در بیمارستانهای ایران از چه نوع تختهای بیمارستانی استفاده میشود؟

تخت بیمارستان (Hospital Bed) یکی از اجزای موردنیاز و لازم در محیط بیمارستان است که نمیتوان محیط بیمارستان را بدون آنها تصور کرد. تخت بیمارستانی برای منزل عبارت است از تختی که برای بیمار در نظر گرفتهشده تا بتواند بر روی آن تا هر مدتزمانی که خواست، استراحت کند.
امروزه با توجه به پیشرفتهای گستردهای که در اطراف خود مشاهده میکنیم، تخت بیمارستان در مدلهای گوناگونی وارد بازار شده که نسبت به مدلهای پیشین خود از کیفیت و راحتی بیشتری برخوردارند و تحمل محیط بیمارستان را برای کادر درمانی و خود فرد فراهم میکند. قصد داریم در این متن، انواع مختلف تخت بیمار و تخت بیمارستان را در بخشهای مختلف یک بیمارستان، مورد بررسی قرار دهیم.
تخت بیمارستانی در انواع مختلف تخت بستری، تخت CPR، تخت جراحی، تخت زایمان، تخت ارتوپدی و تختهای مربوط به بخش ICU و CCU اشاره دارد که تا حد ممکن به بررسی هرکدام و ویژگیهای دیگر آن میپردازیم.
تخت بستری
تختهای بستری در سه نوع یک، دو و سه شکن وجود دارد و جنس آن از ABS است که از قابلیت شستوشو و ضدعفونی برخوردار است، این نوع تخت شامل تمام ویژگیهای یکتخت باکیفیت و مرغوب بهطور کامل می باشد، برای مثال این تخت در رنگهای مختلف وجود دارد و مجهز به ضربهگیر است، همچنین در کنار این تخت یکپایهی سرم نیز وجود دارد که استفاده از آن را در اتاقهای بستری راحتتر میکند.
تختهای مختص برای اتاق زایمان
تختهایی که در اتاق زایمان و برای تخت بیمار استفاده میشود، باید از راحتی بالایی برخوردار باشد تا مادر باردار اذیت نشود، به همین دلیل تختهای این اتاق بیشتر از نوع برقی و مکانیکی است که امکان جابهجایی راحت بیمار را فراهم کند، همچنین این تختها قابلیت تبدیل به تخت جراحی را دارند و این ویژگی باعث میشود که اگر شرایط غیرمنتظرهای رخ داد بتوان آن را بهطور صحیح مدیریت کرد. تختی که در این اتاق استفاده میشود باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد، زیرا خانمی که باردار است، پیش و بعد از زایمان خود باید استراحت کند و اگر تختی که مورد استفاده قرار میگیرد کیفیت نامناسب داشته باشد، او را اذیت میکند.
تخت بيمارستان ژنيکولوژي یک مدل از تختهایی است که برای بخش زنان و زایمان مورد استفاده قرار میگیرد و امکان معاینات رحمی را برای دکتر زنان فراهم میکند. این تخت، طراحی مخصوصی برای قرارگیری سر و پا دارد که تا حدودی شبیه به تختهای زایمان است.
تخت بیمارستان برای فرد دیالیزی
بیمارانی که از نارسایی کلیه رنج میبرند، باید هرچند وقت یکبار تحت دیالیز قرار گیرند. تختهایی که برای این بیمارها در نظر گرفتهشده، امکان تغییر در حالتهای گوناگون را دارد و فرد میتواند حین دیالیز، پوزیشن های مختلفی را برای راحتی تجربه کند. ایجاد تغییر در طول و ارتفاع این تخت بسیار راحت است و سبب شده فرد بیمار بتواند بهتنهایی این کار را انجام دهد. این تختها در مدل برقی استفاده میشود و در بعضی از موقعیتها با نام صندلی دیالیزی شناخته میشود.
تختهای مناسب برای اقدام CPR
زمانی که بیمار علائم حیاتی خود را از دست میدهد بر روی فرد عمل CPR انجام میشود که شامل اقداماتی چون شوک قلبی و تنفس دهانبهدهان است. در محیطهای بیمارستان تختهایی مختص به عمل CPR یا همان احیا وجود دارد که از شکنهای متفاوت در نوع تخت استفاده میشود. این مدل از تخت بیشتر در قسمت اورژانس کاربرد دارد و باعث میشود اگر مشکلی پیش آمد، بتوان آن را بهراحتی کنترل کرد. بدنهی این مدل از تخت از جنس ABS است و از هر چهار طرف دارای ضربهگیر می باشد که به همراه تشک، تخت بیمار را شکل میدهد.
تخت بیمارستان مناسب برای اطفال
تختهای مورداستفادهی اطفال، تشکی به ضخامت 10 سانتیمتر دارد و زاویهی پشتی آن تا 30 درجه میتواند تغییر کند. این تختها در انواع دو و سه شکن موجود هستند و قابلیت تغییر در ارتفاع را دارند؛ البته در بین این مدل از تختها، تختهایی با ارتفاع ثابت نیز وجود دارد؛ هر دو حالت از این تخت قابلیت شستوشو و ضدعفونی را داشته، همچنین به سبب چرخهایی که دارد، جابهجایی راحتتری نیز خواهد داشت.
