زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

پدوفیلی (میل جنسی به کودکان) چیست + روش‌های جلوگیری از کودک آزاری

پدوفیلی (میل جنسی به کودکان) چیست + روش‌های جلوگیری از کودک آزاری

پدوفیلی (میل جنسی به کودکان) چیست + روش‌های جلوگیری از کودک آزاری

پدوفیلی (Pedophilia) یا میل جنسی به کودکان امروزه بشدت مورد بحث قرار گرفته است. پدوفیلی یک ناهنجاری روانی است و عبارت است از تمایل جنسی به کودکان معمولاً 13 سال و جوان تر.

در سال های گذشته موضوع کودک آزاری در کشورمان یک تلنگر بزرگ بوده است. باید در رابطه با این موضوع خانواده ها هوشمندانه برخورد کنند و نسبت به آموزش به کودکان در مقابله با کودک آزاری اقدام کنند. به دلیل اهمیت این موضوع پیشنهاد می کنیم در ادامه همه چیز درباره پدوفیلی و جلوگیری از کودک آزاری را بخوانید.

دسترسی سریع به عناوین:

پدوفیلی چیست؟

پدوفیلی یا پدوفیلی (Pedophilia) واژه ای انگلیسی است که به معنی میل جنسی به کودکان می باشد که در کشورمان از عبارت بچه باز یا کودک آزاری استفاده می کنند. پدوفیلیا یک انحراف جنسی و یک اختلال روانی است که در آن فرد از لحاظ جنسی جذب کودکان می شود و می توان گفت این نوع جذب شدن غیر طبیعی و غیر عادی است. پدوفیلی با خیال پردازی ها و یا فعالیت های جنسی با کودکان قبل از سن بلوغ، مشخص می شود.

مبتلایان به پدوفیلی در اکثر مواقع مردان بوده و به هر دو جنس دختر و پسر جذب می شوند، لازم به ذکر است فرد پدوفیلی با بزرگسالان غیر همجنس خود نیز به خوبی رابطه برقرار می کند.

مطالعات نشان داده اند که کودکانی که مورد غفلت والدین شان قرار می گیرند و یا تنها هستند بیشتر در معرض خطر آزار یک فرد پدوفیلی قرار دارند.

پدوفیلی چطور درمان می شود؟

همانطور که در بالا گفته شد پدوفیلی یک اختلال روانی است که فرد به کودک آزاری تمایل پیدا می کند. آیا پدوفیلی درمان دارد؟ بله، می توان پدوفیلی یا کنترل و درمان کرد. اگر به پدوفیلی دچار هستید و یا افرادی را میشناسید که به مشکل پدوفیلی دچار هستند برای درمان پدوفیلی و یا کنترل پدوفیلی برای به روانپزشک و روانشناس مراجعه شود.

پدوفیلی ها چه کسانی هستند؟

پدوفیلی می تواند پیر یا جوان، مرد یا زن باشد اگر چه اکثریت پدوفیلی ها مرد هستند. متاسفانه، برخی از پدوفیلی ها در حرفه ای فعالیت دارند که در آن آموزش و یا حفظ سلامت و رفاه کودکان و افراد جوان را به عهده دارند و عده ی کمی از آنها نیز با کودکان قربانی خود رابطه فامیلی و یا حتی ژنتیکی دارند.

بسیاری از کارشناسان پدوفیلیا را ناشی از عوامل روانی دانسته و ارتباط آن با ویژگی‌ های بیولوژیکی را رد می کنند که حتی ممکن است این اختلال نتیجه مورد آزار جنسی قرار گرفته شدن شخص پدوفیلی در کودکی باشد.

اما به هر حال آنچه واضح است این است که لزوما تمام پدوفیل ها در کودکی آزار جنسی نشده اند و دلیل این اختلال روانی ها عوامل دیگری است که باید بررسی شود. یکی از عوامل مهم در پدوفیلیا هم می تواند تعامل نامناسب و پاتولوژیک فرد با پدر و مادر خود در طول سال های اولیه زندگی اش باشد.

خوب است وقتی فرزندانتان به سن مناسبی رسیدند، آنها را با مسائل جنسی آشنا کنید.

خصوصیات افراد پدوفیلی

رفتارهای پدوفیلی ها سوء استفاده از کودکان محسوب می شود و به جهت پیشگیری از آن آموزش به کودک الزامی است. رفتارهای جنسی دخیل در شخص پدوفیلی طیف وسیعی از فعالیت‌ های ممکن را شامل می‌شود اما نکته مهم و قابل تامل در مورد آنها نوعی گول زدن یا جذب کردن کودک با محبت (در راستای رسیدن به اهداف) است.

در بیشتر موارد گزارش شده است که وقتی کودکی در مقابل یک پدوفیلی مقاومت کند و او مجبور به زور کردن و اجبار کودک بشود و نتواند به فعالیت های خود ادامه دهد و این حرکت کودک مانع رسیدن او به خواسته اش شود، با خشونت و قتل کودک پایان خواهد یافت.

برخی از پدوفیل‌ ها رفتارهای خود را به “افشای خود” یا “استمنا در مقابل کودک” و یا “نوازش کردن” یا “لخت کردن کودک”، اما بدون تماس جنسی محدود می کنند و برخی دیگر از پدوفیل ها کودک را به “شرکت در رابطه جنسی” و “مقاربت تناسلی” وادار می کنند‌.

در برخی از موارد دیده شده است که افراد پدوفیلی به کودکان می گویند اگر از این موضوع با کسی حرف بزنی تو را می کشم یا اعضای خانواده ات، پدر و مادر، خواهر و برادرت را به قتل می رسانم. ترس از حبس و جدا کردن آنها از خانه و خانواده یکی از حربه های این افراد است.

اینکه اگر پدر و مادرت از این ماجرا با خبر شوند تو را دعوا می کنند یا با فهمیدن این موضوع پدر و مادرت با همدیگر به مشکل بر می خورند و دعوا می کنند و از هم جدا می شوند؛ که خود این رفتار نیز عملی آزار دهنده است.

پدران و مادران عزیز لطفاً از روانشناسان برای آگاه سازی فرزندتان کمک بگیرید.

کودک آزاری

راههای مقابله با کودک آزاری

بهترین راه برای مقابله با کودک آزاری، آموزش به کودکان در مقابله با کودک آزاری است. شما در تمام لحظات در کنار فرزندتان نیستید و به همین دلیل باید به فرزندتان آموزش دهید و او را آگاه سازید که می توانید از یک روانشناس کمک بگیرید.

از حدود 3 سالگی نقاط خصوصی کودک را به او آموزش دهید. نیازی به نام بردن نیست، مثلا بگویید وقتی به استخر می روی قسمت هایی از بدنت که زیر مایو است نقاط خصوصی توست.

  • به کودک بیاموزید هیچ کس به جز والدین و گاهی پزشک حق نگاه کردن و لمس کردن نقاط خصوصی تو را ندارد.
  • به ‌کودک تان بیاموزید که تو هم هیچ وقت اجازه نداری جاهای خصوصی دیگران را تماشا یا لمس کنی.
  • به کودک تان بیاموزید که اجازه ندارد خوراکی یا کادویی را بدون اطلاع شما از دیگران قبول کند.
  • به کودکتان یاد دهید اگر فردی زن یا مرد، غریبه یا آشنا (حتی یکی از بستگان، فامیل، پرستارش، معلم، راننده سرویسش یا هر شخص آشنای دیگری)، به او پیشنهاد رفتن به جاهای خلوت، نگاه کردن و لمس کردن نقاط خصوصی را داد، بگوید «نه»، و بلافاصله از آن شخص دور شود.
  • به کودک بگویید هر کسی که پیشنهادهای بالا را به تو بدهد آدم بسیار بدی است، حتی اگر با تو خیلی مهربان باشد.
  • به کودکتان یاد دهید در صورتی که با پیشنهادهای بالا مواجه شد، فورا به والدین اطلاع دهد و از تهدیدها نترسد، به او اطمینان دهید که شما در هر صورت رازدار و حامی او هستید.

علائم و نشانه های کودک آزاری

کودک آزاری می تواند منجر به آسیب های جسمی و روحی جدی در کودکان و نوجوانان، هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت شود. کودک در کوتاه مدت ممکن است با مشکلات جسمی مثل ابتلا به بیماری های مقاربتی،‌ جراحت های فیزیکی و حتی بارداری ناخواسته روبرو شود.

افراد در بلندمدت بیش تر با مشکلاتی مثل افسردگی، اضطراب، اختلال در خوردن و اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) درگیر می شوند. هم چنین بیش از دیگران در معرض خطرهایی از این دست هستند: خودزنی، مشارکت در جرم وجنایت، سوءمصرف مواد و الکل. در نوجوانان نیز خطر خودکشی وجود دارد.

در این بین، اگر به کودک به موقع و درست کمک شود، اثرات بلندمدت کودک آزاری بسیار کمتر خواهد شد. این اتفاق هم وقتی می افتد که کودک یا کسی که از ماجرا خبر دارد، آن را فاش کند. اگر ماجرا برملا نشود، ممکن است آزار و اذیت ادامه پیدا کند.

اگر برای کودکتان اتفاقی افتاد واکنش هیجانی نشان ندهید، آرامش خود را حفظ کرده و کودک را برای معاینات لازم به متخصص نشان دهید و برای رفتار صحیح دراین موارد و همچنین کاهش مشکلات روانی پس از سانحه، از روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید.

با تمام آموزش ها باز هم ممکن است کودک پس از قربانی شدن توسط یک بیمار جنسی، اتفاق را از ترس یا از روی نگرانی بازگو نکند، توجه داشته باشید که تغییرات رفتاری ناگهانی و بدون دلیل کودک را، جدی بگیرید.

مثلا، تغییر ناگهانی در خلق و خوی کودک (گوشه گیر شدن و غمگینی)، تغییر در اشت های کودک یا خواب (کابوس های شبانه یا ترس از خوابیدن در اتاقش در حالی که قبلا اینگونه نبوده)، اینکه کودک ناگهان اعلام می کند نمی‌خواهد به مدرسه برود، یا فلان شخص خاص را دیگر، نمی خواهد ببیند.

  • مشکلات جسمانی مثلا تغییر در راه رفتن یا نشستن کودک، وجود آثار ضربه کبودی یا جراحت را بر بدن کودک پیگیری کنید.
  • همیشه سعی کنید خودتان وظیفه نگهداری و مراقبت را از کودکتان انجام دهید و تا حد امکان از واگذار کردن این مسولیت به دیگران امتناع کنید.
  • اگر با چنین اتفاقی مواجه شدید، هیچگاه از ترس بی آبرویی از پیگیری قضیه کوتاه نیایید تا مانع درمان بیماران یا مجازات مجرمین نشوید.

وظیفه حفظ کودک در برابر پدوفیل ها برعهده والدین است بنابراین سهل انگاری نکنید و به امید این که کودکتان آزار جنسی را گزارش می دهد او را با هیچ آشنایی که بزرگتر از اوست تنها نگذارید.

گزارش کودک آزاری

کودک آزاری را پیامک کنید! کنوانسیون حقوق کودک در کشور بعد از بروز اتفاقات دردناک از کودک آزاری، نسبت به راه اندازی سامانه پیامکی گزارش کودک آزاری اقدام کردند. در هر کجا کودک آزاری مشاهده کردید لطفاً به شماره 30003636 پیامک بزنید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود
    تعداد نظرات (16)
    1. پرستو در 24 شهریور 1402
      سلام من یه خواهر ۱۰ ساله دارم دیروز کبودی عجیبی روی بدنش دیدم و به سرعت متوجه شدم دائیم (خدا لعنتش کنه) بهش دست زده ما تقریبا ۱ ماه خونه تنها میمونیم با دائیم و تازه امروز والدینم رفتن به شدت از اینکه اینکارو وقتی خونه تنهایم انجام بده میترسم . خواهرم گفت وقتی داشت بهش نزدیک میشد لال شده بود و نتونست کاری انجام بده حالا دنبال این میگردم که چیکار کنم خواهرم دچار مشکلات روحی روانی نشه در اصل منم قربانی همین مردم ولی چون فرزند اول بودم به کسی نتونستم بگم .میخوام حس کنه که کار اون زشت بود و تو تقصیری نداشتی ولی نمیتونم باهاش صحبت کنم بابت تایپ شخصیتی که دارم
      پاسخ
    2. Abul Fazl در 7 تیر 1402
      سلام من نسبت به پسران کم سن وسال میل جنسی شدید دارم این اختلار تو ۱۸ سالگی تو من به وجود اومد الان ۲۴ سالمه خیلی ازیت میشم ارغ میکنم تو یه سایت با فیلم ها خود ارضایی میکنم خجالت میکشم به کسی بگم چطور میتونم بهبود پیدا کنم
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 11 تیر 1402

        سلام، از اینکه درباره این مسئله صحبت می‌کنید و براتون دغدغه ایجاد کرده که بخوایید بهبود پیدا کنید. برای پیگیری این مسئله پیشنهاد می‌کنم به مشاور مراجعه کنید.

        پاسخ
    3. هستی در 7 اسفند 1399
      سلام خسته نباشیدلطفا خواهشا به این پیام من جواب بدیدهرچه سریع تر بهتر ممنون،دارم دیوونه میشم و عذاب وجدان و فکر کشته منو، من و همسرم عقد هستیم دیشب من نمیدونم چرا عمدا بحث رو کشیدم سمت آدمای که اختلال پدوفیلیا دارن و بعدش از همسرم پرسیدم نکنه تو از اینایی و اون گفت که نه و اخه با بچه گناه دارن و اینا خلاصه کلی ناراحتش کردم بعد اون گفت مگه اصلا همچین آدمایی هستن گفتم اره مگه تو نمیدونستی گفت چرا ولی اینجوری نشنیده بودم،و از یه طرفی من مطمئنم که اون اصلا همچین آدمی نیس و خداروشکر میکنم،الان سوال و نگرانی من این هستش که با این حرفای که من زدم نکنه تازه اون به بچه ها توجه کنه و بره تو فکر که اینم باحاله و ترغیب بشه و اگه خدایی نکرده این ژن رو داشته باشه تازه بروز کنه؟ینی امکانش هس که با حرف و اینا ادمی که قبلا اینطوری نبوده یهو بشه؟یا نه خود شخص از قبل میدونه و امکان نداره یهو بروز کنه؟ هرچیم تو اینترنت خوندم چیزی پیدا نکردم نمیدونم سوالمو متوجه شدید یا نه لطفا لطفا جواب منو بدید سپاس من میترسم تازه با حرفام و سوالام زمینه گناه فراهم کرده باشم براش🙏
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 7 اسفند 1399

        سلام، هیچ پاسخ قطعی وجود نداره چون شرایط انسان‌ها در گذر زمان ثابت نیست. اما اینطور نیست که بعد از گفتگو بخواد جرقه‌ای زده بشه.

        نگران نباشید و اگر احساس کردید همچنان ذهن شما درگیره، با یک مشاور صحبت کنید.

        پاسخ
      2. خیلی باحالی در 29 تیر 1402
        ولی خیلی اشگولی واقعا یعنی خداوند متعال از خلقت موجوداتی مثل شما چه هدفی رو دنبال میکرده خودش میدونه و بس
        اول با حرفای بی اساست بنده خدارو ناراحت کردی تازه خودت میگی اصلا تو باغ نبوده!
        الان زده به سرت که نکنه فلان...
        به نظرم اونو بی خیال شو یه فکر به حال خودت بکن خانوم...
        پاسخ
    4. یکی در 21 دی 1399
      سلام من خودم در کودکی مورد سواستفاده جنسی قرار گرفتم و الانم خیلی ساله که داستان اروتیک میخونم و تازگی ها به یه سری داستان پدوفیلی دست پیدا کردم و اونا واقعا تحریگم میکنند ولی من حسم همیشه قربانی اون ماجرای اون داستان بوده به نظرتون من پدوفیلم؟ اصلا احساسی به سواستفاده از کودکان یا دیگران ندارم فقط یه جواریی این جور رل پلی ها رو دوست دارم ولی این داستان ها خیلی ترسوندم ممنون میشم جوابمو بدین
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 22 دی 1399

        سلام، با توجه به اینکه شما قربانی بودید قطعاً دلیلی بر پدوفیلی بودن شما نیست اما اینکه بخواهید با پیگیری این داستان‌ها، چنین حسی را در خودتان تقویت کنید ممکن است به اتفاقات ناگواری ختم شود. توصیه می‌کنم برای بررسی ریشه‌ای و کنترل آن باید به مشاور مراجعه کنید.

        پاسخ
    5. pdf در 16 آبان 1399
      هعی شما که نمیدونین چه دردیه من خودم به این بیماری دچارم تا حالا آسیب به هیچکس نرسوندم (بخاطر فرهنگ و طرز تربیتم بوده شاید) ولی خیلی اذیت میشم بیش از حد ۲۳سالمه دختر همسن واسه دوستی و رابطه جنسی کم دورم نیست ولی میدونین اصلا بهشون حس ندارم حسی که به دختربچه ها دارم قابل درک نیس پیش روانشناسم رفتم ی سری تمرینا بهم داده حواب نگرفتم / از خدا میخوام فقط خودش کمک کنه و باعث ی اتفاق بد واسه خودم و ی بچه و خونوادش و خونوادم نشم

      پدوفیلی بودنمم هم اصلا ربطی به دلایلی که بالا گفتین نداره من زندگی معمولی مث بقیه بچه ها داشتم ولی دلیل این اختلال جنسی و روانیم چیه
      پاسخ
    6. محسن فضلی در 24 مهر 1399
      من ب این بیماری مبتلا هسم ولی تاحالا ب کسی اسیب نزدم چطور درمانش کنم پیش رولن شناس برم میتونه کمکم کنه یا برام دردسر میشه
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 24 مهر 1399

        سلام، بله می‌تونید به روانشناس مراجعه کنید و  هیچگونه دردسری برای شما ایجاد نمیشه.

        پاسخ
      2. مجيد در 29 آذر 1399
        دوست گرامي!
        من هم مثل شما به اين بيماري مبتلا هستم. متاسفانه پارافيليا هيچ درماني نداره. اما ميشه به راحتي كنترلش كرد. مهم ترين راه كنترلش هم اينه كه از ايجاد رابطه ي عاطفي با بچه ها جداً خودداري كنيم. در مهماني ها كنار هيچ بچه ي كودك يا نوجواني ننشينيم و باهاشون زيادي مهربون نباشيم. اين طوري جاذبه ي جنسي شون برامون كم ميشه.
        پاسخ
    7. علیرضا در 29 تیر 1399
      پدوفیلی درمان نداره
      پاسخ
    8. فرشته در 15 شهریور 1398
      تعداد این بیمارها هر روز بیشتر میشه
      پاسخ
    9. اشکان÷ در 12 بهمن 1397

      ممنون از اطلاعاتی که در سایتتون قرار دادین

      پاسخ
    10. حمید در 15 خرداد 1397
      طبق جدیدترین آمار در مشهد سالانه دو هزار تجاوز جنسی به کودکان صورت می گیرد
      پاسخ
      1. مهدی در 15 خرداد 1397
        آمارهای کشورمون هیچ وقت بروز نیست، قطعاً الان آمارش خیلی بیشتره
        پاسخ
      2. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 19 خرداد 1397
        فقط امیدواریم که با افزایش سطح آگاهی این آمار کاهش پیدا کنه.
        پاسخ
    11. ایران آزاد در 14 خرداد 1397
      امان از بی مدیریتی مدیران
      پاسخ
    12. انسیه صفری در 13 خرداد 1397
      سلام
      توضیحاتی خوبی بود اما در مورد آخر اگر هم گزارش کودک آزاری داده بشه هیچ امیدی به پیگیری نیست.
      متاسفانه پل ارتباطی ایجاد می کنند تا گفته بشه برای مقابله با کودک آزاری کاری کردن اما باید از پایه جلو کودک آزاری گرفته بشه.
      پاسخ