زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

مراحل آزمایش خون برای ازدواج

مراحل آزمایش خون برای ازدواج

مراحل آزمایش خون برای ازدواج

ازدواج مقدس‌ترین پیوند میان زن و مرد محسوب می‌شود و بنا به گفته پیامبر اکرم (ص) کسی که ازدواج کند، نصف دینش کامل شده است. البته این پیوند، پیش زمینه‌هایی دارد که باید حتما رعایت شوند. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید قبل از ازدواج صورت بگیرد، مربوط به تطابق خونی دختر و پسر است.

به عبارتی دیگر، کسانی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، باید به وسیله انجام آزمایش خون، از عدم وجود بیماری‌های مادرزادی و خاص در فرزندان احتمالی خود، اطمینان یابند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل آزمایش خون برای ازدواج بپردازیم. اگر شما نیز در شرف این پیوند حسنه قرار دارید و یا قصد دارید در آینده وارد جرگه متاهلین شوید، حتما تا پایان با ما همراه باشید.

چرا باید قبل از ازدواج آزمایش خون بدهیم؟

تفسیر آزمایش خون قبل از ازدواج، در بسیاری از کشورهای دنیا یک امر کاملا رایج و پذیرفته شده است. این آزمایش می‌تواند هر کدام از زوجین را از لحاظ ابتلا به بیماری‌های مقاربتی (بیماری‌هایی که می‌توانند از طریق آمیزش جنسی منتقل شوند) را بررسی کند. در حال حاضر، در اکثر نقاط دنیا، زوجین از طریق دادن آزمایش خون، از لحاظ آلودگی به بیماری‌های سفلیس و ایدز بررسی می‌شوند.

آزمایش خون قبل ازدواج

در ایران نیز لازم است دختر و پسر قبل از اینکه به عقد شرعی همدیگر دربیایند، از نظر ابتلا به سفلیس مورد آزمایش قرار بگیرند. این بیماری از طریق آمیزش جنسی قابل انتقال است و در صورت ابتلای هرکدام از زوجین، می‌تواند به نفر دیگر نیز سرایت کند. علاوه بر این، سفلیس می‌تواند از طریق مادر به جنین نیز منتقل شود.

نکته: ابتلای هرکدام از زوجین به سفلیس، به معنی برهم خوردن ازدواج آن‌ها نیست. بلکه بیمار قبل از جاری شدن صیغه عقد، تحت درمان قرار گرفته و بیماری وی به راحتی رفع می‌شود.

تالاسمی بیماری دیگری است که باید قبل از ازدواج و از طریق آزمایش خون کنترل شود. این بیماری به دو نوع مینور و ماژور بخش‌بندی می‌شوند. نوع ماژور یا تالاسمی شدید نیازمند درمان است، اما تالاسمی مینور علائم خاصی ندارد.

به طور کلی، از ازدواج دو نفر با تالاسمی مینور با همدیگر جلوگیری می‌شود؛ زیرا این دو به احتمال زیاد، یک نوزاد با تالاسمی ماژور را متولد خواهند کرد.

سرخچه نیز بیماری دیگری است که معمولا در آزمایش خون قبل از ازدواج تست می‌شود. این بیماری در افراد بالغ مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما اگر از طریق مادر به جنین منتقل شود، ممکن است در سه ماهه اول تولد برای نوزاد، خطرات زیادی را ایجاد کند.

آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج

همانطور که گفته شد، یکی از اهداف انجام آزمایش خون قبل از ازدواج، اطلاع از ابتلای زوجین به بیماری تالاسمی است. این بیماری نشان دهنده ناتوانی مغز و استخوان در تولید هموگلوبین کافی است. هموگلوبین به پروتئین حامل اکسیژن گفته می‌شود که در گلبول‌های قرمز قرار دارد.

برای تشخیص تالاسمی، ابتدا از هر کدام از زوجین آزمایش شمارش کامل خون یا CBC انجام می‌شود. فاکتوری که در این آزمایش به آن توجه می‌شود، MCH است. در صورتی که مقدار این فاکتور بین 27  تا 80 باشد، آزمایش بدون مشکل بوده و فرد به بیماری تالاسمی مینور مبتلا نیست.

آزمایش خون

در صورتی که مقدار فاکتور MCH در آزمایش خون CBC بالاتر از 80 و یا کمتر از 27 باشد، فرد مشکوک به تالاسمی مینور است و باید آزمایش‌های بیشتر و کاملتری را انجام دهد.

نکته: در صورتی که زوجین به بیماری تالاسمی مینور مبتلا باشند، باید قبل از ازدواج و به مدت یک‌ ماه تحت درمان کمبود آهن قرار بگیرند و سپس مجددا از آن‌ها آزمایش خون گرفته می‌شود.

آیا انجام آزمایش خون قبل از ازدواج ضروری است؟

با توجه به اینکه این روزها بیماری‌های مقاربتی کمتر از گذشته شده‌اند، بسیاری از زوجین تمایلی به انجام آزمایش خون قبل از ازدواج نشان نمی‌دهند و یا بی‌توجه به نتایج آن، تحت هر شرایطی با یکدیگر ازدواج می‌کنند.

نکته‌ای که می‌تواند آزمایش خون را پیش از خواندن صیغه عقد پراهمیت جلوه دهد، مربوط به تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی است. به عبارتی دیگر، اگرچه اهمیت آزمایش خون از نظر شناسایی بیماری‌هایی مانند سفلیس کمتر شده است، اما همچنان می‌تواند از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی جلوگیری کند.

در برخی از کشورها و با توجه به کاهش شدید نرخ تالاسمی و همچنین بیماری‌های مراقبتی، کم کم آزمایش خون قبل از ازدواج به دست فراموشی سپرده شده است. اما در کشور ما همچنان میزان ابتلا به تالاسمی بالا است و به همین دلیل، انجام این آزمایش کاملا ضروری به نظر می‌رسد.

سایر آزمایش‌های قبل از ازدواج

آزمایش‌های دیگی نیز از زوجین و قبل از جاری شدن صیغه عقد گرفته می‌شوند. یکی از مهم‌ترین تست‌ها، مربوط به آزمایش عدم اعتیاد است. انجام تست عدم اعتیاد، قبل از ازدواج اجباری بوده و از طریق ادرار انجام می‌شود.

نکته: توصیه می‌کنیم حداقل 72 ساعت از قبل از انجام تست عدم اعتیاد، از مصرف داروهای مسکن و کدئین دار خودداری کنید؛ زیرا منجر به مثبت شدن تست شما خواهند شد.

آزمایش غربالگری ژنتیک نیز یکی دیگر از تست‌هایی است که معمولا قبل از ازدواج از دختر و پسر گرفته می‌شود. البته این آزمایش اختیاری است؛ اما زوجینی که نسبت فامیلی نزدیک دارند، معمولا تست غربالگری ژنتیک را انجام می‌دهند.

آزمایش ایدز آخرین تستی است که قبل از ازدواج از زوجین گرفته می‌شود. این آزمایش هم اختیاری است و انجام ندادن آن؛ خللی در جاری شدن صیغه عقد ایجاد نخواهد کرد.

با توجه به موارد مطرح شده آزمایش‌های قبل از ازدواج به صورت کلی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • آزمایش خون برای تالاسمی (اجباری)؛
  • آزمایش خون برای سفلیس (اجباری)؛
  • آزمایش ادرار برای عدم اعتیاد (اجباری)؛
  • آزمایش غربالگری ژنتیکی (اختیاری)؛
  • آزمایش ایدز (اختیاری).

کلاس های آموزش قبل از ازدواج

بعد از اینکه زوجین آزمایش‌های بالا را با موفقیت پشت سر گذاشتند، نوبت به شرکت در کلاس‌های آموزشی خواهد رسید. در این کلاس‌ها، دختر و پسر از نظر موارد مختلف، برای رفتن به زیر یک سقف و شروع زندگی مشترک، آماده می‌شوند.

در این کلاس‌ها که به صورت 3 جلسه 45 دقیقه‌ای تشکیل می‌شوند، ابتدا یک روانشناس زوجین را از نظر مسائلی مانند کنترل خشم، درک متقابل، احترام و ... آماده خواهد کرد. پس از آن، یک مشاور حقوقی از وظایف شرعی  قانونی زوجین نسبت به همدیگر سخن خواهد گفت.

کلام پایانی

ازدواج یک امر مقدس است و در دین مبین اسلام نیز تاکید زیادی بر اهمیت این پیوند، شده است. اما رعایت پیش‌نیازهای ازدواج نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و زوجین باید این مراحل را به صورت کامل طی نمایند.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که قبل از ازدواج حتما باید انجام شود، مربوط به آزمایش خون است.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود