سفر دو روز به تهران - چیکار کنیم و کجا بریم؟

تهرانِ بزرگ، شهری که عمری بیش از چهارصد سال دارد و در حدود صد و پنجاه سال است که پایتخت کشور عزیزمان ایران است. این روزها این کلانشهر عمدتا به دلیل ادارههای دولتی و شرکتهای خصوصی فراوان، بیمارستانها، سفارتخانهها، و بسیاری اماکن اداری دیگر گردشگران را به سمت خودش میکشاند. مراکز خرید و تفرجگاههای مدرن این شهر، جایی برای وقت گذرانی و تفریح ساکنین این شهر و مسافرانی است که به تهران میآیند.
اما نباید از اماکن تاریخی، موزهها و جاهای دیدنی فراوانی پایتخت غافل شد. مطمئنا اگر شما قصد یک سفر کوتاه به تهران را دارید، با این پرسش مواجه خواهید بود که سفر دو روز به تهران - چیکار کنیم و کجا بریم؟. در اینجا برای این که بتوانید بهترین استفاده را از یک سفر کوتاه مدت به تهران بکنید، به شما پیشنهاداتی میکنیم.
برای بازدید از اماکن تاریخی تهران کجا بریم؟
یکی از کارهای هیجانانگیز در تهران، بازدید از اماکن تاریخی آن است. امروزه بخشی از میراث تاریخی تهران به کافه و رستوران تبدیل شدهاند، بنابراین شما میتوانید کافهگردی را با بازدید از برخی اماکن تاریخی ترکیب کنید و اوقاتی خوش برای خود رقم بزنید. برخی از اماکن تاریخی تهران که در یک سفر دو روزه میتوان از آنها بازدید کرد، عبارتند از:
- کاخ گلستان که تنها میراث جهانی یونسکوی تهران است و در خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ قرار دارد. مجموعه بزرگ فرهنگی تاریخی سعدآباد دارای بخشهای مختلفی نظیر کاخ سبز، کاخ سفید، موزهی آب، موزهی برادران امیدوار، کتابخانه، موزه خط و کتابت میرعماد، موزهی ظروف سلطنتی و موزهی مردمشناسی. به یاد داشته باشید که بازدید از کل این مجموعه به چند روز زمان نیاز دارد.
- مجموعهی کاخ موزه نیاوران واقع در میدان شهید باهنر، که امروزه به فرهنگسرایی به همین نام تبدیل شده است. شما میتوانید با اقامت در هتل اسپنیاس پالاس که یک کاخ مدرن امروزی است، خود را برای بازدید از این کاخ آماده کنید.
- خیابان سی تیر تهران که یک خیابان سنگفرش است و موزههای ملی، سفال و آبگینه به همراه بناهایی مثل کلیسای پطروس مقدس، کنیسهی حییم و آتشکدهی زرتشتی آدریان در آن قرار دارد و چند سالی است که یک فود کورت با غذاهای متنوع ایرانی و بینالمللی جذابیت آن را تکمیل کرده است.
- میدان حسن آباد یا میدان ملکالمتکلمین یا میدان هشت گنبد یکی از جاهای تاریخی متعلق به دوران قاجار است که دور تا دور آن دارای ساختمانهای گنبدی شکل قرینه است.
- سردر باغ ملی از آثار به جا مانده از دوران قاجار که یکی از نمادهای تهران است.
- میدان توپخانه واقع در خیابان امام خمینی با ساختمانهای قدیمی مربوط به زمان قاجار.
- عمارت مسعودیه شامل بخشهای عمارت دیوانخانه، عمارت سفرهخانه، حیاط و عمارت سید جوادی، عمارت و حیاط مشیرالدوله، باغ دیوانخانه و حیاط خلوت. امروزه یک سالن تئاتر در عمارت مسعودیه وجود دارد.
- مسجد و مدرسهی سپهسالار که این مدرسه، پس از مدرسهی چهارباغ اصفهان، از بزرگترین و باشکوهترین بناهای مذهبی در ایران است.
- برج طغرل شهر ری متعلق به دوران سلجوقیان است، یعنی زمانی که هنوز تهران تا پایتخت شدن خیلی فاصله داشت. میگویند اینجا یا آرامگاه طغرل بیک سلجوقی است و یا خلیل سلطان، فرزند تیمور لنگ و همسر او، شادالملک در آن آرمیدهاند.
موزههای معروف تهران
تهران دارای موزههای بسیار زیادی است. اگر شما برای رزرو هتل تهران اقدام کردهاید، حتما بازدید از چند موزه را در برنامهتان قرار دهید. از آن جمله موزههای تهران میتوان به موزهی ملی ایران (دارای دو بخش ایران باستان و دوران اسلامی)؛ موزهی آبگینه و سفال، خانه موزهی مقدم، موزهی فرش، موزهی جواهرات ملی، موزهی حیات وحش، موزهی سینما، موزهی اتومبیلهای قدیمی، موزهی هنرهای معاصر و بسیاری دیگر اشاره کرد که میتوان در یک سفر دو روزه از یک یا چند تای آنها بازدید کرد.
در امامزادههای تهران زیارت کنید
امامزاده صالح واقع در تجریش یکی از معروفترین امامزادههای پایتخت است که همه روزه بسیاری برای زیارت به آن میروند. امامزاده داود در غرب تهران و شاه عبدالعظیم و امامزاده عبدالله در شهر ری سه امامزاده و مکان زیارتی دیگر هستند. البته با توجه به این که این امامزادهها هر یک در بخش مجزا از شهر قرار دارند و فاصلهی آنها از هم زیاد است، بهتر است شما پس از رزرو آنلاین هتل برای یک سفر دو روزه به تهران، یکی از این امامزادها را برای زیارت انتخاب کنید تا بتوانید از سایر اماکن دیدنی پایتخت نیز دیدن کنید.
تهران کجا خرید کنیم؟
تهران دارای مراکز خرید زیادی است که در سراسر شهر گسترده شدهاند و به صورت سنتی و مدرن پذیرای خریداران هستند. شما میتوانید برای خرید به بازار بزرگ تهران واقع در خیابان 15 خرداد بروید و در آنجا بسیاری از اقلام مورد نظرتان را از تیمچهها پاساژهای مختلف بازار خریداری کنید. از بخشهای مختلف بازار تهران میتوان به تیمچهی باوفا، تیمچهی حاجبالدوله، دالان توتونفروشان، بازار فرش، بازار مسگرها، بازار نجارها، بازارچه ملی، سرای ابوتراب، سرای امیرکبیر و سرای جواهریان اشاره کرد.
علاوه بر این میتوانید به مراکز خرید مدرنی نظیر ارگ و تندیس در تجریش، میلاد نور در شهرک غرب، پالادیوم در زعفرانیه، کورش در بزرگراه ستاری، گالریا در ولنجک، سام سنتر در الهیه و روشا در نیاوران رفته و علاوه بر خرید از فروشگاههای شیک، در فود کورتهای لاکچری، غذاهای خوشمزه نوش جان کنید.
خانه موزهها و باغ موزههای تهران
تهران یک شهر قدیمی و تاریخی است که بسیاری از باغها خانههای آن محل زندگی افراد مهم تاریخی و فرهنگی بوده و بسیاری از آنها امروزه تبدیل به موزه شدهاند. از این میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- باغ موزهی نگارستان که به سبک کلاه فرنگی یا کوشک ساخته شده و دارای دو عمارت اصلی به نامهای عمارت دلگشا و تالار قلمدان است. این باغ موزه در شهر ری واقع است.
- باغ موزهی قصر اولین زندان متمرکز تهران بوده که افرادی چون امیرعباس هویدا، قوام السلطنه، آیت الله طالقانی، مرضیه دباغ، عزت شاهی و منوچهر آزمون در آن زندانی بودهاند.
- خانهی ظهیرالاسلام واقع در منطقهی بهارستان که محل سکونت سردار ولی خان تنکابنی رییس الوزرای ایران بوده است.
- خانهی تاریخی تیمورتاش یا موزهی جنگ که شامل دو بخش بیرونی با انواع ماشینها و هوابردهای جنگلی و بخش داخلی با انواع سلاح و ادوات جنگی متعلق به دورههای صفوی، قاجار و پهلوی است.
- خانه موزهی سیمین و جلال محل زندگی سیمین دانشور و جلال آل احمد از بزرگترین نویسندگان معاصر ایران است.
- خانه موزهی دکتر حسابی محل زندگی پرفسور حسابی، پدر فیزیک ایران بوده است. این خانه قدمتی حدودا ۱۰۰ ساله دارد.
در گورستانهای تهران مقبره افراد مشهور را ببینید
گورستانهای شهرهای بزرگ و تاریخی به اندازهی سایر اماکن آن اهمیت دارند. در تهران سه گورستان وجود دارند که خانهی ابدی افراد معروف هستند.
نخستین و معروفترین گورستان تهران بهشت زهرا نام دارد که در قطعهی هنرمندان آن افراد مشهور بسیاری نظیر فریدون مشیریِ شاعر، سیروس گرجستانیِ بازیگر، مرتضی پاشایی خواننده، جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی و بسیاری دیگر از هنرمندان نامآشنای متوفی در آنجا به خاک سپرده شدهاند.
ظهیرالدوله گورستان کوچکی بین امامزاده قاسم و میدان تجریش است که علی خان ظهیرالدوله، ملکالعشرای بهار، فروغ فرخزاد، داریوش رفیعی، رهی معیری، سید حسین طاهرزاده، حسین یاحقی، حبیب سماعی و درویش خان در اینجا آرمیدهاند.
گورستان ابن بابویه واقع در شهر ری که مزار علی اکبر دهخدا و همسر او، غلامرضا تختی، شیخ صدوق، حسین فاطمی، رحیم موذنزاده اردبیلی، محمدعلی فروغی و بسیاری دیگر در آن قرار دارد.
