از بین بردن چین و چروک اطراف دهان با 10 روش خانگی

همراه با افزایش سن، پوست بدن دچار چین و چروک میشود مخصوصاً پوست صورت و اطراف لب و دهان. اگر دچار چین و چروک اطراف دهان شدید و میخواهید این چین و چروک را از بین ببرید، روشها و نکاتی وجود دارد. در ادامه این مطلب از سایت زوم لایف چند نکته مهم برای از بین بردن را بخوانید.
علل چین و چروک دور دهان چیست؟
ناحیه دهان یکی از اولین نقاط روی صورت است که در آن چین و چروک ایجاد میشود. بخشی از این وضعیت مربوط به نازک بودن پوست است که در مقایسه با دیگر قسمتهای بدن دارای کلاژن کمتری است. پس از پشت سر گذاشتن بیست سالگی میزان تولید کلاژن تقریباً 1 درصد در هر سال کاهش مییابد.
در کنار کلاژن، جنبههای دیگری از فرآیند پیری، مثل از دست دادن الاستین و گلیکوسامینوگلیکانها (GAGs)، که به ترتیب در تقویت انعطافپذری و سیراب شدن پوست مؤثرند، مطرح هستند. این موارد به عنوان پیری ذاتی یا طبیعی شناخته میشوند.
در عین حال عوامل غیر ذاتی یا بیرونی وجود دارند که ممکن است ریسک چین و چروک دور دهان زودرس را افزایش دهند. آنها عوامل تأثیرگذار خارجی هستند که میتوانند ایجاد چین و چروک را سرعت ببخشند. مثالهای در این مورد عبارتند از:
- ژنتیک؛
- دهیدراسیون؛
- کمبود مواد مغدی؛
- مصرف دخانیات؛
- استرس؛
- حضور طولانی مدت زیر نور آفتاب؛
راههای درمان چین و چروک اطراف دهان
روشهای زیادی برای از بین بردن چین و چروک پوست صورت وجود دارد اما در این مطلب 7 مورد مهم را معرفی کردهایم. این روشها از نسخههای خانگی میباشند تا سلامت پوست شما را تضمین کنند.
1. داشتن رژیم غذایی مناسب
رژیم غذایی نقش مهمی در جلوگیری از پیری زودرس ایفا میکند، بنابراین مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید تا باعث جلوگیری از چروک شدن پوست تان شود. ماهی، تخم مرغ، لوبیا، مرکبات، سبزیجات، آووکادو، انواع توت ها، غلات، غذاهای دریایی، آجیل، حبوبات، گوشت بدون چربی، شیر کم چرب، آب و چای کم رنگ و کاکائو کم چرب از جمله غذاهایی است که می توانند از چین و چروک پوست مخصوصاً پوست اطراف دهان جلوگیری کند.
2. استفاده از ماسک آب لیمو و آب کلم
آب لیمو پاک کننده و آب کلم سفت کننده ی پوست می باشد بنابراین باید ماسک آب این دو را هر روز به روی پوست اطراف دهان خود یا کاملاً روی پوست صورت خود بمالید و پس از 20 دقیقه بشویید. این کار باعث پاک شدن و سفت شدن پوست صورت می شود.
3. ماسک عسل، آب و زردچوبه
یکی از اصلی ترین نسخه های خانگی برای کاهشی چین و چروک اطراف دهان استفاده از این ماسک می باشد، این ماسک نوعی لایه بردار پوست می باشد بنابراین بهتر است هر روز آن را استفاده کنید و به مدت نیم ساعت روی پوست خود باقی گذاشته، سپس بشویید.
4. درمان چین و چروک اطراف دهان با سفیده تخممرغ و روغن نارگیل
سفیده تخممرغ و روغن نارگیل هر یک به طور جداگانه هم در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند. اما ترکیب این دو ماده طبیعی میتواند خاصیت جادویی برای پوستتان به ویژه برطرف کردن چین و چروکهای اطراف دهان داشته باشد. علاوه بر این، سفیده تخممرغ موجب سفتتر شدن پوست هم میشود و همزمان روغن نارگیل با مرطوب کردن عمیق پوست از ایجاد خشکی و خطوط در اطراف ناحیه دهان پیشگیری میکند.
نحوه مصرف سفیده تخم مرغ برای درمان چین و چروک ناحیه دهان
- یک قاشق غذاخوری سفیده تخممرغ را با یک قاشق چایخوری روغن نارگیل مخلوط کنید تا خمیر شوند.
- ماسک را اطراف دهانتان بمالید و بگذارید برای مدت زمان 15 تا 20 دقیقه بماند.
- بعد از گذشت زمان لازم آن را با آب تازه بشویید و با یک حوله تمیز صورتتان را کاملا خشک کنید.
5. استفاده از آلوورا و پاپایا
مالیدن آلوورا و خمیر له شدهی پاپایا به اطراف دهان باعث تغذیهی پوست و جلوگیری از چروک شدن پوست میشود. این ماسک را پس از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.
6. استفاده از ماست
مالیدن ماسک صورت ماست، عسل و کپسولی ویتامین E به روی پوست باعث کاهش چین و چروک پوست میشود. این ماسک را پس از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.
7. کرم خانگی آووکادو
3 قاشق غذاخوری خامه را با 1 قاشق غذاخوری عسل و 1 برش آووکادو در ماسک کن بریزید و کاملا ماسک نمایید تا به صورت کرم مانند در آید. این کرم را روزانه به روی پوست خود بمالید. این کرم باعث نرم و جوان شدن پوست شما خواهد شد و بهترین راه حل خانگی برای درمان و جلوگیری از چروک شدن پوست اطراف لب هایتان می باشد.
8. درمان چین و چروک دور لب با آلوئه ورا
یکی از موثرترین درمانهای خانگی برای رفع چین و چروکهای اطراف دهان، استفاده از ژل آلوئهورا است. در حقیقت، استفاده از ژل آلوئهورا برای کاهش شکل ظاهری این خطوط بسیار موثر است. این ژل با مرطوب کردن پوست آنهم به شکل طبیعی و عمیق مانع از ایجاد چین و چروک اطراف دهان خواهد شد.
نحوه مصرف آلوئه ورا برای درمان چین و چروک دور لب:
- یک برگ گیاه آلوئهورا تازه را بکنید و با کمی فشار دادن آن مایع ژل مانند داخل آن را خارج کنید (میتوانید از داروخانهها ژل آماده آلوئهورا هم تهیه و استفاده کنید).
- ژل را روی نواحی مورد نظر که دچار چین و چروک شدهاند بمالید.
- صبر کنید تا ژل کاملا جذب پوستتان شود.
- 30 دقیقه بعد صورت خود را با آب بشویید.
9. از بین بردن چین و چروک با ماسک آب لیمو و عسل
آبلیمو به دلیل وجود ویتامین C از ایجاد آسیبهای پوستی ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند همزمان عسل هم با تقویت جریان خون و مرطوب کردن عمیق پوست از ایجاد خطوط روی صورت پیشگیری میکند. در نتیجه استفاده از ماسکی که حاوی هر دو این ترکیبها باشد میتواند اثربخشی بسیار مفید و موثری به همراه داشته باشد.
نحوه مصرف آب لیمو و عسل برای درمان چین و چروک دور لب
- یک قاشق غذاخوری آبلیمو را همراه با یک قاشق چایخوری عسل و یک قاشق غذاخوری آبگرم مخلوط کنید.
- ترکیب را خوب هم زده و اطراف دهانتان بمالید.
- 15 دقیقه صبر کنید و بعد ماسک را با آب بشویید.
10. استفاده از روغنهای گیاهی
برخی روغنهای مشتق از گیاه را که در حالت معمول برای پخت و پز استفاده میشوند را می توان برای ایجاد رطوبت جهت درمان نقاط دچار چین و چروک به کار برد. مقدار کمی از این روغنها را دو بار در روز برای ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. بر خلاف روغنهای ضروری روغنهای گیاهی برای استفاده در ناحیه لب نیز به قدر کافی ایمنند (1).
روغنهای گیاهی دارای اسیدهای چرب ضروری هستند که ممکن باعث تقویت استحکام و انعطافپذیری پوست شوند و نیز با نشانههای پاتوژنهای نشأت گرفته از آفتاب مقابله کنند. موارد زیر را میتوان در مد نظر قرار داد:
- روغن کرچک؛
- روغن نارگیل؛
- روغن هسته انگور؛
- روغن زیتون؛
- روغن آفتابگردان.
درمانهای پزشکی از بین بردن چین و چروک
اگر چین و چروک عمیقی داشته باشید ممکن است روشهای خانگی برای شما موثر نباشد. در این شرایط استفاده از درمانهای پزشکی توسط متخصص پوست به شما توصیه خواهد شد. روشهای پزشکی برای از بین بردن چین و چروک عبارتند از:
- لایهبرداری شیمیایی پوست: لایهبرداری پوست به عنوان یکی از متداولترین درمانهای ضد سالخوردگی از طریق برداشتن لایه بالایی پوست (اپیدرمیس) برای آشکار کردن لایه صافتر و روشنتر زیر پوست عمل میکند.
- درم ابریژن و میکرودرم ابریژن: هم درم ابریژن و هم میکرودرم ابریژن تکنیکهای لایهبرداری هستند که میتوان آنها را برای کاهش نمای ظاهری چروک اطراف دهان به کار برد.
- میکرونیدلینگ: میکرونیدلینگ که به نام درمان القاء کلاژن نیز شناخته میشود، اقدامی است که از سوزنهای ریز برای زدودن پوست به واسطه یک دستگاه چرخنده حرارتی یا قلم میکرونیدلینگ استفاده میکند.
- پلاسمای غنی از پلاکت (PRP): پلاسمای غنی از پلاکت میتواند به ایجاد پوستی با ظاهر هموار برای کاهش چروکها کمک کند، اما احتمالاً نیاز خواهد بود تا شخص پس از یک سال درمان را تکرار کند.
- تزریق ژل و فیلر: برای خطوط لبخند و ماریونت عمقی، ممکن است متخصص پوست تزریق ژل یا تزریق فیلر را توصیه کند.
- تزریق بوتاکس: بوتاکس (سم بوتولینوم نوع A) نیز که از طریق تزریق به کار میرود با شل کردن عضلات صورت که ممکن است نمای ظاهری سفت و چروکدار ایجاد کنند عمل میکند.
- بازسازی پوست با لیزر: درماتولوژیست در این روش از پرتوهای نور بالا برای خارج کردن لایه رویی پوست استفاده میکند، که ممکن است به شکل ناخواسته به جای زخم نیز منجر گردد.
- لیفت با نخ: لیفت با نخ روشی است که در آن ساختار صورت بدون نیاز به انجام عمل جراحی کشیده، بازسازی و جوانتر میشود. در روش لیفت با نخ، از نخ مخصوصی استفاده میشود که با سوزن بسیار ریزی در پوست فرو رفته و بافت پوست را کشیده و بهبود میدهد.
سخن پایانی
بروز چین و چروکهای دور دهان با بالا رفتن سن طبیعی است. اگر کسی در صدد کاهش نمای ظاهری این خطوط صورت باشد چند گزینه مختلف در اختیار خواهد داشت. مردم برای یافتن بهترین گزینه برای خود باید با متخصص پوست مشورت کنند.
استفاده از محصولات ضد چروک پوست در محیط خانه میتواند کمک کننده باشد اما نتایج ممکن است تا چند هفته خود را نشان ندهند. برای مشاهده کارآیی یک محصول تازه تا 3 ماه زمان نیاز است. برای تصمیمگیری در راستای تغییر احتمالی یک محصول دستکم باید 6 هفته صبر کنیم.
