زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

قبل از مراجعه به دندانپزشک، رعایت 10 نکته الزامیست!

قبل از مراجعه به دندانپزشک، رعایت 10 نکته الزامیست!

قبل از مراجعه به دندانپزشک، رعایت 10 نکته الزامیست!

آیا کسی را مشناسید که به دندانپزشک مراجعه نکرده باشد؟ یا حداقل برای مشاوره پیش یک دندانپزشک نرفته باشد؟ برای سلامت دندان و یا درمان مشکلات دندان هایمان حتماً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنیم. اگر تصمیم دارید به دندانپزشک مراجعه کنید این مطلب می تواند به شما کمک کند تا تجربه خوشایندی از دریافت خدمات دندانپزشکی داشته باشید.

کیفیت خدمات دندانپزشکی این تجربه به عوامل مختلفی بستگی دارد. از شخصیت درونی خود فرد و خلق و خوی دندانپزشک گرفته تا زمان و مکان مراجعه به دندانپزشکی. بدون شک تجربه درمان دندانپزشکی برای کسی که بهداشت دهان خود را رعایت می کند، پیش از جدی شدن مشکل دندان ها پی گیر درمانشان می شود و یک دندانپزشک خوب و خانوادگی دارد با کسی که تنها به زور درد به اولین و دردسترس ترین مرکز دندانپزشکی مراجعه می کند، متفاوت خواهد بود.

جان کلام اینکه رفتن به یک کلینیک دندانپزشکی برای خود پیش شرط هایی دارد که رعایت دقیق آن ها می تواند تجربه خوشایندی از دریافت خدمات دندانپزشکی برای شما رقم بزند.

1. انتخاب دندانپزشک

بدون شک کیفیت ارایه خدمات دندانپزشکی در کلینیک های دندانپزشکی مختلف با هم یکسان نیست. حتی در یک کلینیک دندانپزشکی نیز ممکن است دندانپزشکی خوب، با مهارت، با اخلاق و کیفیت کار متفاوت وجود داشته باشد.

قبل از اینکه نیاز فوری به دندانپزشک خوب پیدا کنید، بدنبال دندانپزشک بگردید! پیدا کردن دندانپزشک خوب به افرادی که دچار ترس و فوبیا از دندانپزشکی هستند توصیه می‌شود، چراکه مراجعه به یک محیط و چهره آشنا می تواند در کنترل اضطراب آن ها نقش عمده ای بازی کند.

برای پیدا کردن کلینیک دندانپزشکی یا دندانپزشک خوب می توانید از تجربه خانواده و دوستان یا جستجو در گوگل کمک بگیرید. همچنین می توانید به شکل اتفاقی برای معاینه به چند دندانپزشک مراجعه کنید و بهترینشان را انتخاب کنید.

2. آرامش شما از همه چیز مهم تر است

توصیه می شود قبل از مراجعه به دندانپزشکی آرامش داشته باشید و حتی در صورت امکان کمی بخوابید. خستگی و استرس می تواند روی روند درمان شما اثر منفی بگذارد. خستگی می تواند آستانه تحمل شما به درد را کاهش دهد یا روند بی حس شدن دندان ها را با مشکل مواجه کند.

شنیدن موسیقی و فکر کردن به تجربیات خوش آیند می تواند در کنترل استرس شما موثر باشد. اگر در محیط دندانپزشکی چنین تدارکی برای شما پیش بینی نشده، خودتان یک دستگاه پخش موسیقی و هدفن همراه داشته باشید و پیش از درمان و حین آن به موسیقی گوش دهید.

3. مسواک بزنید

دندانپزشکان جمله معروفی دارند: دهان شما نشانه شخصیت شماست!

در واقع شرایط دهان و دندان های شما و میزان توجه به بهداشت دهان، شمایی کلی از شخصیت فردی و اجتماعی شما را نشان می دهد. متاسفانه برخی افراد نه تنها توجهی به بهداشت دهان خود ندارند و کوچک ترین اهمیتی به دندانپزشکی که بناست دهان آن ها را معاینه و بیماریشان را درمان کند، نمی دهند.

به همین دلیل است که تا آخرین لحظه پیش از ملاقات با دندانپزشک غذاهای بودار مصرف می کنند یا سیگار می کشند و با دهان بد بو و انباشته از ذرات غذایی زیر دست دندانپزشک می نشینند. شاید اگر یک بار خودتان را جای دندانپزشکی بگذارید که هنگام معاینه دهان شما بناست با چنین وضعیتی روبرو شود، حتماً قبل از مراجعه به دندانپزشک مسواک می زنید!

پیشنهاد می کنیم از نخ دندان هم استفاده کنید زیرا، اگر نخ دندان بکشید برای سلامت دندان های شما بسیار مفید است.

4. دفترچه بیمه را فراموش نکنید

با اینکه معمولا خدمات دندانپزشکی زیر پوشش اکثر بیمه های درمانی نیست و جز در موارد خاص شما مجبورید هزینه درمانتان را به شکل آزاد بپردازید، اما همراه داشتن دفترچه بیمه لازم است.

چرا که گاه لازم است برای تشخیص بهتر دندانپزشک برای شما عکس تشخیصی یا آزمایش بنویسد یا اینکه لازم بداند برای تکمیل درمان های دندانپزشکی داروهای خاصی را مصرف کنید. پس برای پرهیز از دوباره کاری و مراجعه مجدد به دندانپزشک از همراه داشتن دفترچه بیمه غفلت نکنید!

5. دارو‌ها و سابقه پزشکیتان را همراه داشته باشید

دندانپزشک هنگام تصمیم گیری برای درمان شما باید از سابقه پزشکی شما آگاه باشد. باید بداند شما چه بیماری ای دارید و چه داروهایی مصرف می کنید.

چرا که انجام درمان های دندانپزشکی برای برخی بیماران محدودیت هایی دارد و باید تدابیر خاصی پیش از آغاز درمان دندانپزشکی برای آن ها پیش بینی شود یا اینکه داروهای دندان پزشکی ممکن است با داروهایی که شما برای بیماری دیگران مصرف می کنید تداخل داشته باشد.

بیماری های واگیر دار (نظیر هپاتیت)، دیابت (بیماری قند)، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و البته احتمال بارداری خانم ها از معروف ترین بیماری ها و مشکلاتی هستند که دندانپزشکان باید شرایط درمان را برای مبتلایان به آن ها تغییر دهند یا داروهای خاصی را پیش از درمان برای ایشان تجویز کنند.

6. فقط در صورت تشخیص پزشک، دارو مصرف کنید!

برخی افراد به دلیل مشکلات و بیماری هایی که به آن ها مبتلا هستند، باید یک ساعت پیش از مراجعه به دندانپزشک آنتی بیوتیک مصرف کنند. چون احتمال انتقال عفونت و باکتری در خون وجود دارد، و برخی از درمان های دندانپزشکی مانند ، کشیدن دندان و جراحی لثه با خون ریزی همراه اند.

تشخیص این مورد بر عهده دندانپزشک و پزشک معالج بیماری شماست. افراد مبتلا به مشکلات قلبی و کلیوی از جمله بیمارانی هستند که بنا به شراط بیماری احتمالا باید پیش از درمان های دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنند.

7. عکس های قبلی و پرونده دندانپزشکی خود را همراه ببرید

اگر برای درمان دندا‌‌ن هایتان به دندانپزشک جدیدی مراجعه می کنید که سابقه ای از درمان های گذشته شما ندارد، بهتر است رونوشتی از پرونده دندانپزشکی خود تهیه کرده و به او ارایه دهید. همچنین اگر عکس های تشخیصی قدیمی شما در دسترستان هستند آن ها را هنگام مراجعه به دندانپزشکی همراه ببرید.

در بسیاری از موارد بررسی عکس های قدیمی شما را از تهیه عکس های تشخیصی جدید بی نیاز می کند و یا مقایسه این عکس ها با عکس تشخیصی جدید می تواند به دندانپزشک در بررسی سیر پیشرفت یک بیماری و انتخاب طرح درمان صحیح کمک کند.

8. تشنه و گرسنه نباشید

اگر برای درمان دندان هاتان وقت ملاقات دارید، با شکم خالی به دندانپزشکی نروید. تشنگی و گرسنگی می تواند استانه تحمل درد شما را کاهش دهد و بر اضطرابتان بیافزاید. اگر قند خون شما پایین باشد ممکن است در میانه درمان دچار افت قند خون شوید و از حال بروید یا حالتان دگرگون شود.

از دیگر سو ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند پس از درمان هایی نظیر جراحی لثه، ایمپلنت دندان یا کشیدن دندان، تا چند ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. حساب تمامی این احتمالات را داشته باشید و پیش از ملاقات با دندانپزشک غذا بخورید.

با این وجود یادآوری دوباره این نکته بد نیست که قبل از مراجعه به دندانپزشکی، مسواک بزنید.

9. پیش از رسیدن وقت درمان در مطب حاضر شوید

حضور به موقع در محل درمان علاوه بر اینکه نمودار شخصیت شما و احترامتان به دندانپزشک است، می تواند از بروز استرس های بی مورد نظیر تلاش برای یافتن جای پارک اتومبیل و دویدن روی راه پله ها یا بحث با منشی به خاطر تاخیر و انتظار تا خالی شدن دست دندانپزشک پیش گیری کند.

در بالا گفتیم که آرامش داشته باشید! هر کدام از این پیش آمد‌ها می تواند آرامش شما را هنگام نشستن زیر دست دندانپزشک خدشه دار کند و تجربه درمان دندانپزشکی را بی دلیل، سخت تر از چیزی کند که باید باشد.

در بعضی کلینیک ها می بینیم که بر روی یک برگه متنی با این مضمون نوشته شده: ساعت ویزیت شما، صرفاً زمان حضور شما در کلینیک است!

درمان های دندانپزشکی زمان مشخصی ندارند و ممکن است در مراحل درمان اتفاقاتی رخ دهد که زمان حضور شما در کلینیک کمتر یا بیشتر شود. این اتفاق طبیعی است و در بیشتر مواقع ارتباطی با مهارت دندانپزشک خوب  یا نحوه مدیریت و زمانبندی کارکنان کلینیک ندارد.

10. در صورت لزوم همراه داشته باشید

اگر برای دریافت خدمات دندانپزشکی اضطراب دارید، یا می خواهید درمان مشکل و پیچیده ای نظیر جراحی لثه یا ایمپلنت دندان برای شما انجام شود، بد نیست از یکی از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید در مراجعه به دندانپزشک شما را همراهی کند. داشتن یک همراه می تواند اضطراب شما را کم کند و باعث آرامش شما شود.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (11)
  1. لازما در 13 بهمن 1399
    اموزش بیشتر در موارد فوق
    پاسخ
  2. دکتر آذر اصلانی مقدم متخصص عصب کشی دندان در 20 دی 1398
    دکتر آذر اصلانی مقدم متخصص درمان ریشه دندان (عصب کشی) در تهران فارغ التحصیل دوره دندانپزشکی عمومی در سال ۱۳۷۷ از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ دکترای تخصصی در رشته اندودانتیکس از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد.

    وی در سال ۱۳۸۲ در امتحان بورد تخصصی رتبه سوم را کسب کرده است. دکتر اصلانی مقدم در امتحان بورد شفاهی با نمره ۹۷ نفر اول بوده است. این متخصص عصب کشی، همچنین از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۳ در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه قزوین به عنوان هیات علمی و از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ درمرکز تخصصی بیمارستان بهشتی شهرزنجان مشغول بکار بوده است. همچنین در این مدت، مطب تخصصی شخصی خود را اداره می کرده است و از سال ۱۳۹۰ تا به حال در تهران مشغول به کار می باشد.


    ۲۰ سال مطب داری و درمان انواع کیس های درمان های روت کانال و تروما (دندان های ضربه خورده) در رزومه ایشان بارز است. در طی این مدت با شرکت در مجامع و کنگره های تخصصی داخلی و بین المللی همگام با دانش نوین علم روت کانال در حرکت بوده است. استفاده از تکنولوژی پیشرفته و مواد دندانپزشکی با کیفیت، دانش و تجربه سالها فعالیت، باعث اطمینان بخشی به بیماران از لحاظ تجربه درمانی متفاوت می باشد.
    پاسخ
  3. احسان در 9 مرداد 1398
    با سلام
    ضمن اشاره به این موضوع که بنده از خدمات مرکز شما استفاده نکردم اما در مورد بند نه که مربوط به معطلی بیماران در مطب های برخی پزشکان هست و به طور کلی نقش مدیریت پزشک رو منتفی اعلام کرده و ساعت ها معطلی در اتاق های انتظار رو عادی جلوه داده نقد بسیار جدی دارم و مطلبی که نوشته شده توجیه کودکانه ای بیش نیست در بدترین حالت نیم ساعت معطلی قابل توجیه است اما بیش از اون حتما به حرص و طمع پزشک برای داشتن حداکثر مشتری (عمدا استفاده کردم) و اهمیت ندادن به وقت و عذاب مردم می باشد. حتما در آینده با افزایش رقابت بیت کلینیک ها این "اتفاق طبیعی" به زعم شما جای خودش رو به حداکثر احترام به وقت و اعصاب مردم خواهد داد. البته امیدوارم.
    به این که متن بند نه رو تغییر بدین خوشبین هستم در غیر این صورت امیدوارم در صفوف انتظار در بیماری های دیگر خودتون لذت ببرید.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 10 مرداد 1398

      سلام؛
      در اول لازم هست که خدمت شما عرض کنم، سایت زوم لایف صرفاً یه مجله اینترنتی است و هیچگونه ارتباطی با مراکز ارائه خدمات پزشکی ندارد.

      اما در رابطه با موضوعی که مطرح کردید، تا حدودی حق با شماست و عدم برنامه ریزی دقیق برخی پزشکان و پرسنل، باعث نارضایتی مراجعه کنندگان می شود.

      ما گفتیم "اتفاق طبیعی" چون در تمام دنیا اتفاق می افتد و ممکن است برای مراجعه به برخی پزشکان نیاز باشد چند دقیقه زودتر در مرکز حضور داشته باشید. لینک زیر را می توانید مطالعه بفرمایید.

      Do Waiting Times in Dental Offices Affect Patient Satisfaction and Evaluations of Patient-Provider Relationships?

      همچنین ما گفتیم که "در بیشتر مواقع ارتباطی با مهارت دندانپزشک خوب یا نحوه مدیریت و زمانبندی کارکنان کلینیک ندارد"! یعنی ممکن است به عمد این اتفاق بیافتد!

      حتی بنده نیز بارها شده برای دیدن پزشکی بجای 30 دقیقه، 4 ساعت منتظر باشم یا برعکس در زمان مشخص به مرکز مراجعه کنم و کارم انجام شود.

      در پایان از امیدواری شما سپاپگذارم

      پاسخ
  4. آسمان مجازی پرشین اسکای در 21 تیر 1398
    اگر دنبال سقف کاذب برای آرامش بیمار هستید از آسمان مجازی ما استفاده کنید برای آرامش بیمار خوب هست به این سایت مراجعه کنید
    http://skypersiani.com
    پاسخ
  5. عاطفه نانکلی در 18 اردیبهشت 1398

    عاطفه نانکلی هستم و از کلینیک ولی عصر کرج در جهان شهر کرج. از شما ممنونم و بویژه از خانم های دندانپزشکی و زیبایی و دستیارانش در این روزها و هفته ها، ماه رمضان مبارک باد و موفق باشید.و از تمام دندان پزشک کاشت دندان ایمپلنت و زیبایی و سلامتی و تندرستی در مورد علاقه خود شماست. 

    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 18 اردیبهشت 1398
      سلام خانم نانکلی، از انرژی مثبتی که دادید متشکرم.
      سلامت باشید.
      پاسخ
  6. علی در 25 بهمن 1397

    دندانپزشکی خوب میخایید اینجا

    https://sepehrdentistry.com

    پاسخ
    1. f.z در 11 اسفند 1397

      من باید برم عصب کشی کنم 12 سالمه، اشکالی نداره بجای عصب کشی دندونمو بکشم؟
      می شه لطفا جوابمو بدین اخه من نمیدونم اشکال داره یانداره

      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 11 اسفند 1397
        شما برای بررسی این موضوع حتماً باید حضوری به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا بعد از معاینه، راهنمایی کنند.
        پاسخ
      2. الناز در 18 تیر 1399
        سعی کن هیچوقت دندونتو نکشی حتما عصب کشی و پر کن
        از عصب کسی هم نترس من تا الان ۵ بار عصب کشی کردم و راضی هستم فقط همیشه نخ دندان و مسواک بزن که دندونات پوسیده نشن
        پاسخ