چگونه عمر کیف چرمی خود را افزایش دهیم؟ راهکارهای ساده و کاربردی
کیفهای چرمی را میتوانیم به عنوان یکی از جذابترین المانهای چرمی در نظر بگیریم که شما میتوانید برای تکمیل استایل خود انتخاب کنید. تنوع فوقالعادهای برای این محصولات وجود دارد که از میان آنها میتوانیم به کیف اداری چرم، کیف دستی، کیف دوشی، کوله پشتی چرم و ... اشاره کنیم.
برای استفاده بهینه از این محصولات و افزایش طول عمر آنها، باید به نکات ویژه ای توجه داشته باشید. در قسمتهای بعدی با ما همراه باشید تا توضیحات بیشتری درباره نحوه نگهداری از آنها ارائه دهیم.
تمیز کردن منظم و اصولی
از جمله عواملی که میتوانند بر روی طول عمر کیف چرمی اثرگذار باشند و باعث خراب شدن زود هنگام آنها شوند، میتوانیم به تجمع گرد و غبار و همچنین رطوبت اشاره کنیم. در چنین حالتی لکههای سفیدی بر روی سطح چرم باقی میمانند.
به همین دلیل یکی از بهترین راهکارهای موثر و کمک کننده و برای افزایش طول عمر کیف چرمی را میتوانیم تمیز کردن اصولی و مداوم محصول در نظر بگیریم. بر این اساس این کار را باید دقیقا مشابه بک روتین منظم انجام دهید تا از تغییر رنگ و خراب شدن زودهنگام چرم جلوگیری شود.
استفاده از اسپری ضد آب کننده چرم
یکی دیگر از عوامل خرابی چرم که میتواند طول عمر این محصولات را تا حد زیادی کاهش دهد، آب است. در برخی از مواقع ممکن است به صورت تصادفی و خارج از کنترل شما، مقداری آب بر روی چرم بریزد که میتواند اثرات مخربی را از خود بر جای بگذارد و باعث فرسوده شدن محصول شود.
از این رو توصیه میکنیم با استفاده از اسپریهای مخصوص ضد آب کننده چرم، کیف چرمی خود را در برابر رطوبت ایمن کنید. با کمک این محصول شما میتوانید مقاومت کیف خود را در برابر نفوذ آب و رطوبت بالاتر ببرید.
پر کردن کیف در زمان عدم استفاده
در مواقعی که از کیف استفاده نمیکنید، توصیه میکنیم آن را پر نگه دارید. برای این کار میتوانید از روسری، ژاکت، پارچههای نخی و لوازمی از این قبیل استفاده کرده و فضای داخلی کیف را به صورت کامل پر کنید. در این حالت کیف تحت فشار قرار گرفته و در طولانی مدت به هیچ عنوان فرم خود را از دست نخواهد داد.
برخی از افراد برای این کار از روزنامه استفاده میکنند که یک انتخاب کاملا اشتباه است. استفاده از روزنامه میتواند باعث لکه دار شدن کیفهای چرمی شود. محصولات در رنگ روشن و بدون آستری داخلی، بیشتر در معرض این آسیب قرار دارند.
کیف را سنگین نکنید
حتما در زمان استفاده از کیف به ظرفیت آن توجه داشته باشید. فرقی نمیکند که کیف مورد نظر یک کیف چرم اداری باشد یا مدل دوشی و کمری؛ در هر صورت به هیچ عنوان نباید کیف را بیش از حد سنگین کنید. این کار میتواند باعث تغییر شکل کیف شده و کشیدگی دسته و یا پاره شدن آن را به همراه داشته باشد.
استفاده از واکس مخصوص چرم
یکی دیگر از اقداماتی که برای نگهداری از کیف چرمی و افزایش طول عمر این محصولات الزامی بوده و نباید نایدده گرفته شود، استفاده از واکسها و روغنهای مخصوص برای چرم است. این واکسها به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند ماندگاری چرم را تا حد زیادی افزایش دهند. توجه داشته باشید که چرم بافت طبیعی داشته و از این جهت مشابه پوست انسان، نیاز به رسیدگی و مراقبت دارد.
این واکسها علاوه بر خاصیت براق کننده و جلادهنده محصول چرمی، میتوانند عملکرد فوقالعادهای در مراقبت از محصول هم دارند. با استفاده از این موارد میتوانید از خشک شدن سطح چرم جلوگیری کرده و رطوبت مورد نیاز را به آن برسانید. کیف چرمی را در مواقعی که استفاده نمیکنید، واکس بزنید؛ چراکه کیف تازه واکسخورده میتواند گرد و غبار و آلودگیها را به سمت خود جذب کرده و دچار آسیب شود.
استفاده از نرم کننده چرم
کیفهای چرمی علاوه بر مرطوبکنندههای مخصوص، به نرم کننده هم نیاز دارند. این مواد میتوانند از خشک شدن و یا ترک خوردن کیف چرمی جلوگیری کنند. به دلیل تنوع فوقالعاده این محصولات در بازار، توصیه میکنیم حتما پیش از استفاده کلی، آنها را تست کنید تا از تیره شدن رنگ کیف چرمی جلوگیری شود.
دوری از تابش مستقیم نور خورشید
یکی دیگر از عواملی که میتواند باعث آسیب دیدن و کوتاهی طول عمر کیف چرمی شود، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید است. در این حالت رنگ محصول تیره و کدر شده و شما میتوانید آثاری از کهنگی را هم در آن مشاهده کنید. به همین دلیل توصیه میکنیم محصول مورد نظر را در فضاهای بسته، خنک و تاریک دور از نور خورشید نگهداری کنید.
دوری از اشیاء تیز و برنده
یکی دیگر از مواردی که میتواند طول عمر کیف چرمی را کوتاه کرده و آن را غیر قابل استفاده کند، خراشیده شدن است. به همین دلیل توصیه میکنیم این محصول را به دور از اشیاء تیز و برنده نگهداری کنید. در قرار دادن لوازم مختلف درون محفظه کیف نهایت دقت را داشته باشید و به هیچ عنوان لوازم تیز با خود حمل نکنید. کیف چرمی در صورت مواجه شدن با اشیاء تیز به راحتی خراشیده و یا حتی پاره میشود.