نداشتن خواستگار | دلایل + راهکار

نداشتن خواستگار میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. سؤالی که بسیاری از دختران جوان به دنبال جواب آن هستند، این است که: چرا من با وجود ویژگی های مثبت از جمله جذابیت ظاهری، تحصیلات، جایگاه اجتماعی مناسب و ... خواستگارخوب ندارم؟
افراد وقتیکه وارد سنین جوانی میشوند، به اقتضای فرهنگ و زمانبندیهای رایج در جامعه، به فکر ازدواج و انتخاب شریک زندگی میافتند. ولی گاهی اوقات پیش میآید که دختران از نداشتن خواستگار گلایه کرده و رنجیده میشوند. حال قصد داریم در این مطلب به بررسی دلایل نداشتن خواستگار و راهکارهایی برای خروج از این وضعیت بپردازیم.
چند دلیل اصلی نداشتن خواستگار (عوامل فردی، فرهنگی و اجتماعی)
نداشتن خواستگار میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. بهترین راهکار جهت یافتن دلیل این موضوع کمک گرفتن از یک مشاور پیش از ازدواج می باشد. زیرا باید قبل از پاسخ دادن به این سؤال مهم، بهطور کامل شخصیت فرد، وضعیت خانوادگی او و نحوه تعاملاتش را از جنبه های مختلف روانشناختی مورد بررسی و کنکاش قرارداد. خدمات روانشناسی در مرکز مشاوره در اراک، تهران، مشهد، اصفهان و... از طریق تماس با این مراکز در دسترس می باشد. در ادامه به بررسی رایجترین دلایل نداشتن خواستگار میپردازیم:
عوامل فردی نداشتن خواستگار
گاهی اوقات دلایل نداشتن خواستگار مرتبط با خود فرد است و خود او باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شده است. موارد زیر جزو عوامل فردی نداشتن خواستگار هستند:
توقع بالا
برخی اوقات دختران تصور میکنند که خواستگار خوب باید تحصیلات بالا موقعیت اجتماعی عالی و یا تمکن مالی خوبی داشته باشد. این موضوع بیشتر در دخترانی که تحصیلکرده هستند، دیده میشود و سبب خواهد شد که این افراد صرفاً به جایگاه اجتماعی توجه کرده و روابط عاطفی را نادیده بگیرند. به عنوان مثال ممکن است این دختران بگویند که من تحصیلکرده هستم و کار میکنم، پس حتماً باید با پسری ازدواج کنم که مدرکی بالاتر از مدرک من داشته و ثروتمند باشد. همهچیز در زندگی حول محور ثروت نمیچرخد و باید با توقع منطقی، تمام ابعاد را مدنظر قرار داد و با توجه به معیارهای مختلف، شریک زندگی را انتخاب کرد. پرتوقعی میتواند یکی از دلایل اصلی نداشتن خواستگار باشد.
انزوا طلبی
ممکن است بعضی دختران به خاطر داشتن ویژگیهایی نظیر خجولی، درونگرایی و یا کم رو بودن، از حضور در جمعهای دوستانه، اجتماعی و خانوادگی امتناع کنند و خود را در حصاری از انزوا محصور سازند. این انزوا نهایتاً میتواند جزو دلایل نداشتن خواستگار بوده و به دلیل مشکلات شخصیتی و یا دیده نشدن توسط دیگران، مسائلی را در زمینه ی ازدواج فرد به وجود بیاورد.
ویژگی ناپسند
برخی اوقات فرد دارای ویژگی اخلاقی ناپسندی است. به همین دلیل خانوادهها تمایل ندارند برای پسرشان، به خواستگاری این فرد بروند. در نهایت فرد نمیتواند خواستگار خوب پیدا کند.
عوامل بیرونی فرهنگی و اجتماعی نداشتن خواستگار
اگر منصفانه به دلایل نداشتن خواستگار نگاه کنیم، متوجه میشویم که همه مشکلات و انتقادها به خود دختر مرتبط نمیشود. در این بخش، عوامل فرهنگی و اجتماعی نداشتن خواستگار را بررسی میکنیم:
مشکلات خانوادگی
در برخی موارد دیده میشود که خانواده دختران جوان دارای شرایطی نامساعد فرهنگی، اجتماعی و... شدهاند. اینگونه مشکلات باعث میگردد زندگی و آینده دختر خانواده نیز تحت تأثیرات منفی قرار گیرد. این موضوع میتواند برای دختران به شکل نداشتن خواستگار و یا مشکلات شغلی نمود پیدا کند.
آداب و رسوم غلط
در برخی فرهنگها، آداب و رسوم خاصی وجود دارد که میتواند سبب شود دختران با نداشتن خواستگار روبرو شوند. برای مثال در خانوادههای چند فرزندی، ممکن است این عقیده وجود داشته باشد که تا دختر بزرگتر ازدواج نکرده، دختر کوچک حق ازدواج ندارد. عقاید و آداب و رسوم اشتباه میتواند باعث از بین رفتن فرصتهای متعدد در زندگی دختران شده و از دلایل نداشتن خواستگار بهحساب بیاید.
راهکار جهت حل نداشتن خواستگار
- بهره گیری از مشاوران و روانشناسان در راستای شناخت ابعاد مختلف ویژگی های روانشناختی خود فرد است.این موضوع کمک میکند تا فرد با نقاط قوت و ضعف شخیصتی خود آشنا گردد و در راستای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف تلاش نماید. مشاوره ازدواج در اراک، تهران و سایر شهرها چنین خدماتی را ارائه می نمایند.
- گسترش دایره ارتباطی فرد با گروهای مرتبط شغلی، اجتماعی و کاری باعث افزایش معاشرت با افراد بیشتر شده و همین موضع باعث میگردد تا فرد بیشتر دیده و احتمال یافتن خواستگار مناسب و خوب بیشتر گردد.
- رفع مشکلی کمرویی و خجولی یکی از نکات مهم در ارتباطات اجتماعی می باشد. اگر فرد خجالتی هستید یا با کمرویی دستوپنجه نرم میکنید، لازم است برای این مسئله راهحلی پیدا کنید. صحبت کردن با روانشناس و مشاور میتواند کمک بسیاری در این زمینه به شما کند.
- بهعنوان یک دختر ظرافت و زنانگی خود را حفظ کرده و در کنار استقلال داشتن، آن را نیز پرورش دهید.
- بعضی دختران عزتنفس پایینی داشته و خودشان را دوست ندارند. لازم است قبل از اینکه به فکر ازدواج بیفتند، مشکل عزتنفسشان را برطرف کنند. زیرا کسی که خودش را دوست نداشته باشد، نمیتواند به شخص دیگری عشق بورزد. کمبود عزتنفس نیز یکی از دلایل نداشتن خواستگار است.
- مهارتهای لازم برای ایجاد و حفظ رابطه عاطفی و ازدواج را کسب کنید.
- کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج
مشاور و روانشناس میتواند فرد را یاری کند که نسبت به نقاط ضعف و قوت خودش شناخت بیشتری پیدا کرده و بتواند دلایل نداشتن خواستگار را شناسایی و رفع کند. همانطور که اشاره شد خیلی از اوقات نداشتن خواستگار به دلیل مشکلات فردی، از جمله کمبود مهارت است. اینها همان مواردی هستند که با کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج قابلحل میباشند.
اما مشاوره پیش از ازدواج صرفاً به این موضوع محدود نمیشود. یکی از دلایلی که سبب شده مشاوره پیش از ازدواج ضروری و مهم باشد، این است که بهطورقطع ازدواج یکی از تصمیمات مهم زندگی هر فردی است. لازم است که دختران و پسران قبل از شروع یک ارتباط عمیق و اقدام به ازدواج، شناخت کاملی نسبت به خودشان و طرف مقابل پیدا کرده و به بررسی شباهتها و تفاوتها بپردازند. این موضوع احتمال ایجاد اختلافات پس از ازدواج را به حداقل می رساند.
مرکز مشاوره و روانشناسی شاداب نو با شماره مجوز توامان از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و وزارت ورزش و جوانان با در اختیار داشتن تیم مشاوره و روانشناسی یکی از بزرگترین و تخصصی ترین مراکز مشاوره در شهر اراک می باشد. هدف ما در این مجموعه ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در بالاترین سطح به مراجعه کنندگان می باشد.
مشاور و روانشناسان ما در مرکز مشاوره و کلینیک تخصصی روانشناسی شاداب نو در زمینه های مشاوره ازدواج، زوج درمانی، خانواده درمانی، مشاوره کودک، مشاوره نوجوان، مشاوره جنسی و سکستراپی ، مشاوره فردی، ارزیابی و تشخیص اختلالات شامل درمان وسواس، اضطراب، مشاوره طلاق و جدایی ، مشاوره تحصیلی در اراک، مشاوره شغلی، استعداد یابی، روان درمانی،مشاوره سالمندان، انجام تست روانشناسی و روان سنجی خدمات مشاوره را ارائه می نماید.
