علت کار نکردن خشک کن ماشین لباسشویی دوو

ماشین لباسشویی برای شستن راحتتر لباسها طراحی شدهاند اما عملکرد این دستگاهها ممکن است در مواقعی دچار مشکل شود. یکی از مشکلات شایع در انواع لباسشوییها مانند برند دوو، خشک نشدن لباسها در خشککن است. یکی از راهحلهای این مشکل راهاندازی دوبارهٔ لباسشویی است، اگرچه روشهای زیادی نیز برای حل این مشکل وجود دارد.
این مطلب را دنبال کنید تا با علل کار نکردن خشک کن لباسشویی دوو حل این مشکل آشنا شوید.
چرا ماشین لباسشویی دوو لباسها را خشک نمیکند؟
برای اینکه بفهمیم چه چیزی منجر به بروز مشکل در خشک کن لباسشویی دوو میشود، ابتدا باید بدانیم که چگونه این دستگاه لباسها را خشک میکند. خشک کن لباسشویی از هیتر برای تبدیل آب به بخار استفاده میکند که سپس بخار متراکم شده و به مایع تبدیل میشود و در نهایت دستگاه آب را به بیرون پمپ میکند.
بخار از طریق یک فن و دریچه به داخل واحد چگالش رانده میشود. برای تبدیل مجدد بخار به مایع، کندانسور باید سرد باشد. برای خنک کردن کندانسور، ماشین لباسشویی از ورودی آب سرد استفاده میکند و آن را از طریق کندانسور به پایین میریزد. سپس بخاری که توسط کندانسور به آب تبدیل شده است به قسمت پایین ماشین لباسشویی میرود و از آنجا به بیرون پمپ میشود.
با این وجود به سه دلیل فنی لباسشوییهای دوو لباسها را خشک نمیکنند.
۱) آب وارد کندانسور نمیشود.
۲) احتمالا کندانسور دچار گرفتگی شده است که از جریان آب به پایین جلوگیری میکند.
۳) فن کار نمیکند یا مسدود شده است.
اگر آب به داخل کندانسور وارد نمیشود، معمولاً به این دلیل است که شیر شکسته است و نیاز به تعویض دارد. اگر یک مولتیمتر دارید میتوانید این مشکل را با آن تست کنید. همچنین، خرابی فن را نیز میتوان با استفاده از یک مولتیمتر تأیید کرد. اگر لباسشویی به فن جدید نیاز دارد، نصب آن را به یک تعمیرکار ماهر بسپارید.
با این حال، اگر خشک کن لباسها را داغ میکند اما خشک نمیکند، احتمالاً در قسمتی از لباسشویی گرفتگی وجود دارد. در این حالت باید کندانسور و فن را تمیز کنید.
علاوه بر این برخی اوقات به دلیل اشتباهاتی که مرتکب می شویم، لباسشویی دوو لباسها را خوب خشک نمیکند:
۱) زیاد بودن لباسها
یکی از رایجترین دلایل خشک نشدن لباسها زیاد بودن حجم آنها در درام است. لباسهای بیش از حد در لباسشویی باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد خشککردن و سر و صدا میشوند. وقتی لباسها زیاد باشند، جریان هوای مورد نیاز برای خشککردن لباسها کاهش مییابد، بدین ترتیب، پوشاک داغ میشوند اما خشک نمیشوند. اضافه بار نیز باعث میشود خشککن سختتر کار کند، انرژی بیشتری مصرف کند و زمان خشک شدن را افزایش دهد.
۲) تنظیمات اشتباه خشک کن
استفاده از تنظیمات نامناسب برای خشک کردن لباسهای شسته شده، قطعاً میتواند بر زمان خشک کردن لباسها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر چرخه ملایم خشک کن دوو را برای چندین شلوار جین، حوله و ملحفه انتخاب کنید، ممکن است لباسهای شسته شده مرطوب بمانند. برای اطمینان از اینکه از حرارت زیاد یا خیلی کم در تنظیمات استفاده نمیکنید، به نمادهای روی لباسهای خود توجه کرده تا بهترین تنظیمات خشک کن را انتخاب کنید.
۳) بار نامتعادل
اگر در درام فقط لباسهای بزرگ را بریزید، همه این وسایل در یک طرف آن جمع میشوند. این باعث عدم تعادل شده و سبب میشود دستگاه به دلایل ایمنی چرخه را متوقف کند. به همین دلیل، هنگام شستن لباس های بزرگ، آنها را با لباسهای کوچکتر داخل دستگاه بریزید تا دچار این مشکل نشوید.
حل مشکل خشککن ماشین لباسشویی دوو
حال که با برخی از مشکلات خشککن در لباسشوییهای دوو آشنا شدید، بیایید برخی از راه حلها را باهم بررسی کنیم.
شلنگ تخلیه را بررسی کنید
اگر شلنگ تخلیه مسدود شده باشد، آب اضافی از ماشین لباسشویی خارج نشده و این امر باعث میشود لباسها مرطوب باقی بمانند. شلنگ تخلیه را از نظر پیچ خوردگی یا خمیدگی بررسی کنید و اگر انسدادی دارد آن را رفع کنید.
فیلتر را تمیز کنید
معمولا فیلتر پمپ تخلیه در پایین دستگاه قرار دارد ( برای یافتن محل فیلتر در مدلهای مختلف دوو به دفترچه راهنما مراجعه کنید.) فیلتر را بردارید و هرگونه اشغال، مو و پرز را تمیز کنید و فیلتر را با آب بشویید. همچنین پمپ را نیز بررسی کنید و پروانه را بچرخانید تا مطمئن شوید که میتواند آزادانه بچرخد. اگر پمپ آسیب دیده باشد، باید با یک تعمیرکار تماس بگیرید.
تسمه محرک را بررسی کنید
ماشینهای لباسشویی از یک تسمه محرک استفاده میکنند که از موتور به درام میرود تا درام را بچرخاند. این تسمه به مرور زمان بیش از حد ساییده شده و شل میشود. در نتیجه تسمه یا میلغزد و درام را به اندازه کافی نمیچرخاند، یا چفت میشود و اصلاً درام را نمیچرخاند.
در این صورت تعویض تسمه راه حل نهایی است. هر چند، تعویض تسمه کار نسبتاً آسانی است، اما از آنجایی که باید قسمت عقب دستگاه را باز کنید، بهتر است این کار توسط یک متخصص تعمیر لباسشویی دوو انجام شود.
مشکل منبع تغذیه
ممکن است سیمهای اکستنشن به اندازه کافی انرژی منتقل نکنند و ماشین لباسشویی نتواند به سرعت بچرخد و لباسها را خشک کند.
تمیز کردن کندانسور
کندانسور معمولاً در پشت دستگاه و در زیر المنت حرارتی قرار دارد. بیرون آوردن کندانسور آسان نیست، زیرا پیچها و محل دقیق آن از یک دستگاه به دستگاه دیگر متفاوت است. اما با باز کردن همه پیچها، میتوان کندانسور پلاستیکی را با برداشتن جعبه المنت گرمایش بیرون کشید. کندانسور باید از محل اتصال خود در پایه ماشین لباسشویی خارج شود، سپس به سمت بالا حرکت کند تا بتوان آن را تمیز کرد.
داخل کندانسور، احتمالاً کرک لباسها انباشته شده است. با استفاده از آب، کندانسور را بشویید تا تمام کرکها خارج شود از یک جرمگیر لوله نیز میتوان برای از بین بردن هر گونه کثیفی استفاده کرد. اطمینان حاصل کنید که ورودی آب تمیز است، به طوری که آب بتواند به داخل کندانسور جریان یابد.
فن را تمیز کنید
احتمال زیادی وجود دارد که فن نیز با آشغال و کرک مسدود شده باشد و از گردش هوا جلوگیری کند. فن معمولا پشت جعبه هیتر است. با باز کردن کابلها میتوانید هیتر را بردارید و به فن برسید. آلودگیها را از فن تمیز کنید. مراقب باشید موتور فن یا اتصالات الکتریکی را خیس نکنید.
با وجود تمامی مواردی که ذکر کردیم، برند دوو ماشین لباسشوییهای باکیفتی دارد که پیشنهاد میکنیم حتما آنها را بررسی کنید. برای مشاهده مدلهای مختلف لبسشویی دوو، اینجا کلیک کنید.
جمعبندی
لباسشوییهای اتوماتیک دوو با بیشترین قدرت کار میکنند، اما با این حال، به مرور دچار مشکلات فنی نیز میشوند. انواع مشکلات میتوانند منجر به خرابی خشککن دستگاه شوند. از کثیف بودن فن، فیلتر و کندانسور گرفته تا اضافه بار و گرفتگی شلنگ تخلیه در نهایت باعث میشوند لباسها به خوبی خشک نشوند. مشکلات کوچک را میتوانید خودتان حل کنید اما تعویض یا تمیز کردن قسمتهایی را که نمیتوانید به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید، بهتر است به تعمیرکاران مجاز دوو بسپارید.
