زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

10 چالش جدی راه اندازی کسب و کار اینترنتی

10 چالش جدی راه اندازی کسب و کار اینترنتی

10 چالش جدی راه اندازی کسب و کار اینترنتی

طی دهه گذشته استفاده از اینترنت به شکل گسترده‌ای رشد پیدا کرده و امروزه بسیاری از افراد جهت رسیدن به پاسخ پرسش‌های خود و خرید محصولات گوناگون از این بستر کمک می‌گیرند. با توجه به رشد وسیع اینترنت، کسب و کار اینترنتی نیز رونق بسیاری زیادی پیدا کرده است. جهت راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین یا سایت فروشگاهی باید با چالش‌های مختلفی مواجه شد و به شکل درست آن‌ها را مدیریت کرد. در ادامه قصد داریم به 10 چالش جدی راه اندازی کسب و کار اینترنتی اشاره کنیم.

1. برآورد هدف

یکی از مهم‌ترین دلایل شکست در کسب درآمد آنلاین را می‌توان به نداشتن هدف مشخص ارتباط داد. به طور کلی برای آغاز هر پروژه و کسب و کاری باید هدفی را تعیین کنید تا طبق آن پیش بروید. در صورت نبود هدف، بدون شک شکست پروژه حتمی خواهد بود. بسیاری از افراد که سودای رسیدن به سود زیاد در کم‌ترین زمان ممکن را دارند، به دنبال آن هستند که تنها در سریع‌ترین زمان ممکن با امتحان کردن روش‌های مختلف به درآمد زیاد برسند. موضوعی که در این زمینه اهمیت دارد آن است که حتما روی هدفی خاص و روشی منحصربه‌فرد متمرکز شوید و پیوسته آن را تغییر ندهید. 

2. توجه به ظاهر و امکانات سایت فروشگاهی

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که ممکن است بسیاری از افراد هنگام راه اندازی کسب و کار اینترنتی به آن توجه نداشته باشند، ظاهر سایت است. اگر ظاهر سایت فروشگاهی شما زیبا باشد، شک نکنید که کاربر به آن جذب شده و برای مراجعه به صفحات مختلف اقدام خواهد کرد؛ اما عدم توجه به ظاهر، بدون شک منجر به فراری شدن کاربران خواهد شد. برای آگاهی از امکانات پایه و ضروری یک فروشگاه اینترنتی اینجا کلیک کنید.

3. تولید محتوای یونیک

جهت رسیدن به سوددهی در کسب و کار اینترنتی باید توجه ویژه‌ای به محتوای سایت خود داشته باشید تا بتوانید نظر تعداد زیادی از مخاطبان و کاربران اینترنت را به سمت خود جلب کنید. محتوای تولیدی توسط شما باید خاص بوده و به‌هیچ‌وجه کپی از سایت‌های دیگر نباشد. بسیاری از افراد موفق بارها تاکید کرده‌اند در صورت ارائه یک محتوای جذاب قادر خواهید بود که به شکل معجزه‌آسایی کسب و کار خود را رشد دهید. بسیاری از افرادی که قصد راه‌ اندازی فروشگاه‌های اینترنتی را داشتند، به امر تولید محتوای یونیک توجه نداشته و به همین دلیل نیز نمی‌توانند با سرعت مدنظرشان به موفقیت و هدفی نهایی خود برسند. 

4. پیاده‌سازی درست اصول سئو 

در فضای رقابتی کسب و کار اینترنتی، افراد همواره تلاش می‌کنند تا از روش‌های گوناگون جهت جلب نظر مثبت موتورهای جستجو (ازجمله گوگل) به سایت فروشگاهی خود استفاده کنند. سئو یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که با رعایت اصول و استفاده از روش‌های کاربردی آن می‌توانید با سرعت بیشتری کاربران اینترنت را به سمت سایت خود جذب کنید. سئو درواقع به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که جهت بهینه‌سازی سایت خود برای موتورهای جستجو انجام می‌دهید. روش‌های پیاده‌سازی سئو بسیار متنوع و گسترده هستند. جهت استفاده از روش‌های سئو می‌توانید موارد آموزشی آن را فراگرفته یا از کمک متخصصان سئو بهره بگیرید. در هر صورت باید توجه داشته باشید که از اصول کلاه سیاه سئو برای رسیدن به هدف خود استفاده نکنید. 

افراد با استفاده از روش‌های کلاه سیاه قصد دارند تا گوگل و یا به طور کلی موتورهای جستجو را با ترفندهای مختلف گول بزنند تا در زمانی کمتر به رتبه‌های برتر صفحه نتایج برسند. این روش‌ها خیلی سریع توسط الگوریتم‌های گوگل شناسایی شده و سایت متخلف جریمه خواهد شد؛ به همین دلیل استفاده از روش‌های کلاه سیاه سئو به‌هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌شود. درمجموع اگر اصول سئو را به شکل صحیح و اصولی روی سایت خود پیاده‌سازی کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که دیر یا زود به موفقیت مدنظرتان خواهید رسید. 

5. کمک گرفتن از افراد متخصص 

در مسیر پرفراز و نشیب راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید از افراد متخصص و باتجربه کمک بگیرید تا شکست‌های بزرگی را تجربه نکنید. یادتان نرود که تنها با تکیه بر دانسته‌ها و تجارب خود نمی‌توانید به موفقیت برسید. شما باید در زمینه‌های گوناگون از افراد متخصص بهره ببرید تا به شکل موثر کسب و کار خود را بهبود ببخشید. در ابتدای راه شاید چندان به کمک افراد متخصص در زمینه‌های مختلف نیاز پیدا نکنید؛ اما پس از دیده شدن و رشد، باید از افراد مختلف کمک بگیرید تا موقعیت فعلی خود را حفظ کنید و آن را توسعه دهید. برخی افراد جهت صرفه‌جویی در هزینه‌ها سعی می‌کنند تا تمام کارها را خودشان به تنهایی و بدون کمک گرفتن انجام دهند؛ این روش در درازمدت و با توسعه کسب و کارتان به شما آسیب خواهد زد. 

6. استفاده از شبکه‌های اجتماعی و فعالیت مداوم

امروزه شبکه‌های اجتماعی مختلف (ازجمله اینستاگرام) نقش بسیار مهمی را در زندگی افراد بازی می‌کنند. شبکه‌های اجتماعی طی مدت زمانی کوتاه توانستند سیل زیادی از مخاطبان را به سمت خود جذب کنند و به بستری مهم جهت تاثیرگذاری بر مخاطبان تبدیل شوند. بدون شک اهمیت دادن به این بستر غنی می‌تواند تا حد زیادی شما را به هدف‌تان رسانده و سود فوق‌العاده‌ای را برایتان به ارمغان بیاورد. پس از آغاز کسب و کار اینترنتی خود، حتما گزینه‌هایی را در آن برای به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی طراحی کنید تا بتوانید محصولات و محتوای سایت خود را به راحتی با کاربران شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. راه‌اندازی صفحات مربوط به فروشگاه اینترنتی‌تان در شبکه‌های اجتماعی و همچنین فعالیت مداوم در آن‌ها می‌تواند توجه مخاطبان زیادی را به سمت کسب و کار شما جلب کند.

ضرورت استفاده از شبکه های اجتماعی در کسب و کار آنلاین

7. ارائه محصولات باکیفیت

اگر محصولات ارائه شده در کسب و کار اینترنتی شما از کیفیت لازم برخوردار نباشد، خیلی زود شکست خورده و قادر نخواهید بود که به فروش بالا برسید. درواقع باید تمام هدف‌تان در این راه را به جلب رضایت کاربر یا مشتری اختصاص دهید تا به موفقیت برسید. فروشگاه‌های اینترنتی زیادی وجود داشتند که زمانی مورد توجه مخاطبان بودند، اما در ادامه پس از ارائه محصولات بی‌کیفیت کاربران خود را از دست دادند و با افت فروش مواجه شدند. 

8. مدیریت درست

توجه داشته باشید که برای هر کسب و کاری یک مدیریت قدرتمند ضروری است. اگر در مدیریت کسب و کار اینترنتی و بررسی هزینه‌های مختلف قدرتمند عمل نکنید، شاهد ضررهای مختلفی خواهید بود که شما و فروشگاه‌تان را به شکست خواهد کشاند. جهت مدیریت درست مجموعه خود می‌توانید از کتاب‌های نوشته شده در این زمینه و یا کلیپ‌های آموزشی بهره بگیرید تا اصول مدیریت را به خوبی یاد گرفته و آن‌ها را پیاده‌سازی کنید. 

9. برنامه‌ریزی درست

پس از تعیین هدف، باید جهت رسیدن به آن برنامه‌ریزی درست و اصولی انجام دهید. روش‌های برنامه‌ریزی با گذر زمان و پدیدار شدن مشکلات مختلف، ممکن است دچار تغییر شوند؛ اما درمجموع یک برنامه‌ریزی درست می‌تواند به بهترین شکل ممکن به توسعه کسب و کارتان کمک کند. 

10. استراتژی‌های جذب مخاطب

علاوه‌بر توجه به اصول سئو، محتوا و همچنین فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، باید استراتژی‌های مختلف دیگری را برای جلب رضایت مخاطب طراحی کنید. این استراتژی‌ها بسیار متنوع هستند که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به برگزاری قرعه‌کشی و یا تبلیغات در رسانه‌های مختلف اشاره کرد.

استراتژی های بازاریابی دیجیتال و جذب مخاطب

جمع بندی

اگر دقت کرده باشید بعضی از کسب و کارها در 10 سال اخیر تقریبا از بین رفته اند. پس حتما به فکر آنلاین کردن کسب و کار خود باشید. جهت راه‌ اندازی کسب و کار اینترنتی خود می‌توانید از کمک مجموعه‌های تخصصی این حوزه بهره بگیرید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود
    تعداد نظرات (2)
    1. امیرمحمد در 26 دی 1400
      واقعا توی دنیای امروزی بدون کسب و کار اینترنتی نمیشه ادامه داد. اگه یه سایت درست و اصولی نداشته باشیم قطعا از رقبا عقب میمونیم و بزودی باید جمع کنیم
      پاسخ
    2. مهمان مجتبی در 25 دی 1400
      مرسی خیلی مفید بود. واقعا راه اندازی کسب و کار اینترنتی به یک ضرورت تبدیل شده و حتما باید براش سرمایه گذاری کرد.
      پاسخ