زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

19 روش علمی برای آرام شدن ذهن

19 روش علمی برای آرام شدن ذهن

19 روش علمی برای آرام شدن ذهن

آیا اضطراب دارید یا خوشحال نیستید؟ آیا آرامش ذهنی ندارید؟ می خواهید ذهن خود را آرام کنید اما دنبال راه حل هستید؟ روش هایی برای آرام شدن ذهن وجود دارند که سخت نیست و به شما کمک می کند تا آرامش ذهن خود را بدست آورید و در در هر زمانی آماده باشید. اگر این سوال برای شما هم وجود دارد که چگونه ذهنمان را آرام کنیم در ادامه با مطالعه 19 روش آرام شدن ذهن همراه زوم لایف باشید.

آرام شدن ذهن، می توان مدیتیشن، فعالیت های سالم تر مانند ورزش یا فعالیت های آرامش بخش مانند گوش دادن به موسیقی و استفاده از محرک های اضطراب، مانند شبکه های اجتماعی را کاهش داد. هنگامی که روش هایی را می یابید که به آرام شدن ذهن شما کمک می کند، سعی کنید اغلب آن ها را انجام دهید.

اگر ذهن آشفته ای دارید و بدنبال آرام کردن ذهن خود هستید در ادامه 19 روش را برای آرام شدن ذهن به شما توصیه می کنیم.

1. نفس عمیق بکشید

نفس عمیق بکشید

این مورد بسیار واضح بوده و نفس عمیق ظاهرا تاثیری شگفت انگیز در آرام کردن ذهن دارد. تمرین های زیر را روزانه و در مواقع استرس انجام دهید؛ زیرا به کاهش استرس کمک می کنند:

  • دهانتان را ببندید و از طریق بینی نفسی عمیق بکشید. سعی کنید مدت این دم را به چهار ثانیه برسانید؛ سپس نفستان را به مدت هشت ثانیه نگه داشته و پس از آن به مدت هشت ثانیه نفستان را بیرون دهید. این تمرین را چهار بار تکرار کنید.
  • اگر با کاهش سرعت تنفستان مشکل دارید، با سرعتی بیشتر شروع کرده و به تدریج زمان آن را افزایش دهید.
  • می توانید زمان هر دم و بازدم را خودتان مشخص کنید، ولی توجه کنید که مدت هر بازدم باید دو برابر مدت زمان دم باشد. بین هر تنفس مکث کنید.

2. مراقبه کنید و یا حس خوب در خود ایجاد کنید

مراقبه کنید

این مورد، فرایندی برای خالی کردن و آرام کردن ذهن با تمرکز بر فکر، مکان، کلمات، رنگ یا شیء مشخص است. برای انجام مراقبه، در مکانی راحت بنشینید (زانو زده یا دراز بکشید) و دعا کنید یا به چیزی مشخص فکر کنید. ممکن است این کار بیش از ده دقیقه طول بکشد، ولی هیچ اشکالی ندارد و مسئله ای عادی است.

  • می توانید در طول مراقبه بنشینید یا دراز بکشید، اما برای تمرکز بهتر ذهن و روح، همیشه چشم هایتان را ببندید.
  • عادی است که در طی مراقبه، افکاری ناخواسته به ذهنتان هجوم بیاورند. سعی کنید تا حد ممکن، آن ها را نادیده گرفته و بر یک موضوع مشخص تمرکز کنید.
  • از تصویر سازی برای خالی کردن ذهن استفاده کنید. مکانی واقعی یا خیالی را تصور کنید که در آن احساس آرامش می کنید. به بودن در این مکان تمرکز کرده و به جزئیات ظاهری آن و احساسی که در آن جا دارید فکر کنید.
  • می توانید برای هر مدت که بخواهید مراقبه را انجام دهید؛ اما ثابت شده است که استراحت، حداقل به مدت ده دقیقه پس از آنکه ذهنتان را خالی کرده اید، برای کاهش سطح اضطراب و افزایش تمرکز کمک می کند.
  • گوش دادن به موسیقی آرامش بخش یا عبارات مثبت آهنگ ها (مانند: من حس می کنم اتفاقی خوب قرار است رخ دهد. حس می کنم اتفاقی خوب در راه است) به تمرکز بهتر کمک می کند. هر کاری که فکر می کنید به آرامش شدن ذهن بیشتر کمک می کند، انجام دهید.
  • ثابت شده است که مراقبه علاوه بر آرام کردن ذهن، مزایایی نیز برای سلامتی دارد؛ از جمله کاهش فشار خون، سطح کلسترول و قند خون.

3. تجسم کنید

تجسم کنید

این مورد بسیار مشابه تصویر سازی در مراقبه است که در آن، برای آرام شدن ذهن باید صحنه ای آرامش بخش را تصور کنید. آن صحنه را تا هر وقت که دوست دارید در ذهن خود مجسم کنید؛ اما تمام انرژی و فکر خود را بر مجسم کردن این مکان در ذهن خود متمرکز کنید.

4. آرام سازی عضلانی را انجام دهید

آرام سازی

در این فرایند، تمامی عضلات بدن را ابتدا منقبض کرده و سپس شل می کنید. این کار، وضعیت روحی و روانی را تغییر داده و به ذهن کمک می کند تا مانند بدن به آرامش برسد.

  • با انقباض عضلات صورت شروع کنید؛ مانند اخم کردن، ابرو در هم کشیدن، چین دادن به پیشانی و حرکت دادن فک. سپس به هر عضله اجازه دهید تا استراحت کند.
  • هنگامی که کار با عضلات صورت تمام شد، آرام آرام به پایین پیش رفته و این کار را با تمامی عضلات بدن انجام دهید.
  • برای نتیجه ی بهتر از این فرایند، هر عضله را به مدت پنج الی ده ثانیه منقبض کنید.

5. انجام یوگا

یوگا

یوگا ورزشی کششی بوده و به بدن فشار وارد نکرده و به آزاد و شل شدن عضلات در بدن کمک می کند؛ زیرا باید بر هر حرکت آن تمرکز کرده و ذهن نمی تواند به مسائل اضطراب آور فکر کرده و به همین دلیل، می تواند به آرام شدن ذهن کمک کند.

  • بهتر است که برای شروع، در کلاس ثبت نام کنید. با اینکه در این کلاس ها افراد دیگری هم هستند، اما شرکت در آن ها باعث آرامش می شود. می توانید در اطراف منزل به دنبال این کلاس ها بگردید.
  • هاتا یوگا، ابتدایی ترین نوع یوگا بوده و برای آرامش شدن ذهن بسیار موثر است. می توانید حرکاتی از آن را نیز در منزل انجام دهید.
  • اگر مشکلات جسمی، از جمله دیسک کمرو پوکی استخوان داشته یا در معرض لختگی خون هستید، از انجام ورزش یوگاه اجتناب کنید.

6. آب زیاد بنوشید

آب زیاد بنوشید

برای داشتن آرامش ذهن، بدنی سالم و عاری از سموم، نوشیدن آب بسیار با اهمیت بوده و به ذهن کمک می کند تا بهتر تمرکز کند. برای بهتر انجام دادن فعالیت های آرامش بخش، آب زیاد بنوشید.

7. غذاهایی بخورید که به آرام شدن ذهن کمک می کنند

آرام شدن ذهن

غذاهایی خاص به بدن کمک می کنند تا هورمون های مربوط به اضطراب را کاهش داده و هورمون هایی را که مسئول ایجاد حس شادی و آرامش ذهن هستند، افزایش دهد.

  • غذاهایی با سلنیوم بالا در کاهش اضطراب و افسردگی موثر هستند؛ مانند مغزها (به خصوص جوز برزیلی)، قارچ های شیتیک و ماهی تن، کود فیش یا سالمون.
  • از غذاهایی استفاده کنید که منیزیم بالایی دارند؛ مانند اسفناج، تخم کدو و ماهی هالیبوت.
  • غذاهایی را بخورید که تریپتوفان بالایی دارند؛ زیرا این ماده به تولید سروتونین منجر می شود که شادی را افزایش می دهد. از شکلات تلخ، مغزها و گوشت قرمز استفاده کنید.

8. به طور مرتب ورزش کنید

ورزش

ورزش باعث آزاد شدن اندورفین می شود که این ماده باعث ایجاد حس شادی در بدن است. سعی کنید هر روز مقداری ورزش کرده و پس از یک برنامه ی کاری پر از استرس، ذهنتان را آرام کنید.

  • در مکان هایی که ساکت بوده یا می توانید در آن ها تنها باشید، ورزش کنید. اگر در باشگاه ورزش می کنید، مکانی را پیدا کنید که خلوت باشد تا حواستان به چیزهایی که در اطرافتان هستند پرت نشود.
  • سعی کنید در فعالیت های تکراری و آن هایی که نیازی به تفکر ندارند شرکت کنید؛ مانند شنا یا دویدن.

9. در فعالیت های مورد علاقه تان شرکت کنید

آرام کردن ذهن

اگر به آشپزی، مطالعه یا ورزش علاقه دارید، انجامشان دهید! انجام دادن کارهایی که به آن ها علاقه دارید به شما کمک می کند تا ذهن را از اضطراب خالی کرده و ترشح اندورفین را افزایش می دهد که باعث شادی می شود.

10. مایعات گرم بنوشید

مایعات گرم بنوشید

نوشیدنی های گرم باعث می شوند تا تنش از بدن خارج شده و اضطراب کاهش یابد. نوشیدنی های گرمی را بنوشید که فاقد کافئین و الکل هستند؛ زیرا این مواد می توانند اضطراب و افسردگی را تحریک کنند.

  • چای سبز شامل موادی است که اضطراب را کاهش می دهند. برای بهره مندی از فواید آرامش بخش این چای، می توان آن را داغ یا سرد نوشید.
  • شیر گرم بنوشید. این نوشیدنی را می توان قبل از خواب نیز نوشیده و این کار به آرام شدن ذهن آشفته تان کمک می کند؛ زیرا حاوی مقدار زیادی تریپتوفان است که به ترشح سروتونین بیشتر در مغز کمک می کند. شیر گرم به همراه عسل برای آرام کردن ذهن بسیار مفید است.
  • اگر برای آرامش شدن ذهن قهوه می نوشید، سعی کنید نوعی از آن را که کافئین ندارد بنوشید تا باعث بیش فعالی نشود.
  • از نوشیدن هر چه که بیش از اندازه شکر دارد، اجتناب کنید؛ زیرا باعث تحریک مغز شده و آرام شدن ذهن را بسیار سخت تر می سازد.

11. به فعالیتی تکراری و بدون نیاز به درگیری ذهنی بپردازید

آرام شدن ذهن

انجام فعالیتی که به تفکر نیاز ندارد، می تواند به آرام شدن ذهن کمک کند.

  • سعی کنید یک نقاشی انتزاعی بکشید. در این حالت شما باید بر فعالیت نقاشی کشیدن تمرکز کرده و به همین دلیل به چیزهایی که باعث اضطرابتان می شوند فکر نمی کنید.
  • انجام کارهایی که حرکات تکراری را در بر می گیرند، می تواند منجر به آرامش ذهن شود؛ مانند جمع آوری برگ های درختان، جارو زدن زمین و یا تا کردن لباس های شسته شده.
  • می توانید  قلاب بافی یا بافتن یک دستبند را نیز امتحان کنید.
  • از انجام کارهایی که حرکات زیادی داشته و یا ذهن را درگیر می کنند اجتناب کنید؛ زیرا این فعالیت ها به جای کاهش اضطراب، آن را افزایش می دهند.

12. به موسیقی آرامش بخش گوش کنید

موسیقی آرامش بخش

حتی اگر به موسقی هایی مانند رپ یا راک علاقه دارید، به آهنگ هایی آرام و آرامش بخش گوش دهید تا ذهنتان نیز آرام شود.

  • از گوش دادن به موسیقی هایی که صدای ساز یا خواننده بسیار بلند است اجتناب کنید؛ زیرا این ها، آرام کردن ذهن را سخت تر می کنند. حتی گاهی بهتر است به موسیقی های بی کلام گوش دهید.
  • به جای موسیقی، می توانید به صدای طبیعت، مانند صدای دریا یا جنگل، یا نویز سفید که برای آرامش افراد ایجاد شده اند، گوش دهید.
  • اصوات دوگانه، نوعی خاص از موسیقی هستند که امواج آلفای بیشتری در مغز تولید کرده که به آرامش کمک می کند. می توان برخی نسخه های رایگان آن را در اینترنت پیدا کرد.
  • سعی کنید به موسیقی گوش دهید که تکرار در آن زیاد بوده و خواننده کمتر در آن می خواند. بسیاری از انواع موسیقی های الکترونیک مانند هاوس، ترنس، ترپ و تریپ هاپ اینگونه هستند.
  • موسیقی سنتی همیشه جزو گزینه هاست. برخی از این نوع موسیقی ها ممکن است شدید باشند؛ به خصوص موسیقی های کاملاً سمفونیک که در قرن بیستم ساخته شده اند؛ مانند شوستاکوویچ. برای آرام کردن ذهن، بهتر است که به تک نوازی ها یا گروه نوازی های کوچکتر موسیقی کلاسیک گوش دهید؛ مانند موسیقی های دوران کلاسیک یا باروک (برای مثال، باخ، بتهوون، موزارت و ویوالدی).

13. با حیوانات وقت بگذرانید

با حیوانات وقت بگذرانید

تحقیقات نشان داده اند افرادی که با حیوانات وقت می گذرانند، فشار خون پایین تری داشته و مهم تر از همه، نسبت به افرادی که به ندرت با حیوانات در تماس هستند، اضطراب کمتری دارند.

  • اگر خودتان در خانه حیوان نگه نمی دارید، می توانید سگ دوستتان را برای پیاده روی بیرون ببرید. ارتباط روزانه با حیوانات، هر چند کوتاه، در بلند مدت تاثیری شگفت انگیز دارد.
  • به تاثیر حیوانات در روان درمانی توجه کنید. این روش، یک نوع درمان است که با استفاده از حیوانات، به کاهش اضطراب کمک می کنند. اغلب در این روش از اسب ها استفاده می شود، ولی سگ و گربه نیز انتخاب هایی محبوب هستند.

14. آروماتراپی

آروماتراپی

این روش هنگامی است که از رایحه های آرامش بخش استفاده می شود. برخی از این رایحه های معروف عبارتند از: اسطوخودوس، نعنا و اوکالیپتوس.

  • می توانید اسانس های آروماتراپی را مستقیماً روی پوست خود بزنید. مقداری بر روی شقیقه ها، داخل مچ و آرنج بمالید. این نواحی، جزو گرم ترین نواحی بدن بوده و به سریع تر پراکنده شدن رایحه کمک می کنند.
  • می توان از رایحه های آروماتراپی و خوشبو کننده های منزل استفاده کرده و اتاقتان را به محلی برای آرامش تبدیل کنید. می توان از آن ها در محفظه ی بخور یا روی شمع استفاده کرد.

15. فرو رفتن در وان حمام یا استخر

فرو رفتن در وان حمام یا استخر

آب گرم به ترشح اندورفین کمک می کند که این ماده، اضطراب را کاهش می دهد؛ پس به مدت بیست دقیقه در وان آب گرم بنشینید.

16. از شبکه های اجتماعی استفاده نکنید

از شبکه های اجتماعی استفاده نکنید

یکی از بزرگترین محرک های اضطراب، شبکه های اجتماعی است؛ خواه تلفن همراهتان باشد یا حساب کاربری فیسبوک. سعی کنید برای کاهش اضطراب، زمانی را به دور از این ها بگذرانید.

  • تلفن همراهتان را خاموش کرده و برای مدتی در ماشینتان بگذارید تا هر چند دقیقه یک بار وسوسه نشوید تا آن را چک کنید.
  • لپ تاپ و کامپیوترتان را خاموش کنید تا وسوسه شوید حساب های کاربری شبکه های اجتماعیتان را چک کنید.
  • اگر شبکه های اجتماعی یکی از بزرگترین محرک های اضطراب در زندگیتان هستند، سعی کنید برای یک مدت کاملا آن ها را از زندگیتان حذف کنید. برای چند هفته یا چند ماه، تا زمانی که دیگر برایتان مشکلی ایجاد نمی کنند، حساب های کاربری شبکه های اجتماعیتان را غیر فعال کنید.

17. تلویزیون تماشا نکنید

تلویزیون تماشا نکنید

دوری از تلویزیون می تواند به آرام شدن ذهن کمک کند. تلویزیون مملو از رنگ های روشن، تصاویر شلوغ و صدایی ممتد است که باعث افزایش میزان اضطراب می شود.

18. زمانی را در تنهایی بگذرانید

زمانی را در تنهایی بگذرانید

اغلب افرادی که در اطرافمان هستند، بیشترین میزان اضطراب را در ما ایجاد می کنند؛ پس سعی کنید زمانی را برای تنهایی در نظر بگیرید.

  • از محل کارتان مرخصی بگیرید تا کمی استراحت کنید. آخر هفته، سفری به حومه ی شهر یا طبیعت یا جایی که بتوانید در آن تفکر کنید داشته باشید.
  • اگر برنامه ی بسیار فشرده ای دارید، قرارهایی را که با دوستانتان دارید کنسل کنید. گذراندن وقت با خودتان پیش از اشتراک آن با دیگران، بسیار مهم است.
  • زمانی را به دور از خانواده تان بگذرانید. مهم نیست که چقدر آن ها را دوست دارید، هر کسی برای داشتن ذهنی سالم، لازم است زمانی را دور از خانواده اش بگذراند.

19. از محرک هایی که باعث اضطرابتان می شوند، اجتناب کنید

آرام کردن ذهن

اگر می دانید امتحان یا قرار ملاقاتی که دارید باعث اضطرابتان می شود، سعی کنید برای جلوگیری از اضطراب بیشتر، به آن فکر نکنید.

  • اگر این محرک ها مرتبط با کار یا مدرسه هستند، برای زمان هایی که تمایل دارید با آن ها سر و کار داشته باشید، حدود مشخصی را تعیین کنید. به خودتان قول دهید که فقط تا ساعت هشت بعد از ظهر تکالیفتان را انجام داده و پس از آن، زمانی را برای رهایی از اضطراب تخصیص دهید.
  • اگر فرد یا فعالیتی مشخص باعث اضطرابتان می شوند، از آن ها اجتناب کنید و زمانی را برای تفکر درباره ی اینکه چرا آن موضوع به خصوص، آزارتان می دهد اختصاص داده و راه حلی برای آن بیابید.
کانال تلگرام زوم لایف
توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی زوم لایف، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
تعداد نظرات (75)
  1. مهمان فاطمه در 1 مهر 1402
    هیچی مثل کتاب خوندن و گوش دادن به موسیقی کمک نمی کنه.
    پاسخ
  2. .. در 8 شهریور 1402
    سلام من ۱۳ سالم. هست و فکر منفی و بی شرمانه میان. تو ذهنم راجب خوانوادم راحب هرکسی که میبینم به چیزای بد فک میکنم نمیدونم چیکار کنم خسته شدم ذهنم مریض شده خجالت میکشم از افکارم
    پاسخ
  3. Helia در 23 مرداد 1402
    من فقط ۱۲ سالمه و نمیتونم ذهنم و کنترل کنم در حد که هم موقع خواب اینجوری میشه هم تو بیداری، وقتی گوشی رو میزارم کنار هرچی افکار بده میان تو ذهنم باید چیکار کنم؟
    پاسخ
  4. مهمان صبا در 18 مرداد 1402
    من بخاطر ورزش که دقیقا شنا هستش استرس گرفتم که انگار اگه فردا برم قراره غرق بشم
    پاسخ
  5. محمد در 9 تیر 1402
    شش روز دبگه کنکور دارم و اصلا دارم دیوونه میشم
    پاسخ
  6. مهمان سجاد در 7 خرداد 1402
    خوب بود ولی جواب نداد
    ولی بازم ممنون
    پاسخ
  7. Z.sh در 23 فروردین 1402
    سلام
    من کنکوری هستم و خیلی فشار عصبی روم زیاد شده
    سریع عصبانی میشم و گریه میکنم و وقتی عصبانی میشم واقعا دوس دارم همه چیز رو بشکونم . بعد از فشار عصبی که بهم وارد میشه کل دست چپ ام سِر میشه کل روز و رگ دستم تیر میکشه تا حدود نیم ساعت نمیتونم درست نفس بکشم
    تمرکز ام از بین رفته واقعا نمیتونم درس بخونم انگار وسطش دیگ حواسم نبوده داشتم وجارو میخوندم و باید چندین و چند دور از اول بخونم
    قبلا قرص اعصاب میخوردم ولی دیگ از قرص خوردن متنفر شده بودم
    بهم اجازه نمیدن برم پیش روانپزشک
    چیکار میتونم انجام بدم؟
    پاسخ
    1. ماه بانو در 19 اردیبهشت 1402
      برو پیش روانکاو... نیاز به اجازه هم نیست برای آرامش اعصابت هر چقدر تلاش کنی بردی... اما روان پزشک نه تو به مشاوره ی روانکاو نیاز داری با گفت و گو بیشتر به آرامش میرسی تا دارو از خدا برات حال خوب میخوام🤲
      پاسخ
    2. مهمان دنیا در 21 اردیبهشت 1402
      منم کنکوریم.همه کنکوریایی ک درس میخونن همینجوری میشن.خیلی عادیه خیلی.من سعی میکنم از بقیه دور باشم که دعوام نشه.هروقتم بخوام گریه میکنم که اروم شم و جلو خودمو نمیگیرم.با دوستات یا مشاورت درد و دل کن.البته اگ بهت انرژی منفی میدن اصلا بهشون نگو.بخون و بعد از کنکور برو روانکاو.خوب میشی‌.پسر ۲۰ ساله کنکوری دیدم ک هرروز صبح قبل از درس خوندن گریه میکرد و الان دندون پزشکه و سلامت روانیشم اوکیه....موفق باشی
      پاسخ
  8. Mikaeil در 4 فروردین 1402
    هیچکدوم فقط هشتمی جواب میده
    پاسخ
  9. مهمان نفس در 19 اسفند 1401
    سلام ممنون از شما میشه از مطالبتون در کانالهای پیامرسانها استفاده کرد یا حتما باید منبع ذکر بشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 21 اسفند 1401

      سلام، خودمان منابع داخلی و خارجی را در مطالب درج می‌کنیم و در این مورد تصمیم انجامش با شماست.

      استفاده از منبع مطالب به اعتبار شما کمک می‌کنه!

      پاسخ
  10. نیوشا در 7 اسفند 1401
    تمام این کارها رو مدت زیادی ناخودآگاه انجام میدم و به نظر دوروریام آدم آروم و ساکتیم ولی واقعیتش آروم نشدم که هیچ محرکیه که باعث میشه هر روز اعصابم بیشتر بهم بریزه تا جایی که نمیتونم لرزش دستمو کنترل کنم و واقعا نمیدونم چیکار کنم
    پاسخ
  11. معصومه جعفری در 17 بهمن 1401
    سلام. من تقریبا دو ماهه که مراقبه انجام میدم ولی هنوز نمیتونم براعصابم کنترل کنم. عصبی میشم و زود ناراحت میشم. باخودم میگم دیگه بیخیال مراقبه وشکرکزاری
    پاسخ
    1. من در 30 بهمن 1401
      مشکل شما زود رنجیه که باید به روانشناس یا روان پزشک مراجعه کنید
      پاسخ
  12. مبین در 13 بهمن 1401
    مشکل من وسوسه ذهنیه
    چکار کــــــــنــــــــــم
    پاسخ
    1. s در 15 بهمن 1401
      نمیدونم
      شاید خوشت نیاد
      یا درمانی ندونی براش
      من ادم خوبی نیستم و درمحضر خدا گناهکارم
      پس این حرفو داری از یکی عین خودت میشنوی
      قران گوش بده از اسلام صبحی تنها کسی ک من برای اولین بار خوشم اومد از قران خوندنش
      بهترین چیزی ک ذهنت را در برابر همچین چیزایی حفظ میکنه
      فقط یه بار امتحان کن
      من معمولا برای رهایی از هرچیزی اهنگ گوش میدم هرچیزییییی از گروه های خیلی معروف مثل ایمجین ولی یه بار داشتم به سیم اخر میزدم از دیوانگی و قران گوش دادم
      کلا خوابم رفت
      باورت نمیشه چقدر خوب شدم
      به عنوان یه دوست
      فقط یه بار این حرفمو گوش بده
      پاسخ
  13. M.k در 6 بهمن 1401
    به نظر من اینا تاثیر داره اما دوستان اینکه ذهن تون آشفتس این خودش باز هم یه چیز ذهنیه و هرچی بیشتر بهش فکر کنید بدتره اول ذهنتونو درست کنید اینارو به خودتون تلقین نکید
    پاسخ
  14. ماهان در 6 بهمن 1401
    من ۱۶ سالمه
    یک سالی میشه که اینطوری شدم و یه سری فکر های عجیب میکنم که حتی نمی‌دونم چی هستن
    احساس بدی دارم از چیزای که قبلاً لذت می‌بردم خوش حال بودم دیگه لذت نمی‌برم یکیش فیلم دیدن
    و حقیقتا خسته شدم اگه کسی نمیتونه کمکی بکنه بگه
    پاسخ
    1. s در 15 بهمن 1401
      فقط یه چیز بهت بگم؟
      خداتوشکر کن
      خیلی بهتر منه اوضات
      فقط جلوشو دیگه بگیر
      نذار بمونه ک اگر بمونه یعنی فقط اگر بذاری طول بکشه
      بدبختی
      اگر میتونی کتاب بخونی
      از حال بد به حال خوبو بخون حتماااااااااااااااا
      نذار حالت به درجه ی حال من برسه ک خیلی سخته دراومدن ازش
      هرچند رهایی از ناراحتی و چیزایی ک قبلا داشتی را بخوای دوباره بدست بیاری مثل همین ک از چیزایی ک دوست داشتی الان خوشت نمیاد
      باعث میشه خیلی قوی بشی
      ولی نباید بذاری بدتر این بشی
      فقط میتونم اینو بهت بگم
      شایدم نفهمیدی چی گفتم
      ولی لطفا این حالتو درمان کن و نشه به جایی برسی ک هیچی حالتو خوب نکنه و به شدت از خدا بخواه ک کمک کنه
      تا کمک نکنه بهت هیچ کاری نمیتونی بکنی
      ولی خدامهربونه
      حداقل اینو بهم اثبات کرد تو این دوران سخت و کمکایی بهم رسوند
      پس ازش بخواه
      پاسخ
    2. ... در 30 بهمن 1401
      منم عینن مثه توبودم و مراجعه به روانشناس بهترین راه حله.پس زود جلوشو بگیر قبل ازاینکه زندگیتو نابود کنی
      پاسخ
    3. رگنار در 10 اسفند 1401
      من تو این چند سال از زندگی فقط به یک نتیجه رسیدم اینکه زندگی چیزی جز رنج نیست
      فقط مونده چطور باهاش کناربیای
      پاسخ
  15. .. در 10 دی 1401
    سلام خسته نباشید
    من یه مدتی هست که اصلا تمرکز ندارم و
    همه چی از ذهنم سری پاک میشه
    وقتی میخوام حرف کسی رو گوش کنم بعد از چند دقیقه از یادم میره
    کلا تمرکز ندارم و الان هم امتحانات شروع شده
    هرچی درس میخونم
    انگار نه انگار
    سری از ذهنم پاک میشه
    و به شکل افسرده میشم
    پاسخ
  16. بانو در 13 آذر 1401
    من نه وان حمام دارم نه استخر چکار کنم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 17 آذر 1401

      از روش‌های دیگر استفاده کنید.

      پاسخ
    2. مهمان مهدی در 15 دی 1401
      کفته نشد که حتما برای آرام کردن ذهن به استخر یا وان بروید، کار های دیگه ای که ذکر شد را انجام دهید.
      پاسخ
    3. مهمان الیا در 12 بهمن 1401
      جکوزی عمومی استفاده کنید
      پاسخ
  17. مهمان امیر در 11 آبان 1401
    من با این راه آروم نمیشم
    چیکار کنم
    پاسخ
  18. سید عباس میرسید در 5 تیر 1401
    چون اون شخص رو نمیشه ازش دوری کرد باید راه حل هایی داشته باشم که هم موثر باسه هم هر ساعتی یعنی حتی 12 شب هم که بود بتونم استفاده کنم در ضمن طولانی مدت نباشه یعنی ماهانه یا حتی بیشتر نباشه
    پاسخ
  19. ف رضایی در 29 بهمن 1400
    سلام
    وقت بخیر
    خیلی خوب میشود روی مواردی که نگاشته اید تامل و دقت بیشتری بخرج دهید
    مواردی چون در شبکه اجتماعی یا تلویزیون دیدن و با حیوان، چون سگ وقت گذراندن!
    بعضی از این موارد بدتر تمرکز ذهن را برهم میریزد، مثل همان تلویزیون یا شبکه اجتماعی!
    و دو اینکه با قطعیت نمی توان گفت ،تمام افرادی که با حیوانات وقت میگذرانند ،پس اضطراب کمتری دارند!
    این حرف را با قطعیت راجب کسانی میتوان گفت که ارتباط عاطفی و. با منبع آرامش ،یعنی خداوند داشته باشند!
    ...
    خلاصه
    قطعا موارد بهتری رو میشد بهش اشاره کرد ، مثلا ارتباط گیری با خداوند (البته این مورد،نیاز به بحث و بسط دارد)
    یا شمارش معکوس سه تا سه تا ،شروع از عدد صد
    و..
    احساس میکنم شما از یک مقاله یا سایت خارجی کپی پیس کردین
    کاش یکم متن رو سبک و سنگین میکردین و بعد برای کاربران به نمایش میگذاشتین

    در کل بابت زحماتتون تشکر
    پاسخ
    1. حسین در 9 اردیبهشت 1401
      گفته از تلویزیون و شبکه های اجتماعی دوری کنید نگفته بهش نزدیک بشید !
      پاسخ
    2. هانی در 15 دی 1401
      آخـــــــــی از حیوانات بدت میاد، خب تو برو کار دیگه ایی کن، انقدم روضه نخون که ال و بل.. همه میدونیم یاد خدا آرامش میده.. همجا هم هستینا با یه مشت مغز فسیلتون.. آررررررره فکر کن کپی پیست کردن از خارجیا، تو نگـــــــران چی هستی.. دوستان حیوانات عالین بهتر از حیوانات نداریم، باوفاترینش سگ هاس، نگه دارید، رسیدگی کنید، حتی ب گربه محلتونم رسیدگی کنید.. خلاصه عشق بدید ب کل حیوانات.. گیاهان.. هر کاری دوس دارید کنید(مگه بهتر از حیوان هم داریم اونم ســــــــگ🤩😍🤩
      پاسخ
  20. صالح در 12 بهمن 1400
    سلام خسته نباشید
    دانش آموز کنکوری هستم قبلاً ورزشکار بودم خیلی خوب می‌تونستم خودم کنترل کنم اما الان اضطراب به حدی دارم که پاهام خیلی درد میکنن ذهنم خیلی اذیتم می‌کنه موقع مطالعه مطالب به سرعت قبل نمیتونم بخونم پدرم اصلا باهام همکاری نمیکنه لطفاً راهنمایی کنید
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 14 بهمن 1400

      سلام، وقتی با انجام ورزش به کاهش استرس و اضطراب خودتون کمک می‌کنید، پس باید ادامه بدید و روزانه به مدت حتی خیلی کم ورزش کنید.

      پاسخ
  21. فرهاد جمشیدی در 19 آبان 1400
    آقا یه سیگار سنگین که بکشی دیگه ذهنت آروم و ریلکس میشه🚬👍🏾
    پاسخ
    1. فرناز در 14 بهمن 1400
      چه فایده
      وقتی به جاش ، ریه ت داغون میشه
      پاسخ
  22. AL در 27 مرداد 1400
    عالیه 👍💗💗
    ممنونم خسته نباشید 🙏💗
    پاسخ
  23. ماری در 22 مرداد 1400
    به نظرتون برای رفع افسردگی و غم چه داروی گیاهی بخوریم؟؟
    پاسخ
    1. مخدی در 15 دی 1401
      گل گاو زبان، برای آرامش اعصاب.
      پاسخ
  24. Mika در 19 تیر 1400
    من فردا یه قرار ملاقات خیلی مهم دارم ک از من سوالاتی شاید پرسیده بشه امیدوارم ک موفق بشم و تمام آن ها را درست پاسخ بدم یا کلا از من سوالی نپرسد دعا کنید 😷
    پاسخ
  25. Fff در 3 خرداد 1400
    فردا امتحان دارم ولی فکرم بدجور مشغوله اصلا نمی‌فهمم چی دارم میخونم
    پاسخ
  26. محمد در 5 اردیبهشت 1400
    سلام من دچار خمله ی پانیک میشم خیلی فکرم درگیره خدا میدونه تو عذابم کسی هس حرف بزنیم09138787064یکی که این حملاتا داره و ازشون نجات پیدا کرده
    پاسخ
    1. مسافر در 25 اردیبهشت 1400
      سلام
      یکی از علل این حالات سردی بدن و مغز هست.
      از خوردن غذاهای طبع سرد اجتناب کنید.
      هفته ای چندبار ارده و شیره بخورید.
      از خوردن گلاب و زعفران هرشب غافل نشید.
      غذاهارو با مصلح مصرف کنید.
      سرتان رو با روغن زیتون چرب کنید و ماساژ بدید.
      پیاده روی کنید.
      احتمالا شما سودایی شدید.
      سودا یکی از اخلاط بدن هست که اگر زیاد بشه آثار بدی داره.
      امیدوارم بهتر بشید.
      پاسخ
    2. نگین در 25 مرداد 1400
      سلام منم زیاد ذهنم رو زیاد درگیر میکنم اما بعد از دیدن انیمیشن لوکا به افکارم میگم سلنسیو بُرونو (خفه شو برونو )و بعد به کارم ادامه میدم بارت نمیشه چقدر تاثیر دارع اگه دوست داشتی انیمیشن لوکا رو ببین
      پاسخ
    3. بی نام در 18 شهریور 1400
      سلام .من ۸ سال به این بیماری مبتلا بودم .میتونم درکت کنم که چی میگی .واقعا عذاب اوره .من از ۳ سالگی تا ۱۱ سالگی درگیرش بودم .تنها کاری که برای خوب کردنش کردم این بود که به کلاس چرتکه رفتم تا بتونم تمرکز کاملمو بزارم روی کلاس .من پیش هزاران روانشناس رفتم اما خودم تونستم خودمو خوب کنم .حتی شما میتونی با تمرکز روی علایقت از این بیماری فاصله بگیری .گاهی دچار حمله هاش میشم اما میتونم خودمو کنترل کنم .امیدوارم هرچه زودتر خوب بشی ♥️
      پاسخ
      1. احسان در 2 تیر 1401
        سلام اسم بیمارست چی بودع
        پاسخ
    4. مهمان علی در 2 خرداد 1401
      همش ذهنی هست با کنترل ذهن ، آرامش ، مدیتیشن و مراقبه ، نوشتن و تسلط روی ضمیر ناخودآگاه ، میتونید کاملا درمان بشید ، همه چیز بستگی به خودتون داره و اصلا موضوع بزرگی نیست و نباید ازش بترسید هیچ جای نگرانی نیست.
      پاسخ
  27. مهدیس ذوالقدر در 3 اردیبهشت 1400
    بد نیست
    عالیهعععع
    پاسخ
  28. مسلم در 31 فروردین 1400
    راستش ذهنم درگیر یه شخص خاصه.دوستش دارم .
    مدام فکرم میره سمتش وتوقلبم احساس داغی وگرفتگی میکنم چیکارکنم اروم شم
    پاسخ
    1. Mia در 31 فروردین 1400
      درک میکنم
      ولی تا نری بهش بگی آروم نمیشی
      مثل من که سه ساله بی قرارم 🍃
      پاسخ
    2. دکتر در 30 آبان 1401

      سلام و احترام این حس ها طبیعی هست. در آینده که سنتون بالا می‌ره اینقدر در ارتباط با جنس مخالف تبحر پیدا میکنید که متوجه میشید از اون شخص بهتر خیلی زیاد هست و بدست آوردنشان هم سخت نیست.

      پاسخ
  29. مهمان مریم در 16 فروردین 1400
    سلام من چند ساله که ذهنم مشغوله و دائما فکر هایی میکنم که مسخره و ساده اند اما بخاطر اونها زود عصبانی میشم و این موضوع روی درسام تاثیر گذاشته و من توی کرونا دارم افت تحصیلی میکنم
    پاسخ
  30. نرگس در 9 فروردین 1400
    سلام من نرگس هستم و ۱۷ سالمه؛
    یگانه موضوعی که باعث اضطراب و ناراحتی ذهنم میشود مدرسه است اگر چه استادان ما خیلی مهربون هستند ولی وقتی یه حرف کوچک ناراحت کننده میگن این ناراحتی من بیشتر می‌شود گونه ی حساس شدم
    پاسخ
    1. روح اله پاشایی در 15 آبان 1401
      سلام لطفا شما بفرمائید چطوری این جوری شیرین صحبت میکنید و کلمات جالبی بکار میبرید. از کجا یاد گرفتید؟
      پاسخ