زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن چیست؟ + 7 معیار مهم

تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن چیست؟ + 7 معیار مهم

تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن چیست؟ + 7 معیار مهم

برای آگاهی از فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن، باید بسیاری از موارد را در نظر گرفت. برخی از افراد با توجه به سلیقه خود به طور مستقیم به دنبال یکی از این نوع دکوراسیون‌ها می‌روند. اما برخی دیگر بیشتر به دنبال این هستند که کدام یک از این نوع دکوراسیون‌ها بهتر هستند. اما در واقع بهتر بودن به آن معنایی که برخی از افراد به دنبال آن هستند وجود ندارد.

مناسب بودن یک نوع دکوراسیون به شرایط مکان و همچنین سلیقه افراد بستگی دارد. اما اگر در یک جمله بخواهیم به فرق بین این دو نوع دکوراسیون بپردازیم، یک عامل بسیار بارز است. دکوراسیون مدرن در مقایسه با دکوراسیون کلاسیک، کاربردی‌تر بوده و همچنین میانه خوبی با جزئیات زیاد ندارد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن صحبت کنیم.

مقایسه دکوراسیون کلاسیک و مدرن از نظر رنگ‌ ها

رنگ‌ها یکی از شاخصه‌های اصلی در تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن هستند. در دکوراسیون مدرن، دست شما برای انتخاب رنگ‌ها بازتر است. در واقع هیچ محدودیتی برای انتخاب رنگ وجود ندارد. اما معمولا بر اساس کاربری مکان مورد نظر می‌توان رنگ‌های خاص‌تری را انتخاب کرد. به طور مثال برای اتاق دخترانه و پسرانه، رنگ‌های جداگانه‌ای در نظر می‌گیرند. اما در دکوراسیون کلاسیک اغلب رنگ‌ها حول محور رنگ قهوه‌ای و تناژ‌های متفاوت آن می‌گردد. البته در برخی از موارد از رنگ‌های مشکی، آبی و سبز نیز استفاده می‌شود. این مورد بیشتر در سبک نئوکلاسیک استفاده می‌شود.

شاید بتوان دکوراسیون کلاسیک را ماندگارترین و همیشگی‌ترین سبک دانست. دکوراسیون خانه کلاسیک سبکی است که همیشه طرفداران خود را داشته است و البته تعدادی این طرفداران هم کم نیست. در سبک کلاسیک معمولاً از ستون‌ها، مجسمه‌ها و مواردی از این دست استفاده می‌شود. قرینگی نیز یکی از مواردی است که در این سبک اهمیت زیادی دارد. این نوع دکوراسیون قابلیت تلفیق موارد مختلف را باهم دارد. 

سقف و دیوارها در دکوراسیون کلاسیک و مدرن

در مقایسه دکوراسیون مدرن و کلاسیک، سقف و دیوارها نیز نقشی اساسی دارند. معمولاً در سبک مدرن، سقف‌ها به شکل ساده بوده و بیشتر از چراغ‌ها و اسپات لایت‌ها استفاده می‌شود. اما در سبک کلاسیک برای سقف‌ها از تزیینات مختلف مانند تزیینات طلایی و به جای چراغ از لوستر استفاده می‌شود. در مورد دیوارها نیز به همین ترتیب است. در سبک مدرن دیوارها به صورت ساده ساخته می‌شوند و بیشتر از مواردی مانند کاغذ دیواری و رنگ استفاده می‌شود. اما در سبک کلاسیک، گچبری‌های پیچیده و لوکس در تزیینات دیوار به کار می‌روند.

کابینت کلاسیک

مبلمان و پرده‌ ها در دکوراسیون کلاسیک و مدرن

یکی دیگر از عوامل موثر در فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن، مبلمان و پرده‌ها هستند. مبلمان در سبک مدرن بیشتر با روکش پوشانده شده و با طراحی‌های ساده به کار می‌روند. اما در سبک کلاسیک، طراحی‌ها پیچیده‌تر و با تزیینات و کنده‌کاری‌های بیشتری همراه هستند. همچنین در سبک مدرن محدودیت رنگی وجود ندارد. اما در سبک کلاسیک بیشتر از رنگ‌های طلایی و قهوه‌ای استفاده می‌شود.

البته به تناسب موقعیت می‌توان به مقدار کمی از رنگ‌های دیگر نیز استفاده نمود. در مورد پرده‌ها نیز اصول خاصی وجود دارد. پرده‌های سبک مدرن معمولاً نقش‌های شلوغ‌تری داشته و به شکل کرکره هستند. اما پرده‌های سبک کلاسیک معمولاً تا روی زمین کشیده می‌شوند. همچنین پرده‌های سبک مدرن نباید مانع از ورود نور به منزل شوند. اما در مورد پرده‌های کلاسیک این الزام وجود ندارد.

کفپوش ها

کفپوش‌ها نیز از دیگر عوامل موثر در فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن هستند. کفپوش‌های مورد استفاده در سبک کلاسیک، معمولاً سرامیکی، چوبی یا سنگی هستند. در سبک مدرن از موزاییک و موارد ساده‌تر نیز استفاده می‌شود. اما می‌توان گفت در سبک مدرن دست شما بازتر است و می‌توانید از کفپوش‌های سرامیکی، مرمری و یا چوبی نیز استفاده کنید.

دکوراسیون مدرن

اکسسوری‌ ها و لوازم تزیینی

از دیگر عواملی که در تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن موثر هستند، اکسسوری‌ها و لوازم تزیینی را می‌توان نام برد. در سبک مدرن تمام لوازم، طراحی‌های ساده و خطی دارند. به طور کلی تاکید سبک مدرن بیشتر بر روی سادگی است. اما در سبک کلاسیک همه چیز دارای تزیینات و حتی می‌توان گفت تجملات خاصی هستند.

نوع نورپردازی

نوع و میزان نورپردازی از دیگر عوامل مهم در فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن است. سبک مدرن تاکید زیادی بر روی نور ورودی از محیط بیرون به داخل منزل دارد. اما در سبک کلاسیک، ورود نور اهمیتی ندارد و بیشتر تاکید بر روی تزیینات و تجملات خاص و لوکس است. به طور مثال اگر پرده‌های استفاده شده در سبک کلاسیک، جلوی ورود نور به داخل منزل را بگیرند، هیچ اهمیتی ندارد. بلکه مهم این است که این پرده‌ها، تزییناتی لوکس داشته باشند.

هزینه ها

از مجموع مواردی که گفته شد می‌توان در مقایسه دکوراسیون مدرن و کلاسیک، به هزینه‌ها نیز اشاره کرد. به طور کلی سبک کلاسیک هزینه بیشتری را نسبت به سبک مدرن می‌طلبد؛ زیرا تمام موارد در این سبک، دارای تزیینات و تجملات خاص و لوکس هستند. در واقع تاکید بیشتر سبک کلاسیک بر روی لوکس بودن دکوراسیون است. اما در سبک مدرن همه چیز ساده و بدون تجملات هستند. به همین دلیل هزینه‌های مصرفی برای دکوراسیون سبک مدرن در مقایسه با سبک کلاسیک بسیار کمتر است.

انواع دکوراسیون مدرن ایرانی با توجه به میزان فضای موجود در داخل خانه و سبک چیدمان آن، با استفاده از انواع اقلام چوبی، ام دی اف، شیشه‌ای و فلزی با ایده‌هایی جذاب و مطابق با ترندهای روز دنیا قابل پیاده سازی هستند. شما می‌توانید با استفاده از این ایده‌ها بدون نیاز به هزینه فراوان امکان ایجاد فضایی شیک را با توجه به سبک دکوراسیون مدرن خانه خود داشته باشید. 

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن پرداختیم. اما عنصر مهم دیگری نیز وجود دارد که تعیین می‌کند سبک انتخابی شما کلاسیک باشد یا مدرن! این عنصر مهم، متراژ مکان مورد نظر است. معمولاً سبک کلاسیک را برای مکان‌هایی با متراژ بالا انتخاب می‌کنند؛ زیرا همان گونه که گفتیم در سبک کلاسیک، تمام لوازم دارای تزیینات و نقش و نگارهای زیاد بوده که همین امر اندازه و حجم آنها را بزرگتر می‌کند.

همین موضوع سبب می‌شود که این سبک برای خانه‌هایی با متراژ پایین چندان مناسب نباشد. بنابراین افرادی که دارای منازلی با متراژ پایین هستند، بهتر است از سبک مدرن استفاده کنند. البته افرادی که علاقه زیادی به سبک کلاسیک دارند، می‌توانند از سبک نئوکلاسیک استفاده نمایند. سبک نئوکلاسیک نسبت به کلاسیک دارای نزدیکی‌های بیشتری به سبک مدرن است.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود