زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

خطرات ختنه برای بیماری زردی نوزاد چیست؟!

خطرات ختنه برای بیماری زردی نوزاد چیست؟!

خطرات ختنه برای بیماری زردی نوزاد چیست؟!

ختنه یک عمل نسبتاً ساده است که در بیمارستان انجام می‌شود و عوارض کمی دارد. اگرچه در سال‌های اخیر بحث‌هایی در مورد اینکه آیا ختنه نوزاد از نظر پزشکی ضروری بوده و آیا مزایایی برای سلامتی دارد یا خیر، وجود داشته است، اما در آخر توافق عمومی بین سازمان جهانی بهداشتی صورت گرفته که نشان می‌دهد مزایای ختنه نوزاد نسبت به عوارض و خطرات این عمل بیشتر است.

ختنه نوزاد عملی است که معمولاً در روز اول یا دوم پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. عمل ختنه نوزاد شامل برداشتن پوست ختنه گاه که نوک آلت تناسلی را پوشانده است می‌شود. ختنه را می‌توان در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان نیز انجام داد، اما این عمل می‌تواند پیچیده‌تر باشد زیرا نیاز به بیهوشی عمومی دارد.

از آن جایی که در یکی دو روز ابتدایی تولد ممکن است نوزادان درگیر بیماری‌های مختلفی از جمله زردی نوزادان شوند، ممکن است ترس و نگرانی برای والدین آن‌ها به وجود بیاید، زیرا بیماری زردی نیز اگر درمان نشود می‌تواند آسیب‌های جدی در طولانی مدت برای نوزادان پدید آورد.

بنابراین ما سعی کردیم در این مقاله با کمک گرفتن از رسانه معتبر زردی گرام که سابقه درخشان و تخصصی در زمینه درمان زردی نوزادان دارد، به بررسی عمل ختنه نوزاد و تأثیر آن بر روی بیماری زردی بپردازیم تا با استفاده از تحقیقات انجام شده نگرانی‌های والدینی که تازه بچه دار شده‌اند را برطرف کنیم.

چرا باید نوزادان را ختنه کنیم؟

اکثر مردم به دلایل فرهنگی یا مذهبی تصمیم به ختنه کردن نوزاد پسر خود می‌گیرند. برخی دیگر بر این باورند که برداشتن پوست ختنه گاه آلت تناسلی دارای مزایای زیادی برای سلامتی نوزاد است. برخی از مزایای ختنه نوزاد پسر عبارت است از:

  • پیشگیری از عفونت ادراری در نوزادان
  • پیشگیری از سرطان آلت تناسلی در مردان بالغ
  • کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مقاربتی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم برای شرکای جنسی زن
  • کاهش خطر ابتلا به عفونت آلت تناسلی و تورم
  • پیشگیری از عفونت‌های دستگاه ادراری در نوزادان

خطرات ختنه کردن نوزاد چیست؟

عمل ختنه نوزاد ممکن است خطرات و عوارض جزعی برای نوزاد داشته باشد، از جمله عوارض جانبی ختنه پسران می‌توان به خونریزی و عفونت اشاره کرد.

پوست آلت تناسلی بعد از ختنه بسیار حساس است. گاهی اوقات، این ناحیه ممکن است در اثر تماس با پوشک کودک یا آمونیاک موجود در ادرار تحریک شود؛ اما معمولاً این مشکلات کوچک که در اثر ختنه کردن پیش میاید را می‌توان با استفاده از وازلین و تعویض پوشک به مدت چند روز برطرف کرد.

بسته به سلامتی کودک شما ممکن است عوارض دیگری برای نوزاد به وجود بیاید که برای جلوگیری از این مشکلات باید قبل از انجام عمل حتماً در مورد هرگونه نگرانی که دارید با پزشک مشورت کنید.

چگونه نوزاد را برای عمل ختنه آماده کنیم؟

از آنجایی که ختنه اغلب 1 تا 2 روز پس از تولد انجام می‌شود، بهتر است قبل از تولد فرزندتان برای این عمل آمادگی‌های لازم را داشته باشید.

اگر نوزاد شما نارس به دنیا بیاید یا مشکلات پزشکی دیگری داشته باشد، ممکن است تا زمانی که نوزاد آماده خروج از بیمارستان نشود، عمل ختنه صورت نگیرد.

همچنین اگر کودک شما دارای ناهنجاری فیزیکی در قسمت تناسلی باشد، ممکن است اصلاً ختنه نشود.

نوزاد تازه متولد شده

مراحل انجام عمل ختنه نوزاد

اگر تصمیم دارید نوزاد خود را ختنه کنید، این عمل معمولاً در بیمارستان انجام می‌شود.

نوزاد به بخش جراحی منتقل می‌شود و پس از در آوردن لباس‌های او، بر روی تخت قرار می‌گیرد تا تکان خوردن یا انجام حرکات نوزاد کمتر شود.

پزشک جراح ممکن است در حین انجام عمل، به کودک شما پستانک آغشته به آب قند بدهد تا او را آرام کند.

در برخی موارد پزشک معمولاً نوعی بی حسی موضعی به نوزاد می‌دهد که ممکن است شامل کرم موضعی برای بی حسی آلت تناسلی یا تزریق بی‌حس‌کننده باشد.

پزشک در مرحله بعدی آلت تناسلی نوزاد را با استفاده از یک ضدعفونی‌کننده تمیز می‌کند.

در مواقعی ممکن است از یک گیره یا حلقه پلاستیکی به آلت نوزاد وصل کنند تا بریدن پوست ختنه گاه آسان‌تر شود.

پس از انجام این فرایند نوزاد آماده جراحی و عمل ختنه است.

پس از عمل ختنه نوزاد ممکن است پزشک مقداری وازلین یا پماد برای استفاده روی آلت تناسلی  استفاده کند و آن را با گاز به آرامی بپوشاند.

از ابتدا تا انتهای عمل، مقدار زمان ختنه حدود 15 دقیقه یا کمتر ممکن است طول بکشد و نوزاد شما می‌تواند پس از یک معاینه کوتاه از بیمارستان مرخص شود.

پس از عمل ختنه نوزاد چکار باید کرد؟

پس از ختنه انتهای آلت تناسلی ممکن است قرمز و متورم شده باشد. ممکن است در چند ساعت اول کمی خون ترشح کند یا حتی برای چند روز حساس و متورم باشد؛ اما در حدود یک هفته پس از عمل بهبود پیدا می‌کند. در صورت وجود بخیه در این ناحیه، در عرض 1 الی 3 هفته بخیه ها خود به خود در بدن حل می شوند.

اگر فرزند پسر شما بزرگ‌تر باشد روز بعد از عمل، پسر شما می‌تواند به مدرسه یا مهدکودک بازگردد؛ اما نباید به انجام فعالیت‌هایی که به ناحیه حساس او فشار میاورد ادامه دهد.

پس از ختنه، باید اقدامات لازم را برای مراقبت از آلت تناسلی نوزاد خود را تا بهبودی انجام دهید. این اقدامات شامل تمیز کردن این ناحیه حداقل یک بار در روز و هر بار پس از ادرار کردن با آب معمولی می‌شود، همچنین اجازه دهید این ناحیه کامل خشک شود.

مقداری تورم روی آلت تناسلی نوزاد همچنین پوسته‌های شفاف روی آلت تناسلی که پس از چند روز از بین می‌رود کاملاً طبیعی است.

اگر لکه خون بزرگی روی پوشک کودک شما باشد، باید فوراً با پزشک متخصص تماس بگیرید. اگر متوجه خونریزی مداوم آلت تناسلی شدید، بدون بررسی اینکه آیا خونریزی متوقف شده است یا خیر، فوراً کودک خود را به اورژانس ببرید.

همچنین اگر هریک از موارد زیر را در نوزاد خود مشاهده کردید حتماً با پزشک تماس بگیرید.

  • اگر خون ریزی از زخم ختنه ادامه دار است.
  • اگر نوزاد شما 6 الی 8 ساعت بعد از عمل ختنه ادرار نمی کند.
  • اگر قرمزی یا تورم آلت تناسلی نوزاد بعد از 3 روز بهبود نمی یابد یا بدتر می‌شود.
  • اگر آلت تناسلی نوزاد پس از 7 روز دارای ترشحات زرد رنگ است.
  • اگر کودک شما تب 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر دارد.

به طور معمول پس از عمل ختنه، کودک شما طی 7 تا 10 روز به طور کامل بهبود می یابد.

نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی

زردی و ختنه نوزاد

پس از یک سری مطالعات انجام شده برای تأثیر ختنه در اوایل دوره بیماری زردی نوزاد، متخصصان به این نتیجه رسیدند که ختنه کردن نوزاد هیچ تأثیر خاصی برای درمان بیماری زردی ندارد!

با استفاده از نتایج به دست آمده مشخص شد که ختنه در روز دوم تولد نوزاد بی خطر است و بر روی بیلی روبین خون نوزاد هیچ تأثیر خاصی نمی‌گذارد و زردی نوزاد را افزایش نمی‌دهد.

تنها مشکلی که ممکن است ختنه برای زردی ایجاد کند، بی‌تابی نوزاد است. از آنجایی که درمان زدی با استفاده از دستگاه فتوتراپی صورت می‌گیرد، هنگامی که نوزاد تازه ختنه شده باشد ممکن است در زیر دستگاه زردی بی‌تابی کند و باعث اختلال در روند درمان یرقان شود.

با این حال اگر فرزند شما پس از تولد مبتلا به بیماری زردی شد، می‌توانید با مراجعه به وب سایت زردی گرام و مطالعه مقاله‌های مرتبط با عوارض زردی نوزاد و روند درمان آن اطلاعات مفیدی کسب کنید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود