زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چرا شکست می‌خوریم؟ مهم‌ترین دلایل شکست و عدم موفقیت در زندگی

چرا شکست می‌خوریم؟ مهم‌ترین دلایل شکست و عدم موفقیت در زندگی

چرا شکست می‌خوریم؟ مهم‌ترین دلایل شکست و عدم موفقیت در زندگی

همه‌ی ما برای رسیدن به موفقیت و اهدافی که داریم تلاش می‌کنیم اما ممکن است شکست بخوریم! شاید واقعیت تلخ همینجا باشد که حتی آنهایی که بسیار تلاش می‌کنند هم طعم تلخ شکست را تجربه می‌کنند! در این بین افرادی هستند که بعد از شکست خوردن، روحیه خود را از دست می‌دهند و کلا از ادامه‌ی مسیر منصرف می‌شوند. آیا شما هم از این دسته افراد هستید؟

شکست و موفقیت دو روی یک سکه‌اند! اگر تلاش کردید اما موفق نشدید باید بدانید که شکست پایان راه نیست.

اکثر مردم تصور می‌کنند که افراد موفق همیشه موفق بوده‌اند و هیچ‌گاه در زندگی طعم شکست را نچشیده‌اند. اما در حقیقت انسان‌های موفق بارها در زندگی شکست خوردند! نکته اینجاست که افراد موفق از هر شکست دو درس مهم می‌گیرند: یکی اینکه شکست‌شان قطعا بی‌دلیل نبوده است و دیگری اینکه حتما راهی برای بلند شدن وجود دارد.

موفقیت همیشه با شکست شروع می‌شود. اگر نگاهی دقیق‌تر به برخی از موفق‌ترین افرادی که تا به حال زندگی می‌کنند داشته باشید، متوجه خواهید شد که همه آن‌ها بار‌ها شکست خورده‌اند. برخی از این افراد به طور گسترده شکست‌های زیادی در زندگی داشته‌اند. اما همه آن‌ها توانستند همه چیز را عوض کنند. مثل کیمیاگران شکست را به موفقیت تبدیل کرده بودند. آن‌ها چطور این کار را کردند؟ آن‌ها دلایل شکست‌ها را کشف کردند و درس‌های مهمی را از آن یاد گرفتند و نحوه فکر کردن درباره شکست را تغییر دادند.

علت شکست خوردن در زندگی

13 دلیلی که باعث شکست خوردن ما می‌شود

شکست در کار و زندگی می‌تواند عوامل و دلایل مختلفی داشته باشد و وجود برخی از عادت‌ های بد در زندگی می‌تواند زمینه ساز شکست بوده و مانع موفقیت شوند. در ادامه این مطلب از سایت زوم لایف، عوامل شکست در زندگی را بررسی کردیم، با ما همراه باشید.

1. نداشتن مداومت و پشتکار

علت شکست بیشتر افراد دانش کم یا بی‌استعدادی نیست، بلکه خیلی از افراد به دلیل عدم مداومت و رها کردن مسیر شکست می‌خورند. اغلب ما آغازگرهای خوبی هستیم اما تمام‌کننده‌های خوبی نیستیم. از آن گذشته بسیاری از اشخاص با مشاهده نخستین نشانه‌های شکست و ناکامی دست از کار می‌کشند و این در حالی است که جایگزینی برای مداومت و پشتکار وجود ندارد. کسی که مداومت می‌کند مشکل را از پیش روی خود برمی‌دارد. مشکل را خسته می‌کند تا راه خود را بگیرد و برود. پشتکار و مداومت شکست و ناکامی را محو می‌کنند.

دو کلمه‌ی خیلی خیلی مهم را هرگز فراموش نکنید: مداومت و مقاومت. در انجام کارهایی که باید انجام بشوند مداومت و در مقابلِ انجام ندادن کارهایی که نباید انجام بشوند مقاومت کنید.

حتی اگر لازم شد رویکرد خود را تغییر بدهید و روش‌های دیگری را امتحان کنید. درست است که گفتیم مداومت کنید، اما تکرار مداوم همان اقدامات اصلاح‌نشده‌ی قبلی، به امید اینکه شاید این بار به موفقیت ختم شوند، راه‌گشا نخواهد بود و شما را به هدف‌تان نزدیک‌تر نمی‌کند. به اقدامات ناموفقی که در تجربیات قبلی داشتید دقیق‌تر نگاه کنید و مواردی را که نیاز به بهبود دارند، با بهره‌گیری از تجربیات‌تان اصلاح کنید.

4 نکته برای ادامه دادن و رسیدن به هدف:

  • تسلیم حرف‌های دیگران نشوید؛
  • بزرگترین حمایت کننده خود باشید؛
  • روی قدم بعدی خود تمرکز کنید؛
  • به زمان و ساعت بی‌توجه باشید.

2. همرنگ جماعت شدن

افرادی که در تصمیمات و اقدامات‌شان مصمم و قاطع نیستند، معمولا سعی می‌کنند همان رویه‌ای را در پیش بگیرند که مورد قبول و پسند اکثریت است. اما آیا فکر نمی‌کنید گاهی همرنگ جماعت شدن به ضررتان تمام خواهد شد؟ افرادی که قاطعیت و شجاعت کافی ندارند، همرنگ جماعت می‌شوند تا مخالفت کسی را تحریک نکنند و در کنج آسایش خود باقی بمانند. آنها خودشان را با اکثریت وفق می‌دهند تا مورد پذیرش قرار بگیرند. این افراد حتی زمانی که می‌دانند کاری را که انجام می‌دهند غلط است، باز هم اصرار دارند با دیگران هم‌مسیر باشند.

باید ببینید چه مسائلی برای‌تان اهمیت دارند. اگر کاری به انجام دادنش می‌ارزد، پس باید درست و جانانه انجامش بدهید. بگذارید عشق و علاقه‌تان حتی در انجام وظایف عادی روزمره نمایان شود. البته که همکاری با دیگران هیچ اشکالی ندارد و می‌توانید در مسیر موفقیت‌تان از همراهی دیگران نیز بهره‌مند شوید، فقط یادتان باشد هرگز ارزش‌هایی را که باور دارید زیر پا نگذارید.

3. نادیده گرفتن اشتباهات گذشته

بعضی آدم‌ها زندگی می‌کنند و درس می‌آموزند و بعضی دیگر فقط زندگی می‌کنند. شکست در واقع یک معلم است، اما به شرط اینکه با آن درست برخورد کنید. افراد عاقل از اشتباهات‌شان درس می‌گیرند و از تلاش‌های ناموفق خود با عنوان تجربه یاد می‌کنند.

شکست خود را از یک موضع صحیح واکاوی کنید. از خودتان بپرسید چه هدفی را دنبال می‌کنید، برای رسیدن به هدف مورد نظر چه برنامه‌ای دارید و چرا استراتژی شما در تلاش‌های قبلی جواب نداد. تا زمانی که مشکل را به درستی بررسی نکنید، به سختی می‌توانید در تلاش‌های بعدی نتیجه بگیرید. مثلا اگر نیاز مالی دارید، بدانید که افزایش درآمد فقط یکی از راهکارهای حل مشکلات مالی است و راهکارهای مؤثر دیگری مانند کاهش هزینه‌ها نیز شاید بتوانند نیازتان را برطرف کنند. پس با دقت بیشتری به اقدامات‌تان فکر کنید.

4. توجیه کردن

برنده‌ها اقدامات ناموفق خود را تجزیه‌ و تحلیل می‌کنند اما توجیه نه. در حالی‌که بازنده‌ها دائما آماده‌ی توجیه هستند و همیشه یک دفتر صدبرگ از عذر و بهانه‌های مختلفی که مانع موفقیت‌شان شده است، آماده‌ی تحویل دارند.

باید دیدگاه‌ خود را اصلاح کنید. به هر تلاش ناموفقی به منزله‌ی شکست نگاه نکنید. آدم‌های کمی پیدا می‌شوند که در همه‌ی زمینه‌ها در همان تلاش اول به نتیجه‌ی مطلوب می‌رسند و بسیاری از ما فقط در صورت تلاش‌های مکرر است که به اهداف‌مان شکل می‌دهیم. پس تا جایی که می‌توانید تلاش‌های ناموفق خود را موشکافانه‌تر بررسی کنید و از تجربیات گذشته‌تان درس بگیرید.

5. بی‌انضباطی

موفقیت نیازمند نظم و انضباط است. به این ترتیب، اعمال کنترل بر روی خود یک نیاز مرکزی برای موفق بودن است. اگر انضباط فردی ندارید احتمال بیشتری وجود دارد زمانی که مشکلات بوجود می‌آیند، خیلی زود تسلیم شوید. با این حال، اگر منظم هستید، اجتناب از وسوسه و حواس پرتی برایتان بسیار آسان‌تر خواهد بود.

کنترل خود به شما کمک می‌کند بر اهداف خود متمرکز شوید، حتی اگر این به معنای قربانی کردن موقتی، رنج و پرهیز از وسوسه‌ها باشد. بر روی توسعه و افزایش تدریجی انضباط خود کار کنید.

چند نکته برای منظم شدن:

  • هر کاری که برایتان پیش می‌آید که باید انجام دهید را همان لحظه یادداشت کنید.
  • برای کارهایتان زمان مشخص کنید.
  • برای انجام کارهای ساده از قبل برنامه‌ریزی کنید.

6. عزت نفس پایین

عزت نفس ضعیف یعنی عدم احترام به خود و فقدان احساس خودارزشی. افراد با عزت نفس پایین به جای اینکه از خودشان فردی بسازند که می‌خواهند باشند، مدام در جست‌وجوی خودشان هستند چرا که هنوز خود را پیدا نکرده‌اند.

به خودتان برچسب نزنید. شاید تلاش‌تان به نتیجه‌ی مطلوب نرسیده باشد، اما فقط وقتی شکست‌خورده به حساب می‌آیید که دست از تلاش بردارید. به خودتان به‌عنوان فردی نگاه کنید که هنوز در تلاش برای دستیابی به یک هدف مشخص است. با چنین طرز فکری راحت‌تر می‌توانید در طولانی‌مدت تا رسیدن به هدف نهایی شکیبا باشید و با پشتکار و عزم راسخ پیش بروید.

شما شکست می‌خورید چون می‌ترسید در میان جمعیت برجسته شوید!

7. اعتقاد به بخت و اقبال

اعتقاد به بخت و اقبال موجب می‌شود که افراد مسئولیت جایگاهی را که اکنون در زندگی دارند نپذیرند و هر موفقیت یا شکستی را به بخت و اقبال نسبت بدهند. این افراد خودشان را به دست سرنوشت می‌سپارند و معتقدند هرچه قرار باشد پیش بیاید اتفاق می‌افتد و به تلاش آنها بستگی ندارد.

هر روز در آینه به خودتان نگاه کنید و بگویید: «من مسئول هستم.» البته که نمی‌توانید روی همه‌ی جنبه‌های زندگی خود کنترل داشته باشید، اما این‌طور هم نیست که کلا هیچ کنترلی نداشته باشید، بلکه در قبال شادی و موفقیت خود مسئول هستید. در واقع این طرز فکر شماست که می‌تواند روحیه‌تان را تقویت کند و شما را به اوج ببرد یا بی‌انگیزه کند و زمین بزند.

8. شما شکست می‌خورید چون فاقد فروتنی هستید

علی رغم محبوبیت بسیاری از افراد، فروتنی توسط افراد موفق به عنوان کلیدی مهم برای موفقیت در نظر گرفته می‌شود. برخی حتی آن را برای موفقیت در نظر می‌گیرند. همانطور که مشخص می‌شود، افراد فروتن به احتمال زیاد مجریان برجسته‌ای خواهند داشت، همانطور که تحقیقات علمی نشان می‌دهند.

اما مزایای دیگری هم وجود دارد که متواضع بودن را نشان می‌دهد. این به شما کمک می‌کند کم‌تر در مورد خودتان فکر کنید (نباید با فکر کردن به خودتان اشتباه کنید). تواضع و فروتنی کمک می‌کند که نقاط قوت، ضعف و محدودیت‌های خود را ارزیابی کنید. اما این کار به شما کمک خواهد کرد تا درک کنید که چیز‌های زیادی وجود دارد که شما نمی‌دانید.

9. شما در ایجاد شبکه و ایجاد روابط قوی شکست می‌خورید

اگر زمانی برای ایجاد روابط قوی با کسانی که می‌توانند به شما کمک کنند، سرمایه گذاری نکنید، چند فرصت را از دست خواهید داد. متاسفانه، بسیاری از اهمیت شبکه را دست کم می‌گیرند. روابط ما می‌تواند به ما کمک کند تا به دیگران دسترسی داشته باشیم و آن‌ها را قانع کنیم که با ما کار کنند، نه علیه ما. ایجاد ارتباط حرفه‌ای به ما کمک می‌کند دقیقا همان افرادی را ملاقات کنیم که منافعشان هم با خودمان هماهنگ است.

10. شما شکست می‌خورید زیرا بیش از حد حواس شما پرت شده است

هر روز چک کردن توییتر، تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، تیک تاک و ... باعث می‌شود که نتوانید بر روی اهداف خود تمرکز کنید. توانایی فرد برای نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی می‌تواند عامل اصلی موفقیت باشد. نحوه برخورد شما با عوامل حواس پرتی، می‌تواند موفقیت شما را به هم بزند یا از بین ببرد.

11. شما شکست می‌خورید زیرا مسئولیت اتفاقات زندگی خود را بر عهده نمی‌گیرید

عدم تمایل به قبول مسئولیت بسیار مربوط به عذر و بهانه‌ها است؛ و یکی از کار‌هایی که منجر به شکست در زندگی می‌شود. ما در مطلب "اگر مسئولیت زندگی خود را به عهده بگیرید، موفق خواهید شد!" درباره ارتباط بین مسئولیت پذیر بودن و موفقیت توضیح دادیم.

12. شما شکست می‌خورید چون باور ندارید که ممکن است

باورهای ناخودآگاه ذهن در مورد احتمالات میزان تلاش و انتظار موفقیت از رفتار بدن را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که ورزشکارانی که باورهای مثبت نادرست در مورد توانایی‌های خود داشتند، از ورزشکارانی که باورهای دقیق یا منفی در مورد توانایی های خود داشتند، بهتر عمل کردند.

13. شما شکست می‌خورید چون در اعماق وجودتان فکر نمی‌کنید لیاقت چیزی را که می‌خواهید دارید

بسیاری از ما، باورها و احساساتی در مورد خود داریم که چندان دلچسب نیستند. شاید در زمان بزرگ‌تر شدن ما بسیار مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌ایم، یا والدین و معلمان‌مان به ما گفته‌اند که به هیچ چیز نمی‌رسیم، یا به‌خاطر باهوش بودن توسط همسالان‌مان تنبیه شده‌ایم.

حرف پایانی

نکاتی که خواندید نه تنها دلیل عدم موفقیت افراد در زندگی را نشان می‌دهند. همچنین نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید از این اشتباهات اجتناب کنید و به جای آن چه کاری می‌توانید انجام دهید. مهم‌تر از همه اینکه این بخش به شما کمک می‌کند تا قدرت بزرگ شکست را کشف کنید. همه ما شکست می‌خوریم. این مساله قابل پیش‌گیری نیست. اما همیشه این انتخاب را داریم که از این تجربیات (اغلب دردآور) برای رشد قوی‌تر در آینده استفاده کنیم.

کانال تلگرام زوم لایف

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود