دوره فن بیان برای چه کسانی مناسب است؟

همه افراد میتوانند مهارت سخنوری یا اصطلاحاً «فن بیان» را یاد بگیرند و در دورههای آموزشی آن شرکت کنند. مهارت درست سخن گفتن و داشتن بیانِ درست، زندگی شخصی و کاری هر انسانی را تغییر میدهد.
افرادی که فن بیان خوبی دارند، از اعتمادبهنفس، توانِ رهبری کردن و قابلیت ارائه جذاب مطالب برخوردارند. بنابراین، فرقی نمیکند که مدیر یک مجموعهاید یا دانشجویی هستید که برای دفاع از پایاننامه آماده میشود. چونکه دوره فن بیان، به همه افرادی که در آن شرکت میکنند، یک مهارت مهم هدیه میدهد!
این 10 نفر، بیشتر از هر کسی از فن بیان استفاده میکنند!
آدمها با قدرت کلمات زندگی میکنند. اما بعضیها بیشتر از دیگران به مهارت سخنرانی کردن نیاز دارند. منظورمان افرادی است که هر جملهشان میتواند سرنوشت یک مکالمه، جلسه یا حتی زندگی دیگران را تغییر دهد. اگر میخواهید بدانید این افراد چه کسانی هستند، به موارد زیر نگاه کنید:
- وکلا
- مجریان
- معلمان
- بازیگران
- مشاوران
- خبرنگاران
- سخنرانان
- فروشندگان
- مذاکرهکنندگان
- رهبران و مدیران
در دوره فن بیان چه چیزی میآموزید که به دردتان بخورد؟
یکی از مزایای کلاسهای فن بیان این است که اعتمادبهنفس بیشتری برای صحبت کردن در جمع پیدا میکنید. با تمرین صحبت کردن در مقابل همکلاسیها و استاد خود، یاد میگیرید که احساسات خود را کنترل کنید. ضمناً با تماشای سخنرانیهای همکلاسیهایتان متوجه میشوید که ترس از صحبت کردن در جمع، موضوع رایج بین همه افراد است. بنابراین، شما تنها نیستید! کافی است که در دوره فن بیان در اصفهان ،تهران، شیراز یا شهر خودتان شرکت کنید و ادامه دهید.
از طرفی، در طول دورههای فن بیان، با انواع مختلف سخنرانیها آشنا میشوید. همچنین، درک میکنید که هدف از فن بیان، انتقال صحیح پیام خود به مخاطب است. برای مثال، میخواهید مدیرتان را متقاعد کنید که حقوقتان را از ماه بعد افزایش دهد. نحوه بیانتان چطور خواهد بود؟ ساده و صمیمی یا رسمی و متقاعدکننده؟ یادگیری مهارتهای فن بیان، باعث میشود که در هر شرایطی، بهترین سخنرانی ممکن را ارائه دهید.
آیا فن بیان برای دانشجویان و دانشآموزان مناسب است؟
قطعاً بله! دانشجویان در طول دوران تحصیلشان دائماً در حال ارائه پروژهها، شرکت در بحثهای کلاسی و حتی دفاع از پایاننامهاند. مهارت فن بیان به آنها کمک میکند تا با اعتمادبهنفس بیشتری صحبت کنند. همچنین، میتوانند ایدههایشان را شفافتر بیان کنند و حتی در موقعیتهای اجتماعی و مصاحبههای کاری موفقتر باشند. اگر استاد سختگیرتان را با یک ارائه جذاب تحت تأثیر قرار دهید، مدیریت کردن جلسه دفاع هم هیچ چالشی برایتان ندارد!
از جمله مزایای فن بیان برای دانشجویان:
- ارائههای کلاسی بدون استرس: دیگر خبری از تپش قلب و صدای لرزان نیست! وقتی فن بیان خوبی داشته باشید، با خیال راحت و بدون ترس، جلوی کلاس صحبت میکنید. بنابراین، نمره ارائهتان را همیشه بالا میگیرید.
- شبکهسازی و ارتباطات قویتر: هر چقدر بهتر حرف بزنید، آدمهای بیشتری دوروبرتان جمع میشوند! فن بیان خوب به شما کمک میکند که در دانشگاه دوستان بیشتری پیدا کنید. همچنین، میتوانید با اساتید راحتتر ارتباط بگیرید و حتی فرصتهای کاری بهتری را به دست بیاورید.
- شرکت در کلاسهای فشرده و مختصر: نکته مهم اینجاست که اکثر دورههای فن بیان، فشرده و مفید هستند. این دورههای سرفصلهای کوتاه اما کاربردی دارند و خیلی طول نمیکشند. برای درک سرفصل دورههای فن بیان بد نیست که نگاهی به مراکز معتبری مثل fanpardazan.org بیندازید.
- جلوگیری از لکنت زبان و بد حرف زدن: با داشتن فن بیان خوب، بهجای «اِاِم ... خب راستش ...» یک جواب حرفهای و جذاب میدهید! از طرفی، دیگر مجبور نیستید که درباره هر اتفاقی، توضیحات عجیبوغریب بدهید! یاد میگیرید که واضح و شفاف صحبت کنید و از موقعیتهای دشوار رها شوید.
آیا فن بیان برای پیدا کردن موقعیتهای شغلی هم مناسب است؟
بدون شک بله! بازار کار، مملو از رقیب است و اگر خودتان را بهخوبی معرفی نکنید، فرصتهای خوب را از دست میدهید. فن بیان قوی به شما کمک میکند تا در مصاحبههای شغلی، شبکهسازی و حتی ایمیلهای کاری حرفهایتر عمل کنید. وقتی مهارتها و تواناییهایتان را با اعتمادبهنفس و جذابیت بیان کنید، کارفرماها بیشتر به شما توجه میکنند.
در واقع، اگر در چند دقیقه اول تأثیر خوبی بگذارید، احتمال اینکه در ذهن کارفرما بمانید، خیلی بیشتر است!
نگاهی به مزایای فن بیان برای پیدا کردن موقعیتهای شغلی:
- حضور در مصاحبههای شغلی مثل یک حرفهای: دیگر خبری از لکنت و جوابهای کلیشهای نیست! با فن بیان خوب، در مصاحبهها مثل یک حرفهای ظاهر شوید، تجربیاتتان را بگویید و کارفرما را تحت تأثیر قرار بدهید.
- برقراری ارتباط مؤثر در جلسات شبکهسازی: هر کسی که خوب حرف بزند، بیشتر در ذهنها میماند! وقتی بتوانید خودتان را بهدرستی معرفی کنید، افراد بیشتری در رویدادهای شغلی و شبکهسازی، جذبتان میشوند. بنابراین، احتمال دریافت پیشنهادهای کاری، بالا میرود.
- متقاعد کردن مدیر برای ارتقا و افزایش حقوق: اگر بهدرستی توضیح دهید که چرا شایسته ارتقا یا افزایش حقوق هستید، کارتان خیلی راحتتر میشود! فن بیان قوی کمک میکند که مدیرتان را قانع کنید. در نتیجه، خیلی راحت توضیح میدهید که شما همان نیروی ارزشمندی هستید که شرکت به آن نیاز دارد.
- مهارت چانهزنی بر سر حقوق و مزایا: اگر «مذاکره کردن» بلد نباشید، به حقوقی کمتر از حد تواناییهایتان راضی میشوید. با فن بیان قوی، در مذاکرات شغلی قاطع و حرفهای باشید و بهترین شرایط ممکن را برای خودتان رقم بزنید.
۱۶ مزیت یادگیری فن بیان که نمیدانستید!
مهارتهای سخنرانی و فن بیان فقط به «خوب حرف زدن» محدود نمیشود و مزایای دیگری هم دارد. موارد زیر، ۱۶ مزیت مهم فن بیان هستند:
- گسترش دایره واژگان
- افزایش اعتمادبهنفس
- توسعه مهارتهای رهبری
- ارتقای مهارتهای نوشتاری
- بهبود توانایی استدلال قیاسی
- تقویت مهارت شنوندگی فعال
- دفاع از موضوعات مورد علاقه
- تقویت مهارتهای تفکر انتقادی
- افزایش توانایی اجرا و بیان مؤثر
- تقویت مهارتهای ارتباط شفاهی
- گسترش شبکه ارتباطی و حرفهای
- متقاعدسازی و اطلاعرسانی به دیگران
- تشویق و ایجاد تغییر در مخاطبان
- تقویت مهارتهای تحقیق و پژوهش
- پیشرفت در مسیر شغلی و تحصیلی
- نمایندگی حرفهای سازمان یا مجموعه
دوره فن بیان برای همه از جمله «شما» مناسب است!
فرقی نمیکند که دانشجو، کارمند، مدیر یا حتی کسی هستید که به دنبال تقویت مهارتهای فردی است. یادگیری فن بیان یک سرمایهگذاری ارزشمند برای آینده شماست. این مهارت کمک میکند با اعتمادبهنفس صحبت کنید و ایدههای خود را به شکلی جذاب ارائه دهید. اگر میخواهید صدایتان شنیده شود و پیامتان بهدرستی برسد، وقت آن است که روی فن بیان خودتان کار کنید!
