زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

انواع بیماری مقاربتی زنان و علائم آن

انواع بیماری مقاربتی زنان و علائم آن

انواع بیماری مقاربتی زنان و علائم آن

انواع بیماری‌ و عفونت‌ها می‌تواند از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهانی منتقل شود. لازم است بدانید که بیماری‌های مقاربتی تنها مخصوص خانوم‌ها نیست و آقایان نیز ممکن است به این بیماری‌ها مبتلا شوند.

امروزه در سرتاسر جهان روابط جنسی پرخطر و مولتی پارتنر افزایش یافته، از این رو خطر ابتلا به این بیماری‌ها نیز افزایش یافته است. شناخت علائم اولیه این بیماری‌ها و تشخیص به هنگام در درمان این بیماری‌ها تاثیر بسیار زیادی دارد. تشخیص نهایی این بیماری‌ها توسط دکتر زنان انجام می‌شود؛ اما بسیاری از افراد اطلاعات لازم در این خصوص را ندارند.

بیماری‌های مقاربتی و جنسی زنان STD

بیماری‌های مقاربتی و عفونت می‌تواند با علائمی همچون سوزش، خارش واژن، ترشحات رنگی و بدبو، بیرون‌زدگی آلت و … همراه باشد. در صورتی که هر یک از علائم را داشتید، بهتر است هر چه زودتر برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کنید. بیماری‌های مقاربتی همچون کلامیدیا، سیفلیس، سوزاک و تریکومونیازیس شیوع بیشتری در بین افراد دارد. البته روش‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری‌ها نیز وجود دارد. برای مثال واکسن گارداسیل شما را در برابر برخی از بیماری‌ها تا 45 سالگی ایمن می‌کند. بیماری‌های مقاربتی چنانچه درمان نشوند، می‌تواند منجر به مشکلات دیگری همچون ناباروری و سرطان دهانه رحم شود. از این رو بهتر است به هنگام انجام رابطه جنسی توصیه‌های ایمنی را رعایت کنید.

علائم عفونت و بیماری‌های مقاربتی

  1. درد زیر شکم

  2. تب غیر معمول

  3. درد به هنگام رابطه جنسی

  4. ادرار دردناک همراه با سوزش

  5. خونریزی غیر معمول ناحیه تناسلی

  6. ایجاد زخم یا برجستگی در ناحیه تناسلی

  7. ترشحات رنگی و غیر معمول به همراه بوی بد واژن

در نظر داشته باشید که بیماری‌های مقاربتی ممکن است تا چند ماه هیچ گونه علائم و نشانه‌ای نداشته باشد و برخی از عفونت‌ها ممکن است به صورت پنهان در بدن باقی بماند.

چگونگی انتقال و مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی زنان

علت اصلی مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها هستند. راه‌های انتقال این بیماری‌ها از طریق تماس خونی، ترشحات واژن، مایع منی و دیگر مایعات بدن است. این مواردی که گفته شد تنها راه‌های جنسی است؛ اما باید بدانید که روش‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند این بیماری‌ها را منتقل کند. از جمله روش‌های انتقال این بیماری می‌توان به زایمان، سوزن آلوده و … اشاره کرد. داشتن رابطه جنسی در دوران عادت ماهیانه می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مقاربتی مختلفی شود. در صورتی که نشانه‌هایی از ابتلا به این بیماری‌ها را دارید، برای اطمینان از سلامت خود بهتر است به بهترین دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید.

انواع بیماری‌ مقاربتی

معرفی انواع بیماری‌ مقاربتی

در ادامه شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی را بیان می‌کنیم و توضیحاتی در خصوص هر کدام را برایتان ارائه می‌کنیم. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

ویروس پاپیلومای انسانی

ویروس پاپیلوما از عوامل اصلی در ابتلا به بیماری زگیل تناسلی یا HPV است. این ویروس علاوه بر دستگاه تناسلی می‌تواند روی گلو و دهان نیز تاثیر بگذارد. زگیل تناسلی یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مقاربتی شناخته می‌شود. ممکن است این ویروس سال‌ها در بدن باقی بماند و درمان آن مشکل باشد. بر طبق گزارش‌ها و تحقیقات انجام شده سرعت انتقال این بیماری بسیار بالا رفته و این موضوع باعث نگرانی سازمان بهداشت جهانی شده است. ویروس پاپیلومای انسانی در صورت درمان نشدن توسط متخصص زنان می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد و سرطان گلو شود. علائم اولیه اچ پی وی بروز زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی، دهان و گلو است.

کلامیدیا

کلامیدیا بیماری است که علت اصلی آن وجود باکتری‌هاست. دکتر زنان معمولا برای درمان این نوع از بیماری‌ها مصرف آنتی بیوتیک‌ها را تجویز می‌کنند. در نظر داشته باشید که این بیماری در بیشتر افراد با علائمی همراه نیست و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی به شمار می‌رود.

ایدز

ویروس ایدز یا HIV به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند. با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، افراد مستعد مبتلا شدن به انواع بیماری‌ها و سرطان‌ها می‌شود. تا کنون هیچ گونه درمان قطعی برای ایدز پیدا نشده است.

هپاتیت A

یکی دیگر از بیماری‌های مقاربتی هپاتیت A است. این ویروس به شدت مسری است و سرعت بسیار بالایی دارد. شایع‌ترین روش‌های انتقال بیماری هپاتیت A از راه رابطه جنسی و آب و غذای آلوده است. در صورتی که بیماری هپاتیت A زودتر تشخیص داده شود، درمان آن توسط دکتر زنان نیز راحت‌تر خواهد بود؛ اما در صورتی که به علائم این بیماری توجهی نشود و اقدامی برای درمان انجام نگیرد به دنبال آن بیماری‌های دیگری برای افراد به وجود می‌آید.

هپاتیت B

منشا بیماری هپاتیت B مانند هپاتیت A ویروس است. در نتیجه این بیماری التهاباتی در بدن بیمار ایجاد می‌شود و به کبد آسیب وارد می‌کند. راه‌های انتقال ویروس هپاتیت ب (Hepatitis B) از طریق تماس با خون، مایع منی یا سایر مایعات بدن فرد آلوده است. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری مقاربتی دکتر زنان تزریق با واکسن هپاتیت B را توصیه می‌کنند.

سوزاک

سوزاک یا گنوره آ یکی دیگر از بیماری‌های مقاربتی به شمار می‌رود. یکی از روش‌های انتقال سوزاک، از مادر به فرزند به هنگام زایمان است. این بیماری می‌تواند مشکلات جدی برای نوزادان ایجاد کند. بیماری سوزاک معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می‌شود. برای احتمال وجود این بیماری‌ها چکاب مرتب و معاینه توسط دکتر زنان ضروری است.

عوارض بیماری‌های مقاربتی

مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی می‌تواند عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد. انواع این عوارض عبارت‌اند از:

  • آرتروز

  • ناباروری

  • التهاب چشم

  • بیماری‌های قلبی

  • عوارض بارداری

  • سرطان دهانه رحم

  • سرطان گلو و دهان

چگونگی تشخیص بیماری‌های مقاربتی زنان

روش‌های مختلفی برای تشخیص بیماری‌های مقاربتی زنان وجود دارد. پس از تشخیص علائم اولیه توسط پزشک، افراد باید آزمایشاتی را برای تشخیص قطعی نوع بیماری انجام دهند. انواع این آزمایشات عبارت‌اند از:

  • آزمایش خون

  • آزمایش ادرار

  • معاینات فیزیکی

  • سواب مایعات بدن

  • روش‌های تخصصی مانند آزمایش با روش جراحی کولونوسکوپی یا کولپوسکوپی

چنانچه دکتر زنان درباره نوع بیماری شما شک و گمان داشته باشد، روش‌هایی را برای بررسی بیشتر به شما تجویز می‌کند. اکثر بیماری‌های مقاربتی را می‌توان با استفاده از آزمایش ادرار یا خون تشخیص داد. کیت‌های آزمایش خانگی نیز برای برخی از بیماری‌های مقاربتی در دسترس هستند، اما ممکن است همیشه قابل اطمینان نباشند؛ بنابراین توصیه می‌شود که با احتیاط از آن‌ها استفاده کنید.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن، از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا حد زیادی جلوگیری کرد و رابطه جنسی ایمن داشت. این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • رابطه جنسی محافظت شده داشته باشید: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به بیماری استفاده از وسایل ایمنی به هنگام رابطه جنسی مانند کاندوم لاتکس و دهانی است.
  • مراقب روابط خود باشید: از داشتن رابطه جنسی با افراد ناشناس خودداری کنید.
  • با افراد مختلف رابطه جنسی نداشته باشید: نداشتن مولتی پارتنر یکی دیگر از اقدامات مهم برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی به شمار می‌رود.
  • از واکسن‌های مربوطه استفاده کنید: در صورت واکسینه شدن احتمال مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی به حداقل میزان ممکن می‌رسد. بهتر است قبل از هرگونه رابطه جنسی ابتدا واکسینه شوید.
    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود