چرا تقویت ارتباطات برای کسب موفقیت مهم است؟

چرا برای به موفقیت رسیدن در زندگی باید به ارتباط با دیگران اهمیت دهیم؟ شما در ارتباط خود با دیگران چگونه عمل میکنید؟ آیا در ارتباطات با دیگران موفق هستید؟ ارتباطات همچون چسبی است که اعضای یک تیم را در کنار یکدیگر نگه میدارد و هرچه این ارتباط محکمتر باشد، تیم یکپارچهتر است.
تمام کارهایی که شما انجام میدهید، به نوعی به کار گروهی وابسته است. مهم نیست رهبر باشید یا پیرو، مربی یا بازیکن، مهم یا دانش آمور، ولی یا فرزند، مدیرعامل یا کارمند خیریه، به هرحال شما در اجتماع و جزئی از آن هستید و باید با آن در ارتباط باشید.
آیا در ارتباطات با دیگران موفق هستید؟
بهترین روش رهبری یک تیم به نحوهی برخورد با اعضای آن بستگی دارد. برای سنجش استحکام ارتباط خود با دیگران، این پنچ ویژگی را مد نظر داشته باشید:
1. اهمیت احترام متقابل در برقراری ارتباط
اولین گزینه در برقراری ارتباط با دیگران، احترام متقابل است که گویای محترم شمردن عزت نفس اشخاص است. لسگیبلین (Les Giblin) نویسنده و متخصص در امور روابط انسانی میگوید: «شما نمیتوانید باعث شوید که شخص دیگری فکر کند در نظر شما مهم است، درحالی که در درون خود اعتقاد دارید که او بیارزش است.»
لازم است احترام به دیگران را سرلوحهی ارتباط قرار دهید، زیرا شما با یک انسان در تعامل هستید و او احساستان را درک میکند، حتی قبل از اینکه آنها کاری در خور احترام انجام دهد. در این بین باید توجه کنید که خود شما نیز همواره در جستجوی کسب احترام از دیگران هستید.
2. اعتماد و اطمینان
زمانیکه به کسی احترام میگذارید و مدتی را با او در جهت کسب تجربیات مشترک سپری میکنید درحقیقت در فرد مقابل حس اعتماد و اطمینان را که اساسیترین گزینه در برقراری ارتباط خوب بین دو نفر است پایه گذاری میکنید. به گفتهی شاعر اسکاتلندی، جرج مک دونالد: «اعتماد به افراد از دوست داشتن آنها ارزنده تر است.»
3. تجربه های مشترک
احترام میتواند یک ارتباط خوب را پیریزی کند، اما برای ایجاد یک ارتباط قوی تر به خودی خود کافی نیست. شما نمیتوانید با کسی که به درستی نمی شناسید، ارتباطی مناسب برقرار کنید، چرا که ارتباط با وی مستلزم تبادل تجربیات در طول زمان است و این تجربهها به راحتی به دست نمیآید.
برای مثال، وقتی از برایان بیلیک، مربی تیم فوتبال آمریکایی بالتیمور ریونز، پس از کسب جام قهرمانی 2001 دربارهی میزان احتمال قهرمانی در فصل بعد پرسیدند، وی گفت: «پاسخ به این پرسش بسیار مشکل است، چراکه هرسال 20 تا 25 درصد از اعضای تیم تغییر میکنند و بازیکنان جدیدی تجربهی مشترک لازم برای موفقیت با تیم را ندارند؛ تجربیاتی که برای کسب موفقیت تیم ضروری است.»
4. ارتباط دو طرفه
ارتباطات یک طرفه فردی دوامی ندارد. وقتی در یک ارتباط، یک طرف دهنده و دیگری همواره دریافت کننده باشد، این رابطه تداوم نخواهد یافت و سرانجام از بین میرود. این قاعده، در همهی ارتباطات از جمله ارتباط گروهی مصداق دارد.
برای بهبود ارتباطات، همواره فرد باید بخشش و دریافت را کنار هم داشته باشد. از هم تیمیها، همکاران و دوستانتان دربارهی آرزوها و خواستهها و اهدافشان سوال کنید و به آنها توجه داشته باشید و نشان دهید برایتان مهم اند. لازمهی شروع ارتباطات، احترام و توجه به عزت نفس افراد است.

5. لذت های مشترک
زمانی که ارتباطات رشد کرده و مستحکم شد، افراد از با هم بودن لذت می برند. تنها تجربهی با هم بودن است که موجب میشود کارهای ناخوشایند به تجربیاتی مثبت و خوب در زندگی منجر شود.
حرف پایانی
شما در ارتباط خود با دیگران چگونه عمل میکنید؟ آیا زمان و انرژی خود را صرف استحکام آن میکنید یا به قدی بر نتیجه تمرکز می کنید که وجود دیگران را نادیده گرفته و آنها را دست به سر کنید؟
اگر جزء دستی آخر هستید، به گفتهی جورج کینزل و ادوارد دیر در کتاب صعود از نردبان موفقیت بیندیشید: «در ارتباطات، صرف زمان و انرژی خود جهت صرف شناخت افراد از هر گزینهی دیگری مهمتر است و هیچ فرایندی مانند این در رسیدن شما به هدف مورد نظرتان که همانا حس رضایت و خشنودی است، موثر نخواهد بود.»
