زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

اصول شستن لباس بافت را میدانید؟! + نکات مهم نگهداری

اصول شستن لباس بافت را میدانید؟! + نکات مهم نگهداری

اصول شستن لباس بافت را میدانید؟! + نکات مهم نگهداری

یکی از محبوب‌ترین و جذاب‌ترین لباس‌هایی که در فصول سرد سال مورد استفاده قرار می‌گیرند، بافتنی‌های گرم و راحت هستند که از لحاظ زیبایی در استایل زمستانی جایگاه بسیار خاصی دارند.

این لباس‌ها به علت بافت ظریف و حساس خود، باید به طور ویژه شسته و نگهداری شوند. چنانچه اصول شستن لباس بافت را ندانید، احتمال این که ظاهر لباس خراب شود، بافت آن آسیب ببیند یا این که سایز آن تغییر کند، وجود خواهد داشت. به همین علت، در ادامه نکاتی را به شما توضیح خواهیم داد که با رعایت آن‌ها می‌توانید طول عمر لباس‌های بافتنی خود را افزایش دهید.

اصول شستن لباس بافت

اگر به لباس‌های بافتنی علاقه دارید و می‌خواهید با خرید انواع بافت برای چندین سال بدون این که در ظاهر لباس مشکلی ایجاد شود از آن استفاده کنید، به نکات زیر دقت داشته باشید:

۱. شستشوی لباس بافت با ماشین لباسشویی

چرخش ماشین لباسشویی و دمای آب گرم استفاده شده در فرایند شستشوی آن، می‌تواند به بافت لباس‌های پشمی آسیب بزند. معمولاً روی تگ برخی از لباس‌های بافتنی عباراتی نظیر «شستن با ماشین لباسشویی مانعی ندارد» ذکر می‌شود. با این حال، توصیه می‌کنیم که اگر لباس مورد نظر چنین تگی داشت، به جای شستشوی با ماشین لباسشویی، آن را با دست بشویید.

البته، برخی افراد به دلیل مشغله‌های متعدد زمان کافی برای شستشوی لباس با دست را ندارند. در این صورت اگر قصد دارید که لباس بافتنی را با استفاده از ماشین لباسشویی بشویید، توصیه می‌شود که به اصول شستن لباس بافت با ماشین لباسشویی دقت کنید:

  • پیش از شروع شستن لباس، برنامه مخصوص لباس‌های حساس (Delicate) را در ماشین لباسشویی تنظیم کنید.
  • برای جلوگیری از کشیده شدن بافت لباس توسط ماشین، بهتر است که لباس را در یک کیسه شستشوی مخصوص قرار دهید.
  • آب ماشین لباسشویی را روی ولرم یا سرد تنظیم کنید.
  • در صورت استفاده از خشک‌کن، آن را روی دور کم تنظیم نموده یا این که از استفاده از آن صرف نظر کنید.

تصویر شستن دستی لباس بافت - چگونه لباس بافت را بشوییم؟

۲. شستشوی لباس بافت با دست

برای شستشوی لباس بافت با دست نیز باید به یک سری نکات دقت داشته باشید تا از کشیدگی و آسیب بافت جلوگیری شود:

  • استفاده از آب سرد یا ولرم: بهتر است که دمای آب بیش از ۳۰ درجه سانتی‌گراد نباشد؛ چرا که آب داغ می‌تواند موجب کوچک شدن الیاف لباس یا شل شدن آن شود.
  • استفاده از شوینده ملایم: شوینده‌های مختلفی در بازار موجود هستند؛ توصیه می‌کنیم سراغ شوینده‌های مخصوص لباس‌های حساس یا بافتنی بروید. در نظر داشته باشید که پودرهای شستشوی معمولی احتمال زبر شدن بافت لباس را پس از شستشو افزایش خواهند داد.
  • خیساندن لباس بافت: برای نرم شدن آلودگی‌ها و جدا شدنِ راحت‌ترِ آن‌ها از لباس، پیشنهاد می‌شود که در ابتدا لباس را برای مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب قرار دهید.
  • شستن بدون اعمال فشار به لباس بافتنی: یکی دیگر از اصول شستن لباس بافت، فشار ندادن لباس است. با حرکات ملایم لباس بافت مورد نظر خود را در آب فشار دهید و به هیچ وجه آن را چنگ نزنید و نپیچانید.
  • آب‌کشی با آب سرد: در نهایت، لباس را با آب سرد شسته و تا زمانی به شستشو ادامه دهید که مواد شوینده به طور کامل از بین بروند. در این مرحله نیز نباید به لباس فشار زیادی وارد کرده یا آن را چنگ بزنید.

۳. خشک کردن لباس بافت به صورت اصولی

علاوه بر رعایت اصول شستن لباس بافت، باید با نحوه خشک کردن لباس بافت نیز آشنایی داشته باشید؛ زیرا در صورت عدم رعایت این موارد احتمال کشیدگی، کوچک شدن سایز لباس و یا تغییر شکل ظاهری آن وجود خواهد داشت.

  • عدم آویزان کردن لباس: آویزان کردن لباس‌های بافت موجب کشیده شدن الیاف و تغییر شکل ظاهری آن‌ها خواهد شد.
  • آب‌گیری لباس با حوله: لباس را پس از شستشو روی یک حوله تمیز قرار داده و آهسته آن را رول کنید تا آب اضافی از آن خارج شود.
  • خشک کردن لباس روی سطح صاف: لباس بافت را روی یک سطح صاف مثل میز قرار دهید؛ لباس نباید در معرض نور مستقیم خورشید یا گرمای زیاد قرار گیرد.
  • شکل‌دهی لباس بافت: در هنگام پهن کردن لباس، آن را به حالت طبیعی خود پهن کرده تا به همان حالت خشک شود.

تصویر تعدادی لباس بافت رنگی - نکات نگهداری از لباس بافت

نکات مهم نگهداری لباس بافت

برای نگهداری لباس‌های بافت می‌توانید راهکارهای زیر را امتحان کنید، البته قبل از آن توصیه میکنیم از ابتدا لباس بافت خود را از فروشگاهی مطمئن خریداری کنید:

۱. جلوگیری از کشیدگی لباس و تغییر شکل آن

لباس بافت را همیشه به صورت تا شده در کمد نگه دارید. اگر می‌خواهید لباس را آویزان کنید، حتماً از چوب لباسی‌های پهن و نرم استفاده نمایید.

۲. محافظت در برابر حشرات

معمولاً لباس‌های بافتنی را با استفاده از الیاف طبیعی و پشم تولید می‌کنند که مورد علاقه بید و حشرات است؛ می‌توانید لباس‌ها را در کیسه‌های پلاستیکی یا پارجه‌ای مخصوص نگه دارید یا این که از قرص ضد بید استفاده کنید.

۳. جلوگیری از پرزدهی

از شانه‌های مخصوص لباس‌های بافت یا دستگاه‌های پرزگیر که این روزها بسیار پرطرفدار نیز شده‌اند می‌توانید استفاده کنید. (عدم رعایت اصول شستن لباس بافت می‌تواند منجر به پرزدهی آن‌ شود.)

۴. تمیز کردن لکه‌های روی لباس

اگر روی لباس بافت لکه‌ای ایجاد شد، بلافاصله آن را با استفاده از یک شوینده ملایم و اسفنج نرم تمیز کنید. (مواد سفیدکننده و پاک‌کننده‌های قوی به لباس آسیب می‌زنند.)

۵. دوری از حرارت مستقیم

لباس را در معرض حرارت مستقیم بخاری، شوفاژ یا اتوی داغ قرار ندهید. برای اتو کردن لباس می‌توانید از اتوی بخار با دمای پایین استفاده کرده و یک پارچه نخی روی لباس پهن کنید.

۶. جلوگیری از چروک شدن

این دسته از لباس‌ها به راحتی چروک نمی‌شوند، با این حال در صورت چروک شدن می‌توانید با بخار ملایم آن را صاف کنید.

چگونه عمر مفید لباس بافت را افزایش دهیم؟

عدم رعایت اصول شستن لباس بافت، استفاده از شوینده‌های مخصوص، خشک کردن اصولی، دور بودن از نور مستقیم برای جلوگیری از رنگ‌پریدگی، تفکیک کردن لباس‌ها و جدا نمودن لباس‌های بافت از سایر لباس‌های زیپ‌دار و دارای گیره می‌تواند موجب افزایش عمر مفید آن شود.

منبع: فروشگاه پوشاک زنانه مروارید شب

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود