زمان مناسب برای ازدواج مجدد بعد از طلاق از نگاه روانشناسی
ازدواج یکی از خاطره انگیزترین و مهمترین تصمیمات و تجربیات زندگی است؛ از طرف مقابل طلاق تلخترین، سختترین و شاید مهمتر از تصمیم ازدواج باشد.
برخلاف باورهای سنتی طلاق پایان فرصت برای زندگی مشترک نیست و ازدواج مجدد حتی توصیه نیز میشود! اما ازدواج مجدد بعد از طلاق میتواند دشوار، چالش برانگیز و در برخی موارد اشتباه باشد! در این مقاله میخوانیم بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از طلاق چه زمانی است و چه مواردی باید رعایت شود؟
اصلا چرا صبر کنیم؟
قبل از اینکه بررسی کنیم چه مدت زمانی بین طلاق و ازدواج مجدد باید فاصله باشد، بهتر است ببینیم اصلا چرا نیاز به فاصله است؟ به طور میانگین مردان و زنان مطلقه حدود 3 سال بعد از طلاق ازدواج میکنند و حدود 60 درصد از آنها مجددا طلاق میگیرند! (آمار جهانی) همین آمار نشان میدهد که مشکلاتی وجود دارند که قبل از ازدواج مجدد باید به آنها بپردازیم.
مهمترین دلیل صبر کردن برای ازدواج مجدد، درگیریهای موجود با ازدواج قبلی است. موارد مالی مثل مهریه یا احساساتی که هنوز وجود دارند یا حتی خشم و نفرتی که درباره همه افراد ممکن است به وجود آیند مواردی هستند که بعد از طلاق وجود دارند. حل شدن غم و خشم یا ناامیدی ناشی از طلاق نیاز به زمان برای حل شدن دارد و در برخی موارد ممکن است نیاز به رواندرمانی نیز وجود داشته باشد.
بعد از درگیریهای ازدواج قبلی، عادات و رفتارهای معیوب و اشتباه ما در ازدواج قبلی هستند که قبل از ازدواج مجدد باید مورد ارزیابی قرار بگیرند. انسان به طور عمومی، تطبیق پذیر است؛ وقتی در شرایط نامناسب قرار میگیرد به روش خود سعی میکند تا با آن مقابله کند. به این شکل، یک رابطه سمی یا یک آدم سمی میتواند منجر به رفتارهای ناسالمی در ما شوند که در آن شرایط درست هستند، اما استمرار آنها در روابط دیگر کاملا اشتباه هستند.
بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از طلاق
حال میدانیم که چرا باید صبر کنیم، اما چقدر باید صبر کنیم؟ بر اساس مطالعات انجام شده و از دید روانشناسی، زنان حداقل 6 ماه و مردان حداقل 1 سال زمان برای پشت سر گذاشتن احساسات خود نیاز دارند. توجه داشته باشید که این مدت، حداقل زمان موردنیاز است و به طور کلی، دو سال فاصله زمانی توصیه میشود.
نکات مهم برای ازدواج مجدد
همانطور که گفتیم موارد پیچیدهای باعث میشوند که ازدواجهای مجدد با شکست مواجه شوند. با این حال بررسی و پرداختن به این موارد پیچیده باعث میشود تا بتوانیم از آنها یاد بگیریم، تغییرات لازم را ایجاد کنیم و از نتیجه نامناسب به دور باشیم. در ادامه مهمترین موارد را بررسی میکنیم.
1. انتخاب صحیح
طلاق و ازدواج مجدد انتخابهایی هستند که آگاهانه آنها را انجام میدهیم، اما مانند هر تصمیم و رفتار دیگری، تحت تاثیر موارد دیگری هستند. برای مثال طلاق گرفتن تحت تاثیر احساسات و منطق ما است و طبیعتا ازدواج مجدد نیز تحت تاثیر نیازهایی است.
در بسیاری از موارد شروع یک رابطه به دلیل نیازهای زودگذر هستند که همین مسئله باعث میشود تا این روابط کوتاه مدت باشند؛ چون به محض برطرف شدن این نیازها، نیاز به رابطه نیز از بین میرود.
از طرف دیگر، کارکرد تصمیمگیری در مغز تحت تاثیر احساسات است. عصبانیت یا خشم، افسردگی یا غم یا حتی کینهتوزی بر تصمیمات ما تاثیر میگذارند و ممکن است ما را به سمت تصمیمهای اشتباه سوق دهند. صبر کردن و فاصله گذاشتن بین روابط تا میزان زیادی تاثیر منفی این موارد را کاهش میدهد اما همچنان مهم است که به تاثیر آنها توجه کنیم.
2. تجربیات و خاطرات
استمرار رفتارهای ناسالم از ازدواج ناسالم به رابطه جدید بسیار رایج است. نوع کار کردن حافظه کارکردی انسان تحت تاثیر مجاورت است. یعنی در شرایط مشابه، به خاطر آوردن خاطرات مشابه سادهتر است. برای مثال ممکن است همسر جدید رفتار مهربان و گرمی با شما داشته باشد و این باعث به خاطر آوردن خاطره از همسر قبلی میشود. همین موضوع به تنهایی باعث ایجاد احساسات و افکار متعارض زیاد و بروز آشفتگی میشود.
فراموش کردن یک انسان یا اتفاقات به طور کلی ممکن نیست. بهترین کاری که در مقابل این تجربیات میتوانیم انجام دهیم، پذیرش و پشت سر گذاشتن آنها است. در برخی از موارد پذیرش آنها کار سخت و دشواری نیست اما وقتی خاطراتی وجود دارند که احساسات عمیقی را تحریک میکنند، شاید رواندرمانی بهترین گزینه باشد.
3. ارتباط با همسر قبلی
دلایل زیادی برای وجود ارتباط با همسر قبلی وجود دارد. مخصوصا اگر فرزندی از این ازدواج وجود داشته باشد، این ارتباط تا همیشه وجود خواهد داشت و امکان حذف وی از زندگی خود ممکن نیست. فارغ از پشت سر گذاشتن احساسات و تجربیات، ارتباط با همسر سابق همیشه تلخ و دشوار خواهد بود و حتی میتواند مشکلاتی در ازدواج جدید ایجاد کند.
بهترین توصیه این است که تا جای ممکن، ارتباط با همسر قبلی محدود و کم باشد و حتی ارتباط های ضروری همراه با خط قرمزها و قوانین سختگیرانهای باشد.
4. انتظارات
انتظارات ما بعد از طلاق میتواند تحت تاثیر عوامل مختلف بسیار مثبت یا منفی باشند. ممکن است فردی بعد از طلاق انتظار داشته باشد که همسر جدید همه کمبودها و نیازهای وی از ازدواج قبلی را برطرف کند یا فردی به دلیل تجربه خود هیچ انتظاری از همسر جدید نداشته باشد.
هر دوی این موارد بسیار آسیب زننده هستند چون هر دو مورد فارغ انتظارات واقعی و صحیح هستند. اول از همه باید انتظارات خود از رابطه را مشخص کنید و سپس آنها را مستقیما بیان کنید.
کلام آخر
ازدواج مجدد بعد از طلاق میتواند بسیار دشوار و بر اساس آمار شکست پذیر باشد! با این حال دید سنتی نسبت به ازدواج مجدد نیز کاملا غلط است و همه افراد باید شانس تجربه زندگی زناشویی را داشته باشند. در این مقاله خواندیم یک الی دو سال فاصله بین طلاق و ازدواج مجدد ضروری است اما در هر صورت پیگیری مشکلات اهمیت دارد.
منابع:
https://hellodivorce.com/already-divorced/guide-to-remarriage-after-divorce
https://www.gracechurch.org/about/distinctives/divorce-and-remarriage
https://www.verywellmind.com/things-to-consider-before-remarrying-5192698