زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

فیزیوتراپی در چه مواردی به افراد کمک می‌کند؟‌ آیا فیزیوتراپی درمان کاملی است؟

فیزیوتراپی در چه مواردی به افراد کمک می‌کند؟‌ آیا فیزیوتراپی درمان کاملی است؟

فیزیوتراپی در چه مواردی به افراد کمک می‌کند؟‌ آیا فیزیوتراپی درمان کاملی است؟

این روزها روش‌های درمان زیادی برای کمک به بیماران وجود دارد که یکی از آنها فیزیوتراپی است. ممکن است که تا به حال از این روش برای درمان استفاده نکرده باشید، اما احتمال زیاد، در مورد آن از اطرافیان خود شنیده‌اید. برخی بیماری‌ها هستند که با انجام مداوم و پیوسته فیزیوتراپی توسط یک متخصص، کاملاً درمان می‌شوند و برخی دیگر نیز تا حد خوبی بهبود پیدا می‌کنند.

فیزیوتراپی در چه مواردی مؤثر و اثربخش است؟ آیا می‌تواند جایگزین جراحی شود؟ در این مقاله بررسی کردیم تا کسب اطلاعات از کلینیک فیزیوتراپی خانه سلامت پاسخ این سوالات را دریابیم.

مشکلاتی که فیزیوتراپی در درمان آنها موثر است؟

مشکلاتی که فیزیوتراپی در درمان آنها موثر است؟

فیزیوتراپی کاربردهای زیادی دارد و در زمینه‌های مختلفی استفاده می‌شود. از جمله مشکلات قابل حل با این روش می‌توان به آرتروز، پاره شدن ماهیچه، پیچ‌خوردگی و... اشاره کرد. در ادامه بیشتر این موضوع را بررسی می‌کنیم.

کمک به بیماران دچار سکته مغزی

افرادی که دچار سکته مغزی می‌شوند، می‌توان از این روش درمانی برای بهبود عملکرد اندام‌ها استفاده کنند. زمان انجام آن برای هر فرد با توجه به شرایط بدنی، سن و... متفاوت است. ممکن است حدود ۳ الی ۴ ماه، زمان‌بر باشد.

کمک به بهبود جراحات ورزشی

بسیاری از بازیکنان، در حین انجام حرکات ورزشی دچار آسیب جدی می‌شوند. در این شرایط، فیزیوتراپی می‌تواند راه حل خوبی برای درمان باشد. در واقع یک فیزیوتراپیست به ورزشکار، کمک می‌کند تا زودتر بهبود پیدا کرده و با آمادگی و قدرت بدنی بیشتری، در تمرینات حضور پیدا کند.

کمک به کنترل دیابت

افرادی که دارای دیابت هستند می‌توانند با کمک تمرینات مخصوص و رژیم غذایی مناسبی که متخصص فیزیوتراپ، ارائه می‌دهد، استفاده کنند. در نتیجه آنها می‌توانند دیابت خود را کنترل کرده و کاهش دهند.

کمک به سلامت زنان باردار

زنان می‌توانند در حین بارداری و پس از آن، از درمان فیزیوتراپی بهره‌مند شوند. در واقع، این روش درمانی، اگر توسط یک متخصص کاربلد، انجام شود، نه تنها ضرری برای آنها نخواهد داشت، بلکه برای سلامت زنان و نوزاد آنها بسیار مفید واقع خواهد شد. علاوه بر آن، زنان پس از زایمان نیز مشکلاتی نظیر کمردرد و گردن‌درد را تجربه می‌کنند که استفاده از روش‌های درست درمان، می‌تواند این درد را تا حد زیادی کاهش دهد.

کمک به بیماران قلبی

افرادی که عمل جراحی قلب انجام داده‌اند می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند. در طی جلسات، وضعیت قلب بیماران رو به بهبود خواهد رفت و توانبخشی قلبی انجام می‌شود.

کمک به درمان بیماری‌های ریوی

برخی بیماری‌های مرتبط با ریه مانند آسم، برونشیت، آمفیزم و... با فیزیوتراپی درمان می‌شوند. در این روش با کمک تخلیه خلط ریه، تمرین تنفسی و برطرف کردن گرفتگی سینه می‌توان بیماری ریوی را کنترل کرد.

کمک به درمان استخوان شکسته

افرادی که عضوی از بدن آنها دچار شکستگی می‌شود، بعد از باز کردن گچ، در حرکت مفصل با مشکل مواجه می‌شوند. فیزیوتراپی به شما کمک می‌کند دامنه حرکتی مفصل را بهتر و ماهیچه‌های ضعیف خود را تقویت کنید. در واقع با این روش، قدرت را به عضلات و ماهیچه خود برمی‌گردانید.

کمک به درمان زانو

زانو درد یکی از مشکلات رایجی است که به ویژه با افزایش سن و در میان افراد مسن، بیشتر خود را نشان می‌دهد. همچنین ورزشکاران و افرادی که فعالیت فیزیکی زیادی دارند ممکن است درگیر این درد شوند. زانو درد، دارای انواع مختلفی است و می‌تواند از نوع پیچ‌خوردگی، رباط صلیبی، مینیسک و پاتلافیموال باشد. پزشک متخصص با توجه به نوع درد بیمار، بهترین روش درمانی را به او پیشنهاد می‌دهد.

فواید فیزیوتراپی

جایگاه فیزیوتراپی و جراحی

گاهی این امکان وجود دارد که بدون نیاز به عمل جراحی و صرفاً با انجام فیزیوتراپی بتوانید مراحل درمان خود را دنبال کنید. اما این موضوع در مورد تمام انواع جراحی‌ها صدق نمی‌کند. این روش درمانی، حتی در قبل و بعد از عمل جراحی‌های مختلف، کاربرد دارد. بیمارانی که عمل جراحی انجام می‌دهند، پس از آن لازم است دوره ریکاوری را بگذرانند.

بنابراین لازم است که مراقبت‌های لازم را بعد از عمل، داشته باشند. فیزیوتراپی یکی از کارهایی است که کمک زیادی به بهبود سریع‌تر بیمار می‌کند. این روش درمانی، محدود به یک نوع خاص از جراحی نیست، بلکه در عمل‌های جراحی مختلف، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از جمله جراحی‌هایی که بهتر است بعد از آن، فیزیوتراپی انجام دهید شامل موارد زیر است:

  • جراحی شکم

  • جراحی ارتوپدی

  • جراحی مغز و اعصاب

  • جراحی زنان

  • جراحی دیسک

  • جراحی ستون فقرات

  • جراحی فک و...

جایگاه فیزیوتراپی در جراحی ارتوپدی

افراد ممکن است بعد از درد در برخی نواحی بدن، مانند زانو، لگن، کمر، مچ دست و...، جراحی ارتوپدی انجام دهند. اما واقعیت آن است که عمل جراحی در این مورد، به تنهایی کافی نیست و لازم است مراقبت‌های بعد از جراحی را جدی گرفت. در این حالت، فیزیوتراپی به کمک شما می‌آید و یکی از فرآیندهای مهم پس از انجام عمل است. پزشک متخصص، با توجه به شرایط بدنی و وضعیت افراد، بهترین روش درمانی را برای بهبود جسمی و روحی بیمار به کار می‌گیرد.

شاید بد نباشید بدانید که فیزیوتراپی پس از جراحی به طور کلی، شامل سه مرحله ریکاوری اولیه، قدرت و دامنه حرکت و مرحله ترمیم عملکردی است.

درمان فیزیوتراپی

جایگاه فیزیوتراپی و ورزش

یکی از رشته‌های تخصصی فیزیوتراپی، فیزیوتراپی ورزشی است که با استفاده از انواع روش‌ها، به توان‌بخشی بیماران، کمک می‌کنند. افراد متخصص در این زمینه در رشته‌ها و باشگاه‌های ورزشی مختلف، در کنار ورزشکاران هستند. آنها می‌توانند آسیب‌هایی که به بازیکنان وارد می‌شود را به سرعت، درمان کرده و با ارائه تمرین و حرکات اصلاحی، مانع مشکلات بیشتر می‌شود.

هزینه فیزیوتراپی برای هر جلسه چقدر است؟

با توجه به عوامل مختلفی مانند روش درمانی، مدت زمان درمان، شرایط بیمار و... ، هزینه فیزیوتراپی می‌تواند متفاوت باشد. بنابراین نمی‌توان نرخ دقیقی برای آن مشخص نمود. برای مثال اگر محل درمان خانه باشد و فیزیوتراپی در منزل انجام شود، هزینه فیزیوتراپی بیشتر خواهد شد. چرا که علاوه بر هزینه فیزیوتراپی و دستمزد متخصص، مشمول هزینه‌های مازادی مانند هزینه رفت‌وآمد و جابه‌جایی تجهیزات نیز خواهد بود.

بطور کلی اینکه کدام ناحیه از بدن شما باید تحت درمان قرار گیرد و اینکه کدامیک از مدالیته‌های فیزیوتراپی برای درمان استفاده می‌شود، تاثیر بسزایی در مشخص کردن قیمت فیزیوتراپی دارد و لازم است برای تعیین دقیق این مورد، حتما زیر نظر فیزیوتراپیست معاینه شوید تا تعرفه هر جلسه فیزیوتراپی و همچنین تعداد جلسات مشخص  شود.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود