زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

درمان خانگی سیاتیک: ورزش، پماد و تغییر روش زندگی

درمان خانگی سیاتیک: ورزش، پماد و تغییر روش زندگی

درمان خانگی سیاتیک: ورزش، پماد و تغییر روش زندگی

اکثر افراد با ناراحتی عصب سیاتیک آشنا هستند که معمولا این عارضه در افراد با سن 30 تا 50 سال بسیار شایع است که با دردی در ناحیه پائین کمر خود را نشان می‌دهد که به سمت پایین به سمت داخل باسن چپ و یا راست کشیده می‌شود و وارد ساق پا شده و گاهی تا انگشتان پا ادامه می‌یابد.

در بعضی موارد، این درد، بسیار آزاردهنده است؛ اما ممکن است باور نکنید که، درد سیاتیک اغلب در عرض ۳ ماه، با روش‌های درمانی محتاطانه، برطرف می‌گردد. این "درمان‌های محتاطانه" که در این مقاله به آنها اشاره شده است، درمان‌های غیر تهاجمی هستند که می‌توانید به راحتی آن‌ها را در خانه، انجام دهید.

درمان‌های خانگی سیاتیک، که در زیر ذکر می‌گردند؛ گزینه‌های درمانی خوبی برای افرادی است که اخیراً دچار درد عصب سیاتیک شده‌اند یا دردشان خیلی شدید نیست؛ اما به شما توصیه می‌نمائیم که قبل از امتحان هر یک از این درمان‌های خانگی، با پزشک خود مشورت کنید. بنابراین اگر چند هفته است که با درد عصب سیاتیک درگیر هستید، کمردردی دارید که شما را ناتوان کرده است و از پا درد نمی‌توانید بخوابید یا راه بروید؛ باید قبل از شروع درمان‌های خانگی، به پزشک مراجعه نمائید.

درمان‌های خانگی درد سیاتیک

در اینجا بعضی از رایج ترین و موثرترین روش‌های درمانی خانگی برای درد سیاتیک، ذکر شده است.

از گرم کردن ملایم و مداوم، برای تسکین درد استفاده کنید.

پد‌های حرارتی چسب‌دار می‌توانند حرارت ملایم و قابل تحملی را به مدت ۸ ساعت، بر روی عضو دردناک تامین نمایند. گرما درمانی، به کاهش درد در ناحیه کمر و پاها، که ناشی از ناراحتی عصب سیاتیک است کمک می‌کند.

برای تسکین درد سیاتیک، ورزش کنید تا عضلات را تقویت کرده و کشش مناسبی به آن‌ها بدهید.

ورزش‌هایی که موجب کشش و تقویت عضلات، می‌گردند؛ می‌توانند به کاهش فشار در ناحیه کمر کمک کنند. ورزش، همچنین باعث بهبود بافت‌های نرم، بهبود عملکرد سیستم عصبی و کاهش احساس درد، در شما می‌شود. تمرینات مفید برای درد سیاتیک، شامل تکنیک‌هایی است که به کاهش فشار از روی ریشه‌های عصب سیاتیک و ایجاد قدرت در عضلات قسمت تحتانی ستون فقرات، شکم و پاها کمک می‌کند.

استفاده از اشعه مادون قرمز یا گرما درمانی، قبل از ورزش کردن؛ به گرم شدن بافت‌ها و از برطرف کردن سفتی آن‌ها کمک می‌نماید. می‌توانید بعد از تمرینات ورزشی، از کیسه یخ برای تسکین هرگونه ناراحتی یا درد استفاده کنید. هنگامیکه درد سیاتیک شما عود کرد و یا حاد شد؛ تمرینات کششی ساده را می‌توانید در خانه و یا مطب دکتر انجام دهید. همیشه در حد قابل تحملی ورزش کنید و با ۲ تا ۳ بار از هر حرکت، شروع کنید و به آرامی تا ۵ حرکت افزایش دهید.

از داروهای ضد درد موضعی استفاده کنید.

درمان خانگی درد سیاتیک

ژل‌ها، کرم‌ها یا چسب‌های ضد درد موضعی، حاوی داروهای مسکن و یا بی‌حس‌کننده هستند که می‌توانند درد شما را سریع و مؤثر تسکین دهند. این داروها، مسکن‌‌های موضعی هستند وبا نفوذ به بافت‌های شما عمل می‌کنند. آنها عوارض جانبی کمتری دارند و معمولا در دراز مدت مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

داروهای مسکن موضعی را می‌توان بدون نسخه خریداری کرد و معمولاً شامل داروهای زیر هستند:

  • متیل سالیسیلات
  • منتول
  • ترولامین سالیسیلات
  • کاپسایسین
  • کافور

در بعضی از موارد، ممکن است که چند دارو با هم ترکیب شوند و مسکن مورد نظر را برای شما آماده نمایند. هنگام استفاده از داروهای موضعی، از به کار بردن همزمان چسب حرارتی یا کیسه یخ روی آن ناحیه خودداری کنید. ترکیب شدن دو روش درمانی، ممکن است که اثرات داروهای ضد درد موضعی را کاهش داده و یا تاثیر گذاری آن‌ها را تغییر دهد.

وضعیت بدنی خود را تغییر دهید.

اگر برای مدت طولانی در یک وضعیت بمانید؛ چه، پشت میز کار خود بنشینید و یا حتی اگر در خانه استراحت‌ کنید، ممکن است که درد سیاتیک شما افزایش یابد. تغییر وضعیت بدن پس از هر ۲۰ دقیقه و استفاده از وضعیت بدنی مناسب، می‌تواند به کاهش فشار از روی ستون فقرات و کم شدن علائم ناراحتی سیاتیک کمک کند.

استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC)

داروی درد سیاتیک

داروهای ضدالتهابی بدون نسخه، مانند ایبوپروفن (ادویل) و ناپروکسن (Aleve)، می‌توانند به کاهش درد سیاتیک کمک کنند، اما استفاده بیش از حد از این داروها، مصرف بیش از حد آن‌ها بطور یکباره یا استفاده طولانی مدت از آنها، ممکن است خطرناک باشد؛ و عوارض جانبی مانند، آسیب به بافت معده و حتی ایجاد زخم معده را در پی داشته باشد.

مصرف مسکن استامینوفن، بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم در روز، ممکن است که باعث آسیب کبدی شود. هنگام محاسبه مصرف کل روزانه دارو‌ها، مهم است که برچسب تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه‌ای را که مصرف می‌کنید، بخوانید تا متوجه شوید که کدامیک، حاوی استامینوفن هستند. اگر مطمئن نیستید که محصولی حاوی استامینوفن است، از پزشک یا داروساز، سوال کنید.

خطر آسیب کبدی ناشی از مصرف استامینوفن، در افرادی که بیش از سه عدد نوشابه الکلی در روز می‌نوشند؛ و یا از قبل بیماری کبدی داشته‌اند، بیشتر است.

تغییر سبک زندگی برای درمان سیاتیک

در صورت نیاز به تزریق دارو یا جراحی، پزشک باید این کار را برای شما انجام دهد. تغییرات سبک زندگی می‌تواند به کنترل درد سیاتیک شما کمک کند، و پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • ترک سیگار و مدیریت استرس
  • کاهش وزن اگر اضافه وزن دارید؛ و انجام تمرینات ورزشی برای افزایش قدرت و انعطاف پذیری
  • وضعیت ایستادن و نشستن خود را اصلاح کنید.
  • انتخاب تشک سفت‌تر و قرار دادن یک بالش بین زانو‌ها در هنگام خوابیدن
  • استفاده از زانو‌ها هنگام خم شدن، نه از کمر، و اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین
  • کفش‌های پاشنه بلند خود را کنار بگذارید، یا در داخل کفش‌های خود کفی‌های ارتوپدی قرار دهید.

زمانی که برای ناراحتی سیاتیک، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

تشخیص اینکه چه زمانی درمان‌های خانگی، درد سیاتیک شما را کاهش نمی‌دهند، مهم است. اگر این درمان‌ها به تسکین درد شما کمک نکرد، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به پزشک یا متخصص ستون فقرات، مراجعه کنید.

مردم به دلایل مختلفی از مراجعه به پزشک دوری می‌کنند. در مواردی که از نحوه استفاده از بیمه درمانی خود مطمئن نیستند یا هیچ گونه پوشش بیمه‌ای ندارند. یا شاید دوست ندارند که به پزشک مراجعه کنند؛ اما، بعضی از علائم ناراحتی سیاتیک، واقعاً فوریت پزشکی محسوب می‌شوند. در موارد نادر، تأخیر در بکارگیری مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند منجر به آسیب دائمی عصبی شود.

اگر هر یک از موارد زیر را در خود مشاهده کردید، لطفا در اسرع وقت به پزشک، مراجعه نمائید:

  • اگر در ناحیه کمر و پاها درد شدیدی دارید.
  • اگر علائم مرتبط با آسیب عصب، مانند ضعف، بی حسی، گزگز، یا درد شبیه شوک الکتریکی را تجربه می‌کنید.
  • اگر درد شما بعد از ۲ هفته بهبود نیابد.
  • اگر درد شما حتی با استفاده از درمان‌های خانگی بدتر شود.
  • اگر کنترل روده و یا مثانه خود را از دست داده‌اید.

همچنین ناراحتی سیاتیک ممکن است که نشانه عوارض جدی‌تری مانند تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک کمر باشد که برای تشخیص آن باید به پزشک مراجعه نمایید.  پزشک، شما را تحت معاینه فیزیکی قرار خواهد داد و تست الکترومیوگرافی و هدایت عصبی و در صورت لزوم اسکن MRI را برای تشخیص بیماری زمینه‌ای در شما، توصیه خواهد نمود. سپس پزشک، در صورت لزوم، شما را به یک متخصص ارجاع می‌دهد تا درمان مناسب برای درد سیاتیک و مشکل زمینه‌ای خود را دریافت نمائید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود