طرز تهیه انواع گرانولا

از آنجایی که صبحانه یک وعده بسیار مهم به شمار میرود، خوب است که با تنوع دادن به آن لذت این وعده را بیشتر کنیم. یکی از صبحانههای پرطرفدار گرانولا است که در اصل یک صبحانه مقوی یا عصرانه کامل و بسیار محبوب است.
پس از آشنایی با طرز تهیه انواع گرانولا متوجه میشوید که به تعداد انگشتشماری مواد نیاز دارد. به دلیل در دسترس بودن این مواد در اکثر خانهها، در این فرصت شما را با روش تهیه چند گرانولا سالم آشنا میکنیم.
نکات طرز تهیه انواع گرانولا خانگی سریع و سالم
گرانولا، یک صبحانه سریع و آسان است که در عرض چند دقیقه میتوانید مواد افزودنی مورد علاقهتان را به آن اضافه کرده و هر بار یک ترکیب متفاوت و خوشمزه را میل کنید. دستور تهیه گرانولای ساده و اصلی شامل پخت جو با مقدار کمی شیرینکننده، چاشنی و تنها چند افزودنی است. این ترکیب ساده را میتوان با آجیلها یا میوههای مختلف مخلوط کرده و با شیر یا ماست سرو کرد تا یک صبحانه مغزدار و مقوی را نوش جان کنید.
البته به یاد داشته باشید که مواد اصلی این صبحانه شامل غلات، شیرینکننده، روغن و نمک است. برای تهیه گرانولای ساده صبحانه، حتما باید این ۴ ترکیب را داشته باشید؛ اما در کنار آنها میتوانید مواد افزودنی مانند میوه خشک، دانهها و... را هم در نظر بگیرید.
همچنین نسبت مواد شیرینکننده به روغن در گرانولای شما باید حدودا نصف با نصف باشد. شربت عسل و افرا هم دو مورد از بهترین شیرینکنندهها هستند که میتوانید در گرانولای خودتان از آنها استفاده کنید. حالت مایع این شیرینکنندهها به خوبی جو را پوشش میدهد و آن را نرم میکند. با توجه به این نکات اگر طبق دستور گفته شده پیش بروید، گرانولای شما شیرین خواهد بود. اما اگر ترجیح میدهید شیرینی آن کمتر باشد، مقدار شیرینکننده و روغن را در طرز تهیه انواع گرانولا نصف کنید.
مواد اولیه:
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
غله |
۳ پیمانه |
شیرینکننده |
۲/۱ تا ۴/۳ پیمانه |
روغن |
۴/۱ تا ۲/۱ پیمانه |
نمک |
به میزان دلخواه |
طرز تهیه گرانولا خانگی با ترکیبات مقوی
برای تهیه گرانولا خانگی، تمامی غلات مختلف مانند جو پرک و جو ساده را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. سپس شیرینکننده، شربت و روغن را به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید. مخلوط را روی سینی بزرگ فر پهن کرده و به مدت 30 تا 45 دقیقه در داخل فر قرار دهید. دمای فر بهتر است روی 300 درجه سانتیگراد تنظیم شود و مخلوط هر 15 دقیقه به خوبی هم بخورد.
در نظر داشته باشید که تشخیص دادن زمان پخت گرانولا کمی سخت است، اما استفاده از دمای پایین فر باعث میشود گرانولا خشک شود بدون اینکه زیاد پخته شود. همچنین گرانولا بلافاصله بعد از خروج از فر خشک نمیشود و برای خشک شدن کامل آن باید صبر کنیم تا صبحانه لذیذ ما سرد شود. بعد از خارج کردن آن از فر، به مدت کوتاهی به آن فرصت دهید تا خنک شود و نم اولیه آن از بین برود.
روش اول طرز تهیه گرانولا سیب و انگور
بعد از مرور نکات مهم، وقت آن رسیده که با یک صبحانه لذیذ با طعم سیب و انگور آشنا شوید. برای تهیه این گرانولا مواد زیر را آماده کنید.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
جو دوسر پرک |
۳ قاشق غذاخوری |
عسل |
۱ قاشق غذاخوری |
شکر قهوهای |
۲ قاشق غذاخوری |
شیر |
۴/۱پیمانه |
دارچین |
۱ قاشق چایخوری |
انگور، سیب سبز، گردو |
به مقدار لازم |
برای آماده کردن گرانولا سیب و انگور ابتدا جو دوسر پرک شده را بردارید و مقداری عسل به آن اضافه کنید. زمان آمادهسازی این نمونه از طرز تهیه انواع گرانولا، باید کمی از عسل را هم برای مرحله آخر نگه داریم. بعد شکر قهوهای را به ترکیبات اضافه کرده و روی آنها شیر بریزید. در مرحله بعدی هم دارچین را به مواد اضافه کرده و با انگور، سیب سبز و گردو، گرانولای خودتان را تزیین کنید. حالا مقدار عسل باقی مانده را روی گرانولا بریزید. گرانولا سیب و انگور شما آماده سرو شده و مراحل به پایان رسیده است. نوش جان!
روش دوم طرز تهیه گرانولا سیب و انگور
در روشی دیگر میتوانیم تکههای خشک شده انگور و سیب را به عنوان مواد پایه گرانولا در نظر بگیریم. به این معنی که این گرانولا را با ترکیب سیبهای خشک شده، جو دوسر پرک، مقداری عسل، هل، دانههای تخمه، مقداری کنجد، مویز یا حتی کشمش درست کنیم. برای غلظت بیشتر و طعمدهی بهتر هم میتوانیم شیر یا ماست را هم در نظر بگیریم.
در نظر داشته باشید که این نوع دسرها و میان وعدههای مقوی مانند گرانولا سیب و انگور، از نظر ارزش غذایی بسیار کامل هستند و میتوانند بسته به نوع رژیم غذایی شما تغییر کنند. این نوع گرانولا علاوه بر تأمین پروتئینهای مورد نیاز بدن، سطح قند خون و وضعیت سلامت قلب ما را هم بهبود میبخشد.
کلام آخر
به عنوان نکته پایانی مقاله، نکات نگهداری و سرو گرانولا رژیمی هم گزینه مهمی است که باید به آن اشاره کنیم. برای ماندگاری بیشتر، حتما بگذارید گرانولا کاملا خشک شود و بعد آن را به ظرف نگهداری مورد نظر منتقل کنید. وقتی گرانولا در یک ظرف دربسته نگهداری شود تا یک ماه ماندگاری خوبی دارد. پس از اتمام مراحل طرز تهیه انواع گرانولا، حتما زمان سرو آن را با شیر بخورید یا حتی از ماست محلی نوش جان کنید.
سوالات متداول
در روش تهیه گرانولا خانگی از آجیل هم استفاده میشود؟
بله. میتوانید از آجیل یا میوههای خشک دلخواه خودتان هم استفاده کنید.
ترکیبات پایهای گرانولا کداماند؟
جو، شیرینکنندهها، روغن و آجیل یا میوه خشک از جمله ترکیبات اصلی گرانولا به حساب میآیند.
تا چه مدت زمانی گرانولا را در یخچال نگهداری کنیم؟
یک ماه مدت زمان کافی برای نگهداری از گرانولا است؛ البته به این شرط که مواد را به خوبی خشک کرده باشید.
منبع : سایت عالیس https://alis.ir/how-to-prepare-granola/
