زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

8 درمان ساده و سریع آفت دهان و زبان

مکمل منیزیم مگنی ول

8 درمان ساده و سریع آفت دهان و زبان

8 درمان ساده و سریع آفت دهان و زبان

آفت دهان یکی از بیماری‌های شایع دهان است که به صورت ضایعات دردناک در مخاط دهان، زبان یا لثه ظاهر می‌شود. آفت در دهان ممکن است منشأ ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده‌ی غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند. اگر دچار آفت دهان شدید و می‌خواهید درمانش کنید در ادامه روش‌هایی کاربردی و خانگی برای درمان آفت دهان را مطالعه کنید.

عناوینی که در ادامه خواهید خواند:

آفت دهان چیست؟

آفت دهان یک زخم کوچک در داخل دهان است که به رنگ سفید یا خاکستری با حاشیه قرمز دیده می­‌شود. آفت دهان عموما روی بخش­‌های نرم دهان مانند زبان، داخل گونه‌ها و سطح داخلی لب­ها ظاهر می­‌شود.

آفت‌­های دهانی واگیردار نیستند و عموماً در عرض حدود یک هفته، خودشان بهبود می­‌یابند. آن­ها کمتر از یک سانتیمتر قطر دارند و به صورت تکی و یا دسته‌ه­ای ظاهر می­‌شوند. نوع نادرتر و شدیدتر آفت، زخم­‌های بزرگ­تری ایجاد می‌­کند، که ممکن است دو هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد و می‌­تواند جراحت نیز ایجاد کند.

دلایل بروز آفت در دهان

دلایل بروز آفت در دهان

بعضی از مردم دائماً دچار آفت دهانی هستند در حالی که عده‌ای دیگر هیچ گاه درگیر آن نمی­‌شوند. ضعف سیستم ایمنی، استرس و یا حساسیت به یک غذای خاص، می­‌توانند از فاکتورهای امکان ابتلا به آفت‌­های دهانی تکرار شونده باشند.

آکادمی پزشکی دهان و دندان آمریکا توصیه می‌­کند فردی که مکرراً دچار آفت در دهان می­‌شود­ باید لیستی دقیق از زمان بروز آفت در دهان و همه عوامل ممکن برای ایجاد آن­ها را تهیه کند. این کار می‌­تواند کمک کند پی‌ببریم آیا ارتباطی بین بروز این زخم­‌ها و رژیم غذایی یا سبک زندگی وجود دارد یا خیر.

در برخی موارد، آفت در­ دهان ممکن است نتیجه یک عفونت ویروسی و یا یک شرایط طولانی مدت مانند بیماری کرون، کمبود ویتامین و یا تغییرات هورمونی باشند.

آفت دهان

علائم آفت دهان چیست؟

آفت دهان معمولا زخمی گرد یا بیضی شکل سفید یا زرد رنگ است که دور تا دور آن قرمز شده باشد. آفت دهان به سه شکل بروز می‌کند که عبارتند از:

  • آفت‌های کوچک (minor) که 80% شیوع دارند.
  • آفت‌های بزرگ (major) که 10% شیوع دارند.
  • آفت های تبخالی (Herpetiform) که 10% شیوع دارند.

علائم آفت دهان به طور کلی به موارد زیر محدود می‌شود ولی با این‌حال ممکن است، آفت دهان علائم دیگری نیز داشته باشد که شناخته شده نیست:

زخم در دهان

در آفت دهان، زخم‌هایی کوچک و کم عمق و عموما دردناک که در دهان و زبان و عمدتا پشت لب‌ها و زیر لثه ها به وجود می‌آیند. حاشیه این زخم‌ها توسط یک هاله قرمز پوشیده شده است. این زخم‌ها می‌توانند در گونه‌ها، لب‌ها و گلو ظاهر شوند.

درد یا سوزش در دهان

وجود آفت در دهان، باعث دردهای سوزناکی می‌شود که عموما با خوردن غذا بیشتر احساس می‌شوند. اگر این زخم‌ها روی لب ایجاد شوند، به موقع خنده و یا حتی حرف زدن نیز، درد احساس می‌شود.

درمان آفت دهان

درمان آفت دهان

آفت دهان معمولاً 1 الی 2 هفته طول می‌کشد تا از بین برود، اما روش‌های خانگی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید زمان را کاهش دهید. (1)

1. اجتناب از برخی غذاها

برای درمان آفت، باید از غذاهای بسیار تند، نمکی و یا اسیدی، پرهیز نمایید زیرا موجب تحریک آفت‌ها و توقف روند بهبودی آن­ها می­‌شود. حتی نوشیدنی‌های داغ و غذاهایی که حاشیه­‌ها و کناره‌­های تیز دارند، مانند تک‌ه­ای تست، می­‌توانند ایجاد ناراحتی کنند.

2. شستشو با نمک

مردم همچنین از روش­‌های جایگزین طبیعی مانند محلول نمکی برای بهبود روند درمان استفاده می‌­کنند. 30 ثانیه شستشوی دهان با محلول آب نمک با بالابردن غلظت کلرید سدیم و جمع‌کردن آب غشاء اطراف آفت دهان به بهبود آبسه‌ها و زخم‌های بازی مثل آفت در دهان کمک می‌کند.

3. شستشوی دهان و دندان با مسواک نرم

مراقبت از دهان و آسیب وارد نکردن به آفت، باعث سرعت گرفتن درمان آفت می­‌شود. استفاده از یک مسواک نرم از تحریک آفت دهان ممانعت می­‌کند. بهداشت خوب دهان و دندان با تمیز نگه­داشتن دندان‌­ها و لثه­‌ها از عفونی شدن زخم‌­ها جلوگیری می‌­کند.

4. مصرف ماست

مصرف ماست پروبیوتیک با کیفیت، برای آفت‌ دهان بسیار مفید است. پروبیوتیک مانند یک صافی عمل می‌کند و فقط به باکتری‌های مناسب اجازه‌ی حضور در دهان می‌دهد. این‌کار باعث آرام‌ترشدن زخم و بهبود آفت دهان می‌شود. از‌طرفی، نرمی و خنکی ماست به کمتر‌شدن درد ناشی از آفت کمک می‌کند.

5. استفاده از چای سیاه

یکی از بهترین روش‌های خانگی برای تسکین درد آفت دهان، استفاده از چای سیاه است. پس اگر دچار آفت دهان شدید، چای کیسه‌ای را مستقیم روی آفت دهان قرار دهید تا دردتان آرام شود. می‌توانید چای سرد‌شده را نیز به‌عنوان دهانشویه غرغره کنید. «تانن» موجود در چای تأثیر مثبتی برای التیام آفت دهان دارد.

6. استفاده از یخ

وقتی دچار آفت دهان می‌شوید، مکیدن مکعب‌های کوچک یخ باعث تسکین و کاهش سوزش و التهاب زخم می‌شود. سردی یخ، جریان خون‌رسانی به آفت دهان را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه درد و تورم آفت هم کمتر می‌شود.

7. مصرف مکمل زینک(روی)

کمبود روی می‌تواند با آفت‌ دهان مرتبط باشد. بنابراین مصرف مکمل روی می‌تواند مشکل را حل کند. اما باید یادتان باشد؛ مصرف طولانی‌مدت قرص زینک باید حتما تحت نظر پزشک باشد.

مصرف روزانه‌ی مکمل‌های حاوی 150 میلی‌گرم روی، تعداد دفعات آفت‌زدن را از 50 درصد به 100 درصد کاهش می‌دهد. مصرف یک مکمل روی خوب و با کیفیت یک یا دو بار در روز یکی از آسان‌ترین راه‌های کمک به بهبود آفت دهان محسوب می‌شود.

8. استفاده از ویتامین E

یک کپسول ویتامین E را باز کنید و مایع داخل آن را روی آفت دهان بگذارید. روغن حاوی ویتامین E مثل یک پوشش روی زخم را می‌پوشاند و مانع از عفونت آن می‌شود و این به روند بهبود و درمان سریع‌تر آفت دهانی کمک می‌کند.

9. استفاده از مکمل ویتامین B12

ویتامین B 12 به کارکرد معمول مغز و سیستم عصبی کمک می‌کند و نقش مهمی در تولید سلول­‌های گلبول قرمز دارد. یک بررسی نشان می‌دهد استفاده از مکملهای ویتامین B12، مقدار درد آفت‌­ها، بروز بیماری و تعداد زخم­‌های ایجاد شده در یک ماه را کاهش می‌دهد (2).

درمان سریع آفت
آفتین ژل برای درمان تمامی موارد کوچک و بزرگ آفت و مراحل مختلف تشکیل آن توصیه می‌گردد

درمان سریع آفت دهان با آفتین ژل

درمان قطعی و سریع آفت دهان با استفاده از آفتین ژل امکانپذیر است. آفتین ژل محصولی کاملا جدید حاوی عصاره گیاهی است که معمولا با یکبار مصرف و در زمان 20 ثانیه آفت دهان را درمان می‌نماید. درد و ناراحتی بیمار بعد از چند دقیقه کاهش یافته و آثار آفت دهان بعد از مدت کمی التیام و بهبود می‌یابد.

توجه: استفاده به موقع در مراحل اولیه که همراه با درد و سوزش می‌باشد از تشکیل و بوجود آمدن آفت دهان جلوگیری می‌نماید.

راهنمای استفاده از آفتین ژل

ابتدا محل آفت را در دهان مشخص کنید سپس به کمک سر سرنگ و به آرامی به اندازه یک قطره از آفتین ژل را روی گوش پاک کن قرار دهید و دقیقا روی ناحیه آفت دهان به آرامی به مدت 20 ثانیه فشار دهید و بلافاصله دهان را با آب فراوان بشوئید.

نحوه تاثیر آفتین ژل

استفاده از آفتین ژل در روز اول از تبدیل شدن به آفت جلوگیری می‌کند و اگر در روزسوم، پنجم و دوازدهم استفاده شود در‌‌ همان مرحله رشد آفت را متوقف ساخته و  بلا فاصله خونرساني در محل آفت دهان شروعو به سرعت وارد فاز ترميم و بهبودي مي‌شود.

درد و سوزش و ناراحتی بیمار سریعا کاهش یافته سیر بهبودی سریعا انجام می‌شود. این ژل فقط در 20 ثانیه و تنها با یکبار استفاده آفت را درهرمرحله‌ای از رشد و یا قبل از آنکه باشد متوقف می‌سازد و تاثیرات بهبودی آنرا می‌توان دید.

پیشگیری از بروز آفت دهان

پیشگیری از بروز آفت دهان

از آنجایی که این زخم‌ها به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شوند، پیشگیری چندانی ندارد اما عوامل زیر، خطر بروز را کاهش می‌دهند:

مسواک بزنید

سعی کنید در روز 2 نوبت، دندان‌های خود را مسواک کنید و از نخ دندان برای تمیز کردن مابین دندان‌هایتان استفاده کنید.

استرس و اضطراب نداشته باشید

سعی کنید در هنگام بروز استرس، از روش‌های مدیتیشن و ورزش‌های هوازی استفاده کنید تا استرس را از خود دور کنید.

مراقب غذاهایی که می‌خورید، باشید

ممکن است شما به برخی مواد موجود در غذا حساسیت داشته باشید، که باعث بروز آفت در دهان‌ شود. اگر زیاد آفت می‌زنید، لیست غذاهایی که می‌خورید را یادداشت کنید.

زینک مصرف کنید

کمبود روی یا زینک سبب بروز این بیماری نیز می‌شود. سعی کنید از خوراکی‌های: حبوبات، سبزیجات، غلات، آجیل و انواع مغزها برای افزایش روی استفاده کنید.

ویتامین ب و آهن خود را بالا ببرید

استفاده از: نخود، جگر، عدس، اسفناج، کشمش و آب گوجه فرنگی، آهن شما را افزایش می‌دهد. همچنین غذاهایی همچون: تخم مرغ، لبنیات و گوشت، مغزها و دانه‌ها، اسفناج و… سرشار از ویتامین گروه ب هستند.

درمان آفت دهانی

چه وقت باید به دکتر مراجعه کنیم؟

آفت­ دهانی بدون درمان از بین خواهند رفت و عموماً نشانه مشکل مهمی نیستند. اگر زخم­‌ها بیش از 3 هفته طول بکشند، فرد دچار مشکل بلع و یا بیماری شود، باید به دکتر مراجعه کند. در برخی موارد، آفت­‌های دهان می‌­توانند نشانه یک شرایط جدی مانند بیماری‌­های دستگاه گوارش باشند. اگر کسی هر یک از نشانه­‌های زیر را دارا باشد، باید با به دکتر مراجعه کند:

  • خستگی غیر قابل توجیه برای بیشتر از چند روز؛
  • التهاب یا درد در نقاط دیگری از بدن؛
  • تب؛
  • سوزش چشم‌ها؛
  • درد شکم؛

اگر آفت­‌های دهان به طور منظم و مدت طولانی ایجاد شدند، بهتر است با یک دکتر متخصص مشورت شود. بهتر است که سابقه زمان‌­های ایجاد آفت­‌های دهان و هر عامل مستعد ایجاد آن­ها را مانند غذای تند، به خاطر بسپارید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

    شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود
    تعداد نظرات (23)
    1. علی حسینی در 24 تیر 1402
      من از این ژل استفاده کردم هییچ تاثیری نداشت. فقط الکی سوززش داره. اونم از نوع شدید. تازه من فقط یک آفت کوچک داشتم.
      پاسخ
    2. شریف ابراهیمی در 15 دی 1401
      سلام خدمت شما شریف ابراهیمی هستم بنده مدت شش سال هست که با آفت دهان گرفتار شدم بناا از دکتر صاحب معزز خواهشمندم دارین زمینه همکاری نمائید و راه درمان این بیماری را برایم ارسال کنید
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 19 دی 1401

        سلام، خانم ابراهیمی ما یک مجله اینترنتی هستیم نه کلینیک پزشکی به همین علت برای بررسی و رفع این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.

        پاسخ
    3. Pari در 7 تیر 1401
      سلام دخترم وقتی آفت زیر لب یا روی لثه میزنه با یه بار آفتین ژل استفاده کردن خوب میشه ۴ سالشه ولی وقتی ته گلو میزنه نمیتونم آفتین ژل بزنم و همین باعث میشه گلو گرفتگی پیدا کنه و همش خِرخِر میکنه چندبار در روز هم آب نمک دهانش رو شست خوب نشد آب عسل هم بهش میدم ولی اشتباه من این بود بخاطر تبش بهش گوجه و پرتقال دادم الان نمیدونم دیگه چطوری خوبش کنم مجبورم دارو شیمیایی استفاده کنم
      پاسخ
      1. نازی در 17 خرداد 1402
        سلام عزیزم من اخر دهانم قرمز شد و ورم کرده همچنین بعد دو روز روی همون قرمز آفت زده به پزشک مراجعه کردم گف کلا اسید واسش خوب نیست مثل رانی اناناس یا بستی چیزی که هم از گلوش بره پایین هم اذیت نشه رو بهش بده ماست هم خیلی خوبه ولی اگه دیدی اذیت میشه ببر پیش دکتر ی شربت با قرص و لمپول میده که مخلوطشون کنی و بچه غرغره کنه
        گرچه اون چیزی که میده واقعا زهر ماره انق بده
        ولی چه چاره که راه درمانش همینه از طریق دارو
        پاسخ
    4. النا در 1 مهر 1400
      منم اینبار چون نیستاتین پیدا نکردم افتین ژل استفاده کردم فقط زخم بزرگتر شده و لثه م درد میکنه، بیشتر از دوبار هم که گفته نمیشه استفاده کرد، غیر از نیستاتین هیچی جواب نمیده. اصلا اطلاعات درستی هم نیست ازین افتین ژل، فقط همه جا دستورالعمل استفاده ش رو نوشتن و اینکه معجزه میکنه و فقط با یکبار استفاده خوب میشه، ولی کاملا بی اثره
      پاسخ
      1. مهمان فرزین در 29 دی 1401
        بله همینطوره من یه روزه به آفتن زبان مبتلا هستم هر چه آب و نمک و عسل استفاده میکنم خوب نمیشه از این ژل استفاده کردم بدتر شده انگار بیشتر تحریک شدن نمیتونم چیزی بخورم توصیه میکنم به هیچ عنوان استفاده نکنید حاظر باشید چیزی نخورید ولی از این ژل استفاده نکنید
        پاسخ
    5. Mobina در 20 اردیبهشت 1400
      <p>من سه روزه افت زدم رب انار زدم.</p>
      <p>یخ گزاشتم اب نمک قرقره کردم ولی تاثیری نداشت افتین ژل ام تا الان ۳بار زدم ولی اونم کار نکرد چیکار باید بکنم دو روزه غذاهم نخوردم چشام سیاهی میره</p>
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 20 اردیبهشت 1400

        سلام، اگر این آفت غیرعادی هستش، حتماً برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.

        پاسخ
        1. Mobina در 20 اردیبهشت 1400
          چند بار در روز میتونم از ژل استفاده کنم؟
          پاسخ
          1. مجله زوم لایف
            مجله زوم لایف در 21 اردیبهشت 1400

            اگر محدودیتی در استفاده از آفتین ژل وجود داشته باشه، روی بسته محصول ذکر میشه اما توجه کنید که اگر با 1 یا 2 بار استفاده، آفت از بین نرفت باید از روش‌های دیگه استفاده کنید.

            پاسخ
        2. حسین قاسمی در 1 مرداد 1402
          سلام به دندان پزشک هیچ ارتباطی ندارد
          علت آفت و حتی درمان آن هم نامعلوم است،تنها راه درمان حمایتی استگرچه هیچ دلیل شناخته شده ای برای این زخم ها وجود ندارد اما اخیرا عواملی ذکر شده اند که احتمالا در پیدایش آنها نقش دارند. از این میان می توان به آسیب حاصل از گاز گرفتن گونه یا خوردن غذاهای تند و داغ ; محکم مسواک کردن; حوادثی که هنگام کارهای دندانپزشکی اتفاق میافتد; تغییرات هورمونی طی دوره قاعدگی; تب یا استرس شدید اشاره کرد.

          دیگر ریسک فاکتورها عبارتند از کمبودهای غذایی مثل کمبود ویتامین B12, روی یا آهن. به علاوه بیماری هایی نظیر بیماری سلیاک, سندروم روده تحریک پذیر و نقص سیستم ایمنی نیز می تواند به ایجاد اولسرهای آفتوس منتهی شود. از آنجائیکه بسیاری از این بیماریها ارثی هستند میتوان گفت نوعی رویکرد توارثی نیز در ایجاد این زخمها دخالت دارد. به علاوه به دلیل ارتباط آنها با عدم تعادل هورمونی در مراحل مختلف تکامل زن, زنان بیشتر از مردان در معرض آن قرار دارند.

          شوینده هایی که در انواع مختلف خمیردندان ها یافت می شوند نیز میتوانند در بعضی افراد زخم های دهانی ایجاد کنند. خمیردندان های معمول حاوی دترجنت های تحریک کننده هستند مثل سدیم لاریل سولفات, سدیم لاروئیل سارکوسینات, که ظهور این زخم ها را به شدت افزایش می دهند.من هم سالهاست درگیر آفت دهان هستم هرگاه استرس و هیجان تشدید می شود دهانم آفت می زند ،متاسفانه آفت از لب و لثه به زبانم هم سرایت کرده و درد گاه امانم را می برد،البته این دردها گذراست و تنها چاره آن صبوری و نخوردن غداهای تند و تحریک آمیز است.مطالعات اخیر روشهای درمانی طبیعی را نشان داده اند که در درمان اولسرهای آفتوس موثرند. این روشها عبارتند از مصرف بابونه آلمانی, گیاه لیدیز مانتل لیکورایس دگلیسریزوناته یا DGL.

          از جمله درمان های خانگی میتوان به استفاده از یخ, شستن دهان با آب نمک ولرم برای تسکین درد اشاره کرد. به علاوه میتوان دهان را به آرامی با خمیر دندانی که فاقد مواد کف زاست مسواک کرد. یکی از این خمیر دندان ها رمبرنت است که مخصوص اولسرهای آفتوس تولید شده است. این خمیر دندان را می توان بدون نسخه پزشک از داروخانه ها تهیه کرد.با آرزوی سلامتی
          پاسخ
      2. N.m در 22 مرداد 1400
        سلام ویتامین ب بدنتون کمه امپول بزنید و قرص ب مصرف کنید
        پاسخ
      3. مهمان فاطیما در 17 تیر 1401
        من الان دقیقا تو این حالتم سه روزه از گشنگی مردم😐
        پاسخ
      4. سلی در 25 اسفند 1401
        تریادنت دهانی بهترین روش درمان هست
        پاسخ
      5. جبارپور در 7 خرداد 1402
        مقداری میخک خشک رد در آب داغ بریزید و منتظر باشید تا خوب دم بکشد و بعد از سرد شدن بل قاشق هم زده و قرقره کنید تو دهنتون و بزارین حداقل ۲ دقیقه بمونه تو دهنتون . بعد آب رو بیرون بریزید ولی دهنتون رو نشویید. خیلی کاربردی هست .من همین امروز استفاده کردم روزی ۳ الی ۴ یا بیشتر هم میتونید.
        پاسخ
    6. پریسا در 13 بهمن 1398
      سلام من آفت تقریبا بزرگی روی لثم زدم که با برخورد مسواک ایجاد شده، از ژل استفاده کردم اولش کاملا ناپدید شد عفونت ، اما بعد از یکی دوساعت دوباره همون عفونت سفید رنگ برگشت.آیا میتونم بازم ازش استفاده کنم؟تا چندبار مجازه؟
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 14 بهمن 1398

        سلام، قاعدتاً باید بعد از استفاده از آفتین‌ژل، آفت از بین رفته باشه اما اینکه با این سرعت دوباره برگشته ممکنه دلایل دیگه‌ای داشته باشه. پیشنهاد می‌کنم برای معاینه به یک دندانپزشک مراجعه کنید.

        پاسخ
      2. امیر در 21 تیر 1399
        منم همین طورم نمیدونم چیکار کم
        پاسخ
    7. حسینی در 4 اسفند 1397

      اخیرا یک شرکت دانش بنیان دارویی، داروی گیاهی موثر بر پیشگیری و درمان آفت و زخمهای دهانی بنام پروتاکت را به بازار دارویی معرفی نموده است. مطالعات بالینی انجام شده با این داروی نشان می دهد که این دهانشویه در درمان انواع زخم و التهابات دهانی موثر است و موجب کاهش درد هم می شود. این فراروده گیاهی بوده و اثر بخشی آن بر روی بیماران به اثبات رسیده است. فاقد مواد رنگی می باشد و اثر سوء روی دندان ندارد. مصرف این دارو را برای بیمارانیکه دارای آفت دهان بوده و دارویی موثر برای درمان این بیماری پیدا نکردند توصیه می کنم. برای مطالعه بیشتر به آدرس ذیل مراجعه نمائید.

      http://www.zolangrespina.com

       

      پاسخ
    8. ali در 2 اسفند 1397

      سلام 
      من آفتین ژل را گرفتم و استفاده کردم ، دقت کنید نوشتن درمان در ۲۰ ثانیه ولی الان ۴ ساعت گذشته و نه تنها درمان نشده بلکه درد آن بیشتر هم شده 

      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 2 اسفند 1397
        سلام علی جان، خودم برای درمان آفت 2 بار از آفتین ژل استفاده کردم و راضی بودم. فقط چند دقیقه اول به شدت درد و سوزش دارد.
        طبق توضیحاتی که در برگه راهنما نوشته عمل کردید؟
        پاسخ
    9. مهدی علیپور در 25 بهمن 1397

       با سلام.من یک بسته آفتین ژل خریدم ولی نوشته برای آفت دهان ولی من زبونم آفت زده بر اثر چرک کردن لوزه هام....الان از این آفتین ژل استفاده کنم برای زبونم یا نه؟؟؟؟ممنون

      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 26 بهمن 1397
        سلام، بله می تونید استفاده کنید.
        پاسخ
        1. رامانا در 15 اسفند 1397
          برای چه سنی مناسبه؟ من12 سالمه می توانم استفاده کنم؟ ممنون
          پاسخ
          1. مجله زوم لایف
            مجله زوم لایف در 15 اسفند 1397
            بله می تونید استفاده کنید.
            استفاده از آفتین ژل بعلت سوزش در حین درمان و عدم تحمل کودکان، برای کودکان زیر 5 سال توصیه نمی شود.
            پاسخ