زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

علت بوی بد دهان چیست و چه نشانه‌ای دارد؟

علت بوی بد دهان چیست و چه نشانه‌ای دارد؟

علت بوی بد دهان چیست و چه نشانه‌ای دارد؟

از بوی بد دهان خود ناراضی هستید و اطرافیانتان این مورد را به شما گفته اند؟ بوی بد دهان علت های مختلفی دارد که در این مطلب می خواهیم برخی از عوامل بوی بد دهان را بررسی کنیم. در انتها چند روش برای از بین بردن بوی بد دهان بیان شده است که پیشنهاد می کنیم در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

علت بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان ممکن است از عوامل بسیار بسیار زیادی ناشی شود. مواد غذایی خاص نظیر سیر پس از هضم شدن وارد سیستم گردش خون شده و با ورود به داخل ریه ها به شکل بوی بد دهان خارج میشوند. سایر عوامل موثر در بوی بد دهان شامل بهداشت نامناسب دهان، خشکی دهان، سیگار و دخانیات، مصرف برخی داروها و بعضی بیماری ها می‌شوند.

دلیل اصلی بوی بد دهان، تشکیل و جمع شدن باکتری در پشت زبان و یا بین دندان های شماست. اما در سایر افرادی که این مشکلات را ندارند منشاء بوی بد دهان چیست؟ چرا میلیون ها نفر در جهان از این مشکل رنج میبرند؟

احتمال بسیار زیاد بروز بوی بد دهان وجود یک باکتری در پشت زبان است. این موجودات کوچک گازهای بسیار بد بویی تولید میکنند که از ترکیبات فرّار گوگردی تشکیل شده اند که بویی مانند تخم مرغ گندیده دارد. متاسفانه این باکتریها در انتهای زبان شما زندگی میکنند که با مسواک های معمولی امکان دسترسی و پاکسازی آنها وجود ندارد.

بوی بد دهان ناشی از معده

برای رفع بوی دهان که ناشی از معده است، برای از بین بردن بلغم متعفن در معده که اختلال در کار معده ایجاد کرده می توانید از آب عسل به همراه چند قطره آب لیمو ترش بطور روزانه استفاده کنید. با اینکار بلغم به مرور دفع می شود و شما از شر بوی بد دهان راحت می شوید.

بوی بد دهان ناشی از لوزه های عفونی

لوزه های عفونی می توانند منبع بوی دهان باشند. لوزه عفونی مثل معده نیست که قابل دیدن نباشد.

آیا علت بوی دهان لوزه ها هستند؟

می توانید به جلوی آینه بروید و انتهای حلق پشت زبان دو برجستگی وجود دارد که که به آن ها لوزه می گویند. اگر رنگ آن ها طبیعی باشد و منفذ های روی آن خالی باشد، بوی بد دهان از لوزه شما نیست ولی اگر لوزه ورم داشته باشد و منافذش از جسم های ریز سفید رنگ پر شده باشد، بوی بد دهان ناشی از لوزه های عفونی شماست! باید بدانید لوزه های شما عفونی شده است و باید درمان شود.

روش های طبیعی برای درمان عفونت لوزه:

برای درمان ریشه ای عفونت لوزه، می توانید از دم کرده آویشن، نعنا و یا پونه استفاده کنید. غرغره کردن آب نمک و یا سرکه سیب با آب خیلی رقیق شده کمک بسیار خوبی به درمان لوزه های عفونی می کند. این روش ها را ادامه دهید تا در نهایت مشکل عفونت لوزه ها برطرف شود.

بوی بد دهان ناشی از زبان

اگه بهداشت دهان رعایت نشود به مرور لایه سفیدی روی زبان تشکیل می شود که در بعضی افراد باعث بوی بد دهان می شود. برای از بین بردن این لایه سفید پاک کننده های گیاهی و طبیعی وجود دارد مثل نمک.

برای استفاده از این پاک کننده باید مقداری نمک روی مسواک بپاشید و روی زبان بکشید این کار را یک بار در هفته انجام دهید تا اثرسفیدی زبان از بین برود. می توانید از مخلوط لیمو و جوش شیرین هم برای تمیز کردن زبان و سفید کردن داندان استفاده کنید.

سینوس های عفونی باعث بوی بد دهان

گاهی سینوس های عفونی باعث بوی بد دهان است. برای از بین بردن این عفونت چه در طب سنتی چه در طب مدر راه های زیادی وجود دارد. در این مطلب یه راه پیشنهاد می کنیم که می توانید با مشاوره از پزشک طب سنتی مثل همه درمان های دیگه از آن استفاده کنید.

روش درمان سینوزیت

نصف استکان عرق نعنا با یک قاشق مربا خوری عسل مخلوط کنید، محلول حاصل بعنوان قطره بینی برای درمان سینوزیت بسیار عالی عمل می کند.

نحوه استفاده به این صورت است که یک قاشق غذاخوری گل بابونه را در یک ظرف آب در حال جوش بریزید به مدت یک ربع محلول آرام آرام بجوشد، طی این مدت شما با حوله روی ظرف در حال جوش بخور بگیرید تا سینوس ها نرم شوند، بعد به پشت دراز کشیده و یک قطره در هر سوراخ بینی از محلول عرق نعنا و عسل بریزید و یک دقیقه به پشت بخوابید این کار را تا پنج قطره برای هر طرف بینی ادامه دهید. اگه درد شدیدی احساس کردید با روغن زیتون روی سینوس ها را ماساژ دهید تا در نهایت عفونت را خارج کنید.

داروهای گیاهی برای از بین بردن بوی بد دهان

بطور کلی داروهایی گیاهی وجود دارند که برای از بین بردن بوی بد دهان می توانند مفید باشند.

  • زرنباد؛
  • برگ توت
  • سداب؛
  • باقلا؛
  • عدس بو داده؛
  • گشنیز؛
  • پودینه؛
  • بادیان؛

هر یک از آنها را به تنهایی یا با هم باید بجوید و یا به صورت دمنوش استفاده کنید.

راه حل های مقابله با بوی بد دهان کدامند؟

برای مقابله با بوی بد دهان یا به حداقل رساندن آن راه های زیادی وجود دارند که چهار راه آسان آن عبارتند از:

  • شست و شوی دهان با محلول های محتوی دی اکسید کلرین؛
  • پاک کردن انتهای زبان با کمک مسواک های مخصوص و حرکت مسواک از انتها به سمت نوک زبان؛
  • استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان؛

پیش از اقدام به رژیم درمانی، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید بوی بد دهان شما منشاء بیماری خاصی ندارد.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی زوم لایف، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
تعداد نظرات (15)
  1. فاطمه خانم در 16 اسفند 1401
    من تخم مرغ و مرغ میخورم توی دهنم بوی گندیده میده
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 16 اسفند 1401

      بعد از مصرف تخم مرغ و یا مرغ از نخ دندان و مسواک استفاده کردید؟

      پاسخ
  2. آرزو در 2 دی 1401
    من مترونیزادول آموکسی سیلین و ازونیوم خوردم به مدت یه هفته تموم شد بو دهنم دوباره برگشت قبلا طب سنتی رفتم گفت از صفراته داروها اونم خوردم اما نصفه نیمه کمتر شد اما تموم نه رفتم ی جا دیگه طب سنتی گفت از سردی معدته داروهارو بخور تموم شد بیا بهت دارو بدم بهم بیست موت و ی سری چیزا داد ک چون عرق نعنا داره من نتونستم بخورم حالا از امشب دارم یه دارو گیاهی ک مال سردی معده و یبوست ...هست رو میخورم ببینم تاثیر داره
    پاسخ
  3. مهمان علی در 1 اردیبهشت 1401
    قبل از هرچیز به یاد داشته باشیم که :
    شفا دهنده اصلی خداوند است .پزشک و دارو بهانه هستند
    باسلام
    بعد از رعایت بهداشت فردی .شاید این راه حل به درمان بوی بد دهان کسانی که راه های زیادی را رفته اند و به نتیجه نرسیده اند کمک کند.
    قرص " مترونیدازول " را به مدت هفت تا ده روز .هر هشت ساعت یک عدد. یعنی روزی سه عدد بخورید .اگر بعد از پنج شش روز بوی بد دهان کم یا برطرف شد این نشانه خوبی است وشما باید بعد از ده روز اول که روزی سه قرص مصرف میکردید . به مدت یک ماه دیگر هم قرص مترونیدازول را با روزی دو عدد یعنی هر دوازده ساعت یک عدد ادامه بدهید.در صورت ادامه ندادن مصرف دارو بوی بد دوباره برخواهد گشت .
    اما اگر بعد از هفت هشت روز اول همچنان بوی بد دهان مثل اول بوده و تغییری نکرده است .علت آن میکروب و عفونت نیست و دلیل دیگری دارد وادامه مصرف قرص سودی ندارد. التماس دعا
    پاسخ
  4. ناشناس در 12 شهریور 1400
    اول باید فهمید بوی بد دهان منشاش کجاست که برای بسیاری از افراد سنگ لوزه است اما خودشون بی خبرن خوده من همین یکماه قبل فهمیدم سنگ لوزه دارم شروع کردم به آب جوش ولرم شده و نمک دریا و کمی جوش شیرین رو باهم مخلوط کردم و به عنوان دهانشویه استفاده کردم و غرغره کردم یبار قبل خواب و یبار هم اگه حوصله ام بکشه بعد از ناهار و دومین چیزی که واقعا برای رفع سنگ لوزه خوبه دمنوش عناب و پونه کوهی و آویشن هست هرکدوم رو پیدا کردید دم کنید عناب که خیییییلی خوبه واسه لوزه تو آب آشامیدنی هم میگن گلاب بریزید خوبه ولی خب گرونه من تهیه نکردم فعلا میگن ماساژ دادن گلو با روغن سیاهدانه همون قسمتی که لوزه درونش قرارداره خوبه ولی من چون ترسیدم موهای گلوم زیادبشه اینکارو نکردم فعلا. و اینکه صبح ناشتا و شب قبل مسواک یک قاشق غذاخوری عسل بخورید یعنی غذای اول و آخرتون عسل باشه غرغره جوشانده جو رو هم میگن مفیده البته من استفاده نکردم فعلا. سیر هم میگن خوبه تو آش بریزید و کلا سعی کنید گرمیجات بخورید
    پاسخ
  5. عبدول در 8 مرداد 1399
    نخ دندان معجزه میکند.با نخ دندان مواد غذایی بین دندان ها را که گیر کرده بیرون بکشید.و پشت سرش مسواک کنید.
    گوشت دشمن دندان ها ست.و زمانی که در بین دندانها ماند شروع به فاسد شدن میکند و بوی بد از اینجا آغاز میشود. مخصوصا در هنگام شب که مدت طولانی دهان بسته است. نخ و پشتش مسواک
    پاسخ
  6. Ardsd در 20 اسفند 1398

    لطفا تا انتها بخوانید بنده همین مشکل رو داشتم و اکثر روش هایی که در اینترنت و فضای مجازی نوشته اند رو انجام دادم ولی هیچ تاثیری نداشت.با رعایت نکات پایین که خدمت شما عرض میکنم ،مشکلم تا حد زیادی مرتفع گردید.


    با رعایت نکات زیر مشکل بوی دهان که عمدتا به خاطر سردی معده(اگر لکه سفید رنگی روی زبانتان هست،نشان دهنده سردی معده است) هست،حل خواهد شد(ضمنا مسواک هیچ ربطی به بوی دهانی که منشا آن معده هست، ندارد)


    ۱.مهمترین موضوع، خوب جویدن غذاست(هر لقمه غذا رو ۶۴بار بجوید)=این مورد خیلی خیلی مهمه، چند روز امتحان کنید و مطمئن باشید تاثیرش رو خواهید دید.


    ۲.آداب غذا خوردن رو رعایت کنید(مثلا گفتن بسم الله، با دست غذا خوردن، نخوردن آب قبل و بین و بعد غذا، لقمه کوچک گرفتن و سایر مواردی که طب سنتی بیان میکنه)


    ۳.غذای سالم و مخصوصا نان سالم بخورید و از خوردن نان نانوایی ها به شدت بپرهیزید.


    4.از ظرف سنگی برای غذاهای خورشتی استفاده کنید.


    5.با وضو غذا بخورید.


    ۶.از غذاهای با طبع سرد مثل خیار سبز، دوغ و .... کمتر استفاده کنید چون سردی معده را افزایش و در نتیجه بوی دهان بیشتر می شود. و.....


    مهم ترین مورد همون مورد اول هست...خوب جویدن رو امتحان کنید، اگر تاثیرش رو دیدید، بقیه موارد رو رعایت کنید. ان شاالله به لطف خداوند مشکل حل خواهد شد و جای هیچ نگرانی نیست.

    پاسخ
    1. مهمان رضا در 11 اردیبهشت 1402
      داداش داری اشتباه میزنی
      گفتن بسم الله بوی بد دهان رو از بین میبره ؟؟؟؟؟!!!!!!!!
      خوبی ؟؟؟؟؟
      با وضو غذا خوردن بوی بد دهان رو از بین میبره ؟؟؟؟؟!!!!!!
      با این روش ها مشکل تا حد زیادی مرتفع می گردد؟؟؟؟؟؟
      پاسخ
  7. Mobina در 26 تیر 1398
    ممنون ولی کاش مطالب دم دست تر میگذاشتین
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 26 تیر 1398

      سلام، ما در این مطلب بیشتر سعی کردیم که دلایل ایجاد بوی بد دهان رو بررسی کنیم و چند روش درمانی موثر نیز معرفی شد.
      پیشنهاد می کنم مطلب جداگانه ای که برای رفع بوی بد دهان منتشر شده رو مطالعه کنید.

      10 روش فوری برای از بین بردن بوی بد دهان

      پاسخ
  8. سادات در 19 خرداد 1398

    خیلی مفید بود

    عالی

    پاسخ
  9. علیرضا در 30 بهمن 1397

    با سلام واحترام  ممنون از سایت خوبتون

    جالب ومفید

    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 30 بهمن 1397
      سلام، نظر لطف شماست.
      پاسخ
  10. نیلوفر اسدی در 23 مهر 1397
    سلام، از مطلب خوب و مفیدتون ممنونم.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 23 مهر 1397
      سلام، لطف دارید. خوشحالم براتون مفید بوده.
      پاسخ