چطور آیلتس را با نمره بالا پاس کنیم؟ رازهایی که کسی به شما نمیگوید

حتماً میدانید که یکی از معتبرترین آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی آیلتس است این آزمون در سراسر جهان به عنوان ابزاری اساسی جهت ارزیابی مهارتهای زبان انگلیسی افراد به کار میرود.
آیلتس قدمی مهم در رسیدن به اهداف افرادی است که به دنبال تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی بینالمللی بوده یا به دنبال فرصتهای شغلی در کشورهای انگلیسی زبان میگردند. اما پذیرفته شدن در این آزمون و کسب نمره مطلوب کار آسانی نبوده و نیازمند تلاش و استفاده ار راهکارهای مختلف است.
استفاده از تکنیکهای مناسب میتواند به شما در رسیدن به موفقیت کمک کند این تکنیکها علاوه برا اینکه در مدیریت زمان و ارائه پاسخهای مناسب به شما کمک میکنند عملکرد شما را در هر چهار بخش آزمون (شنیداری، مکالمه، خواندن و نوشتن) نیز بهبود میبخشند.
به عبارتی دیگر اگر میخواهید در آزمون آیلتس نمره بالا بگیرید باید استراتژیهای درست را بدانید؛ در این مقاله تکنیکهای طلایی برای موفقیت در هر چهار مهارت را یاد میگیرید.
تکنیکها و نکتههای کارامد آزمون آیلتس
همانطور که گفتیم سیستم بینالمللی آزمون آیلتس توانایی شما را در صحبت کردن، گوش دادن، خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی ارزیابی میکند این آزمون پرطرفدار متشکل از 4 قسمت بوده و هر قسمت دارای بخشها و وظایف مختلفی است که با تمرین و آمادگی کافی میتوانید نمره مورد نظر خود را کسب نمایید.
در ادامه به شرح بهتر اصلیترین تکنیکهای آزمون آیلتس که توسط بسیاری از زبانشناسان مورد تایید هستند میپردازیم:
آشنایی با ساختار آزمون
یکی از اولین گامهای موفقیت آشنایی با ساختار آزمون است شناخت کامل ساختار آزمون آیلتس از جمله قسمتها، نوع سؤالات و زمانبندی آن اهمیت زیادی دارد که با مطالعه کتابها و منابع معتبر میتوان آشنایی پیدا کرد.
- تمرین با نمونه سؤالات آزمونهای قبلی
استفاده از نمونه سؤال و آزمونهای تمرینی آیلتس به شما کمک میکند تا با نوع سؤالات آشنا شده و مهارتهای لازم را تمرین کنید؛ میتوانید در این راستا از کتابها، منابع آنلاین و دورههای آموزشی مختلف استفاده کنید.
تقویت مهارت Reading
بخش Reading یا همان خواندن در آزمون آیلتس شامل متون مختلفی است که باید با سرعت و دقت خوانده شوند. میتوانید جهت تقویت این مهارت روزانه متون انگلیسی را خوانده و تمرینهای مربوط به آن را انجام دهید.
گفتنی است که این قسمت شامل 3 متن بلند بوده که در سطحهای مختلف و با موضوعات علمی، اجتماعی و عمومی به داوطلبان ارائه میشود و هدف آن ارزیابی توانایی داوطلب در درک مطالب نوشتاری مختلف میباشد؛ مدتزمان آن 60 دقیقه بوده و شامل: 40 سوال میشود که بیشتر به صورت سوالات چندگزینهای، پرکردن جاهای خالی و تطابق اطلاعات است.
انتظاراتی که ممتحن از شما دارد توانایی درک مفاهیم کلیدی، جزئیات، تشخیص ایدههای اصلی و دقت در انتخاب اطلاعات درست است؛ ضمن اینکه باید توانایی تحلیل سریع و دقیق مطالب را نیز داشته باشید؛ یکی از چالشهای این بخش، محدودیت زمانی برای خواندن و پاسخ دادن به سوالات است از این رو باید در مدیریت زمان و شناسایی سریع اطلاعات کلیدی، قوی باشید.
تقویت مهارت Writing
در بخش رایتینگ آزمون آیلتس، باید در نوشتن مقالهها و گزارشهای کوتاه توانا باشید؛ برای تقویت این مهارت، میتوانید مقالهها و متون انگلیسی متنوع را خوانده و تمرینهای نوشتن را انجام دهید؛ همچنین با بهره از کلمات و عبارتهای مناسب آکادمیک، مهارت نوشتن خود را نیز تقویت نمایید.
گفتنی است که قسمت Writing شامل دو تسک است که از داوطلب میخواهند در مدت زمان معین به سوالات پاسخ دهد. تسک یک معمولاً شامل توصیف یک نمودار، نقشه یا روند بوده و تسک دو نوشتن مقالهای است که باید دیدگاه شما نسبت به موضوعی خاص در آن بیان شود.
مدتزمان آن 60 دقیقه است و انتظارات ممتحن از شما این است که شما باید بتوانید دیدگاههای خود را به طور واضح و منطقی بیان کرده و از گرامر صحیح استفاده نمایید؛ از طرفی توانایی نگارش مطالب منسجم و ساختارمند را داشته باشید یعنی برای بیان ایدههای خود از واژگان و عبارات مناسب استفاده کنید.
یکی از چالشهای این بخش محدودیت زمانی و تسلط به ساختاردهی سریع و دقیق است؛ بنابراین لازم است بدون اتلاف وقت و به طور مؤثر به تمامی سوالات پاسخ دهید.
تقویت مهارت Listening
در بخش لیسنینگ آیلتس، باید قدرت شنیداری خود را بهبود داده تا بتوانید به سؤالات پاسخ دهید شما میتوانید با انجام تمرینات شنیداری و گوش دادن به پادکستها، فیلمها، ویدئوهای آموزشی و ضبطهای صوتی این مهارت را تقویت نمایید. آزمون Listening، چهار بخش را در بر میگیرد که هر بخش شامل یک مکالمه یا سخنرانی میباشد؛ این مکالمات در شرایط و لهجههای مختلف طراحی شدهاند؛ از این رو داوطلبان باید توانایی درک اطلاعات متنوع در شرایط واقعی را داشته باشند
مدتزمان این قسمت 30 دقیقه بوده و شامل 40 سوال است که به طور متنوعی پاسخهای کوتاه، جملات تکمیلی، چند گزینهای و پرکردن جاهای خالی در آن گنجانده شده است؛ انتظارات ممتحن از شما این است که باید توانایی شنیدن و درک اطلاعات دقیق از مکالمات و سخنرانیها را داشته باشید.
همچنین گویشهای مختلف را دریافت کرده و اطلاعات کلیدی را تشخیص دهید. چالشهای این بخش از آزمون معمولاً دشواری در تمرکز به ویژه در مکالمات طولانی است برای موفقیت در آن لازم است سؤالات را با سرعت بالا پاسخ داده و توانایی تشخیص سریع پاسخهای درست را داشته باشید.
تمرین مهارت Speaking
این بخش از آزمون آیلتس بر پایه مکالمه با یک ممتحن میباشد؛ گفتنی است که انجام مکالمات محاورهای رایجترین روش برای تمرین مکالمه است. میتوانید با دوستان یا همکلاسیهای خود به انگلیسی صحبت کرده و تمرینهای مکالمه را انجام دهید یا از روشهای دیگری مانند تمرین با یک معلم خصوصی، استفاده از برنامههای تمرین مکالمه آنلاین یا شرکت در کلاسهای آموزش آیلتس استفاده نمایید.
بخش Speaking به صورت مصاحبه با یک ممتحن برگزار میشود؛ مدتزمان آن بین 11 تا 14 دقیقه بوده و شامل 3 بخش میشود بخش اول معرفی خود و پاسخ به سوالات عمومی، بخش دوم پاسخ به یک سوال خاص با استفاده از کارت موضوعی و بخش سوم بحث و تبادل نظر درباره موضوعات پیچیدهتر است.
انتظارات ممتحن از شما این است که بتوانید به طور روان و دقیق پاسخ داده و به طور صحیح از گرامر استفاده کنید برای پشتیبانی از نظرات خود مثالهای مرتبط آورده و بتوانید با اعتماد به نفس و به طور شفاف به سوالات پاسخ دهید. چالشهای این بخش معمولاً استرس و اضطراب است که برای موفقیت لازم است آرامش خود را حفظ کرده و به طور طبیعی با ممتحن صحبت کنید.
مدیریت زمان
حتماً میدانید که آزمون آیلتس دارای محدودیت زمانی است به همین دلیل مدیریت صحیح زمان یکی از موضوعات مهم آن است پیشنهاد میکنیم که حین تمرین و ارائه آزمونهای آزمایشی، خود را به محدودیت زمانی واقعی آزمون عادت داده و روشهای مدیریت زمان را به کار گیرید.
تمرین تکنیکهای خاص آزمون
نا گفته نماند که برای هر بخش از آزمون آیلتس، تکنیکهای خاصی وجود دارد که میتوانید آنها را مطالعه و تمرین کرده تا عملکرد خود را بهبود بخشید؛ به عنوان مثال: برای بخش ریدینگ میتوانید روش پیشبینی کلمات را تمرین نمایید یا برای بخش نوشتن از تکنیکهای مثل برنامهریزی و ترکیب دستور زبان استفاده کنید.
اعتماد به نفس و تمرکز
یکی دیگر از موضوعاتی که در آزمون آیلتس اهمیت زیادی دارد اعتماد به نفس است؛ از این رو سعی کنید قبل از آزمون خود را آماده کرده و به خودتان اعتماد کنید. هنگام امتحان تمرکز خود را روی سؤالات گذاشته و از اضطراب و نگرانیهای اضافی دوری نمایید.
چرا آشنایی با ساختار آزمون اهمیت دارد؟
آشنایی با ساختار آیلتس شما را در درک بهتر روند آزمون کمک کرده و به شما فرصت میدهد که هر بخش را به طور مؤثرتر ارائه دهید؛ عدم آشنایی با ساختار آزمون ممکن است شما را با مشکلاتی روبهرو کرده و به نمره شما آسیب بزند؛ از طرفی آگاهی از انتظارات ممتحن کمک میکند عملکرد بهتری داشته باشید و شانس خود را برای کسب نمره بالاتر افزایش دهید به همین دلیل آشنایی دقیق و کامل با ساختار آزمون آیلتس، در واقع اولین قدم در مسیر موفقیت است.
سخن آخر
همانطور که گفتیم یکی از اصلیترین راههای موفقیت در آزمون آیلتس استفاده از تکنیکهای مناسب و تمرین مستمر است که مهمترین این تکنیکها شامل مدیریت زمان، تمرین در مکالمه و شنیداری، تمرین در خواندن و نوشتن، مرور و تست زدن منظم و آشنایی با ساختار آزمون آیلتس است که با رعایت این تکنیکها و تمرکز بر هر بخش آزمون، میتوانید به موفقیت دست یابید؛ از طرفی تمرین، پشتکار و استفاده از منابع آموزشی معتبر از دیگر عوامل کلیدی برای بهبود مهارتهای زبانی و کسب نتایج مطلوب در این آزمون به شمار میروند.
در واقع موفقیت در آزمون آیلتس به ترکیبی از مهارتهای زبانی، تکنیکهای آزمونی و مدیریت استرس بستگی دارد از این رو با برنامهریزی مناسب و تمرین مداوم، امکان آمادگی کامل برای آزمون و رسیدن به نتایج دلخواه وجود دارد هرچه بیشتر به جزئیات آزمون توجه کرده و از منابع و تکنیکهای معرفی شده استفاده نمایید احتمال موفقیت شما نیز بیشتر است بنابراین، با اعتماد به نفس و تمرکز بر آمادگی خود، به سوی موفقیت در آزمون آیلتس حرکت کنید.
سوالات متداول
آیا میزان سختی همه قسمتهای لیسنینگ به یک اندازه است؟
خیر بخش اول آسانترین و بخش چهارم سختترین قسمت آن است در واقع به ترتیب هر بخش رفته رفته سختتر می شود.
بخش رایتینگ آزمون آیلتس متشکل از چیست؟
این بخش عموماً شامل دو تسک است که از داوطلب میخواهند در تایمی مشخص به سوالات پاسخ دهد.
