زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

درمان و ترک عادت ناخن جویدن در کودکان

مکمل منیزیم مگنی ول

درمان و ترک عادت ناخن جویدن در کودکان

درمان و ترک عادت ناخن جویدن در کودکان

چرا فرزندم عادت به ناخن جویدن دارد؟ چگونه از ناخن جویدن کودکان جلوگیری کنیم؟ جویدن ناخن یا اونیکوفاژی، یک عادت بسیار رایج در میان کودکان است. معمولا، وقتی کودک بزرگتر می‌شود این عادت را ترک می‌کند. با این وجود، اگر از آن پیشگیری نشود می‌تواند تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. اما، کودکان نهایتا تا سن 35 سالگی این عادت را ترک می‌کنند!

عادت ناخن جویدن در کودکان

بیشتر اوقات ناخن جویدن تنها‌ یک عادت است. وقتی کودک بی‌حوصله یا مضطرب است به طور ناخودآگاه این کار را انجام می‌دهد.

گاهی اوقات ناخن جویدن (Nail biting) می‌تواند نشانه‌ی مشکلات جدی‌تری باشد. مشکلات اساسی مانند: دلشوره واقعی، اختلال کم‌ توجهی- بیش فعالی(ADHD) ‌یا اختلال وسواس جبری(OCD). با این حال نگران نباشید، اختلالات فوق با نشانه‌های دیگری همراه هستند، بنابرین جویدن ناخن به خودی خود مساله حادی نیست.

در بیشتر موارد، جویدن ناخن فقط یک فعالیت ساده است که کودک حتی از انجام آن آگاه نیست. معمولا، تنها پیامد ناخن جویدن این است که ظاهر ناخن زشت به نظر می‌آید و می‌تواند زخم‌هایی در اطراف نوک انگشتان و پوست دور ناخن به وجود بیاید. به علاوه اگر ناخن‌های کودک کثیف باشند، می‌تواند کمی باعث بیماری شوند. در موارد شدید، این کار می‌تواند به انگشت‌ها، کوتیکول ناخن و همچنین به دندان آسیب برساند.

ترک عادت ناخن جویدن

ترک عادت ناخن جویدن در کودکان

ترک عادت ناخن جویدن برای بچه‌های کوچک‌تر مشکل‌تر است، زیرا آنها به ظاهر ناخن‌هایشان اهمیت نمی‌دهند. کودکان بزرگتر‌ و نوجوانان، کمی خودآگاهی بیشتری دارند، به همین خاطر تمایل بیشتری به ترک این عادت دارند.
ما پیشنهاد می‌کنیم اگر کودک با جویدن، انگشت و اطراف ناخن را زخم‌ نمی‌کند، حداقل تا وقتی که خودش شروع به ترک این عادت کند تحمل پیشه کنید. جویدن ناخن باعث زشت شدن ظاهر ناخن می‌شود و از لحاظ اجتماعی قابل قبول است. نیازی نیست برای بچه‌های کوچکتر استرس داشته باشید، مخصوصا وقتی که مشکل به خودی خود بر طرف می‌شود.

هر گاه فرزند شما به مرحله بلوغ رسید، این موضوع خیلی راحت است که فواید ترک جویدن ناخن را به او توضیح دهید و به فرزندتان کمک کنید که واقعا با میل خودش این عادت را ترک کند.

احساس غرور و واکنش در برابر فشار گروه همسالان اغلب کمک بزرگی در ترک این‌ عادت است، زیرا کودک در بین همسالان خود از انجام این کار خجالت می‌کشد و به خاطر حفظ غرورش این کار را انجام نمی‌دهد و زمانی که دوستانش او را از این کار منع می‌کنند، سعی می‌کند به حرف آنها گوش کند.

درمان ناخن جویدن کودکان

معمولا روش‌های درمان ناخن جویدن کودکان بی‌ضرر هستند، شما می‌توانید روی ناخن‌ها و سر انگشتان کودک مواد تلخ بمالید. با این روش ساده، کودک هر لحظه با چشیدن طعم تلخ به یاد می‌آورد که نباید انگشتش را در دهانش ببرد. استفاده از این روش‌های درمان بسیار ساده است، و زمانی کارآمدتر است که کودک خودش‌ تمایل به ترک این عادت داشته باشد. در غیر اینصورت، یک‌ کودک سر سخت ممکن است با وجود تلخی و طعم‌ ناخوشایند این مواد، باز هم انگشتش را در دهانش ببرد.

به یاد داشته باشید اگر در طول روز مواد تلخی که ناخن و انگشت کودک را به آن آغشته کردید، با شستن دست و دیگر فعالیت‌ها پاک شدند، دوباره آن مواد را بمالید.

استفاده از آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی است که شیره‌ی آن طعم بسیار تلخی دارد. شما می توانید در خانه هم آن را پرورش دهید. اگر شکافی در یکی از برگ‌های آن را ایجاد کنید، و مواد ژله‌ای مانند وسط برگ را به سر انگشتان کودک بمالید، ناخن‌های کودک مزه بسیار ناخوشایدی می‌گیرد.

ضمنا، ژل آلوئه‌ورا یک درمان طبیعی فوق‌العاده برای زخم و جراحت اطراف ناخن است.‌ این گیاه با ارزش تقریبا همه جا یافت می‌شود.

انگشت‌ها را چسب بزنید

بهتر است انگشت‌های فرزندتان را برای مدتی با چسب زخم یا چسب برق ببندید. غالب اوقات ناخن جویدن به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود. بنابراین دفعه بعد که ففرزندتان، ناخودآگاه انگشتتان را به دهانتان ببرد به جای ناخن، چسب را می‌جود.

جایزه درنظر بگیرید

کودکان عاشق جایزه گرفتن هستند. برای اینکه کودک‌تان عادت ناخن جویدن را ترک کند باید برای اون، در ازای انجام ندادن اینکار جایزه در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر تا قبل از ناهار ناخن جویدن را کنار بگذارد، او را به پارک ببرید یا هر جایزه دیگری که او را خوشحال کند.

استفاده از محافظ دندان

جدیدترین روشی که برای جلوگیری از جویدن ناخن به کار می رود، استفاده از محافظ دندان است که ناخن جویدن را غیر ممکن می‌کند.

مراقبت از ناخن

مهم‌نیست ناخن‌های فرزندتان چقدر کوتاه هستند، سعی کنید همیشه ناخن‌ها را مانیکور کنید و مرتب نگهدارید. مانیکور باعث می‌شود که دیگر ناخن‌‌ها لبه‌های زبر و تیزی نداشته باشد که برای جویدنشان وسوسه شوند. برای مانیکور کردن ناخن کودک کمی وقت بگذارید. این کار می‌تواند تجربه پرارزشی باشد. تجربه‌ی یک زمان‌ خاص بین شما و فرزندتان.

استفاده از لاک ناخن

استفاده از لاک ناخن برای کودک می‌تواند تاثیر فوق‌العاده‌ای در ترک این عادت داشته باشد. (بله، پسرها هم اغلب با لاک ناخن موافقند- رنگ‌های خوب زیادی است که حتی مناسب آنها باشد). وقتی چشم کودک به لاک ناخن می‌افتد،‌ بیشتر ترغیب می‌شود که لاک بزد تا اینکه تمایل به جویدن ناخن داشته باشد.‌ شما بزرگترها هم زیاد به این توجه نکنید که لاک زدن فقط برای دخترهاست!

چه زمانی که باید نگران ناخن جویدن فرزندان باشید؟

در موارد نادر، ناخن جویدن شدید می‌تواند نشانه اضطراب شدید باشد. اگر ناخن جویدن باعث می‌شود نوک انگشت فرزندتان درد بگیرید و یا خونی شود، اما فرزندتان همچنان به ناخن جویدن ادامه می‌دهد، در این موارد حتماً با دکتر فرزندتان مشورت کنید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (5)
  1. امیر حسین در 24 اردیبهشت 1402
    سلام دوستان .
    من که ناخوداگاه درحال خوردن ناخنام بودم یهویی رفتم برای درمان اینکه چطوری ناخن نخورم رو ببینم چیه راه حلش .
    از اونجایی که این برام مشکوک بود که حتی جواب این سوالو می دونستم اما در درون ذهنم داشتم هی ور میرفتم باهاش که چطوری باشم یا نباشم اطرافیانم خوشحال باشند .
    در واقع بعضی مشکلات در درون و بیرون رخ می دهند!
    1.محیط ،خانواده ،دوست ،ترس
    2.خود نگرانی یا مشغولیت ذهنی
    3.نمی دونم زیادن
    ولی اینجا جالب بود برام که نظرات چندین نفرو خوندم که دیدم بیشترشون از دوران بلوغ به بعد این طور شدن از 12سالگی به بعد فکر کنم، نَفسِ ما به حالت فعلیت میرسه و این عادت بد در ما ناشی از دردسر نیست .
    برای خودتون و خودم آرزوی سلامت میکنم
    پاسخ
  2. مهمان Mohadese در 15 فروردین 1402
    سلام محدثه هستم14سالمه و پنج سال میشه که این عادت ناخن جویدن‌رو‌دارم
    و از همین الان میخام شروع کنم و از ایده ها وروش هایی که گفتید استفاده کنم و ناخن‌جویدن‌رو ترک کنم.
    پاسخ
  3. مهمان عسل در 14 دی 1401
    من از بچگی این عادت رو دارم لطفاً کمکم کنید همه ی این راهکار ها رو انجام دادم ولی نشد کمک کنید ترو خدا دیگه خسته شدم
    پاسخ
  4. مهمان زینب در 5 تیر 1401
    من تصمیم گرفتم یه گروه بزنم و همه کسانی ک این مشکل رو دارند در کنار هم به هم انگیزه بدیم )مثلا عکس بفرستیم از رشد ناخن هامون( و این عادت رو ترک کنیم.
    آیدی من در تلگرام zeynabmahlouji هست و هرکی مایله بیاد تا انجامش بدیم🤝
    پاسخ
    1. حسین در 4 اردیبهشت 1402
      چه ایده خوبی که گروه زدید ، اما من هرچی تو تلگرام میزنم چیزی بالا نمیاره ؟
      اگه گروه زدی لطفا آیدیشو برای من هم بده
      ممنون
      پاسخ