زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

مشکلات خانوادگی چه تاثیری بر افسردگی در دوران مهاجرت دارند؟

مشکلات خانوادگی چه تاثیری بر افسردگی در دوران مهاجرت دارند؟

مشکلات خانوادگی چه تاثیری بر افسردگی در دوران مهاجرت دارند؟

با توجه به افزایش جمعیت مهاجر در سراسر دنیا شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مسائل مهاجران موضوع سلامت روان پس از مهاجرت، مسائل خانوادگی و مشکلاتی که در پی مهاجرت با آن مواجه می‌شوند، باشد.

مهاجرت از ديدگاه روان‌شناسی جزو استرس‌های بزرگ زندگی است و میزان استرس تجربه شده به عوامل متفاوتی بستگی دارد. عواملی مانند جنسیت، سن، مهارت‌های زبانی، سطح تحصیلات، اعتقادات مذهبی، میزان انعطاف‌پذیری، داشتن حمایت اجتماعی، دلایل مهاجرت، روی سختی یا آسانی روند مهاجرت تأثیر دارند و به همین میزان بر سلامت روانی فرد تاثیر می‌گذارد.

مشکلات سلامت روان بعد از مهاجرت

نوع مهاجرت، نوع شخصیت، تحصیلات، توانمندی مالی و ارتباطات خانوادگی همگی می‌توانند در کیفیت زندگی بعد از مهاجرت تاثیرگذار باشند. هر قدر هم که مسائل پیش‌بینی شده و برنامه‌ها مشخص باشد، ممکن است در مهاجرت با چالش‌هایی روبه‌رو شوید که خیلی پیش‌بینی‌پذیر نبوده است. بنابراین حداقلی از استرس و اضطراب برای همه افراد می‌تواند وجود داشته باشد.

شایع‌ترین مشکلاتی که برای افراد پس از مهاجرت پیش می‌آید، استرس، اضطراب، افسردگی و مشکلات خانوادگی است. اگر قبل از مهاجرت، سابقه‌ افسردگی، اضطراب و استرس داشته باشید، بعد از مهاجرت ممکن است این مشکلات بیشتر شود. اگر قبل از مهاجرت پیش‌بینی می‌کنید که شما و خانواده‌تان قرار است با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شوید، مشاوره می‌تواند کمک کند تا برای چالش‌های موجود مرحله به مرحله حل مساله کنید یا راه‌کارهای پیشگیرانه داشته باشید. برای مثال در صورت نیاز، مشاوره درمان افسردگی را پیش از شروع مهاجرت خود آغاز کنید.

روند درمان افسردگی بستگی دارد به این که چه روشی را برای درمان افسردگی در پیش گرفته‌اید. هزینه درمان افسردگی نیز به همین روش‌ها بستگی دارد؛ اما روان‌درمانی با تأثیر بلندمدت و بدون عوارض می‌تواند بهترین گزینه باشد.

در مهاجرت خانوادگی افراد با چه مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند؟

اگر قرار است با خانواده خود مهاجرت کنید و مساله‌ای در روابط خود با خانواده، همسر، شریک عاطفی یا فرزندشان دارید، بهتر است به این مشکلات با کمک یک متخصص رسیدگی کنید؛ چراکه بعد از مهاجرت استرس‌هایی که بابت پیدا کردن شغل، مسکن، یا رفتن به دانشگاه و شوک فرهنگی به شما وارد می‌شود، باعث بزرگ‌تر شدن مشکلات رابطه‌ای و خانوادگی خواهد شد. براساس تحقیقی که بر روی زوج‌های ایرانی مهاجر در آمریکا صورت گرفته است، حدود ۳۰ درصد از آن‌ها در چهار سال اول زندگی، طلاق می‌گیرند.

چرا زوج‌ها بعد از مهاجرت دچار مشکل می‌شوند؟

اغلب زوجین در ماه‌ها و سال‌های نخست مهاجرت تمام تلاش خود را به یافتن محل زندگی، یافتن شغل، سر و سامان دادن به امور مالی، حقوقی و تحصیلی، یافتن دوست و پیگیری‌های لازم درمورد فرزندان اختصاص می‌دهند. هر چند این تلاش‌ها برای ادامه زندگی در کشور جدید ضروری است؛ اما شما باید به حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت نیز توجه داشته باشید.

مشکلات زوج ها بعد از مهاجرت

بیشتر مشکلات زوج‌ها بعد از مهاجرت بر سر چه موضوعاتی است؟

عمده‌ترین مشکلات زوجین پس از مهاجرت که می‌تواند رابطه زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد، نگرانی‌های مالی و کاری، جدایی طولانی مدت زوجین از یکدیگر به دلیل شرایط کاری، عدم حل مشکلات زناشویی پیشین  که معمولا بعد از مهاجرت تشدید شده یا موجب تشدید مشکلات جدید می شود، مشکلات فرزندان، خشم و عصبانیت نسبت به مهاجرت، استرس، افسردگی و اضطراب، احساس تنهایی، آشنایی زنان با حقوق مدنی و اجتماعی که معمولا متفاوت از کشور مبدا است و می‌تواند نقش‌های جنسیتی زنان و مردان و گاهی ساختار خانواده را تحت تاثیر قرار دهد، را شامل می‌شود. تمام این عوامل  بر رابطه زوجین و رضایت‌مندی زناشویی تاثیرگذار است.

مشاوره درمان استرس با روانشناسان خبره سیمیاروم

در صورت مشاهده این نوع مشکلات می‌توانید با مراجعه به مشاوره زوج درمانی بسیاری از مسائل را حل کرده و بهترین تصمیم را برای ادامه رابطه خود و مدیریت خانواده بگیرید.

مشکلات خانواده و کودک و نوجوان در مهاجرت

کودکان خیلی زودتر از والدین خودشان را با فرهنگ جدید تطبیق می‌دهند و سازگار می‌شوند. درحالی‌که والدین مهاجر چندین دهه بیشتر از فرزند خود با اصول و ارزش‌های فرهنگ مادری زندگی کرده  و این امر مانع از آن می‌شود که به راحتی بتوانند پذیرای سبک زندگی و طرز فکر دیگری باشند. به‌ویژه آن‌هایی که در کشور جدید تحصیل نکرده‌اند، کمتر خودشان را با فرهنگ جدید تطبیق می‌دهند. برهمین اساس کودکان متفاوت از والدین خود فکر می‌کنند. این موضوع باعث بروز مشکلات ارزشی و فرهنگی در خانواده می‌شود که پیش از این هرگز به آن فکر نکرده بودند.

برخی از والدین مهاجر در فرهنگی متولد شده‌اند که در آن انتظار اطاعت کامل از سوی کودکان و تعیین تکلیف برای آن‌ها به رسمیت شناخته می‌شود و برعکس در جامعه غربی  به آزادی‌های فردی احترام گذاشته می‌شود. در مقایسه با خانواده‌هایی که صرفا به روش‌های کنترلی و دستوری تکیه دارند، خانواده‌ای موفق‌تر است که به دنبال یافتن راه‌هایی باشد که در عین احترام به آزادی عمل فردی، در زندگی فرزند خود موثر باقی بماند.

ارتباط با جنس مخالف، دوست‌یابی، مسائل مربوط به حقوق فردی و آزادی و انتظارات مربوط به عملکرد دانشگاهی از رایج‌ترین مشکلات فرهنگی بین والدین مهاجر و فرزندان آن‌ها است. هر دو طرف هم درست می‌گویند. فقط یکی براساس فرهنگ کشور جدید و دیگری براساس فرهنگ کشور مبدأ صحبت می‌کند. به همین دلیل مراجعه به مشاوره کودک و نوجوان می‌تواند کمک کند که چالش‌های فرزندان و خانواده به حداقل برسد.

 

حل مشکلات خانوادگی با مشاوره

مشاور مشکلات خانوادگی

بعد از مهاجرت باید  دنبال گروه‌های اجتماعی هم زبان و هم فرهنگ خودتان بگردید. تحقیقات نشان داده این کار یکی از بهترین و موثرترین راه‌هاست. هرچند پیدا کردن دوست و شبکه‌ اجتماعی کار خیلی سختی است؛ اما اگر بتوانید آن‌ را پیدا کنید و دوست یا گروهی باشد که از سوی آن حمایت ‌شوید، خیلی کمک کننده است.

بهتر است دنبال مشاور متخصص، هم‌زبان وبا فرهنگ آشنا باشید. مشاوری که هم فرهنگ ایران و هم فرهنگ کشور مقصد را می‌شناسد، نسبت به مسائل روانی، اجتماعی و فرهنگی مهاجران آشنا است و به کاهش فشار روانی و یادگیری مهارت‌های مقابله‌ای برای بهبود کیفیت زندگی شما بعد از مهاجرت کمک می‌کند.

مشاوره خانواده سیمیاروم

در زمینه مشاوره خانواده، سیمیاروم از برترین روانشناسان ایران دعوت کرده است تا به صورت تصویری و آنلاین، به ایرانیان خارج از کشور مشاوره تخصصی ارائه دهند. در این روند سیمیاروم با نظرسنجی بعد از هر جلسه، ضمن حفظ حریم خصوصی شما، کیفیت برگزاری جلسات را کنترل کرده و پیگیر نتیجه بخش بودن جلسات شما خواهد بود. برای رزرو مشاوره آنلاین با روانشناسان سیمیاروم، همین حالا کلیک کنید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود