معجزه ی سیب زمینی شیرین و دیابت

دیابت یا بیماری مرگ خاموش، یک بیماری غیر واگیردار و مزمن است که در آن میزان قند، یا گلوکز در خون شما افزایش می یابد. با بررسی موضوع سیب زمینی شیرین و دیابت در این مقاله شما شگفت زده خواهید شد!
در دیابت نوع 2 بدن شما قادر نیست تا به انسولین پاسخ دهد، هرچند آن را تولید می کند. از اصلی ترین علت های شیوع دیابت می توان به عدم رعایت تغذیه و رژیم غذایی صحیح اشاره کرد. محدودیت تغذیه ای در این نوع از دیابت چیست؟ چگونه از رخ دادن یک فاجعه در دیابت نوع 2 می توان پیشگیری کرد؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ این سوالات را دریافت کنید.
دیابت نوع ۲ و رژیم غذایی
اگر با دیابت نوع 2 زندگی می کنید، داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به شما در مدیریت سطح قند خون و وزن کمک کند. بر اساس یک تحقیق در سال 2017، اگر برنامه غذایی شما به شما کمک کند وزن سالم تری برای بدن خود داشته باشید و سطح قند خون خود را در محدوده هدف خود نگه دارید، ممکن است خطر عوارضی مانند آسیب های عصبی، بیماری های قلبی و سکته را کاهش دهد.
مطمئننا اگر دیابت نوع 2 داشته باشید، داشتن برنامه غذایی که تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را داشته باشد و در عین حال با پرهیزات غذایی دیابت نوع 2 سازگاری داشته باشد، دغدغه ای بزرگ است.
دیابت نوع 2 معمولاً با رژیم غذایی مناسب، ورزش و در صورت لزوم با قرص کنترل می شود. گاهی اوقات، وقتی لوزالمعده بیش از حد تنبل می شود و یا در موارد خاص دیگری، فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز ممکن است به انسولین نیاز پیدا کند. اما خبر خوش این است که شما می توانید با داشتن رژیم غذایی استاندارد و درست، برای همیشه نیازی به تزریق انسولین نداشته باشید! در ادامه این مطلب، بیشتر در مورد این که چگونه رژیم های غذایی و الگوهای غذایی مختلف می توانند بر سلامت شما و مدیریت دیابت نوع 2 تأثیر بگذارند، صحبت خواهیم کرد. ما این مراحل را برای شما برنامه ریزی کرده ایم و قدم به قدم شما را در این مسیر تاریک و گیج کننده، همراهی خواهیم کرد.
آرامش قبل از طوفان
همانطور که گفته شد، برنامه غذایی در بیماران دیابت اهمیت بسیاری دارد و در نظر داشته باشید ورود و خروج هر خوراکی به برنامه غذایی شما باید با مشورت و تایید پزشک انجام شود. اما حالا سوالی که پیش میاید این است: چه محدودیتی در تغذیه وجود دارد؟ به طور کلی برنامه غذایی که یک فرد مبتلا به دیابت باید رعایت کند، همانند یک فرد عادی است و تنها تفاوتی که وجود دارد میزان مصرف خوراکی های لذت بخش اما مضر برا سلامتی است.
برخی غذاها و نوشیدنی هایی وجود دارند که باید مصرف آن ها را محدود نمود و یا از آن ها پرهیز کرد، که عبارتند از:
- غذاهایی که غنی از چربی هستند.
- گوشت گاو و جگر
- گوشت های فرآوری شده
- روغن شیرینی
- مواد استفاده شده در نان، نظیر آرد سفید، نان شیرینی
- اسنک های فرآوری شده
- نوشیدنی های قندی، شامل نوشابه و آب میوه ها
- محصولات لبنی با چربی بالا
- ماکارونی یا برنج سفید
- غذاهای نمک دار و سرخ کردنی ها
البته خبر خوب این است که شما مجبور به حذف کامل این خوراکی ها نیستید و تنها با رعایت کردن میزان مصرف آن ها و میزان کربوهیدرات دریافتی روزانه، می توانید هر از گاهی از خوراکی هایی که لذت می برید و شاید برای سلامتی مفید نباشند، لذت ببرید. در ادامه خوراکی های کلیدی که می توانند جایگزین مناسبی برای محدودیت های تغذیه ای شما باشند را معرفی کرده ایم.
۹ خوراکی کلیدی که باید در رژیم خود داشته باشید
شاید این قضیه برای شما نگران کننده یا آزار دهنده باشد که باید مواد غذایی خاصی بخورید و از بسیاری از مواد غذایی پرهیز کنید. اما نگران نباشید! الگوهای غذایی و رژیم های غذایی متنوعی وجود دارند که می توانید آن ها را دنبال کنید و از سلامت خود اطمینان داشته باشید. شما می توانید برای خواندن مطالب علمی مفید در رابطه با سلامت و تغذیه به بخش مقالات سایت سوییت زمینی سر بزنید!
در مورد دیابت نوع 2، شما حتما باید یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی انتخاب کنید که می تواند به تامین فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما کمک کند. همچنین باید مطمئن شوید که از انواع چربی های سالم برای قلب، از جمله اسیدهای چرب غیراشباع بهره مند می شوید. بر اساس بررسی یک منبع مورد اعتماد در سال 2017، این مواد می توانند به کاهش سطح کلسترول شما برای حمایت از سلامت قلب کمک کنند.
به طور مشابه، خوردن مقدار زیادی غذاهای حاوی فیبر می تواند مدیریت قند خون را بهبود بخشد و به شما کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید تا از خوردن غذا در زمانی که گرسنه نیستید جلوگیری کنید.
رژیم غذایی شما باید پایدار و آسان باشد. برنامه های غذایی که بیش از حد محدود کننده هستند یا با سبک زندگی شما سازگار نیستند در درازمدت بسیار خسته کننده خواهند شد.
در اینجا چند نمونه از غذاهای مغذی که رژیم شما باید شامل آنها باشد را برای شما آورده ایم:
1. میوه ها
به طور کلی میوه ها باید در هر رژیم غذایی حضور داشته باشند، میوه های توصیه شده برای بیماران دیابتی نوع 2 عبارتند از:
- سیب
- زغال اخته
- گیلاس
- گریپ فروت
- انگور
- نارنجی
- هلو
- گلابی
- آلو
2. سبزیجات
رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها می تواند فشار خون را کاهش دهد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد، از برخی از انواع سرطان ها پیشگیری کند، خطر مشکلات چشمی و گوارشی را کاهش دهد و تأثیر مثبتی بر قند خون داشته باشد که می تواند به حفظ اشتها کمک کند. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج، خیار، کدو سبز و سیب زمینی شیرین. شاید فکر کنید سیب زمینی شیرین می تواند برای بیماران دیابتی مضر باشد، اما جالب است بدانید این محصول سرشار از فیبر و مواد معدنی است و در صورتی که به اندازه و درست مصرف شود، نه تنها مضر نیست بلکه حتی می تواند بسیار مفید باشد. برای خرید سیب زمینی شیرین تازه می توانید از سایت سوییت زمینی کمک بگیرید.
3. غلات کامل
جو دوسر، برنج قهوه ای
۴. حبوبات
لوبیا، عدس، نخود
۵. آجیل
بادام، گردو، پسته، بادام هندی
۶. دانه ها
دانه کدو تنبل، دانه کتان، شاهدانه
7. غذاهای غنی از پروتئین
مرغ بدون پوست، غذاهای دریایی، گوشت قرمز بدون چربی
8. چربی های مفید برای قلب
روغن زیتون، روغن کنجد
9. نوشیدنی ها
آب، قهوه سیاه، چای شیرین نشده، آب سبزیجات
نتیجه گیری
همانطور که خواندید، دیابت نوع 2 با وجود اینکه درمان نمی شود و محدودیت های تغذیه ای به همراه دارد، شما می توانید با مصرف به اندازه و درست و حتی جایگزین محدودیت ها با خوراکی های کلیدی، هر وعده غذایی را خوشمزه، لذت بخش و مقوی کنید. رعایت کردن نکاتی که در این مقاله خواندید برای داشتن یک زندگی سالم و به دور از خطر الزامی می باشد و فاجعه ای که در کمین است را هرروز دور تر و دور تر می کند.
