجا را فشار دهید تا ضربان نبض خود را به راحتی حس کنید. حالا تعداد ضربان نبض خود را در عرض 15 ثانیه با کمک یک ساعت مچی شمرده و آن را به عدد چهار ضرب کنید. در زمان استراحت، ضربان قلب 70 تا 80 بار در دقیقه میزند. این میزان در طول انجام ورزش افزایش پیدا میکند. ورزشهای سنگین میتوانند 200 ضربان یا بیشتر را در دقیقه ایجاد کنند.
هدف منطقی در اینجا باید انجام ورزش با حدوداً دو سوم حداکثر ظرفیت بدن باشد. این بدان معنی است که ضربان قلب باید حدوداً 130 ضربان در هر دقیقه در طول و بعد از انجام ورزش باشد. هیچگاه اجازه ندهید که ضربان قلب شما منهای سنتان بیشتر از 190 بار در دقیقه باشد.
- zoomlife
