زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چگونه یک سایت بسازیم؟

چگونه یک سایت بسازیم؟

چگونه یک سایت بسازیم؟

ممکن است به هر دلیلی به فکر درست کردن یک سایت افتاده باشید، ولی ندانید که باید از کجا شروع کنید. مخصوصا اگر در این راه تازه‌کار باشید. در این مقاله همراه شما هستیم تا قدم به قدم مراحل ساخت یک سایت را با هم بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

ساخت سایت

1- انتخاب موضوع

اول از همه باید تصمیم بگیرید که سایتی که می‌خواهید بسازید در چه زمینه‌ای قرار است فعالیت داشته باشد. ساده‌ترین نوع سایت، سایت‌های محتوایی یا همان وبلاگ‌ها هستند که در آن‌ها می‌توانید انواع مقالات و رسانه‌ها را بدون محدودیت منتشر کنید. شاید هم به فکر سایت‌هایی کمی پیچیده‌تر، مانند سایت‌های فروشگاهی و یا خدماتی هستید. از آنجایی که سایت‌های محتوایی و وبلاگ‌ها در دنیای وب بسیار پرطرفدار هستند، ساختن آن‌ها ساده‌تر است و نیاز به اطلاعات کمتری دارد. ولی اگر به دنبال ساخت سایت‌ پیچیده‌تر هستید، بهتر است قبل از آن کمی به دنبال یادگیری زبان‌های برنامه نویسی تحت وب مانند PHP و HTML و CSS و… باشید.

2 - انتخاب دامنه

اول از باید بدانید که دامنه چیست. برای اینکه وارد یک سایت شویم، آدرس آن را در نوار بالای مرورگر وارد می‌کنیم. به این آدرس سایت، دامنه می‌گویند. هر دامنه از یک نام و یک پسوند تشکیل شده است. برای مثال google.com دامنه‌ی شرکت گوگل است. پسوند‌های مختلفی برای دامنه وجود دارد. ارزان‌ترین نوع آن‌ها پسوند‌های دامنه محلی هستند که برای هر کشور منحصر به فردند. برای مثال .ir دامنه‌ی کشور ایران و یا .fr دامنه‌ی کشور فرانسه است. همچنین دامنه‌های عمومی‌تر نیز وجود دارند که پرطرفدار‌تر، و البته کمی گرانتر هستند. این دامنه‌ها که احتمالا آن‌ها را دیده‌اید، پسوند‌هایی مانند .com و .org و … هستند.

البته توجه داشته باشید که تمامی دامنه‌ها (چه محلی و چه عمومی) از تمامی نقاط دنیا قابل دسترسی هستند.

برای وبسایتتان بهتر است نام دامنه‌ی مناسبی انتخاب کنید که به سادگی بتوان آن را به خاطر سپرد. نام‌های کوتاه و معنا‌دار از همه بهتر هستند. دامنه‌های وبسایت باید برای حداقل یکسال خریداری می شوند. پس فراموش نکنید که آن‌ها را به موقع تمدید کنید.

3- خرید هاست

بعد از اینکه دامنه‌ی خود را انتخاب و خریداری کردید، نوبت به هاست می‌رسد. هاست (Host)  در زبان انگلیسی به معنی میزبان است. شما به فضایی در اینترنت نیاز دارید تا وبسایتتان را به طور کامل (از جمله متن‌ها و عکس‌ها و …) در آن قرار دهید تا از همه جا قابل دسترسی باشد. این فضا هاست نام دارد. حجم هاست را باید بر اساس نیازتان انتخاب کنید. البته اصولا در صورتی که نیاز به فضای بیشتری پیدا کردید، می‌توانید با پرداخت کمی هزینه حجم آن را افزایش دهید.

4- اتصال دامنه به هاست

بعد از اینکه هاست و دامنه خود را خریداری کردید، وقت آن است که آن‌ها را به هم متصل کنید. برای اینکار مقدار dns توسط هاست به شما داده می‌شود که با ست کردن آن‌ها در تنظیمات دامنه، این دو به هم لینک می‌شوند و با زدن آدرس دامنه در مرورگر، کاربر به سایت منتقل می‌شود.

5- انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب

سی فایو، سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی و شرکتی

یکی از بهترین پلتفرم‌های پیشرفته برای راه اندازی سایت، سی فایو است. سایت ساز سی فایو به طور تخصصی در زمینه راه اندازی سایت‌های تجاری و فروشگاهی در حال فعالیت است. با ورود به نخستین صفحه سایت سی فایو می‌توانید ساختار قالب سایت خود را براساس اهداف خود، انتخاب کنید. سپس ایمیل خود را وارد کنید تا ادامه مراحل ساخت سایت آنلاین را بتوانید به طور کاملا رایگان انجام بدهید.

ساخت فروشگاه اینترنتی با سی فایو، راحت‌ترین کاری است که می‌توانید انجام بدهید. چون محدودیتی برای ساخت سایت با سی فایو وجود ندارد. در هر زمینه که دوست داشته باشید، می‌توانید سایت مورد نظر خود را بسازید. به همین خاطر، نیازی نیست که اطلاعات خود را برای چندین بار به پلتفرم سی فایو بدهید و چند روزی را برای تایید اطلاعات خود سپری کنید.

ساخت سایت see5

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

به مهم‌ترین بخش درست کردن یک سایت رسیدیم. در سال‌های گذشته برای طراحی یک سایت شما نیاز به دانش برنامه‌نویسی وب داشتید تا بتوانید یک سایت ساده محتوایی درست کنید. امروزه سیستم‌های مدیریت محتوای قدرتمند و البته رایگانی وجود دارند که به سادگی می‌توانید برای سایت خودتان از آن‌ها استفاده کنید و نگران چیزی نباشید.

این سیستم‌های مدیریت محتوا امکانات خوبی را برای شما فراهم می‌کنند. برای مثال، شما می‌توانید از میان هزاران قالب آماده‌ی موجود در آن‌ها، انتخاب کنید و یا حتی آن‌ها را شخصی‌سازی کنید. همچنین برای نگارش مطالب سایت، ابزار‌های مختلفی برای شما قرار داده شده. به دلیل پرطرفدار بودن این سیستم‌ها، پشتیبانی بسیار خوبی دارند و با یک جستجو در اینترنت، می‌توانید مشکل خود را به سادگی حل کنید.

شاید سوال بسیاری از شما این باشد که بلاخره از این همه سیستم موجود باید کدام یک را استفاده کنم؟ معروف‌ترین CMS موجود که از بقیه ساده‌تر هم است، وردپرس (WordPress) نام دارد. خوشبختانه این سیستم کاملا به صورت رایگان قابل استفاده است و از زبان فارسی به خوبی پشتیبانی می‌کند. همچنین افزونه‌های فراوانی برای وردپرس وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را جستجو و به سادگی از آن‌ها استفاده کنید.

شاید بپرسید که چرا اینقدر وردپرس پرطرفدار است. اول از همه اینکه وردپرس رایگان است و پشتیبانی کاملی دارد و به طور منظم بروزرسانی می‌شود. بنابراین نگران امنیت آن هم نباشید.  در صورتی که مشکلی داشته باشید، با یک جستجو به راحتی می‌توانید مشکل خود را حل کنید. همچنین برای کار با وردپرس، نیازی به کدنویسی ندارید و به راحتی می‌توانید بدون دانش خاصی در زمینه طراحی وب، یک وبسایت درست کنید. وردپرس را دست کم نگیرید. حتی سایت‌هایی مانند CNN و NASA و یا دیجی‌کالا هم از آن استفاده می‌کنند.

نصب سیستم مدیریت محتوا

فرض می‌کنیم که شما می‌خواهید از وردپرس برای وبسایت خودتان استفاده کنید. نصب وردپرس بسیار آسان است و با یک جستجوی ساده می‌توانید آن را انجام دهید. این نصب کمتر از ۵ دقیقه از شما زمان می‌گیرد! البته بسیاری از سرویس‌های هاستینگ اینکار را برای شما می‌توانند انجام دهند و وردپرس را به صورت آماده به شما تحویل می‌دهند.

برای سایت خود می‌توانید به دنبال یک قالب زیبا هم باشید. قالب‌های رایگان زیادی را می‌توانید پیدا و نصب کنید.

محیط وردپرس را می‌توانید کاملا فارسی کنید تا بدون مشکل از آن استفاده کنید. حالا می‌توانید به سادگی شروع به نوشتن کنید.

قدم اخر بهینه‌سازی موتور‌های جستجو

بعد از راه‌اندازی وبسایت، نوبت این است که در نتایج جستجوی گوگل هم دیده شوید. به این کار SEO یا بهینه‌سازی موتور‌های جستجو می‌گویند. این کار راه‌های زیادی دارد. برای مثال به هیچ وجه نباید مطالبتان را از سایت‌های دیگر کپی کنید. از کلمات کلیدی مناسب در مقاله خود استفاده کنید. و اینکه سعی کنید اصول نگارشی را رعایت کنید و برای هر یک از بخش‌های یک مقاله عنوان تعیین کنید. همچنین برای اینکار می‌توانید از افزونه‌های رایگان وردپرس مانند Yoast Seo بهره ببرید. البته نباید در این کار عجله کنید. به طور پیوسته و دوره‌ای (مثلا هفته‌ای یک مطلب) در سایت خود منتشر کنید.

    کانال تلگرام زوم لایف

    شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود