آیا ظرف شیشهای در فر میشکند؟

امروزه کاربرد فر در خانهها به دلیل گسترش زندگیهای شهری، کمبود وقت، هزینه زیاد غذاهای بیرون و حتی استفاده از اینترنت و دسترسی افراد به دستور غذاهای جدید در حال افزایش است. در دنیای امروز برای پخت انواع غذاها، کیکها، غذاهای گریل شده و حتی برای دم کشیدن برنج و ماکارونی از فر استفاده میشود. نکته اینجاست که استفاده از فر نکاتی دارد که برای استفاده بهتر از این وسیله باید آنها را بدانید.
اولین چیزی که باید راجع به فر بدانید نحوه کارکرد این دستگاه است. البته قبل از آن باید بدانید که از چه ظروفی میتوانید در فر استفاده کنید. قرار دادن هر ظرفی با هر نوع جنسی در فر مجاز نیست؛ زیرا علاوه بر آسیب رسیدن به ظرف و محتوای درونی آن، باعث خرابی دستگاه شما هم میشود. شاید شما هم در فیلمهای آموزش آشپزی دیده باشید که ظروف شیشهای را در داخل فر قرار میدهند و این سوال برایتان پیش آمده باشد که این ظروف چطور بعد از گرم شدن نمیشکنند؟ در این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد.
بهترین ظروف شیشهای برای استفاده در فر
همانطور که میدانید بهترین ظروف مصرفی برای قرار گرفتن در فر ظروف شیشهای هستند. این ظروف علاوه بر سبک بودن و شفافیت و استقامت بالا میتوانند یکی از گزینههای انتخابی شما برای مصرف باشد. پیرکس یکی از ظروف شیشهای بسیار مناسب برای این کار است. این ظروف خاص علاوه بر استقامت بسیار بالا در مقابل حرارت دارای اشکال زیبایی هم هستند. ظروف پیرکس به دلیل نوع جنس خاص خود تحمل حرارت بالا را دارند. این ظروف شیشهای طی فرایندی که در کارگاه تولیدی بر روی آنها انجام میشود دارای استقامت میشوند. امروزه اکثر افراد برای تهیه غذا یا کیک در فر از این ظروف استفاده میکنند.
چه نوعی از ظروف شیشهای در فر نمیشکند
اکثر ظروف شیشهای باوجود استحکام بالایی که دارند در مقابل حرارت بهسرعت عکسالعمل نشان میدهند و به همین دلیل قابلاستفاده در فر نیستند. این ظروف بعد از قرار گرفتن در دستگاه بلافاصله شوک زده میشوند و میشکنند. برای شناخت ظروف شیشهای مقاوم در برابر حرارت به خواندن این بخش ادامه دهید.
1. ظروف پیرکس
بهترین ظروف برای استفاده به مدت طولانیتر در فر ظروف شیشهای پیرکس هستند. این ظروف به دلیل نوع ساختار و فرایند ساخت کارخانهای، محکم و دارای استقامت زیاد در مقابل حرارت هستند. این ظروف میتوانند در کیفیت غذای مصرفی شما که در فر پخته میشوند هم تاثیرگذار باشند و کیفیت آنها بر روی مزه غذا نیز تاثیر بگذارد. فقط باید توجه داشته باشید که ظرف پیرکس برای استفاده بر روی اجاقگاز مناسب نیست؛ زیرا حرارت مستقیم میتواند باعث ایجاد شوک حرارتی و شکستن و پخش شدن خرده شیشهها در محیط شود.
ساختار این ظروف برای حرارت غیرمستقیم طراحی شده است و فقط برای استفاده در فر مناسب هستند. برای استفاده مناسبتر از ظروف پیرکس باید به نکات زیر توجه کنید.
- مطمئن شوید که ظرف مصرفی شما از جنس پیرکس است؛ در حال حاضر در بازار ظروف پیرکس تقلبی زیاد شدهاند. ظرفهای تقلبی مقاومت پایینی در برابر حرارت دارند و بعد از چند بار استفاده میشکنند.
- توجه داشته باشید که ظرف سرد را از داخل یخچال یا فریزر بلافاصله به محیط فر منتقل نکنید. این کار نهتنها ظرف و غذای شما را از بین میبرد بلکه به دستگاه هم آسیب میرساند.
- ظرف پیرکس محتوی غذا را بلافاصله بعد از خارج کردن از فر زیر آب سرد نگیرید.
رعایت این نکات ساده میتواند هم طول عمر ظرف شما را بالا ببرد و هم اینکه سلامت فر را تضمین میکند. علاوه بر اینها در زمان خرید ظروف پیرکس باید به موارد زیر توجه کنید تا مطمئن شوید که ظرف اصلی خریدهاید.
- ظروف پیرکس بسیار شفافتر از شیشه معمولی هستند و جلای زیادی دارند.
- برندهای شناختهشده همیشه محصولات باکیفیت و اصلی تولید میکنند.
- ظرف پیرکس در برابر شکستن نیز کاملا مقاوم است؛ وجود عبارتهای prx و trx در کف ظرف نشاندهنده همین موضوع است.
- وزن و ضخامت ظروف پیرکس از دیگر ظروف شیشهای بیشتر است.
- شکل ظرف پیرکس اصل یکنواخت و ساختار آن کاملا صاف و صیقلی است.
2. ظرف چینی
بعد از پیرکس ظرف چینی هم میتواند یکی از ظروف مناسب برای فر باشد؛ این ظروف شیشهای نیستند اما خواص آنها بسیار شبیه به شیشه است. به همین دلیل در زمان خرید باید به چند نکته توجه کنید.
- ظروف چینی مصرفی فر هیچگونه تزئیناتی نداشته باشند.
- دارای دستگیرههای فلزی، چوبی یا پلاستیکی نباشند.
- دمای فر باید نهایتا بین 80 تا 90 درجه فارنهایت باشد.
- مدتزمان گذاشتن ظروف چینی محتوی غذا یا کیک در فر طولانی نباشد.
پیشنهاد میشود در این زمینه مطلب نحوه تشخیص ظروف چینی با کیفیت مطالعه شود.
3. سینی GacTempered Glass
یکی دیگر از ظروف شیشهای مقاوم که میتوان در فر استفاده کرد یک نوع سینی بنام GacTempered Glass است که دمای 350 درجه فارنهایت را میتواند تحمل کند. این ظرف شیشهای بسیار شیک طراحی شده است و میتوان آن را برای سرو هم سر میز غذا گذاشت. این سینی اغلب به شکل مستطیل است و مقاومت بالایی در برابر گرما و حرارت دارد.
4. بشقاب پایه کوره لنگر
از ظروف شیشهای طراحیشده برای داخل فر میتوان بشقاب پایه کوره لنگر هم اشاره کرد که بسیار زیبا و مقاوم است. این بشقاب میتواند دمای 450 درجه فارنهایت را تحمل کند. جنس آن از شیشه سکوریت است و میتوان آن را بهعنوانی یکی از سرسختترین ظروف برای قرار دادن در فر معرفی کرد.
5. کاورتوچینا
این صفحه شیشهای که پایه بلند هم هست برای قرار دادن در فر مناسب است؛ از این ظرف بیشتر بهعنوان پوشش استفاده میشود.
ویژگیهای ظروف شیشهای مناسب برای فر
در پایان باید متذکر شد که ظروف شیشهای که قابلاستفاده در فر هستند باید چند شرط اساسی را دارا باشند.
1. استحکام زیادی داشته و در مقابل حرارت مقاوم باشند.
2. در صورت شکستن و گرم شدن خورد نشوند و کمترین آسیب را ببینند.
3. هیچگونه تزئینات یا لعابکاری نداشته باشند.
4. فاقد دستههای چوبی، پلاستیکی و فلزی باشند.
5. شیشههای معمولی و کمکیفیت برای قرار دادن در فر مناسب نیستند؛ زیرا علاوه بر شکستن در فر و آسیب رساندن به دستگاه میتوانند شما را از خوردن یک غذای خوشمزه هم محروم کنند.
منبع: صنایع چینی تقدیس
