بهترین پزشکان متخصص گوش تهران

سیستم شنوایی و گوش داخلی انسان دارای دو مسئولین عمده است. بخش اول که مربوط به حس شنوایی است و بخش دوم که با تعادل در ارتباط است. آسیب به هر یک از این بخش ها می تواند منجر به بروز طیف وسیعی از اختلالات شود که جنبه های مختلفی از زندگی روزمره افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
اما آیا می دانید در صورت بروز چنین مشکلاتی، باید چه کار کنید؟ و یا چه بیماری هایی در این دسته قرار می گیرند؟ پیشنهاد می کنیم برای درک بهتر موضوع به ادامه متن توجه کنید.
مشکلات شنوایی
آسیب شنوایی یعنی اینکه فرد در شنیدن همه یا بخشی از اصوات دچار مشکل باشد. این مشکل می تواند به علل مختلفی ایجاد شوده باشد از جمله مشکلات ژنتیکی یا روند طبیعی پیری و... . افت شنوایی را بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی می کنند که نشان دهنده ی شدت آسیب یا محل آسیب و... است. معمولا هر چقدر درجه افت شنوایی فرد بیشتر باشد، مشکلات ارتباطی روزمره بیشتری را حس خواهد کرد.
افت شنوایی انتقالی در واردی ایجاد می شود که محل آسیب در گوش خارجی یا میانی بوده و مسیر هوایی انتقال صدا به حلزون گوش مختل شده است. این نوع از افت شنوایی می تواند به دلیل عفونت گوش خارجی، عفونت گوش میانی، تجمع جرم گوش، گیر کردن اجسام خارجی، از بین رفتن زنجیره استخوانچه های گوش میانی، تومورهای مختلف و... باشد. افت حسی-عصبی در واقعی ایجاد می شود که صدا به درستی از بخش های قبلی عبور کرده است اما مشکلی در حلزون گوش یا عصب شنوایی وجود دارد.
این نوع کم شنوایی می تواند به دلیل قرارگیری در معرض نویز، پیرگوشی، ضربه به سر، بیماری منییر، تومور اکوستیک، عفونت ها، ژنتیکی، ناشی از مصرف برخی داروها و... باشد. افت شنوایی آمیخته نیز گروه سوم را تشکیل می دهد. این افت شنوایی در واقع حالتی است که افت شنوایی انتقالی و حسی-عصبی به صورت همزمان رخ داده باشند.
کم شنوایی می تواند با علائم دیگری نیز همراه باشد از جمله وزوز گوش، درد گوش، سردرد، سرگیجه، ضعف و بی حسی و...
مشکلات تعادل
تعادل بدن انسان ها با استفاده از اطلاعات سه بخش ایجاد می شود. اطلاعات سیستم دهلیزی گوش داخلی، سیستم بینایی و حس عمقی که همگی به سمت مغز رفته و با کمک یکدیگر به حفظ تعادل بدن فرد کمک می کنند. سرگیجه ناشی از آسیب در مکانیسم گوش داخلی است و بیماران آن را به صورت حس چرخش خود یا محیط اطرافشان توصیف می کنند. سرگیجه حمله ای وضعیتی خوش خیم یک از رایج ترین اختلالت تعادلی است که به بروز مشکل در مجاری نمیدایره مرتبط است.
تشخیص مشکلات گوش
تشخیص مشکلات شنوایی
ارزیابی های شنوایی شامل تست های مختلف رفتاری و الکتروفیزیولوژیک است. معروف ترین آن ها تحت عنوان ادیومتری شناخته می شود و نشان دهنده ی شدت کم شنوایی و الگوی آن است. تست تمپانومتری نیز برای بررسی حرکت پرده گوش و تا حدودی سلامت گوش میانی است. در کودکان کوچکتر که قادر به پاسخگویی در برخی تست ها نیستند، از آزمون های الکتروفیزیولوژی استفاده می شود.
تشخیص مشکلات تعادلی
در این بیماران نیز ابتدا تاریخچه گیری می شود. مدت سرگیجه، زمان شروع آن، محرکات آغاز یا تشدید سرگیجه، علائم همراه، شدت سرگیجه و علائم همراه، سابقه ضربه، مصرف داروها و... همگی اطلاعاتی هستند که می توانند سرنخ های خوبی در مورد علل احتمالی سرگیجه و عدم تعادل به پزشک بدهند. بر همین اساس نیز می توانند ارزیابی های پایه و یا تخصصی تر تعادل را درخواست کنند. این ارزیابی ها عمدتا شامل تست های تعادلی الکترونیستاگموگرافی، تصویر برداری MRI و ارزیابی های الکتروفیزیولوژی در برخی از موارد است.
درمان ها
درمان مشکلات شنوایی
درمان مشکلات به علت ایجاد کننده این مشکل بستگی دارد. اگر تجمع جرم گوش باعث بروز کم شنوایی شده بود، پزشک با شستشوی گوش خواهد توانست این مشکل را حل کند. گیر کردن جسم خارجی در گوش نیز توسط پزشک رفع خواهد شد. در مواردی که عفونت در گوش وجود دارد، از داروهایی برای کنترل عفونت گوش یا تسکین علائم درد و... استفاده می شود و گاهی هم نیازی به تجویز دارو نیست و پزشک اندکی منتظر می ماند تا تجمع مایع به صورت خودبخود بهبود یابد.
در برخی موارد تجمع مایع در گوش میانی نیاز است که لوله تهویه توسط یک جراحی کوچک و ساده سرپایی روی پرده گوش قرار گیرد تا محیط گوش میانی به حالت عادی بازگردد. سمعک به عنوان درمان توانبخشی اصلی در اکثر موارد کم شنوایی می تواند به فرد کمک کند تا زندگی آسوده تری داشته باشد.
درمان مشکلات تعادلی
مشکلات تعادلی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. به عنوان مثال بیماری سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم را می توان با مانورهای توانبخشی در اکثر موارد به راحتی درمان کرد. در سرگیجه های حاد شدید که علائم تهوع و استفراغ بشدت وجود دارند و فرد را اذیت می کنند، تجویز داروهای مختلف برای کاهش علائم، بسیار رایج است و به فرد کمک میکند تا روزهای اول مشکل را طی کند. بعد از مدتی که علائم فروکش کرد، می توان توانبخشی دهلیزی را شروع کرد.
این درمان شامل یک سری تمرینات و حرکات است که موجب می شود مغز بیمار به این داده های جدید سیستم تعادلی عادت کند و کمتر واکنش نشان دهد. توانبخشی دهلیزی دارای رویکردهای مختلفی است و به خوبی می توان در اکثر مشکلات با منشاء دهلیزی از آن استفاده کرد و کارایی بالایی نیز دارد. عمل جراحی در برخی از مشکلات تعادلی رایج است.
به عنوان مثال گسیختگی مجرای نیمدایره فوقانی که جراح سعی می کند به ترمیم بخش آسیب دیده بپردازد. گاهی نیز جراحی برای حذف سیستم تعادل در سمت درگیر است تا شدت علائم فرد کاهش یابد. این جراحی ها بنابر صلاحدید پزشک و در مواردی خاص توصیه می شوند. گاهی نیاز است که فرد ترکیبی از درمان ها را داشته باشد. بیماری منییر یکی از این مثال هاست. این بیماری ماهیتا حمله ای و غیرقابل پیش بینی است و حتی ممکن است فرد در بین حملات، کاملا سالم باشد.
رژیم غذایی کم نمک و در برخی موارد درمان با داروهای ادرارآور می تواند به فرد کمک نماید. در موارد شدیدتر گاهی نیاز به تزریق داخل گوشی برخی داروها و گاهی نیز به عمل جراحی نیاز است تا سیستم تعادل آن سمت را از بین ببرند.
تشخیص و درمان این مشکلات با چه کسی است؟
وقتی صحبت از مشکلات گوش می شود، قاعدتا باید به متخصصین بیماری های گوش مراجعه نمایید. این متخصصین شامل پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی شناسان است. تخصص گوش و حلق و بینی دارای طیف گسترده ای است و بیماری های مختلفی در ناحیه سر و گردن را شامل می شود. برخی از پزشکان این حیطه به صورت تخصصی تر به مشکلات گوش می پردازند (اتولوژیست ها و نوراتولوژیست ها).
شنوایی شناسان نیز از جمله افراد هستند که در حیطه تشخیص و توانبخشی اختلالات مرتبط با گوش آموزش دیده و فعالیت دارند. پزشک گوش و حلق و بینی در ابتدا به تشخیص اولیه علت مشکل می پردازد و موارد واضح قابل درمان را برطرف می کند مثل تجمع جرم گوش یا عفونت ها. در مواردی که نیاز به تست های تشخیصی دقیقتر وجود دارد، بیمار را به شنوایی شناس ارجاع خواهد داد.
شنوایی شناسان با استفاده از ابزارها و روش های مختلفی می توانند میزان آسیب شنوایی و محل آسیب را تا حد زیادی مشخص نمایند. پزشک گوش و حلق و بینی پس از آن قادر است روند درمان فرد را تعیین نماید. او برای درمان های دارویی، جراحی و... اقدام می کند. در مواردی که کم شنوایی با استفاده از چنین روش هایی قابل درمان نباشد، برای دریافت سمعک به شنوایی شناس ارجاع خواهند شد.
تعامل بین شنوایی شناسان و متخصصین گوش و حلق و بینی بسیار زیاد است در نتیجه ما در مرکز تخصصی گوش و شنوایی هییرپلاس برای راحتی شما عزیزان، امکان استفاده از خدمات هر دو آن ها را فراهم کرده ایم و شما می توانید خدمات تشخیص و درمان خود را با کمک پزشکان و شنوایی شناسان مستقر در این مرکز دریافت نمایید. جمعی از بهترین پزشکان متخصص گوش تهران در این مرکز حضور دارند تا به سهولت بتوانید به خدمات مورد نیاز خود در زمینه اختلالات شنوایی و تعادل دسترسی داشته باشید.
تجهیزات مرتبط با تشخیص و درمان کم شنوایی در مرکز هییرپلاس موجود است و پس از مشاوره توسط کادر مجرب ما، می توانید به جدیدترین و باکیفیت ترین سمعک های دنیا دسترسی داشته باشید. ارزیابی و توانبخشی تعادل نیز با استفاده از تجهیزات باکیفیت و توسط شنوایی شناس آموزش دیده ارائه می شود تا رضایت بالایی از خدمات ارائه شده در مرکز تخصصی گوش و شنوایی هییرپلاس داشته باشید.
مجموعه ای از بهترین پزشکان متخصص گوش تهران و تجهیزات موجود در مرکز برای انجام تست های تشخیصی و همچنین ارائه خدمات درمانی و توانبخشی در مرکز تخصصی گوش و شنوایی هییرپلاس باعث شده است که این مرکز به عنوان یکی از بهترین مراکز تخصصی گوش و شنوایی در سطح تهران مطرح باشد.
آدرس:
- تهران، سعادت آباد، بلوار سرو غربی، بین چهارراه سرو و میدان کتاب، پلاک 115، طبقه دوم
شماره تماس:
- 02122111315
- 02122141533
