زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک چیست؟

فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک چیست؟

فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک چیست؟

آشپزخانه به‌عنوان قلب تپندۀ خانه شناخته می‌شود، به‌خصوص در معماری‌های امروزی آپارتمان‌ها، که آشپزخانه جزء حیاتی در دیزاین و طراحی منازل محسوب می‌شود. یکی از عوامل اساسی در زیبایی یک آشپزخانه، کابینت‌های آن هستند.

با انتخاب درست کابینت‌ها، می‌توانید به منزل خود جلوه‌ای ویژه و استثنایی ببخشید. اگر تابه‌حال به‌دنبال خرید کابینت آشپزخانه بوده‌اید، حتماً با اصطلاحاتی همچون کابینت کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن و غیره آشنا شده‌اید. انتخاب یک کابینت مناسب با نیازها و فضای آشپزخانۀ شما، تأثیر زیادی بر زیبایی و کاربری آشپزخانه دارد. در این مقاله، سعی داریم تا شما را به‌طور کامل با فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک آشنا کرده و کمک کنیم تا انتخاب بهتری بین این دو مدل داشته باشید.

کابینت کلاسیک چیست؟

امروزه طرح‌های سنتی و کلاسیک در خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب شده‌اند.سبک کلاسیک جلوه ای از طراحی های سنتی، سلطنتی و رومی است که با بکارگیری متریال چوبی مانند ممبران و چوب طبیعی اجرا می شود و قیمت آن‌ها بستگی به نوع آن دارد. یک نوع از کابینت کلاسیک، به‌طور کامل از چوب ساخته می‌شود که جزء گران‌قیمت‌ترین کابینت‌های کلاسیک به حساب می‌آیند و به آشپزخانۀ شما زیبایی و شکوه می‌بخشد. با خرید این نوع کابینت، می‌توانید جلوۀ زیبایی به خانۀ خود بدهید.

مزیای استفاده از کابینت کلاسیک

  • یکی از مزایای استفاده از کابینت کلاسیک، ظاهر زیبا و شیک آن است. کابینت‌های کلاسیک دارای طرح‌ها و نقوش متنوعی هستند که به دکوراسیون داخلی فضا شخصیت و جذابیت می‌بخشند.
  • علاوه‌بر ظاهر زیبا، کابینت‌های کلاسیک نسبت‌به سایر نوع کابینت‌ها معمولاً از جنس چوب باکیفیت تولید می‌شوند. این باعث مقاومت بالاتر و عمر طولانی‌تر آن‌ها می‌شود.
  • کابینت‌های کلاسیک همچنین قابل تطبیق با سلایق و سبک‌های دکوراسیون مختلف هستند. به‌عنوان مثال در چیدمان داخل خانه‌های قدیمی و سنتی، استفاده از کابینت‌های کلاسیک منجر به تأثیرگذار شدن فضای داخل رو به‌سمت گذشتگان خواهد شد.
  • کابینت‌های کلاسیک اغلب دارای فضای بیشتری هستند که می‌توان در آن‌ها اشیا و وسایل مختلف را ذخیره کرد. این به شما امکان می‌دهد تا فضای بیشتری را در خانۀ خود داشته باشید و به بهره‌وری بالاتری دست یابید.

نمونه کابینت کلاسیک

کابینت نئوکلاسیک چیست؟

کابینت نئوکلاسیک سفید

بسیاری از طراحان و دیزاینرهای دکوراسیون داخلی، با تلفیق دو سبک کابینت مدرن و کابینت کلاسیک نوعی دیگر از کابینت آشپزخانه تحت عنوان کابینت نئوکلاسیک را طراحی کرده اند. این نوع کابینت دارای الگوها و طرح‌های خاصی است، اما طراحی‌های آن ساده‌تر از کابینت‌های کلاسیک است. کابینت نئوکلاسیک قابلیت تنظیم و تطبیق با تمامی سلیقه‌ها و نیازهای مشتری را دارد. اگر به‌دنبال یک چیدمان کلاسیک و مدرن به همراه مقاومت در برابر عوامل خارجی هستید، کابینت نئوکلاسیک به شما این امکان را می‌دهد.

مزایای استفاده از کابینت نئوکلاسیک

  • ظاهر زیبا: طراحی زیبا و جذاب این نوع کابینت، امکان استفاده از آن در هر سبک دکوراسیون را فراهم می‌کند.
  • وجود رنگ‌های متنوع و منحصربه‌فرد برای کابینت نئوکلاسیک، آن را از سایر انواع کابینت‌ها متمایز می‌کند.
  • مقاومت در برابر رطوبت: یکی از ویژگی‌های بارز این کابینت، مقاومت بالا در برابر رطوبت است. در مقایسه با سایر انواع کابینت‌های MDF، کابینت نئوکلاسیک دارای مقاومت بیشتری در برابر رطوبت است و عمر طولانی‌تری دارد.
  • با توجه به سطح مات که برای کابینت نئوکلاسیک استفاده می‌شود، بازتاب نور در حداقل میزان خود قرار می‌گیرد. بنابراین لکه‌ها و خطوط و خش‌ها روی کابینت به‌راحتی قابل مشاهده نیستند.

نمونه کابینت نئوکلاسیک

متریال به‌کاررفته در کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک

فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک مواد مورد استفاده برای ساخت آن‌ها است. البته باید بدانید که بعضی از این مواد، در کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک مشترک هستند. در ادامه، مواد مشترک بین این دو سبک کابینت معرفی می‌شوند:

  • چوب:

چوب طبیعی از بهترین و مقاوم‌ترین مواد برای ساخت کابینت است. این ماده با خاصیت طرح‌پذیری بالا، جلوه‌ای ویژه به محیط اضافه می‌کند. کابینت‌های ساخته‌شده از چوب، جزء گران‌ترین و باکیفیت‌ترین گزینه‌ها برای کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک هستند.

  • رنگ پولیشی:

کابینت‌های رنگ پولیشی از ام‌دی‌اف خام تولید می‌شوند و پس از هر بار رنگ‌آمیزی، سطح آن‌ها سمباده می‌شود. سپس در محیطی تمیز و بدون گردوغبار، مجدداً رنگ می‌شوند. این پروسۀ تکراری باعث می‌شود که کابینت‌ها صاف، یکدست، درخشان، و شفاف باشند:

تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک

فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک در چند نکتۀ مهم مشهود است:

1. تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک در ظاهر

کابینت کلاسیک دارای طرح‌های شلوغ و پرجزییات است. همچنین جزییات زیادی در طراحی بدنه و میله‌های کابینت وجود دارد، اما طرح و مدل کابینت نئوکلاسیک ساده‌تر است و جزییات کمتری دارد. این نوع کابینت برای افرادی مناسب است که علاقۀ زیادی به جزییات ندارند.

2. تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک در جنس

کابینت کلاسیک معمولاً از چوب سنتی و طبیعی ساخته می‌شود. این نوع کابینت‌ها از چوب‌های سنگین و با کیفیت بالا، مانند چوب بلوط، چوب درختان مثمر، چوب رز و غیره تهیه می‌شود. همچنین برای تزیینات آن‌ها از صدف، عروسک، حصیر و دستگاه‌های حکاکی استفاده می‌شود. در مقابل، کابینت نئوکلاسیک اغلب از جنس MDF (Medium Density Fiberboard) ساخته شده‌است. MDF یک جنس ترکیبی است که شامل الیاف چوب رنده‌شده و رزین‌های صنعتی است

3. ابعاد آشپزخانه

کابینت کلاسیک به‌علت شلوغی و پرکاری طراحی، برای آشپزخانه‌های بزرگ و وسیع مناسب است. اما کابینت نئوکلاسیک به‌دلیل سادگی طرح، مناسب آشپزخانه‌های متوسط و کوچک نیز هست و می‌تواند فضای آرامی ایجاد کند.

تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک در قیمت

کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک قیمت‌های متفاوتی دارند. ساخت کابینت کلاسیک نیازمند صرف زمان بیشتری است. ازاین‌رو قیمت آن نسبت‌به سایر کابینت‌ها بالاتر است. قیمت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک به طرح و مواد استفاده‌شده در ساخت آن بستگی دارد. به‌عنوان مثال کابینت نئوکلاسیک چوبی قیمت بالاتری نسبت‌به کابینت نئوکلاسیک ممبران دارد. به‌طورکلی قیمت کابینت نئوکلاسیک پایین‌تر از کابینت‌های کلاسیک است، زیرا طرح‌ها و منبع‌های آن ساده‌تر هستند.

تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک

در نهایت کابینت کلاسیک برای شما بهتر است یا نئوکلاسیک

اگر به طرح‌های سلطنتی و مجلل علاقه دارید، اما فضای آشپزخانۀ بزرگی ندارید یا نظافت زیاد برای شما دشوار است، بهتر است کابینت‌های نئوکلاسیک را انتخاب کنید. اما اگر فضای کافی دارید و یا احتمال وارد شدن خط‌و‌خش و ضربه به کابینت‌ها را بالا می‌دانید، بهتر است از کابینت‌های کلاسیک استفاده کنید. با آشنایی با فرق کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک، باید بدانید که هر دو سبک کلاسیک و نئوکلاسیک مزایا و معایب خود را دارند. انتخاب سبک مناسب باید با توجه به سلیقه و فضای موردنظر صورت گیرد.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود