زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چگونگی تاسیس شرکت و اخذ جواز کسب و جواز تاسیس

چگونگی تاسیس شرکت و اخذ جواز کسب و جواز تاسیس

چگونگی تاسیس شرکت و اخذ جواز کسب و جواز تاسیس

تاسیس شرکت یکی از راه‌های توسعه کسب‌و‌کار و ایجاد اشتغال است؛ اما برای تاسیس شرکت در ایران، لازم است که مراحل قانونی و اداری مختلفی را طی کنید. این مراحل شامل ثبت شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس است. هر یک از این مراحل دارای شرایط و مدارک خاص خود هستند که باید به دقت رعایت شوند. در این مطلب هر آنچه که باید در مورد چگونگی تاسیس شرکت و کسب مجوزهای قانونی آن را بدانید، در اختیارتان قرار می‌دهیم. تا انتها همراه ما باشید.

مراحل تاسیس شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس

طبق آخرین قوانین موجود در زمینه ثبت قانونی شرکت و کسب جواز تاسیس، افراد باید مراحل مشخصی را طی کنند. آشنایی با مراحل کسب مجوزهای لازم برای تاسیس شرکت و قوانین آن، به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر شرکت خود را راه‌اندازی کرده و از اشتباهات رایج در این زمینه خودداری کنید. به مراحل زیر دقت کنید:

انتخاب نوع شرکت و موضوع فعالیت آن

در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد دارید چه نوع شرکتی را راه‌اندازی کنید، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت‌های نسبی یا شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف. همچنین باید موضوع فعالیت شرکت خود را مشخص کنید، مانند تولید، خدمات، بازرگانی و ... . این مرحله چشم‌انداز روشنی در مورد فعالیت شرکت‌تان را در اختیارتان قرار می‌دهد. مشاوران حاضر در شرکت nikepars.com بهترین مشاوره‌های حقوقی در زمینه ثبت شرکت و اخذ جواز کسب را در اختیارتان قرار می‌دهند.

انتخاب نام شرکت متناسب با نوع فعالیت

شما باید یک نام مناسب با نوع فعالیت‌تان برای شرکت خود انتخاب کنید. مطمئن شوید که نام شرکت‌تان تکراری نیست و قبلا توسط شرکتی دیگر ثبت نشده است. برای اطمینان از این موضوع به «سامانه استعلام اشخاص حقوقی کشور» مراجعه کنید.

مشخص کردن اعضای شرکت و سمت‌های آن‌ها

در مسیر ثبت کردن شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس، باید اعضای شرکت خود و سمت‌های آن‌ها که شامل مدیر عامل، هیئت‌مدیره، بازرس و ... هستند را مشخص کنید. همچنین باید میزان سهام و سرمایه هر عضو را نیز دقیق مشخص کرده و هر ابهامی را برطرف کنید.

مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها

در این مرحله باید به سامانه «اداره ثبت شرکت‌ها» مراجعه کرده و فرم درخواست ثبت شرکت را تکمیل و ثبت نهایی کنید. در این مرحله باید اطلاعاتی مانند نام شرکت، نوع آن، موضوع فعالیت، اعضا و سمت‌ها، آدرس و شماره تماس و ... را وارد کنید. دقت داشته باشید که این مدارک ممکن است برای انواع مختلف شرکت‌ها، متفاوت باشند. مدارکی که باید داشته باشید، عبارت‌اند از:

  • اساسنامه شرکت
  • شرکت‌نامه شرکت
  • کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا و سهام‌داران شرکت
  • کپی کارت پایان خدمت برای آقایان
  • گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد
  • گواهی پرداخت سرمایه شرکت از بانک (حداقل 35 درصد)
  • مجوز فعالیت

تهیه و امضا مدارک ثبت شرکت

در این مرحله باید مدارک ثبتی شرکت خود را تهیه و امضا کنید. این مدارک شامل اساسنامه، شرکت‌نامه، کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا، کپی کارت پایان خدمت برای آقایان، گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد و ...هستند. با اخذ رتبه نیک پارس در کمترین زمان می‌توانید این مرحله را رد کرده و مدارک خود را ارسال کنید.

ارسال کلیه مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها

بعد از تهیه و امضا مدارک ثبت شده، شما باید کلیه مدارک ثبتی را به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید. می‌توانید از طریق پست، پیک یا حضوری این کار را انجام دهید. شما باید مدارک را در یک پاکت بسته‌بندی کرده و مهر شرکت خود را روی آن بزنید. اگر خودتان برای ارسال اقدام نمی‌کنید، از معتبر بودن دفتر پستی یا پیک مورد نظر، مطمئن شوید.

استعلام ثبت شرکت‌ها در سامانه مربوطه

در این مرحله باید به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرده و با وارد کردن کد رهگیری خود، از وضعیت شرکت خود و جزئیات ثبت جویا شوید. اگر مدارک شما تایید شده باشند، شما می‌توانید گواهی ثبت نهایی شرکت خود را دریافت کنید. در غیر این صورت، باید نواقص مدارک را برطرف کرده و مجددا برای ارسال آن‌ها اقدام کنید. به همین دلیل در هر مرحله‌ای که قرار دارید، از کامل بودن مدارک خود مطمئن شوید تا دوباره‌کاری اتفاق نیفتد.

پرداخت هزینه‌های قانونی

در این مرحله باید هزینه‌های قانونی مربوط به ثبت کردن شرکت‌ را پرداخت کنید. این هزینه‌ها شامل عوارض ثبت، هزینه انتشار در روزنامه رسمی، هزینه اخذ کد اقتصادی و ... می‌شوند. چنین هزینه‌هایی متفاوت هستند و با نوسانات اقتصادی نیز کاهش یا افزایش می‌یابند. انجام این کار توسط شرکت نیک پارس هزینه‌های کمتری به همراه دارد.

مراحل اخذ جواز کسب و تاسیس شرکت

مراحل اخذ جواز کسب و تاسیس شرکت

با طی کردن این مراحل، شما می‌توانید شرکت خود را ثبت کرده و گواهی ثبت قانونی شرکت خود را دریافت کنید؛ اما تمام مراحلی که گفته شد، تنها مرحله اول است و شما باید گام‌های دیگری را نیز برای اخذ جواز کسب طی کنید. برای اخذ جواز، مراحل زیر را انجام دهید:

  • ورود به سامانه ملی مجوزهای کشور
  • تکمیل فرم درخواست و ثبت آن
  • انتخاب مرجع صدور مجوز
  • ارسال مدارک مورد نیاز به مرجع صدور مجوز
  • استعلام صدور مجوز در سامانه مربوطه
  • پرداخت هزینه‌های قانونی

مراحل تاسیس شرکت

سخن پایانی

اخذ جواز تاسیس و کسب از جمله مهم‌ترین مراحل در زمینه راه‌اندازی شرکت و شروع استارت‌آپ است. با جمع‌آوری درست مدارک و طی کردن مراحل قانونی آن می‌توانید شرکت مورد نظر خود را ثبت کرده و مجوز فعالیت آن را دریافت کنید. برای اینکه در کوتاه‌ترین زمان، کارهای اداری و حقوقی شرکت خود را انجام دهید، می‌توانید آن را به «موسسه حقوقی نیک پارس» بسپارید که با تیمی مجرب و حرفه‌ای در همه مراحل ثبت برند و اخذ مجوزهای مختلف به شما کمک می‌کنند.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود